Yeni hocanın Yılmaz Vural olmasını çok isterim ancak çok düşük bir ihtimal..Ya Kocaman gelir yada Denizli..
Yeni hocanın Yılmaz Vural olmasını çok isterim ancak çok düşük bir ihtimal..Ya Kocaman gelir yada Denizli..
Aykut Kocaman niye gelsin ki adam zaten stresten catladıgı icin gitti kafasını dinledi böyle bir ortamda yeniden gelecegini hiç sanmıyorum.
Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Sayın Ersun Yanal'ın görevinden ayrıldığına dair istifa mektubu, 09 Ağustos 2014 tarihinde saat 19.15 itibariyle tarafımıza ulaşmıştır.
Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak Sayın Ersun Yanal'a kulübümüze bugüne kadar sağladığı katkılardan dolayı teşekkür eder, bundan sonraki yaşantısında başarılar dileriz.
FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş.
sana ne kardeşim milletin özel hayatından? sana mı kaldı ahlak bekçiliği yapmak? tüm yöneticilerin, futbolcuların özel hayatı, karakteri çok mu düzgün? kime göre, neye göre düzgün? insanlar senin ahlak algına göre davranmak zorunda mı? fenerbahçe'nin ahlaki tutumu sana mı kaldı?
Vay arkadaş bigün önce kafamda en problemsiz takımdık şimdi nerelere geldi iş
Bi dönem daha bu adamı başkan yaparlarsa yazıklar olsun o delegelere de kulübe de
Bu arada teknik direktör cok büyük ihtimalle İsmail Kartal veya benzeri yönlendirebilecekleri bir adam olur.Yukarılarda hatırlayamadım kim oldugunu ama bir arkadas ''hoca degil kukla lazım '' diye yazmıstı aynen durum bu işte.Öyle yabancı 3-5 yıllık planları olan bir hoca filan beklemeyin.Cünkü o tarz bir hoca gelipte transfersiz sezona baslamaz bu takımla.Ama İsmail Kartal gelirse önüne yazılanı okur '' harika bir kadromuz var 3-4 sene transfer yapmasak bile olur'' der gecer görevinin basına.Gerçi bu takıma şuan Klopp bile gelse bir degisim olmaz önce bastakinin degismesi gerekiyor.
Aziz yıldırım Fenerbahçe'nin başında olduğu sürece bu takımdan birşey olmaz. Görüp görebileceğiniz tek şey AL'de yarı finaldi ve ligde de şampiyonluktu. Bundan fazlasını beklemeyin. Bir Galatasaraylı olarak değil tarafsız biri olarak düşüncelerim bunlar. A.yıldırımın Fenerbahçe sevgisi zarar veriyor takıma. Gözünü hırs bürümüş ve başarılı olmak için her yolu denediği de ortadaydı (şike süreci, Uefadan men vsvs). Ersun Yanal bence gayet başarılıydı. Ki asıl sorunun özel hayatından kaynaklandığını düşünmüyorum. Hazırlık maçlarındaki performansa göre değerlendirilmesi çok acımasızca oldu bence.
Aziz Yıldırımın aşırılığa kaçması bu takımı hasara sürüklüyor, zarar veriyor. Sezon başında da Ersun Yanala "Kadleci niye oynatmıyovsun, niye aldım ben o adamı" diye laflar soktuğunu hatırlatırım. Ersun Yanal boş bir teknik adam değil, ilk sezonunda gördük. Avrupada başarı falan hayal bizim için. Halimiz ortada. Umarım baştaki değişir, Mourinhoyu getirsen Azizle bir şey yapamaz adam.
Daum'un gelme ihtimali Aykut hocanın gelme ihtimalinden çok daha fazla bana göre.
Sentugo.
Yılmaz Hoca gelse takımı adam gibi adam yapar, ciddiyet kazandırır.
O değilde Alex gelse nolurdu acaba![]()
Dün Aziz Yıldırım'ın açıklamasına çok çirkin demiştim, ben hazmedemedim o lafları, Ersun Yanal'ın istifa etmesine hiç şaşırıyorum bu sebeple, zaten dün akşam maçta da pek havasında değildi. Aziz Yıldırım, Türkiye'de belki de sezona takımı en iyi hazırlayan hoca olan adamı takmayarak kafasına göre takımın iznini iptal ederse o adam da orada durmaz, özel hayatıyla alakalı söyledikleri de zaten ipi kopardı.
Daha ligin başlamasına 20 gün var, takım haftada 1 maç yapacak, erken form tutmasına gerek yok, hoca belki transfer istiyor ama sen çıkıp her gün transfer yok diye durmadan açıklama yapıyorsun.
Şu 3 Temmuz sürecinde sonsuz destek verdik, hala da o davanın takipçiyiz ama sportif yönden artık yeter, artık Aziz Yıldırım istifa diyorum ben de, seni nisanda şampiyon yapan hocaya bu yapılmamalıydı.
Şimdi kendi insin kulübeye, bence tüm dertler biter.
Gelecek hoca da kukla olmayı kabul edecek hoca olmalı. Yoksa hocasını kovmak için çete olmuş oyunculara neşteri vurması gerekiyor ama vurdurmayacaklar. Bu tarz oyunculara sinir olurum ama böyle devam edecekler.
3 Temmuz sürecinde kahramanımız oldunuz, yıkılmadan mücadele ettiniz, camianın dik durmasını sağladınız ama artık o süreç bitti, takımı için oynayan oyuncular olmanız gerekirken çeteleşiyorsunuz. Hiç sanmıyorum ama yerine gelecek hoca, görevi teslim aldığı hocanın kuyusunu kazan oyunculara takımında yer vermemeli.
"YÜCE ATATÜRK"
Ha bu arada Carlos gelsin, sadece Carlos gelirse heyecanlanırım, çünkü o bildiği okur, bildiğini söyler, işine karışılırsa da basar gider, kukla olmaz. Oyuncular bildini okuyacağı için, oturmuş sistemle takımın başında kim olursa olsun yine zirve mücadelesinde olur takım, zorda kalınca paçayı sıkarlar, ilerisi ne olur bilemem ama.
"YÜCE ATATÜRK"
Alex'e de bunu yaptı, Zico'ya da bunu yaptı herkese bunu yaptı bu adam. Vefasız birisi. Bu takımda başarılı olan kim varsa egosu yüzünden harcadı hepsini.
Geçen sene yeni sezon planları yapan Aykut Kocaman sessiz sedasız istifa etmişti. Zaten sonradan yaptığı röportajlarda da "takımdan düşündüğümden erken ayrıldım" gibi şeyler söylemişti. Muhtemelen Ersun Hoca'ya yapılanın aynısı geçen sene de kendisine yapıldı. Aykut Kocaman gibi Ersun Yanal gibi "benim için en üst nokta fenerbahçe'dir" diyecek kadar fenerbahçe sevdalısı insanların istifa ettirilmeleri -hem de birisi zorlu süreçte her ne olursa olsun takımı hep toplayan isimken, diğer nisan ayında takımı şampiyon yapmışken- edepsizliktir.
Ben İsmail Kartal hoca olur diyorum. Elbette herkesin kendi kişiliği var eminim İsmail Bey'de değerli bir insandır. Fakat yıllardır takımın içinde her hoca ile çalışıyor yönetim kendisini ısrarla göndermiyor, sanki yönetimin içerdeki adamı gibi. Ve başkanın kukla hoca düşüncesi varsa tercih kendisi olacaktır.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Ciddi anlamda artık son damla oldu. Bardak taştı bende.
Aurelio'ya sustum, Zico'yu 200bin€ için gönderip, yıllık bilmem kaç m€'lara Aragones'i getirdi sustum, Alex'e sustum, Aykut Hoca'ya sustum. Yeter artık.
Ersun Yanal'ın yıllardır bu takımın başına gelmesini istiyordum. Ersun Yanal benim için bir idoldür.
Saygısızca, takımı şampiyon yapan hocayı medyanın önüne atmakta neyin nesi? Bir kez daha şerefizce, saygısızca. Her sevdiğimiz adamı gönderin.
Volkan'dan da, Emre'den de, başkanın adamı olarak nitelendirilen her futbolcudan nefret ediyorum. Midem bulanıyor. En çokta başkandan.
Şuna kanaat getirdim ki artık; Aziz Başkan denen herifin, hükümetin başındaki heriften karakter olarak aşşağı kalır bir yanı yok.
Yıllar sonra hocasıyla, formalarıyla, kadrosuyla içime sinen bir Fenerbahçe vardı. Belki de ilk defa bu kadar güveniyordum takıma, ta şimdiden şampiyon olacağına.
Yerin dibine batsın Fenerbahçe'liliğin.
Hocanın İsmail Kartal olması da aslında bizim için avantaj olabilir. Hiç değilse bu sezonu kurtarmak için en mantıklı hamlelerden birisi olur. Çünkü adam yıllardır takımda ne olduğunu, başkanın ne istediğini ve takımı bilen birisi. Tam Yıldırım'ı idare edebilecek, nabza göre şerbet verebilecek birisi gibi. Eğer biraz aklı varsa takımı zirveye oynatır.
Yönetim FM'de takımı ne kadar iyi yönettiğimi görmüş, ben geleyim diye Ersun hocayı rahatsız edip gitmesini sağlamış :P
İşin esprisi bir yana, halen yönetimlerin takımı tüm takımlar bu ligde. En az 20-25 sene daha bu sistem değişmez kanımca. Sözde İngiliz sistemini örnek alıyoruz ama apaçık ortadadır ki bizim rol modelimiz İtalya'dır. Beceremediğimiz kısmı ise büyük takımların en iyi oyuncularını birbirlerine rahatlıkla satma durumudur. Birde oyuncu yetiştirme noksanlığı var tabi.
Taraftar olarak bakınca, hakikaten için cız ediyor. Ne gereği vardı, neden bu kadar büyük macera aranıyor anlamak mümkün değil pek. Tabii olmuyorsa olmuyordur. Sezon arasında olmasındansa şimdi olması daha katlanılır hale getiriyor durumu. Bu kadar kişisel yaşam neden kulübün içinde, başkan biraz daha hocayı korur bir tavır sergileyemez miydi gibi sorular kalacak akıllarda.
Adaylara bakınca; Aykut Kocaman'ın oynattığı futbol hep heyecanlandırmıştır beni. Keşke dönse ama hiç sanmıyorum. Zor çıktığı ateş aynen yanıyor, gelmez. Mustafa Denizli, bilmiyorum. Futbol çok değişti, hocaya saygım sonsuz ama başarı getirebileceğinden cidden şüphelerim var. Roberto Carlos deniyor, olabilir. Tam başkanın istediği adam. Ver parasını istediğini yapsın. Hücum futbolu tercihi zaten. Gelirse şaşırmam. Bana kalırsa bir yabancı bulunacaktır.
Bir Galatasaraylı olarak üzüldüm Yanal'ın gitmesine. Şampiyon yapmış olmasına rağmen iyi bir teknik direktör olduğunu düşünmüyorum. Geçen sezon camia olarak çok iyi birlik oldu Fenerbahçe ve bu da şampiyonluğu getirdi. Yanal'ın da önemli payı vardı mutlaka, oyuncularını bu şampiyonluğa inandırmada. Geldiği ilk dakikadan itibaren aşıladı takıma. Fizik olarak da güçlüydü FB ama bunu geçen sezon ki hırsa bağlıyorum birazda. Galatasaray'ın kendi ayağına sıkması, Beşiktaş'ın da tecrübesizliği (genç kadro ve genç hoca) Fenerbahçe'nin ekmeğine yağ sürdü onu da unutmamak gerek. Ne olursa olsun hak edilen bir şampiyonluktu tabi, o konuda yanlış anlaşılma olmasın.
Ben kadroyu transfer istemeyecek kadar iyi bulmuyorum açıkçası. Aziz Yıldırım erken farketti (kendi açımdan: ne yazık ki) bu sezon lastiğin patlayabileceğini. Yaşlı bir takım var. Tecrübe önemli mutlaka ama dinanizm de lazım. Sakatlığa yatkın oyuncuların yanısıra alternatifsiz oyuncular var kadroda.
Fenerbahçe geçmiş yıllarda ofansif gücüyle ürkütücü bir takımdı. Şimdiki forvet hattı da ürkütücü muhakkak ama burada bahsettiğim farklı bir şey. Takım olarak ofansif olmasını kastediyorum. Türkiye'nin Bayern'i gibiydi yani. Şimdiki kadro Kuyt, Meireles, Emre, Topal, Alves, Egemen gibi fizik gücünü kullanan güçlü ve defansif oyunculardan kurulu. Chelsea tarzı yani. Top taşıyacak kanat oyuncusu yok. Kapanan takımlara karşı fiziksel kalitesiyle bir şekilde gol buldu takım geçen sezon birçok maçta ama şans her zaman gülmez. Teknik kaliteye de ihtiyaç var böyle zamanlarda. Bu açıdan bakarsak Diego nokta transfer.
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
Artık Aziz Yıldırım'ın kulübe nalları diktiğini bildiğim için yönetim değişikliği olsun falanda diyemiyorum . Malum süreçte görevi bırakmayan biri bundan sonra da olağanüstü bir durum olmasa bırakmaz . Ersun Yanal için ise özel hayatını kulübe yansıttığı haberlerinin basın tarafından abartıldığını düşünüyorum . Sıkı antrenman çalışmaları herkes tarafından bilinen bir gerçek . Oynattığı futbolu da beğeniyordum ben tek eksisi halen Emre - Meireles gibi isimlerde diretmesi idi . Bundan sonra nasıl bir süreç izlenir bilinmez ama , İsmail Kartal'la falan olacak iş değil , takımı gerçekten yönetecek biri gerekli ki böyle bir teknik direktörü de Aziz Yıldırım'ın koltuğa getireceğini düşünmüyorum .
Öncelikle üslubuna dikkat etmeni rica ediyorum.
Karşındaki kişi Aziz Yıldırım değil. Aziz Yıldırım zihniyetini de asla ve asla kabullenmiyorum ama olaya kişisel bakıyorsunuz.
Aziz Yıldırım temiz demiyorum ama Fenerbahçe resmi bir kurum en başta Aziz Yıldırım kovulmalı bende bunu farkındayım. Olaya kurumsal olarak bakarsak böyle büyük bir camia'nın bu tarz olaylar ile anılması kötü.
Nasıl ki bir futbolcu gece hayatı yüzünden kadro dışı bile kalabiliyorsa bunu yönetimden birisi yaptığında da kovulur. Siz çıkıp kovan adama bak o farklı mı diyorsunuz ben bunu da anlıyorum ve sizinle aynı fikirdeyim.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Gökhan gibi adamlar zor gelir bu takıma.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Futbolcunun gece hayatına kimse birşey demiyor tatil zamanında.Futbolcuya sezon icinde bir maçı kaybettikten sonra gece kulubune gitti diye (işini ciddiye almadıgını gösterir) veya bir maç öncesi gitti diye kızılır performansını etkileyeceginden dolayı.Ancak teknik direktör antrenman dısında özgürdür.Yani futbolcuların yazın özgür oldugu gibi.Adamın kondisyon problemi mi var ? İstedigini yapar boş zamanında bunu sorgulamakta kimseye düsmez.Hoca takıma gereken ilgiyi göstermez o zaman karısılır ancak öyle bir olay yokken kimse bu konuda bir hocayı sorgulayamaz.
Bu arada Ersun Yanal göndermede bulunmus Twitter hesabından
![]()
Şimdi arkadaşlar ben bu konuya sizin gibi bakmıyor ve Aziz Yıldırımın doğru yaptığına inanıyorum.Nerden geldin kardeşim bu konuya derseniz şurdan geldim.
Halk gözünde şike yapmış olabileceğimiz düşünülüyor(yani Fenerbahçeli olmayan çoğu insan bu ihtimali düşünüyor) Bunun üstüne Ersun Yanalın bir kadınla ahlak dışı bir beraberlik yaşaması, halk gözünde Fenerbahçe algısını destekleyecek nitelikte olduğu için, Aziz Yıldırım bir nevi bu algıyı kırmak adına bir şeyler yapması gerekiyordu. Bunu da butun olayı Ersuna yıkarak başarabilirdi.(sonuçta halkımız böyle ahlaksızlık yapıyorlarsa şikede yapmıştır diye düşünecekti) Yani vermek istediği düşünce ben bu kulüpte ahlak dışı hiç bişeye izin vermem mesajıydı. Haa başarılı oldu mu bence oldu. Yapması gereken bir şey miydi.. Evet öyleydi. Buna nerden karar verdin diye sorarsanız bu halkın seçim sonuçlarına ve kültür düzeyine bakmanız yeterlidir.
Aziz Yıldırım çok hatası vardır ancak bu onun aptal olduğunu göstermez.
Bu tekne muhabbeti ne derece doğru bilmiyorum ama eğer denildiği gibi evli olan Ersun Yanal'ın başka bir hanımla uygunsuz görüntüleri ortaya çıkıyorsa,başkanın bu konuda uyarması normal bence.Çünkü bu insanlar toplumun gözü önünde olan insanlar,bu insanları seven,örnek alan bir sürü insan var.Hareketlerine dikkat etmek zorundalar.(normal insanlar da etmeli tabii,onlar etmeyebilirler manası çıkmasın) Bu işin zorluklarından birisi de budur.İster kabul edin,ister kabul etmeyin.Bunu sürekli Türkiye'deki yöneticilik zihniyetini eleştiren birisi olarak söylüyorum.Başkanın takımın hazırlanmasıyla ilgili hocaya karışması ise kesinlikle yanlıştır.Eğer bundan dolayı istifa ettiyse Ersun Yanal,%100 haklıdır.Fakat Türkiye'de işler böyle yürüyor malesef.İpler her şeyi çok iyi bildiğini sanan yöneticilerin ellerinde.
So what?
Saike
Twitterdaki fotoğrafı bile tekne olayı yüzünden istifa ettiğini açıklar.
Bu sebeple ettiği için bende diyorum ki iyi ki etmiş. Böyle kişiler Fenerbahçe camiasına zarar vermekten başka bir şey yapmaz.
Bir oyuncu adam olmadıktan sonra isterse sezonda 100 gol atsın bu da ona benziyor. Ersun Yanal öyle ahım şahım bir iş de yapmadı, Fenerbahçe'nin başına gelen herkes takımı şampiyon yapmakla sorumludur oda bunu yaptı.
Bunu yapacak 500 teknik adam bulursunuz ama adam bulamazsınız. Açık konuşayım o kovulma olaylarını falan bir kenara bırakın evli ve çocuk babası bir insanın twitterda o fotoğrafı paylaşmasını kimse bana açıklayamaz.
Net bir biçimde pişkinliktir bu yazık diyorum sadece karısı için üzüldüm gerçekten.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Aziz Yıldırım taraftarın ikiye bölündüğünün farkındadır. Bu 1-2 hafta içinde bir yıldız transferi gelir muhtemelen.