Şike savcısı itiraz gerekçesini açıkladı
Şike Davası'nın savcısı "Mahkeme kararına itiraz" gerekçelerini açıkladı : Aziz Yıldırım’ a verilen ceza az. Sadri Şener de cezalandırılsın.
Şike savcısı itiraz gerekçesini açıkladı
Şike Davası'nın savcısı "Mahkeme kararına itiraz" gerekçelerini açıkladı : Aziz Yıldırım’ a verilen ceza az. Sadri Şener de cezalandırılsın.
ona bakarsaniz savcida galatasarayliydi
Last edited by KanaKe : 28.Ağustos.2012 at 00:36
Firat Gunayer : Emenike:''Hastanedeki doktor oynayamayacağımı söyledi. Kulüp doktorum ise iğne ile oynayabilir dedi..Ben hayatımda iğneyle maça çıkmadım''
Futbolda şike davasının sanığı Spartak Moskovalı futbolcu Emmanuel Emenike, hakim karşısına çıktı. Fenerbahçe ile yapacağı Şampiyonlar Ligi Play-Off turu rövanş maçı için Türkiye'ye gelen Emenike, saat 10.45'te Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giriş yaptı.
3 SAAT ADLİYEDE BEKLEDİ
Yaklaşık 3 saat adliyede bekleyen Emenike, adliyenin terasındaki kafede yemek yedi. Birçok hayranı ile fotoğraf çektiren Emenike'nin İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşması saat 14.00 sıralarında başladı. Kimlik tespiti yapılan Emenike, aylık gelirinin 100 bin Euro olduğunu ifade etti. İddianamedeki suçlamaların hatırlatıldığı Emenike, tercüman aracılığıyla ifade veriyor.
"MAÇTAN ÖNCE TRANSFER TEKLİFİ GELMEDİ"
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin, "Karabük – Fenerbahçe öncesi resmi veya gayri resmi bir transfer teklifi geldi mi" sorusuna Emenike, "Hayır böyle bir teklif gelmedi" diye yanıt verdi. Emenike, mahkeme başkanının, "Fenerbahçe'ye transferinden önce bu kulüpten herhangi bir avans, kapora gibi bir para aldın mı" sorusuna da, "Hayır böyle bir para almadım" diye cevap verdi.
"KARİYERİME ZARAR VERMEMEK İÇİN İĞNE İLE OYNAMADIM"
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin, "Kulüp doktorunun 'maçta oynayabilirdi' yönünde bir beyanı var. Buna rağmen neden oynamadın" sorusuna ise Emenike, şöyle yanıt verdi:
"Sakattım. Hastanedeki doktor oynayamayacağımı söyledi. Kulüp doktorum ise 'iğne ile oynayabilir' dedi. Ben iğne vurularak hiç oynamadım. Nijerya Milli Takım Teknik Direktörüme de sordum. O da 'İğne ile oynama, kariyerine zarar verirsin' dedi. Ben de iğne ile oynayıp kariyerime zarar vermemek için oynamadım."
"ANKARAGÜCÜ MAÇINDA SAKATLANDIM"
Menajeri Erdem Konyar ile Sami Dinç arasında maçtan önce yapılan konuşmalar ile ilgili bir bilgisinin olmadığını belirten Emenike, "Ben Ankaragücü maçında sakatlandım. Fenerbahçe maçında da sakatlığım devam ediyordu" dedi. Emenike, menajeri Erdem Konyar'ın herhangi birinden para alıp almadığı konusunda da bilgisinin olmadığını söyledi.
"MAÇTA OYNAMAMDAN DOLAYI YAPILAN SPEKÜLASYONDAN HABERİM YOK"
Mahkeme başkanının, "Fenerbahçe maçında oynamadı. Lig sonunda Fenerbahçe'ye transfer oldu. Bu konuda spekülasyonlar ortaya çıktı. Buna ne diyorsun" sorusuna, Nijeryalı futbolcu Emenike, "Bana yurtdışından da birçok kulüpten transfer teklifi vardı zaten. Fenerbahçe'ye transfer olacağımı o zaman bilmiyordum. Karabük-Fenerbahçe maçından sonra da Nijerya'ya gittim zaten. Bu tür dedikoduları duymadım. Maçta oynamamamdan dolayı yapılan spekülasyonlardan haberim yoktu" diye ifade verdi.
"Sizin için bir şey yapabilirim"
Başbakan Erdoğan ile UEFA Başkanı Michel Platini arasında geçen görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı.
UEFA Başkanı Platini'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la 22 Mart'ta yaptığı görüşmede, "Sizin için bir şey yapabilirim, Disiplin Kurulu'na gerekirse bu düşüncemi anlatırım" dediği ortaya çıktı.
Hürriyet Yazarı Mehmet Arslan, Erdoğan'la Platini arasında geçen görüşmeyle ilgili detayları yazdı:
"- Türkiye nasıl oldu da, şike sürecinden ceza almadan kurtuldu?
Bu soruyu ismi bende saklı (izin almadığım için ismini veremiyorum) bir federasyon yöneticisi ile konuştum.
Ben sordum, o anlattı.
Kelimesi kelimesine söylediklerini aktaracağım. Bakalım siz ne diyeceksiniz?
Şike sürecinin hafızalarda kalan cümlesi hiç şüphesiz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait:
- Kişilerle kurumları ayırın. Kişilerin işlediği suçlardan dolayı kurumları cezalandırmayın. Başbakan bu ifadeleri kullanmadan önce federasyon yetkilileri ile bir araya gelmiş.
- Bu eylemler (şike) sahaya yansıdı mı, yansımadı mı? Başbakan, "Hayır" yanıtı alınca o ifadeleri kullanıyor.
- Kurumlar, kişilerin işlediği suçlardan dolayı kesinlikle cezalandırılmamalı.
Şike süreci için fedarasyonun yol haritası oluyor bu sözler.
PLATINI AĞIRLIĞINI KOYDU
Bu konuşmanın bir de diğer yanı, yani UEFA ayağı var. Başbakan, UEFA Başkanı Michel Platini ile İstanbul'da yaptığı görüşmede de aynı ifadeleri kullandı.
Bu görüşmeden hemen sonra Platini yaptığı basın toplantısında "Sayın Başbakan ile aynı düşüncedeyim. Ama ne yazık ki kurallar böyle" demişti. Bugüne kadar basına yansımayan çok önemli bir detay daha anlattı muhatabım:
- Platini basın toplantısında bunları söyledi ama, Sayın Başbakan'a yaptığı görüşmede kullandığı bir sözü basın toplantısında ifade etmedi. UEFA Başkanı, Başbakan'a aynen şunları söyledi:
"Sizinle aynı kanıdayım. Bu konuda ben yönetmelikleri değiştiremem. Ama sizin için bir şey yapabilirim, Disiplin Kurulu'na gerekirse bu düşüncemi anlatırım."
TÜRKİYE'Yİ GÖZDEN ÇIKARAMADILAR
Fısıltı gazetesinin manşetinden hiç inmeyen bir iddiayı yöneltiyorum bu kez muhatabıma:
- UEFA'ya, Türkiye'nin para aktardığını ve şike sürecini aştığı konuşuluyor.
- Çok ayıp bu iddialar. Size ben kısaca özetleyeyim niye kararın alındığını:
1-UEFA Türkiye'yi gözden çıkaramadı. Çünkü biz güçlü bir futbol ülkesiyiz.
2-Sayın Başbakan çok önemli bir devlet adamı. Platini de FIFA seçimlerinde başkan adayı olabilir.
- Platini'nin elde edeceği fayda ne burada?
- Platini için istediği her cumhurbaşkanı ve başbakana ulaşabilir Recep Tayyip Erdoğan. Bundan daha büyük ne fayda olabilir ki...
58. MADDEDE SORUN OLMADI
- 58. maddeyi (şikeye teşebbüs eden kulübün küme düşürülmesini gerektiğini zorunlu kılan madde) değiştirdiniz o konuda hiç zorluk çekmediniz mi?
- UEFA'ya şunu anlattık. Türk futbolu bitiyor. Seyirci gelmiyor tribünlere, sponsorlar kaçıyor. Biz bu maddeyi değiştirmezsek Türkiye'de futbol bitecek. Bu sözlerimizi dinlediler ve hiçbir zorluk çıkarmadılar.
- Ama Mehmet Ali Aydınlar fedarasyonu tam tersini ifade etmişti.
- Bize zorluk çıkarmadılar.
UEFA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI
Infantino... UEFA Genel Sekreteri. Şike süreci boyunca en çok direnen isim.
Türkiye İnfantino'yu ikna etmede epey zorluk yaşamış.
- Karar almamızı istiyorlardı. Bir an önce karar alın diyorlardı. Biz de o sözü verdik UEFA'ya. 'Hızla karar alacağız ve kaosu ortadan kaldıracağız' dedik.
- İkna oldu mu?
- Karar alacağız dedik ama ardından da ekledik, "Şike sahaya yansımamış. Kişilerle kurumları ayırırız"
- Ve karar aldınız?
- Aldık ama süreçten de her dakika UEFA'yı haberdar ettik. Yalnız şunu söylemeliyim, "UEFA kesinlikle bir ceza bekliyordu. eminim hayal kırıklığına uğradılar."
ARTIK CEZA GELMEZ
- UEFA bir ceza bekliyordu dediniz? Şimdi tatmin oldular mı?
- İkna oldular diyebilirim.
- Bundan sonra UEFA'dan ceza bekliyor musunuz?
- Artık hiçbir ceza çıkacağı kanaatinde değilim."
Şu isimsiz yoneticileri hep merak etmişimdir![]()
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Tüm yaz oluşan müthiş "ceza gelecek" ağız birliğinin tamamen boş ve uydurma çıkmasından sonra bu tip günah çıkarmalar mecburi oldu tabi.
CNN Türk'te yayınlanan "Aykırı Sorular" programına katılan Fenerbahçeli eski futbolcu Kemalettin Şentürk, Gençlerbirliği'nde oynarken 1992-1993 sezonunun son haftasındaki Beşiktaş maçı öncesi Galatasaray'dan teşvik primi aldıklarını iddia etti.
Söz konusu maçı Beşiktaş 3-1 kazanmıştı. Aynı anda oynanan Galatasaray-Ankaragücü karşılaşmasını ise sarı-kırmızılı takım 8-0 kazanmış ve averajla şampiyonluğa uzanmıştı.
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/21534273.asp
galatasarayda az çakal değilmiş bu kaç oldu![]()
![]()
![]()
Kemalettin de az değilmiş, geçen sene de Beşiktaş'a sallıyordu aynı maç için.
Neyse ben susayım, resim herşeyi açıklıyor zaten;
https://pbs.twimg.com/media/A3dX9KjCQAEQoWd.jpg:large
Yahu o dönemler ülkede futbol cadı kazanı gibiymiş. Herkes en küçüğünden en büyüğüne bu işlerle uğraşmış. Mafya zaten transferlerde dahil futbolun içindeymiş.Mafya demek karanlık işler demek şikede dahil.Kemalettin'in de kafası karışmıştır her taraftan teklif geldiyse
Abartmamak lazım bizim muhattapı olduğumuz şike süreci ile 80ler-90lar çok ayrı yerdeler.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Gençlik ve Spor Bakanlığı "şike davası" kararına itiraz etti. Konu bölümünde "Aziz Yıldırım ve Olgun Peker" yazan dilekçede beraat kararlarının hukuka aykırı olduğu belirtilerek kararın bozulması talep edildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın dava kapsamında müdahillik ve müştekilik durumu bulunmuyor.
(DHA) -- İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin şike davası ile ilgili gerekçeli kararını açıklamasının ardından, geçtiğimiz günlerde bakanlıktan itiraz geldi.
Yargıtay’a gönderilmek üzere mahkemeye gönderilen dilekçede itirazın ‘Gençlik ve Spor Bakanlığı adına İstanbul Muhakemat Müdürlüğü’ tarafından yapıldığı bildirildi.
Konu bölümüne ‘Aziz Yıldırım ve Olgun Peker hk.’ yazılı dilekçede yargılama sonucu şike ve teşvik suçlamasından verilen beraat kararlarının hukuka aykırı olduğu belirtildi ve kararın bozulması talep edildi. Dava kapsamında müdahillik veya müştekilik durumu bulunmayan Bakanlığın itirazının geçerli olup olmayacağına Yargıtay’ın karar vereceği öğrenildi.
Öte yandan davanın müştekilerinden Türkiye Futbol Federasyonu’nun ise kararı temyiz etmediği belirtildi.
GSB'nin, Gündeme bomba gibi düşen Ünal Aysal soruşturmanın sıcağında davada müdahililik, müştekilik durumu ve yetkisi olmamasına rağmen böyle bir hamle ile gündem eksenini kaydırma çabası manidardır : )
...
Ahaha, süper mantık. Cemaatin oyunları bunlar ya, Ünal Aysal soruşturmasına karşılık demek.
Ünal Aysal suçlu bulunursa borsada "şike" yaptık deyip yırtar zaten, arkasında siyasi partiler, cemaat, basın falan varken sırtı yere gelecek değil ya.![]()
Burası Türkiye ve burada Medya çok etkili bir silah.
Sana göre Mantık komik gelebilir ama ben de şunu sana söyleyeyim, Senin buraya paylaştığın haber balon. GSGM'nin paylaştığın haberdeki gibi herhangi bir başvurusu yok kendileri açıkladı. Biz, daha sonra böyle haberler kasıtlı yapılıyor bildiğin dezenformasyon dediğimizde aklı selimler aklımıza gülüyor : )
Fenerbahçe tercümanı istifa etsin son dakika bandıyla geç, koca galatasaray başkanı'na dava açılsın görmezden gel. Hadi bakın yine komiklik yaptım gülün : )
...
Haber yalan.
![]()
Yanlış link'i vermişsin MeMo Zaman öyle hatalar yapmaz Hürriyetle aynı kanda ne de olsa : )
http://www.fotomac.com.tr/SuperLig/2...itiraz-etmedik
...
Haber balonsa bile yine de mantığınız sıkıntılı, komikliğe gerek yok, zaten ekstra çaba sarfetmeden söyledikleriniz güldürüyor.
Tercümanınız üzerinden adını koyamadığınız büyüklük mevzusunu vurgulamaya çalışıyorsunuz belli ki, o tercümanı o kadar meşhur eden şeyler sırasıyla, şike davasında adının geçmesi ve ceza alması, Alex - Aykut Kocaman konusunda adının geçmesi, Aziz Yıldırım'ın maaş verdiği adamı şahit olarak göstermesi, doğru mu Samet ile fenomen haline getirmesi olabilir mi ?
Tekrar konuya dönersek, GSGM ile ilgili buraya koyma sebebim farklıydı. Öncelikle ortada bir beraat yok, suçlular tahliye edildi. Yani bu haber gerçek olsa bile, yapılan tamamen göstermelik ve oynanan tiyatronun bir parçasıydı bana göre.![]()
Fener başkanı beraat etmedki neyine itraz etsinler?Ceza verildi yargıtay kararı beklenmiyor mu ?
@uAburak89
Bırak şimdi : )
Samet fenomenmiş de meşhurmuş vs. Galatasaray Spor Kulübü Başkanından daha mı önemli bir şahıs ? Sizin görmek istemediğiniz bir gerçek var, o da bazı basın yayın organlarının kasıtlı olarak Fenerbahçe Spor Kulübü üzerine haberler yapıp, gündem değiştirme, karalama operasyonu içinde olduğudur. Biz bunu dile getirince, bu tebessüm yaratan bir durum yaratıyorsa sizde, gerçekler at gözlüğünün yanlarında kalmış, resimler hayaller toz pembe : )
...
Yalan haber işte. Neresinden tutarsan tut elinde kalıyor.
Senin dediğin gibi beraat yok ortada, Ayrıca taraf olmadığın bir davanın kısmi sonucuna hangi sıfatla itiraz ediyorsun ? Hakim misin, Savcı mısın ? Masa başında 5-10 dakika içinde hazırlanıp servis edilmiş tamamen gündem değiştirme eksenli bir haber işte.
...
Habere verilmesi gereken tepki bu olmalıyken;
Ünal Aysal falan dersen, tebessümü geçtim, kahkaha atarım haliyle.
Basın sütten çıkmış ak kaşık diyen yok, her takıma yapılan bir şey bu, salt Fenerbahçe düşmanlığı değil. Kimsenin bizim arkamızda olduğu falan yok, AMKspor için Galatasaray gazetesi dediler, tiraji düştü, fırsat buldukça manşetten bize vuruyorlar.
Tercümana dönersek tekrar, kesinlikle önemli değil. Öyle olsa zaten yaptığı işiyle gündeme gelirdi, Alex iki cümle söylerdi, Samet paragraf çıkartırdı. Kendisi dünya tarihinde şike kapsamında ceza almış ilk tercümandır herhalde. Ünal Aysal'ın haberi zaten çıkıyor, bu uzun zamandır gündemde olan, tirajik isimli aslında trajikomik bir sitenin kaşıdığı bir konu. Küçük yatırımcılar denilen şahıslar kısa vadede ettikleri zararın peşindeler. Ortada illegal bir şey yok gözüküyorken, nasıl bir beklenti içindesin çözemedim. Ne olmalıydı yani, bu şike konusu kapanmadığı sürece, şike > herhangi bir konu.
At gözlüğü falan bunlar da komik.Gerçekler acıdır, her daim acıtır. Yapacak bir şey yok.
![]()
@uAburak89
Yalan haber niçin yapılır ?
Eğer bunun cevabını kendine verebiliyorsan, Benim "Bu haberler gündem değiştirmek için kasıtlı olarak yapılıyor" yorumumu kavrayabilirsin. Ötesi yok. Ünal Aysal haberinin ardından bu yalan haber kasıtlı olarak servis ediliyorsa bunu eksen kaydırmaya bağlamamak için fazla iyimser olmak gerek.
...
Dikkat çekmek, gazete satmak, reytingleri arttırmak için yapılır yalan haber. Fenerbahçe'yi yıpratmak için yapıldığına bir itirazım yok bu haber yalansa, tabii ki maksatlı yapılan bir şeydir. Ben bu haber için konuşmuyorum ki sadece, Ünal Aysal'ın soruşturması olmadan da pek çok haber yapıldı ve bizler bir şekilde Galatasaray'a bağlandığını gördük. Galatasaray başarısız bir sezon geçirdiği, Fenerbahçe müthiş transferleriyle aradaki farkı çok açacağı için bu şike mevzusu patladı diyen insanlar var bu ülkede ve bunlar hiç de azımsanmayacak bir çoğunluk. Herşeyden öte bana bu yalan haberi yapanların, Ünsal Aysal gündemden düşsün amaçlı yaptıklarını kanıtlama şansın var mı, yok. Benim de emin olmadığım bir konuda sana katılma imkanım yok. Umarım anlatabilmişimdir.
Ek olarak, şöyle bakıyorum gazetelere, kanallara falan, göremiyorum Galatasaray aşığı bir yönetici, bir kanal, gazete sahibi. Ntvspor kimin, kime hangi oyuncuyu transfer etmek için para vermiş bilen biliyor, Hürriyet desen Ercan Saatçi gibi bir fanatik var, Galatasaray'a ettiği küfürlerin videosu var, sitelerden Sporx var, Esat Dergi diye bir adam var, bu sene mevzu olan 7. yabancı olayında herkesi manipule etti, resmen dalga geçti. Fotospor'un falan ne olduğu ortada. Kim koruyor bizi hakikaten merak ediyorum...
Ben şeyi anlamıyorum RTUK..vb kurumlar ne iş yapar.
Anca ahlaki konulara el atıyorlar.
Yalan haber yapmak dünyanın hiçbir yerinde bu kadar kolay değil dan diye yapıştırıyorlar cezayı.
Yahu yalan bir haber için bu kadar tatrtışmaya gerek yok.Bu ülkedeki medyanın fb,gs yanlısı olduğunu herkes biliyor.Bir kısım birini diğerbir kısımda öbürünü savunuyor işte.
AİHM tarafından Trabzon'un şampiyonluğu isteme davası kabul edilmedi. Böylece Fenerbahçe'nin bir kez daha haklı olduğu gözüktü.
Bu gün içinde Ahmet Şık ise, bu dava şike davası değildir, ellerinde kanıt yok demesi ise zaten bütün olayı bitirdi.