Yahu tamam. Öyle sert çıkmışım. Şuan küfür bile edebilirim sinirimden. dün bir bugün iki bayram zehir oldu bize.
Yahu tamam. Öyle sert çıkmışım. Şuan küfür bile edebilirim sinirimden. dün bir bugün iki bayram zehir oldu bize.
parayı ödediğimiz adam bile kürt ya
Bunun da açıklaması yok.Adam insan gibi işini yapıyor dağa çıksın daha mı iyi ?
Demek istediğim adamların oyununa geldiğin. kürdistanı hem pkk yoluyla kurmaya çalışıyorlar hem de bizim halkımızı kullanarak kurmaya çalışıyorlar. Birkaç yıla halk kürtlere karşı aşırı kin besleyecek ve sonunda Kürt'lerde bize karşı kin besleyecek. Sonra tam anlamıyla ülke bölünecek.
Kısaca sen dün o adama "Yürü git lan bu ülkeden. Ne işin var Türkiye'de !" diye bağırırsan o adam yarın kendi isteğiyle dağdakilere katılır. Ve ülkeyi sen kendi elinle bölmüş olursun.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Dediğim gibi sert çıktım o kadar.
Bizim gözümüz fazlasıyla açık merak etme sen. Benim umrumda olmaz bir insanın hangi dili konuştuğu isterse Klingonca konuşsun. Din derslerinin kaldırılması diye bir şey hatırlamıyorum ben hatta dinle ilgili ekstra dersler geldi farkındaysan. Seçmeli ders olarak Kürtçe okutulmasına da bişey demem. Sen bunları kafaya takma kimse böyle bölemez bir ülkeyi. Önce ırkı Türk olan ama vatan toprağını ona buna satan hainleri temizleyelim biz.
Screw you guys, I'm goin' home
Neyse ya. Ben kürtler ölsün çıksın bizim memleketimizden demiyorumki. Milleti ikiye ayırmaya çalışıyorlar, onu anlatmak istiyorum tek derdim bundan ibaret.
Tamam abi ben son sözümü söyledim daha da karışmam. Ya iyicene batıcam ya da banlanıcam.
Levent şu soruya dürüst olarak cevap verirsen bizimde senin o cümleyi bir anlık sinirle yazdığına kanaat getiririzBir Kürt gördüğünde veya kürkçe kelimeler duyduğunda içinden "ilk görüş olarak" ona karşı öfke hissediyor musun ?
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Arkadaşın üzerine neden bu kadar gittiniz anlayamadım. Çoğunluğun olduğu bi yerde resmi dilimiz Türkçe'yi konuşmak zorundasınız arkadaş. Ne zaman özerkliğinizi ilan edecek duruma gelirsiniz o zaman topluma açık yerlerde Kürtçe konuşabilirsiniz. Türkiye'nin dili Türkçedir. Değiştirilemez. Ayrıca Kürtleri ayırmışsın falan filan diye arkadaşı sıkıştırıyosunuz. "Kürtler" demeniz bile bi ayrımcılık ona bakarsanız. Hatta seçmeli ders bence verilmeli demeniz bile bi ayrıcalık. Derine inip bi ayrım yapcaksanız sadece seçmeli dersi haketmiyorlar bence..
Kendi içimde saklıyorum dışarıya yansıtmıyorumHatta kürt bir arkadaşım bile var. Ve gayet de iyi bir çocuk hepsi böyle olsa mesajlarımın hepsini silerim ya da editlerim.
Türkiye'de ve dünyada insanlar yaşadığı ülkenin dilini bilmek zorunda ve resmi kurumlarda, yazışmalarda bu dili kullanmak zorunda ama sosyal hayatta kendi aralarında kimin ne konuştuğuna kimse karışamaz, karışmazda.
Türk, Kürt, Arap, Slav vs. bunlar birer ırktır ve Kürt ırkından gelen birine Kürt demek ayrımcılık değildir. Sen Kürt'sün diyip ülkedeki diğer vatandaşlardan ayrı muamele yaparsan ayrımcılık olur.
Ayrıca şu dil meselesine bir örnek veriyim. Sürüyle yabancı sporcu geliyor ülkemize biz bunların hepsine tercüman veriyoruz. Dil öğrenme zorunluluğu koymuyoruz vs. Onlar sosyal hayatta kendi dillerini konuşuyor, sesimiz çıkmıyor mesela. Mesela Alex 10 senedir Türkiye'de Türkçe'yi de biliyor ama konuşmuyor. Kürtlere işleyen bu kural Alex'e neden işlemiyor mesela. Veya Türk pasaportu verdiğimiz milli takımımızda oynattığımız Nobre'yle Aurelio'dan bir kelime Türkçe duyan var mı ? Bu temelde ilk paragrafta yazdığımla aynı şey değil mi ?
Edit: Levent sorunda bu zaten öfke duymaman lazım. Demişsin ki hepsi böyle olsa mesajlarımı silerim veya editlerim. Sence hepsi öyle olabilir mi doğa kurallarına aykırı böyle bir şey. Nasıl ki bir kısmı teröristse kalan kısmı da gayet iyi, vatana millete saygılı insanlar.
Screw you guys, I'm goin' home
İşte benimde demek istediğim şey şu : 5 yıl önce böyle bir düşüncen var mıydı ? Yoktu. Şimdi içten içe Kürt gördüğün anda sinirleniyorsun. Bir süre sonra bu anlık düşünceyi benimseyeceksin ve ciddi mana da Kürtlere kin duyacaksın.
Bu dediğim onların senaryosudur. Bizim milletimizi de kışkırtmak. Sen burda bir örneksin yani yanlış anlama. Belki bir olay olur ve senin onlara karşı görüşün değişir felan orasını bilemem ama senaryo budur.
Arkadaşım bahsettiğin örnekler tamamen evrensel konulardan ibaret. Bırakın ya, ortalık zaten provoke olmaya müsait bi haldeyken her zaman Kürtçe konuşmak bence tamamen saçmalık. Ortayı bulmak için Türkçe konuşan o kadar Kürt insanlar var ki. En azından Türklerin yanında. Kendi aralarında konuşsunlar ona lafım yok. Ama böyle kan mevsimindeyken sağda solda Kürtçe duymak benim de hoşuma gitmiyor. Ayrıca Kürt demek ayrımcılık olur demedim. Sadece Kürtlere "onlar" kelimesini yakıştırmak ayrımcılık olur dedim. Hatta seçmeli dersi de ordan yola çıkarak örnek verdim.
Velhasıl Tayyip devrim yapmaya devam ediyor, biz burada Türk Kürt kavgası ediyoruz. Amaçta bu zaten.
Ha devrim faşizm için hep kötü bilinmiştir, alın size devrim ! Kominizim yapacağı devrimi ufku dar olanlar yaparsa böyle olur.
Sadece bu kısmı aldım ve bunun üzerine yazmak istiyorum. Örnek bir kere tamamen saçma bir örnek başta belirteyim.
Ülkemize gelen sporcular buraya misafir olarak geliyor, ne kadar kalacağı belli bir şekilde. Amacı sadeve sporunu icra edip, başarı kazanıp buradan gitmek. Alex, Nobre, Aurelio Türkiye topraklarında doğmadılar, onlarda buraya mesleğini icra etmeye gelenler arasındalar. Onlardan Türkçe konuşmasını beklemek fazla pozitif düşünce olur. Konuşmak zorunlulukları yok, isterse burada 50 yıl yaşar gene de kendine tercüman tutar ve konuşmaz, buna bir şey diyemeyiz.
Ama Kürdü, Lazı, Çerkezi, Slavı, Boşnağı, Pomağı kökeni ne olursa olsun, bu vatanın topraklarında doğduysan, bu vatanın kimliğini taşıyorsan cebinde, bu ülkenin anayasasında yazan dili bilmek zorundasın, bu kendi iyiliğin için. Yoksa Türkiye'de farzı misal Doğu'da değilde gel Edirne'de doğmuş ol ve Türkçe öğrenme ne kadar rahat edebilirsin?
-Ki bende boşnak kökenli bir insanım, ama burada doğdum Türkçe konuşuyorum, boşnakça'yı çok iyi bilmiyorum. Ama orada doğsaydım, Türkçe'yle alakam olmayacaktı. Anlatabilmişimdir umarım.
[YOUTUBE="B3OdFtHlkwk"]Hepimiz Kardeşiz[/YOUTUBE]
Dağlar oy oy oy![]()
Beyler olayı iyi analiz edin. Kürtlerin bağımsızlık gibi bi isteği yok. Zaten tehlike de burda.. Bağımsızlık isteseler, kendilerine has devlet isteseler bunu şimdiye çoktan yaparlardı ve kimsenin de gücü yetmezdi. Tıpkı Kosova'nın Sırbistan'dan ayrılması gibi..
Onların isteği Özerk Bir Kürt devleti.. Tüm parayı bizim vereceğimiz, bizim kollayacağımız, herşeyin kaynağının bizden çıkacağı, borçlarına bizim el atacağımız, ama onların yöneteceği bir özerk devlet istiyolar.. Ama işte öyle bi Dünya daha yok, olmaz da.. Kimse korkmasın bu durumda da ülke falan bölünmez..
Ayrıca yukarda kürtler hakkında ileri geri konuşup,genelleme yapan insanları da kınıyorum..
Ne avrupa ne amerika ne israil güçlü bir türkiye istemiyor
güçlü bi ülke olmanın tek yolu birliktelik
bölücülük yapmanın en kolayı kürt türk mevzusu beğenin beyenmeyin bu ülkede 20 milyon kürt var ki ben biliyorum yüzde doksanı vatanını milletini bayrağını seven insanlar
ama gel gelelim ki dış güçler ve içimizdeki ergenekon denen vatan hainleri pkkyı kullanmış ki ergenekonun yöneticileri malesef türk
zor zamanlar bir şeyler yapılmıyorsa yada geciktiriliyorsa elbette devletin bi bildiği var her şey o kadar kolay değil devlet başkanı her türlü dengeyi gözetmek zorunda ama bizim insanımız bilmeden fikir sahibi olduğu için sallayıp savuruyor
halka düşen bölücülüğü tetikleyecek işlerden uzak durmak ve dua etmek
O zaman arkadaşının ne farkı kalır ki ?
Söylemin hoş değildi Levent ya istediğini anlatamadın ya da içinden gelerek söyledin bilmem ama oraya yazdığın çok saçma birşeydi.
Kürtleri ayrı bir kefeye koymak ırkçılıktır.Sevmediğin insanlar vardır o ayrı ama sen genelini öldürmüşsün kafanda...
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Katiliyorum PKK"nin gucu cok var bagimsiz olmak isteslerdi coktan olurlardi ispanyada yasadigim icin biliyorum madridde"ki doner dukkanlarinin %85"i kurtlerin ve cogu pkk"li o ortamlara girdigim icin biliyorum pkk avrupada en çok uyusturucudan para kazanan bir orgut yillik gelirleri 300m euro - 400m euro civari burda bi kürt solemisti , nese konunun ozune donersek RTE"nin artik istifa vakti gelmistir yada suriye ve kuzey irak"a girip kokten temizlicekler bu isi. yada Kenan Evren Zamani Askeriye Sart.