Joseph Yobo is set to join Turkish outfit Fenerbahce on a season long loan.
The proposed deal includes the option to make the transfer permanent when the loan ends next summer.
A deal has been agreed between the two clubs for the loan deal and will be completed subject to Yobo passing a medical and agreeing personal terms.
The Nigerian skipper is now en route to Turkey to meet Fenerbahce officials ahead of the closure of the Turkish transfer window tomorrow (Wednesday).
Yobo had not featured for Everton this season prior to his move to Istanbul, most recently missing the Aston Villa game with a slight thigh problem.
The 29-year-old Nigerian is one of the Blues' longest serving players, having arrived at Everton from Marseille in the summer of 2002.
He impressed on an initial loan spell and that deal was made permanent before the end of the 2002/3 campaign.
Yobo, who captained his country in the World Cup this summer, has made over 250 appearances for Everton.
But fellow defenders Phil Jagielka and Sylvain Distin have forged an excellent partnership at the heart of the Blues' defence and Yobo's chances have been limited.
His current contract at Goodison Park runs until 2014.
Helal olsun valla Aykut Hocama.Durduk durduk turnayı gözünden vurduk
Ayrıca satın alma opsiyonlu kiralamışız.Bu müthiş bir haber.Umarım uzun yıllar Fenerbahçe formasını terletir![]()
Hayırlısı olsun.Sezon sonuna kadar kiralamışız,fakat satın alma opsiyonunu da almışızdır muhakak.Bu sene gerçekten transferde çok doğru işler yaptık.Lig ve Kupa'yı alarak bu güzellikleri taçlandırırız umarım.
henüz oyuncuyla anlaşılamadığını ama bitmek üzere olduğunu biliyorum kardeşim Joseph Yobo everton defansının sağlam adamı umarım gerçekleşir Sanıyorum %85 gerceklesecek
Çok güvendiğim bi abimin yorumu.
Bu sene Avrupada olsaydık çok iyi olacaktı. Ayrıca bu seneki yabancı transferlerimiz bence çok iyi. Bir tek Diayı 90 dakika izlemek kaldı.
Aykut Hocaya transferde gerekeni yapmıştır. Avrupada olamasak da ligde şampiyon olamasak da takımın başında kalır umarım. Elin yabancısı senelerimizi yedi. Bu sefer de yiyecekse Fenerin evladı yesin.
TariboWest
Lugano-Yobo ikilisi defansta kolay kolay bozulmaz.İleride oynayacak Stoch-Dia-Alex-Niang var desek Andre Santos ile Cristian'a yedek yolu gözükür.
Caner Erkin lig ve kupa için yeterli bence Andre Santos kontenjandan yedek kalacaksa.
hayırlı olsun Yobo. Lugano'yla uyum sağlarsa çok sağlam bir defans hattı olur Fenerbahçe'nin kiralık olmasıda transferin maddi riskini azaltıyor tabi![]()
Screw you guys, I'm goin' home
Yazıklar olsun sana Moyes.Takımın en sağlam defans oyuncusunu kiralık gönderdin ya.Stoper kaynıyor ya hani,Yobo son alternatif ya.Zaten adam akıllı oyuncu almıyorsunuz.Yoboyu da gönderin süpersiniz.Sezona da harika başladık(!) oh oh kimse tutamaz bizi.Tamam hep kötü başlıyoruz sonradan toparlıyoruz ama hiç kafaya oynayamıyoruz.Bu takımdan Yobo gibi savaşan mücadeLe eden bir oyuncuyu gönderirsen kusura bakma öyle kolay toparlayamazsın.Tebrik ediyorum sizi yönetim tebrik..
Fenerbahçe'ye hayırlı olsun.Ligin en iyi stoperinin yanına premier ligin en iyi 5-6 stoperinden biri geldi.Yobo'yu herkesten biraz daha fazla tanıyan biri olarak birkaç şey söyleyim.Biraz farklı bir oyuncudur.Yani muhteşem mücadele eder,ama bazen bu hırsı saçma hatalar yapmasına sebep olabiliyor.Atletikliği,gücü,hızı inanılmazdır.Golcü bir stoperdir.Lugano'dan her alanda 1 gömlek üstündür,onun açıklarını da kapatacaktır.Tebrik ediyorum Fenerbahçeyi harika bir transfer..
Ağustos 31‚ saat 20‚51 hayırlı olsun. Daha vakit vardı...
Ne kadar sevindim anlatamam. Dünyalar benim oldu. Yobo ha ? Yobo ?
Senelerdir 3 zenci istedik. Sonunda geldi.
Teşekkürler Aykut Kocaman
TariboWest
ersindüzen gerçekten sağlam bi kaynak adam ne dese tutuyohayırlı olsun yobo iyi transfer
![]()
ersinduzen
everton, yobo'yu fenerbahçe'ye kiraladigini açikladi...
hayırlı olsun. her ne kadar istemesem de Fenerbahçe çok kalite bir savunma oyuncusu alarak yıllardır devam eden bir açığını kapatmış oldu.![]()
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Müthiş bir defans hattı oluştu. Kendini Toparlarsa Santos, sağ tarafta Gökhan ve ortada Yobo-Lugano. Lugano'nun hız dezavantajını Yobo kapatacaktır. Birde satın alma opsiyonu konulmuştur umarım.
Yobo çok iyi transfer. Güçlü kuvvetli, hava toplarında etkili ve bir o kadar da hızlı. Hayırlı olsun. Kiralık gelmiş eğer yanlış anlamadıysam ?
kiralık + satın alma opsiyonlu olarak yobo fenerbahçe'de.
(/s)
Everton FC Resmi Web Sitesine Girilmiyor Şuan.
Evet kiralıkmış. 28 yaşında adam. Satın alma opsiyonu vardır elbet...
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Bilicayi göremeyecegiz artik kötü oldu![]()
Hey Bilica !!!
Come On Move On Go Home
![]()
(/s)
Satın alma opsiyonu var arkadaşlar merak etmeyin
O değilde sanırım Lig'in açık ara en hızlı takımı biziz?
Stoch-Dia-Yobo maşallah atlet gibiler![]()
Niang'ı eklemeyi unutma
Santos ve Gökhan'da var.
Çok güzel bir transfer oldu. Yobo.
Bilica ile fesih etsinler. Birde Cristian'ın yerine adam alsınlar süper olur.
Evet FBTV'de su an acikladi Yobo Fenerbahcemizde..Hayirli olsun harika bir transfer..
Cristian sırıtır o savunmanın önündeBugün türkiye'ye giriş günü sanırım yabancı transferler konusunda. oldu olacak oraya da bir adam alıversin yönetim
![]()