aman aman top tutmasi kalsin onun engin baytar her turlu is yapar hamitten kotu oldugu konu sadece sutlari takimdada var zaten yeterince sut atan adam selcuk,sneijder,drogba,burak yeri gelince melo vuruyor zaten engini her turlu tercih ederim.
aman aman top tutmasi kalsin onun engin baytar her turlu is yapar hamitten kotu oldugu konu sadece sutlari takimdada var zaten yeterince sut atan adam selcuk,sneijder,drogba,burak yeri gelince melo vuruyor zaten engini her turlu tercih ederim.
Hamit ve Dany'siz şu takımı yıkacak takım çok az bence.4-4-1-1 Bize çok iyi gider aslında ama Burak-Drogba ikilisi kesilmez herhalde.Ceyhun çok iyiydi bu maçta ondan bu sezon yararlanırız inşAllah tam Busquets görünümü veriyor bende boy olsun oyun tarzı olsun.![]()
asaletine kurban ozlemisim kaymasini
![]()
Arif,bazen yemin ediyorum kendi kendime şu Engin kötü oynasa diyorum.Nedir bu Engin sevdası bitmedi gitti her oyuncuya Fatih hoca var sıkıntı olmaz gözüyle bakıyorsunuz.Bu adam Fatih hoca zamanında almadı mı o cezayı ? Ben bu adamın bi tane sakin maçını izlemedim adamın içinde olacak aga kardan adam olur Engin'den adam olmaz aha bu kadar da büyük konuştum.
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
enginin en kotu oynadigi mac hamitin en iyi macidir evet israrliyim cunki engin iyi oyuncu begeniyorum ben ilk seneyide unutmuyalim enginin katkisi buyuktu sampiyonlukta. terim sever zaten agrasif oyunculari adamligini biz bilemeyiz taniyormusun engini hayir sadece sahadaki hareketlerini biliyorsun saha disindan tanimiyorsun o yuzden adamlik konularina hic girme.
ispanya'dan farklı mı gözüküyor diyecem de orada da lig tv'den veriliyor maçlarbende aksine beğenmiyorum ve engin'i beğenmeyen 1000 kişi varsa karşısında beğenen 1 kişi vardır.istediği kadar katkısı olsun şampiyonlukta sen oyuncuyu,takımı başarıya göre mi seversin ? bir de şu şekil bir şey vardır karakteri sağlam olan adam zaten sahada o hareketleri yapmaz,sen hakemin boğazına sarılıyorsan psikolojik sorunların vardır.
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
inşallah pazar akşamı da böyle kayacak(yani gol atıp)
Zorunlu Not: Sadece küçük bir espridir, alınma gücenme yok.
Galatasaray'ın 4-4-1-1'de 4-3-1-2'den çok daha etkili oynadığını çok kez gördük. Emirates Cup'ta bu düzende oynadık ve Porto'yu da Arsenal'i de geçtik. İçerideki Real maçını hatırlayın ilk yarı Drogba-Umut oynamıştık ve verimsiz bir futbolla 1-0 mağlup girmiştik soyunma odasına. Ne zaman 4-2-3-1 / 4-4-1-1 dizilimine geçtik takım coştu, maç bir anda 3-1'e geldi.
Burak makine gibi gol atabilir, toplara güzel vurabilir. Ancak futbolun en temel özelliklerinden yoksun. En yakınına pas atmaktan aciz. Top kontrolü çok zayıf. Koşmuyor, kovalamıyor. Dribbling'i yok denecek kadar az. Sadece FM diliyle off the ball ve finishingle forvet olunmaz bana göre. Yani tamam goller atarsınız ama takımınıza ne derece faydalı olursunuz burası muamma. Zira ligte oynanan futbollara bakarsak 2011-2012 sezonu, 2012-2013'ten çok daha parlaktı bunu da reddedemezsiniz. Ama golcülere baktığımız zaman çok daha homojen bir dağılım vardı.
Sonuca gelirsek, Burak Yılmaz top rakipteyken kafaca sahada kalmayı, çabuk ve doğru pas yapmayı, takım arkadaşlarını bozmamayı öğrendiği zaman evet işte direkt oynatalım diyeceğim bir adam olacak.
Çok kafa yormaya gerek yok bence,Hamit yerine Engin,Emre ve Erman'dan birisi oynadığı sürece 4-3-1-2 tıkır tıkır işler.Süper Kupa maçında bunun gerçekleşeceğine inanıyorum.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Engin diyen arkadaşlar dünkü maçı izledi mi merak ediyorum. Engin in çok net kilo fazlası var. Halısahada top oynayan arkadaşlar bilir uzun süre top oynamayınca ilk maçında topu kontrol ettikten sonra topa ikinci hamleyi zor yaparsın ayak gitmez. Enginde dün aynen böyleydi. Dönüşleri falan çok hantaldı. Zaten sakatlanıp çıktı. Maçtan sonra da terim'e Engin çıkana kadar sahanın iyiliklerindendi denildi alaycı bi şekilde gülüp çok şey bekliyoz dedi.
Şimdi gelelim Ceyhun'a. Tek kelime ile nefisti. 2. Yarıdaki baskılı oyunumuzun temel faktörlerimizden biriydi. Tüm seken topları topladı ve çok olumlu kullandı. Melo ile oynarken rol karmaşasından olacakki biraz tutuktu ama Emre ile çok iyi oynadı. Fiziğini çok iyi kullandı ayaklarınada hakim. Bikaç şok presle top kaptı. Yani diyeceğim o ki Ceyhun oynar bu sezon.
Ünal Aysal kamera gördüğü yerde yabancı sınırlamasından bahsetmeyi kesmeli artık, yakışmıyor. Galatasaray'a bu sınırlama varsa Fenerbahçe'ye de var, Beşiktaş'a da var, Erciyes'e de var. Elin Fransız'ı görse sadece Galatasaray'a sınırlama var sanacak.
Sınırlama kalkınca Arsenal, Milan, Chelsea mi olacaksınız ?
Ve ya olacağız, yapma Allah aşkına sıralama kalkınca olacak şey PSG'den başka birşey değil. Paraları verip verip 30 yaş üstü bizim ligimize göre yıldız denecek diğer liglerin yaşlı diyeceği adamları almış olacağız..
Arsenal, Chelsea, Milan sınırlama yok diye öyle başarılı değiller, hepsi oyuncu buluyor. Gözlem ağı yüksek takımlar..
Ayrıca her dakika yabancı sınırı olayı söylenmesinden ben de rahatsızım ancak bunda basının da suçu var. Her 2 sorudan birisi yabancı olayı diğeri de transfer zaten.
Ünal başkanın da artık kendi içinde halletmesi gerek bu işi madem karşısın her dakika dile getirince bir şey olmayacak.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
şampiyonlar liginde yarıştığımız takımlardan bahsettim ve evet geçen sene ilk 8 e girdik 2-3 sene üst üste gene ilk 8 e girersek onlardan biri olmamız çok yüksek ama yabancı sınırı buna engel oluyor ayrıca bizim transfer politikamız ile kendininizin kini karıştırmayın yaşlı olarak aldığımız drogba ve ujfalausi var 3 senedir onlarında oynadıkları zaman neler yaptığı belli (bonservissiz drogba , cüzi miktarda bonservisli ujfalusi)
Genç olarak aldığınız kim var ?
Sizi bizi yok bu işin bu ülkede sınır kalksa herkes PSG gibi paralar vererek adamlar almaya başlayacak. Bir nevi para saçmaya başlayacak, ayrıca biz AB ülkesi olmadığımız halde oyuncular yabancı sayılmasın deniyor.
Öyle şey mi olur ?
Milan ve Chelsea gibi büyük klüp kolay olunmuyor, transfer yapılarak da olunmuyor maalesef.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Bizim ligimizdeki yabancı sınırlamasından bahsederken Chelsea'ye yok, Arsenal'e yok mu diyeyim ? Elbette bizim ligimizdeki takımlardan bahsedeceğim. Bu sınırlamayı kimse desteklemiyor ama Ünal Aysal açıklamalarında sanki bu sınırlama Galatasaray'a çelme takmak için çıkartılmış gibi açıklamalar yapıyor. Hak, hukuk arama yeri TV değildir.
Sen de bizim başkandan geri kalmıyorsun ayrıcaNe bizim başkandan bahsettim ne Ünal başgana salladım bu tepkin garip geldi.
Sınırlamayı kimse desteklemiyo mu ? kendi başkanın destekliyo aç bi bak röportajlarına istersen
@kaka leite
büyük kulüp olmak sadece oyuncu yetiştirip iyi gözlem ağı kurmakla mı oluyo chelsea son 1-2 yıldır gözlem ağı kurdu onun dışında chelsea nasıl büyük kulüp oldu bi bak bakalım önce verdiğin örneğe bak uyuyo mu ayrıca son 3 yıldır hem gözlem ağımızı kurduk (emre utkucan ve ekibi) hemde altyapıya önemli yatırımlar yaptık kısa vadede başarıda transfer ile sağlanıyo malesef ki biz bu başarının bir kısmını geçen sene yakaladık mevcut kadromuzu güçlendirebildiğimiz takdirde bu sene daha iyisini niye başaramıyalım neden 6+0+4 gibi saçmalık yüzünden diğer avrupa kulüplerinden geri kalalım neden sol bekte hakan baltaya katlanmak zorunda kalalım ?
Valla benim görüşüm belli bu konuda kural saçma olabilir ancak Türkiyenin durumu göz önüne alınınca hak veriyor insan birazda.
Katlanmak zorunda değilsin, yetiştir
Senin verdiğin örnekler tutmuyor bence kuruldu diyerek bir şey ifade edemezsin bana elle tutulur bir örnek vermen gerek şu adam var diye. Üstüne genç olarak alınıp şuan adını duymadığımız adamları söylemiyorum bile.
Her neyse bu kural madem Chelsea olmamıza engel oluyor, kalksın ne diyelim![]()
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Galatasaray başkanı yabancı sınırlaması var diye Fenerbahçe'yi mi konuşacak ? Şahsen Süper Lig'de ki diğer 17 takım zerre umrumda değil benim.Tabi ki sırf sadece biz istiyoruz diye bu sınırlamanın kalkması beklenmez ancak bu konuyla ilgili bir çok Süper Lig kulübünün başkanı eleştiri yaptı,onlar herhangi bir takım için mi yaptılar ? Kendi takımları için yaptılar,Ünal Aysal'da göz önünde bir insan olduğu için,transfer dönemi de hala açık olduğu için basın mensupları durmadan benzer soruları soruyorlar,Ünal Aysal'da patavatsız,saygısız bir insan olmadığı için hepsine aynı şekilde efendice cevaplar veriyor.Belki cevap vermese de olur ama o onun bileceği iş.
Sıralama kalka şuanki durumdan daha iyi oluruz ancak ben yinede hiç bir takımın transfer politikasında başarılı olacağını sanmıyorum. Bir çok gereksiz transfer olacaktır o zamanda. Bence transferin yanında alt yapıda büyük takım olmak için önemli. Tabi kaliteli gözlemci ekibinde olmalı...
6+0+4 kuralıyla ilgili şöyle birşey var birde ; Oyuncunun formu oynadığı maç sayısıyla sürekli azalır. Bu yüzden oyuncuların formunu yüksek tutmak, korumak için TR'de rotasyon yapılır. Hiç forma şansı bulamayan oyuncuların morali de yavaş yavaş düşer ama rotasyon ile bu sorunu da ortadan kaldırırsın. Tüm oyuncuların hazır hale gelir işte, Avrupa'da pek bocalamazsın. Tek iyi yanı bu sanırım.![]()
Canım FEDA olsun sana !
@kakaleite
Kardeş sen kendi dediğinle çekiliyorsun. Yabancı sınırı diye bi şey var de mi? Yani sen istediğin kadar Scout ekibi kur ama yabancı sınırı olduğu için gidip genç yabancı alıp bu kontenjanı riske etmezsin de mi?
Diyosun ki kimse desteklemiyor yabancı sınırını sonrada diyosun ki aslında ben destekliyorum yabancı sınırını.
Ünal aysal TV'ye çıkıp adama bu soruyu sorarlarsa oda cevaplar bu kadar basit.
Valla çekilme nedir bilmem de çelişme olacak sanırım o.
O kuralın +4 kısmına genç oyuncuları alabilirsin mesela ayrıca Scout sadece yabancı oyuncu araştırmaz, Türk oyuncu da araştırır.
Kimse desteklemiyor olayını ben söylemedim. Ayrıca ben destekliyorum da demedim hak veriyorum dedim![]()
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
6+0+4 içinden tepki 0 olan yere olmalı,sen hem yerli oyuncular şans bulsun diye sınırlamayı getiriyorsun hemde kulüplere 4 tane yabancıyı kenarda oturtup boş yere para vermesini söylüyorsun.
4+2+4 olsa buna bile belli bir kulp bulursun ama 6+0+4 nedir la ? 6+4 yap işte kurtul.Hadi bu seneyi geçtim saçma sapan sebeplerle geçiştirdiler,gelecek sene ne yapacaklar çok meraklıyım.
+4 e genç oyuncu alınacak ama senede 5 maça çıkacak. Gelişir mî? Saçma değil mi? Neden para vereyim ki? Dünyada Türk oyuncu mu var? Yada varsa Türkiye'ye gelmek istiyor mu? Emre can mesela. Ayrıca sen Porto'nun öyle 300 bine oyuncu alıpda mı genç aldığını düşünüyosun? Adamlar 3 tane colombialı aldı 20 milyon ödedi, az para mı? Yada diğer takımların, shaktar vs.. Bizim takımın standartı değil 3 oyuncu 20 milyon. Yani fm oynamıyosun kardeş. Sırf muhalefet olmak için konuşmak zorunda değilsin. @kakaleite
Muhalefet falan değilim yahu.
Ben kendi fikrimi destekliyorum, nerede konuşup nerede konuşmayacağımı da ben bilirim.
Gerçek bir tartışma yapacaksanız düzgünce konuşalım olayı böyle başka yerlere çekecekseniz de ben ona yokum.
Yabancı sınırı kalksın ya da kalkmasın ben kendimce fikrimi belirttim.
Bir orta yol bulunur umarım, bu konuda tam ortadayım. Bizim de yabancı sayımız ortada bu yüzden sınır kesinlikle kalkmasın gibi bir durumum da yok.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Türk Futbolu'nun gelişmesi için altyapı atılımı ve nitelikli oyuncu yetiştirme konusunda büyük mesafeler almak şart.
Fakat biz bu konuda zaten sınıfta kalmışız ki , uluslararası turnuvaların hiçbirinde yokuz.
Hem Yıldırım Demirören , Aziz Yıldırım gibi diktatör karakterli yöneticiler temizlenmediği sürece futbolumuzun gelişmesini beklemek hata olur buda benim düşüncem.
O yüzden madem Milli Takım bazında puan toplayamıyoruz , kulüplerimizin Avrupa'da önünü açalım ki büyük Avrupa kulüpleri ile daha rahat rekabet edip ülkemize puan getirsinler.
Adam gibi altyapı atılımı yap , oyuncu yetiştirme sistemi kur ondan sonra tekrar düşürürsün , çok iyi oyuncular çıkmasına rağmen takımların yabancı hayranlığı yapıyorsa hala ancak çok iyi yerli oyuncu çok değil 3-5 adamdan sonrası fos , Avrupa'da imkanı yok rakiple baş edemezler.
Fatih Terim, alınan bu kararın (6-0-4) uygulanacağını bilmiyorduk demiş heralde, ilginç doğrusu. o kararı süs olarak aldılar heralde.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Football is simple,but Football Manager is not