Şu takımı sonunda çift forvet izleyeceğiz abi şükürler olsun ya.
İnşAllah ısrarcı olunur bu sistemde çünkü özellikle bizim takıma inanılmaz uygun bir sistem.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
11' | Pierre Webo GOOL !
Muazzam gol. Caner'in ortası daha da muazzam.
Caner harika bir orta,Webo harika bir vuruş ve güzel bir gol oldu 1-0.
Webo ve Diego sahanın en iyilerinden suan
Dün Sheffield 11 ve dizilişini beğendim. İlk yarı mükemmel bir Fenerbahçe vardı sahada. Eğer elinizde Diego varsa bu takım böyle oynamalı. (Kuyt ve Emenike katıldıktan sonra)
Orta alandaki oyuncular çok iyi ayağa pas yapan oyuncular. Ayrıca oyun sıkıştığında oyun zekaları yüksek olduğundan dolayı topu çok iyi bir şekilde başka alana aktarabilme kapasiteleri var. Emre ve Meireles'i bazı özelliklerinden dolayı beğenmiyoruz ancak şuan Türkiye'de onların oyun zekasında oynayabilecek oyuncu sayısı oldukça az. Takımın şiddetle fizik yüklenmesi gerek. Dün ilk 5 dakika rakip takım topu bile alamadı. Yine maçın bazı bölümlerinde tamamen oyunu çevirdi bu kadro ve dizilim.
Eksi yönlerine gelirsek; Maalesef alternatifsiz bir kadromuz mevcut. Sağ Bek kesinlikle alınmalı. Topuz'la falan olacak iş değil. Gökhan fazlasıyla ikili mücadelelere girdiğinden sakatlanma riski yüksek bir oyuncu. Topal'ın yedeği Selçuk olmamalı. Sene olmuş 2014 hala milyon tane hata yapıyor. Çok kilit bir bölgede bu kadar hatalı oynayan oyuncu ile bu iş yürümez. Topal'ın alternatifi de şart. Son olarak bir Stoper. Kadlec'ten stoper falan olmaz. Dün yenilen gollerde pozisyonların içinde Serdar olmasından dolayı tüm yük onda kaldı oysa stoper olmasına rağmen pozisyonların 30 metre içinde Kadlec piyasada yok. Suç onun değil tabi. Topuzdan santrafor oynatıyordu bi ara hoca. Olmayacak şeyi zorlamamak gerek. Kadlec'ten Stoper olmaz. Alan savunması ve Pozisyon alması oldukça berbat. Onun Stoper olacağı her maçta dünkü gollerden çok görürüz, çünkü yanındaki Stoper'i oldukça yalnız bırakıyor.
...
Çok doğru analizler , ben orta sahada Emre'nin yerine 4-1-2-1-2 düzeninde Alper'in çok daha katkı sağlayacağını düşünüyorum . Emre yaşı dolayısı ile eski dayanıklı görüntüsünden çok uzakta . Alper savunma ile hücum arası top taşıma görevini fazlası ile yerine getirecektir düşüncesindeyim .
Kadlec ne yapsa yaranamıyor zaten. Golleri tekrar izlerseniz 2 golde de Selcuk'un kademe hatalarını görürsünüz. İlk golde Topuz ve Selcuk kademeye gelmemiş hatta Cristian da ortalarda yok. Gerçi onun huyudur kendini 10 numara sanmıştır. İkinci golde bariz bi şekilde Selcuk markajındaki oyuncuyu kaybediyor. Bana kalırsa Kadlec stoper olarak Bekir'den de Egemen'den de daha iyi. Serdar'ı stoperden saymıyorum zaten, aklı bi karış havada pozisyon alıyor. Onların şansı Türk pasaportları.
Selçuk'u eleştirince kızıyorlar ama herif işte saman altından su yürütüyor, hiç göze çarpmıyor fakat bu takıma bir yararı yok zararı var. Yıllardır boşu boşuna kadroda.
Caner'in özel hayatı üstünden çok çirkin yorumlar yapılmaya başlanmıştı. Bir yerde patlayacağı belliydi. O da Sevilla maçına denk geldi. Gerçekten üzülüyorum bunların konuşulmasına. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz yahu ..
Ha bu arada bu kartın resmi müsabakalarda geçerliliği var mıdır ?
selçuk'u eleştirince karşı çıkan biriyle futbol konuşmagereksiz.
Bize sağlam bir stoper lazım. Savunmayı hiç beğenmiyorum. Sevilla maçında çok pozisyon verdik. Yediğimiz ilk golde Alves resmen arkasını dönmüş. Ayrıca Caner'de hiç iyi değildi. Yedirdiği golün yanında kırmızı kart görmesi hiç hoş olmamış. Hazırlık maçında rakibe öyle yapılmaz. Bu sene Avrupa'ya gitmememiz bizim hayrımıza. Bu takımla Avrupa'da bir şey yapamayız biz. Adam akıllı revizyon gerekiyor. Hemde bu sene yapmalıyız. İşimiz seneye kalırsa biz transfer falan yapalım diyene kadar çoktan bavulu toplar lige döneriz buraya yazıyorum. Bu yönetimle her şeyi en az 1 yıl önceden yapmak lazım.
Ersun Hoca pas odaklı futbol oynatmaya çalışıyor . Pas yüzdesi yüksek mi ? Evet yüksek ancak pozisyon sayısı da bir o kadar az . Salih'in satılması başlıca hataydı . Şu dönemde gençleştirme sürecine gitmek gerekiyordu malesef bunu uygulayamıyoruz .
Beşiktaş'a bakıyoruz, Oğuzhan 21, Necip 23, Veli 25, Olcay 27, Gökhan Töre 22, Kerim Frei 21 yaşında. Buna karşılık aynı mevkilerde bizdeki adamlar Kuyt 34, Emre 33, Raul ve Cristian 31, M.Topuz 30 yaşında. Üzerine birde Salih ve Recep Niyaz'ı gönderdik tam anti-genç olduk. Beşiktaş gençlertirme operasyonunu çok iyi uyguladı. Biz ise yaşlı kadroyla sadece ligi kurtarma peşindeyiz. Tüm bunların acısı seneye Avrupa'ya gidersek çıkar gibi geliyor. Çünkü bu işler kısa zamanda olmaz, aa hadi bir kaç ay içinde takımı gençleştirelim şu adamları alalım tarzında anlayış çok gerilerde kaldı.
Alper'i neden oynatmıyor hoca. Meireles'e bu kadar önem vermeye gerek yok, Meireles iyi bir oyuncu değil.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Ben Türkiyede gençleştirme muhabbetinin fayda sağlayacağına inanmıyorum
Gençleri alsan ne olacak resmen adamların hayatını bitiriyoruz adam xavi olacak selçuk olup çıkıyo
Beşiktaş öyle ama şampiyon en son ne zaman oldu bakmak lazım bu sene favori mi bence değil tabi futbol bu amatürkiyede gençleştirme olmuyo
Yukarıdakine benzer bir mesaj yazacaktım, teşekkürler. =)
Bu sene de sonuna kadar Fenerbahçe şampiyonluk yarışı içerisinde olacak, seneye gençleştirme yaparsın 1 sene kaybedersin diğer sene yine yarış içerisinde olursun. Şampiyonsan gerisi hikaye, gençleştirme olsa ne olacak, şampiyon olamadıktan sonra.
Seneye Stoch dönecek, belki Salih dönecek, Recep belki kadroda olacak, Alper artık kadroda yerini sağlamlaştıracak, gençleştirme derken 11 genç adam almayacak herhalde takım. O nedenle fazla takılmamak lazım bu gençleştirme işine.
"YÜCE ATATÜRK"
Transferleri bu sene yapmamız seneye yine transfer yapmayacağımız anlamına gelmiyor. Taraftara kalsa her sene 10-15 adamın gidip 10-15 adamın gelmesi lazım. Futbolcuların yüzleri eskidiği için rakip takımdaki Türk oyuncular çok ilgi çekici geliyor. Halbuki kendi takımındaki oyuncudan pek bir fazlası olmuyor gelen adamın. O yüzden ne kadar transfer yapmazsak o kadar iyi. Çünkü bu sene transfer yapsak seneye bu adamları yollayalım şunları alalım muhabbeti yine olacak. Bu seneki kadro şampiyonluğa yetiyor. O yüzden kadroyu gençleştirmek falan gereksiz. Kim mevkisinde iyiyse o oynar, yaşlanınca performansı düşerse yollanır, yenisi gelir.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Bizim takımda Recepmiş Salihmiş asla oynayamazlar. Oynasaydı Salih oynardı. Bizim takımda bu yönetim gitmedikten sonra ne hakettiği halde Mert oynayabilir, ne Salih oynayabilir Ne Recep oynayabilir. Aziz'in evlatları konumundaki Emre, Volkan gibi adamlar oynar. Gençlerin önünü tıkarlar. Ayrıca Stoch'un da bu takımda düşünüldüğünü pek sanmıyorum. Çakma kanatlarımız var ne de olsa. Neyse madem Türkiye ligi için yetiyor kadromuz sorun yok o zaman. Ama Avrupa için asla yeterli bir kadro değil bu. Avrupa'da başarı hedefleniyorsa o işte 3 ay da olmaz.
Beşiktaş'ın yaptığı hamleleri beğeniyorum. Belçika'da ki pilot kulüp örneği çok güzel. Keşke bizde yapsak. Yetenekli yabancıları, potansiyeli olanları kiralarsın elinin altında olur. Bu sene iyi bir görüntü çiziyor Beşiktaş, Ligde de ilk 3 içinde bence. Hatta şampiyonlukta da iddialı görüyorum.
abartıyoruz şu durumda bana göre.
birbirine alışmış, belli bir seviyeye gelmiş, uyum içinde oynayan kadroyu değiştirmek intihardan başka birşey değildir. kendi fikrimce.
lig ve kupa için gayet yeterli kadromuz. ileriyi düşünecek olursak; ersun hoca bu ülkede genç yapılanmayı yapabilen en başarılı hocalardan bir tanesi. bu bile yeterli.
takım dinamik değil iştetakımı sırtlayan oyuncular 30'lara geldi. hoş, tempo anlamında gökay da zamanında 30 yaşındaymış gibi oynuyordu, salih de 30 yaşındaymış gibi oynadı. bize tempolu oyuncu lazım arkadaşlar. yürüyen adamlarla olmaz. baygınlık geliyor sahada walking dead misali oyuncuları görünce.
Dinamik değil dediğiniz takım geçen sezon ligi sürklase eden takım, fazlası var eksiği yok bu sezon. Başarı gelmedikten sonra topçuların alayı 20lik olsa banane. Bu laflarımı yine sizin için sizin ağzınızla diyorum, ben Fenerbahçeyi başarısız zamanlarda daha çok seviyorum valla. Ama şu takım için yaşlı derseniz haksızlık etmiş olursunuz, dinamik değil derseniz çarpılırsınız. Bu takım ki ligdeki tüm istatistiklerde zirveye oynamış bir ekip koşu mesafeleri vs.
Avrupaya gitmeyeceğimiz için fazla maceraya gerek yoktu zaten. Bütçeyi gelecek sezona saklamışlar belli. Ersun Hocam işini bilir.
bu sene sadece lig var
dinamizmle mi olur yürüyerek mi olur uzanarak mı olur bilmem ama bu sene şampiyonluk çok önemli
rakiplerimiz avrupa mücadelesi verirken bunu iyi değerlendirmek lazım
kötü oynadığın maçı bile kazanmak lazım ki bunun için de tecrübe çok önemli
inş kupada da ısrar etmeyip bian önce elenir gideriz.
Takımın takviyeye ihtiyacı var..Özellikle savunma bölgesine Alves-Bekirle olmaz..Yaratıcı orta saha oyuncu almamız lazımdı Diego değil
Çift forvetli sistemde Moussa yedek kalacaksa bir işe yaramaz, hem 4-3-3 ile iyiyiz, kadroyu da bozmadık yine şampiyon oluruz maceraya gerek yok.
Volkan - Gökhan,Alves,Bekir (Egemen),Caner - Topal,Alper,Diego - Kuyt,Moussa,Emenike
Alper ile Diego'yu aynı 11'e koymayın. Ersun Hoca böyle birşeyi yapmaz, yapamaz. Alper, Sow veya Diego'nun alternatifi olacak gibi duruyor şimdilik
Alper tam bir joker olacak bana göre. Gerekirse orta sahada savaşçı rolünde oynar, gerekirse oyun kurucu rolünde, gerekirse de geçen sezon ara ara denendiği ve başarılı olduğu sol kanatta oynar. Çok yönlü bir futbolcu Alper.