Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam Bursa Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısıyla istifa ettiğini resmen duyurdu.
İşte Ertuğrul Sağlam'ın açıklamaları:
''Görev süremde bütün bir camia olarak birçok başarıya imza attık. Türk futbol tarihine geçtik. Yıllarca ulaşılmayacak zaferlere ulaştık, kırılması güç rekorlar kırdık. Beni mutlu eden bir konu daha vardı; Bursasporlular'la kurduğumuz gönül bağı. Koca bir şehir bize kucak açtı. Şampiyonluk kupası elimizde yükselirken de, stadımızda Şampiyonlar müziği çaldığında da aynı gururu duyduk. Şampiyonluğu kaybetmekten çok Bursalılar'la kurduğumuz bu gönül bağının yara almasından korktum. Hiçbir zaman 'hata yapmadık, yapmayacağız' demedik. Tek isteğimiz Bursaspor ismini uluslararası alanda da yükseltmekti. Başta Twente olmak üzere, en son İstanbul Belediye karşısında aldığımız yenilgilerde de sorumluluğu hep üzerimize aldık. Maalesef son iki sezon bu bütünlüğü sağlayamadık. Camiamızda gözle görülür bir heyecan eksikliği oldu. Şehir ve camiayla kurduğumuz bu gönül bağının daha fazla yaralanmaması adına bir karar vermek zorundaydık. Futbol şansının bizden bu kadar uzak olacağını da hiç tahmin edememiştik. Son günlerde yaşanan olumsuzluklarda bütün sorumluluğu üzerime aldığımı, kimseyi suçlamadığımı bir kez daha ifade ediyorum. Bugün itibariyle lig ikincisiyle arasında 4 puan fark olan bir takım bırakıyoruz. Bundan sonraki süreçte daha çok Bursalı'yı Bursaspor'un yanında görmek istediğimi belirterek, herkese teşekkür ederim. Bu süre zarfında farkında olmadan üzdüğümüz, kırdığımız kim varsa hepsinden özür diliyorum. Hepiniz hakkınızı helal edin Bu bir veda değil. İlerleyen günlerde hayatımızın en güzel günlerinin geçtiği camiaya yeniden dönebilmek için bir aradır. Bu belli bir dönemde yaşanan sorunların yansıması. Bazı şeyleri masaya yatırdık.Bursaspor'un menfaatleri ve geleceği adına böyle bir karar almamız gerekiyordu. Herkesin bu karara saygı duymasını istiyorum. Bu sebepleri ve buna sebep olan kişileri söyleyip de, birilerini insanların önüne atmak istemiyorum.