" Şu takım istesin ligin tozunu atar. " neden istemiyor diye soran yok mu acaba ? Nyese elimizde avucumuzda bişey kalmadı zaten transfere ihtiyaç yok.
" Şu takım istesin ligin tozunu atar. " neden istemiyor diye soran yok mu acaba ? Nyese elimizde avucumuzda bişey kalmadı zaten transfere ihtiyaç yok.
Büyük takımın hiç bir özelliğini yerine getirme , işine gelen '' Büyük takım devre arası transfer yapmaz '' diye birşey uydur.
Y.malatya maçı beni umutlandırdı , bu maçtan sonra transfer yapmazlarsa olay çıkar
Sol bek 1. öncelikli ihtiyacımız. Orta saha yine kapatabilirizde sol bekte adam gibi birisi yok. Kazım kafasında bitirmiş kulübü. Kadro dışı bırakılmalı ve uygun teklifle satılmalı. Yada sezon sonuna kadar oynatıp değerini bulması sağlanmalı. Caner ise sezon sonuna kadar yedek olarak başlatılmalı ihtiyaç olunca alacağımız sol bekin yerine oynar.Sonrada satılır. Sezon sonunda çok ciddi operasyona ihtiyaç var. Bu takım böyle gitmez. Kadro kalitesi felan hikaye önemli olan kafa yapısı. Takımda ruh yok...
SAİT71 ; Kazım değil Santos heralde
Herkesin askine sol bek ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum.
Sol Bek Gökhan Gönül Eminimki Caner ve Santos'dan daha iyi oynayacakdır.
Sağ bek'de ise genç Okan Alkan zaten ideal.
Elimizde avrupa yok Kupa yok Sadece Lig var bu iki kanatı böyle denesek hiçbirşey kaybetmeyiz.Aksine bence çok şey kazanırız.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Ya KAzım nerden çıktı A.Santos olacaktıAllah söyletti heralde..
Bence G.Gönül gibi takımın en iyi 2 oyuncusundan birisi o mevkide harcanmamalı. Ne olursa olsun bari sağ bekimiz iyi işlesin. Ben o riskin alınmasına karşıyım.. Kritik maçlarımız var Okan tek başına orayı idare edemez bir sezon.
Aykut Kocaman ''istifa edecek misiniz?'' sorularını cevaplamadan takım otobüsüne binmiş. Sezon başından beri her soruya cesurca cevap veren adam neden sustu düşündürücü...
Evet arkadaşlar dedim transfer gerekmez bu takıma eğer gerekiyorsa Yeni Malatyaspor'un sol beki ile ön liberosunu alalım.
Maç konusunda oyuncuların ruhundan bahsedilmiş. Semih,Selçuk gibi oyuncular İnter,Chelsea gibi takımları yenerken de buradaydı ve oynadıklarında gayet de güzel oynuyorardı şimdi mi yok oldu ruhları. Ruhu ortaya çıkaran antrenördür.. Aykut bu işi bilmiyor hepsi hayattan bezmiş gibi görünüyor. Zico bu işi iyi yapıyordu iyi gaz veriyordu ki kaldığı sezonlarda sadece Zico varken başarılı olmuş bir Deivid örneği var.
Guiza'ya o kadar para harcanacağına Zico'nun akrabalarına o paranın çok çok azını verip CL de maçlar kazanmaya devam etmeyi yeğlerdim. Yazıklar olsun. Bir de başka çıkıp oyuncularda suç yok mu diyor. Yok kardeşim yok! Tıkır tıkır işleyen takımı bozuyorsun inat uğruna 3 senede ne hale geldi takım yazık..
Transfer falan gerekmez takıma.. Caner hata yaptı bugün. Evet çok kötü oynadı da karşısında oynayan adam çok mu kaliteli bir adamdı. Ne farkeder kimi alsan olmaz bu iş al o zaman Malatya'nın sol beki.. Stoch'u sildi sahadan iyi adam demek ki ..
Yazık ki çok yazık.. Şimdi bir transfer yapıp bizi sezon sonuna kadar uyuturlar sonra da teknik adam değişir ( ki umarım şimdiden istifa eder ).. ertesi sene aynı senaryoya devam.
Bir Dost
Hellbells
Aykut Kocaman: "İstifa etmiyorum, görevimin başındayım."
Saat 15:30'da da devre arasini degerlendirmek icin toplanti yapacakmis
Aykut hoca yapamayacağımı anladığım an bırakırım diyordu. Bırakmadığına göre yapamayacağını henüz anlamış değil. Sezon sonunda anlamış olur ancak o zaman da bu sözünün pek anlamı kalmaz. Çünkü Fenerbahçe'de şampiyon olamayan hoca zaten ya bırakmak zorunda kalır ya da gönderilir. Uzun lafın kısası Aykut hocanın söylediği o sözün içi boş çıktı.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Takıma gerçekten bir ön libero alınırsa ama cristian gibi falan değil misal sevilla'lı zokora gibi, şampiyon yapar aykut hoca bu takımı.Ayrıca şampiyon olunsa da olunmasada bu takımın yarısının belki daha bile fazlasının değişmesi şart artık.Her sene daha kötüye gidiyor fiziksel olarak bu oyuncular.Bunun değişen hocalar ile değil oyuncuların mental yapısı ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Oyuncularda suç bal gibi var. Aykut mu çıkıp Canerin arkasından tutacakda dengesini kaybettirmeyecek. Antrenöründe yapabilecekleri sınırlıdır. Caner safın teki işte.
Aykut Kocaman: Transferde üzerinde çalıştığımız 4-5 oyuncu vardı ama sonuç alamadık.
A.Santos o sözleri söyledikten sonra onu dünyadaki hiç bi adam kadroya almazdı. Biz hariç. Bizdeki yönetim etkeniyle olan birşey. A.Santos u da gördük maçlarda. Çok iyi birşey değil oda.. Dengesini kaybedecek diye oynatmasın mı? Niye geldi o halde. Yada Volkan hatalı gol yiyecek diye bir daha alınmamalı. Kadro seçimi ne olursa olsun Malatya takımına karşı dengesini kaybetmeyecek. Gökayın pozisyonunda adamın yanında koşmayacak.. Burada hatalı olan oyuncudur. Hocanın hatası bunların arasında % 5 bile zor olur.
transfer konusunda pek birşey beklemeyin derim ben. aykut kocaman sezon sonuna kadar takımın başında kalıp, sezon sonunda kendi bilgisi dahilinde yabancı bir teknik direktör getirilecek. eski görevine geri dönecek. aziz yıldırım aykut hocayı kaybetmek istemiyor bu yüzden istifası kabul edilmemiş.
Caner zaten asla sol bek te iyi oynayamadı ki, herkes neden ısrarla orada oynatıyor... Bu adamı biz sol açık oynarken etkili oyunuyla tanımadık mı?
Yeni Malatyaspor mağlubiyeti vesilesiyle bu sabah yazdım... Burada da paylaşmak istiyorum. Mesele bir transfer meselesinin çok ötesinde, oldukça vahimdir:
İşe birde şu tarafından bakmalı: Kalitesi, kariyeri n'olursa olsun, Andre Santos diye bir futbolcu çıkıyor ve bütün profesyonellik değerlerini hiçe sayarak hocasının ağzına yüzüne pisliyor. Oysa bir takımın hocası dünyanın en kötü teknik adamı, konuşan futbolcu da allame-i cihan olsa bu sözlerin, bu röportajın mazereti olamaz. Yapılacak olan bellidir.
Peki emsali görülmedik biçimde hocasının ağzına yüzüne pisleyen De Santos'un bu yaptıkları yanına kâr kaldıysa... Yani dün halen kadroda yer alıyorsa... Yaşanan rezaletin tek sorumlusu "Andre Santos'la devam" kararı verenlerdir. Aziz Yıldırım, "Aykut Kocaman tek yetkili" diyor. Bu durumda De Santos'un kalmasını Aykut hoca istemiştir ki, böyle bir şey onun biraz mazoşist, biraz pişkin olduğunu, gurur gibi değerlerden mahrum bulunduğunu gösterir. Oysa öyle olmadığını biliyoruz. Kimse beni Aykut hocanın Andre Santos'u kendi hür iradesiyle takımda tuttuğuna inandıramaz.
O zaman bunu isteyen kim? Cevap belli: Futbola, kadroya karışmadığını iddia eden Aziz Yıldırım... (Bizde yedik.) Yani Andre Santos'un o röportaj sonrası oynanan ilk maçta kadroda olması, üstelik oyuna girmesi, Aykut Kocaman'ın bütün futbolcular nezdinde saygınlığının dibe vurması, itibarının ayağa düşmesi demektir. Bu saatten sonra hangi futbolcu, niye ona saygı duysun ki? Ağzına yüzüne pislesen bile başkan senden yana yer alıyor. Bakmayın "oyuncuların hiç mi kabahati yok" dediğine? Her zamanki yanar-dönerlikler... Sen arkasında olduğunu, işine karışmadığını söylediğin hocanı, kendi ellerinle futbolcuların ayaklarının altına atarsan ve bunun adına kurumsallık dersen, birileri çıkar ve ve katıla katıla güler.
Eeee, Aykut Kocaman'ın da ne yapması gerektiği belliydi. "De Santos bu kadroda olacaksa, buyrun takımınızı, alın ve başınıza çalın; ben o lafları "YaRabbi şükür" diye sineye çekemem. Hem kendime saygım kalmaz, hem bundan sonra hiçbir oyuncu beni sallamaz." Bunu diyemedi.
Bütün bunları Malatya yenilgisi nedeniyle söylemiyorum. Dün çok farklı bir skorla yensek bile bu gerçek değişmeyecek, rezalet bir yerde patlak verecekti. Takımın altı oyulmuş vaziyettedir. Fenerbahçe teknik adamı ve futbolcuları yetersiz diye 2. ligin alt sıralarında yer alan bir takıma yenilmez. Teknik adamsız çıksa dahi böyle bir maçı kazanamıyorsa şubeyi kapatsınlar. Bu ayrı bir durum... Bunun başlıca mesulünü mü arıyorsunuz? Andre Santos'un halen takımda kalması talimatını kim verdiyse bu takımın altını oyan kişi de odur. Onun hemen ardından da bu durumu sineye çeken kişi gelir. Bütün değer yargıları, teamüller ayaklar altına alınmıştır. Bu kafayla şampiyon olsan neye yarar? Ruh, saygı, sevgi öldürüldükten sonra... "Büyüüük başgaaan bizi bırakmaaa!"
Andre Santos -tekrar ediyorum, dünyanın en iyisi olsa dahi- o beyanatın üstüne kadro dışı bırakılmıyorsa, üstelik ilk maçta kadroda yer alıyorsa, Fenerbahçe adına bu sezon bitmiştir. Aykut Kocaman'ın kabahati bu durumu sineye çekmesi, kendisini aşağılayan oyuncuya herhangi bir yaptırım yapamayacak kadar aciz kalmayı kendisine yedirebilmesidir. İstifa edecekti. Bizde görecektik ki, iddia edildiği gibi futbol takımından tek yetkili olan kişi Aykut Kocaman değil. İşler dün nasılsa bugünde öyle...Tekrar ediyorum, bu bir başarı-başarısızlık meselesi değildir. Bu saatten sonra hiçbir oyuncunun Aykut Kocaman'dan çekineceğini, saygı duyacağını sanmıyorum. Bu evlilik burada noktalanmalıydı. Çünkü o röportajdan sonra ikisinden birisi bu takıma fazlaydı.
Şöyle sorayım: Andre Santos, o sözleri Aykut Kocaman için değil de, Aziz Yıldırım için sarfetseydi, yine bugün kadroya girmeye devam eder miydi? Bir de böyle düşünün... Akibeti n'olurdu? Ama Andre Santos uyanıklık etmiş; Aykut Kocaman'ı aşağılayabildiği kadar aşağılarken, Aziz Yıldırım'ı da laf aralarında pohpohlayabildiği kadar pohpohlamış. Yerini garantiye almış yani... Fenerbahçe'nin nasıl bir kişinin doyma bilmez egosuna mahkum ve oyuncak olduğunu elin Brezilyalı'sı ne çabuk kavramış... Bravo...
Aykut Kocaman ile her halukarda yola devam edilmeli. Yeni gelecek antrenörler ile de birşey değişmeyecek. Sorun başka yerlerde. Bu takımın kurtarıcısı da yan gelip yatanı da değişmeli.
Bu arada De Santos kim?![]()
Andre miydi onun adı?Adı batsın...
İkaz için teşekkürler... Düzelttim.
Adama sormuşlar;
-Eşinin adı ne?
-Bilmiyorum demiş.
- Niye?
-Geçinmeye niyetim yokta ondan demiş.
Yahu Caner CSKA'da iken CL de canavar gibi oynuyordu ne zaman Reijkard ile Aykut'un eline düştü hali ortada.. Yazık adama hayatını mahvettti daha da toplayamaz bu dakikadan sonra. Cristian yerine ön liberoyu dışarıda aramasın bizim takım Yeni Malatya'da var. Transfer falan gerekmez tekrar diyorum. Antreman sisteminde ve zihinsel olarak hazırlıkta sorun var takımda ve bunu Aykut beceremiyor..
Bir Dost
Hellbells
Tatil öncesi bütün futbolculara uymaları için program veriliyor,hatta Aykut Kocaman'ın hangi futbolcu ne kadar çalışıyor kontrol etmesi için hepsine nabız saati veriliyor.Tatil dönüşünde koskoca takımda bir tek Andre Santos'un nabız saati yok ve bahanesi harika "Brezilya'da unuttum" Artık tatilde nasıl alem yapmışsa beyfendi idman yapmaya vakit bulamamış.
Televizyon programında, Aykut Santos'a gider koyarsa, kimse kusura bakmasında Santos gitmek ister. Zaten çok saçma sapan açıklamalar yapılıyor son zamanlarda kaosa sürükleniyoruz yine kimse farkında değil..
Genemi kanouteabi forvetimiz var hala forvet haberi yapıyor gazeteler klişeleşmiş haber bunlar,baktılar gelişme yok salla ronaldinhoyu o gitti salla kanouteyi
![]()
F.Bahçe resmen istedi!Fenerbahçe, St. Etienne'e ortasaha oyuncusu Blaise Matuidi için 6.5 milyon Euro'luk teklif sundu.
![]()
27 yaşındaki futbolcu için Villa ve Fenerbahçe'den gelen teklifleri kabul eden Makoun, kararını Premier League'den yana kullanınca Sarı-Lacivertliler'in eli boş kaldı.
MAKOUN KAÇTI ROTA MATUIDI
Ancak Fransa'daki transfer girişimlerini sürdüren Fenerbahçe, St. Etienne'e ortasaha oyuncusu Blaise Matuidi için 6.5 milyon Euro'luk teklif sundu.
1 KEZ MİLLİ OLDU
Sarı-Lacivertliler'de takviye gerektirecek ilk bölge olarak gözüken orta sahada, dinamizmi ve çabukluğuyla dikkat çeken Angola doğumlu Fransız vatandaşı olan Matuidi, 24 yaşında ve 11 Ağustos'ta Norveç ile oynanan hazırlık maçında ilk kez Fransa Milli Takımı formasını giydi.
KOCAMAN MESAJI VERMİŞTİ
Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman da yaptığı açıklamada "Devre arasından bu yana 4-5 futbolcuyla görüşüyoruz. Ancak hem futbolcular hem de bu futbolcuların kulüpleriyle olan anlaşmazlıklar nedeniyle transfer yapamadık. Görüşmelerimiz sürüyor" şeklinde konuşmuştu.
Ya şu Yeni Malatya maçında bu takımı izledikten sonra insanın Taiwo'ya kırmızı halılarla getirmesi gerekiyor fakat Taiwo maçı izlese bu rezil takımamı gelecem der.