Ona maçların ilk 45 dakikalarını izletin koşa koşa gelir.![]()
Ona maçların ilk 45 dakikalarını izletin koşa koşa gelir.![]()
Transfere gerek yok.
Transfer'i yaptıracak antrenöre ve başkana gerek var.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
FB sanirim stoper ariyor, Granqvist icin teklif goturmusler ama Groningen kabul etmemis.
teklifi düşük bulmuşlar sanırım.
blaise matuidi, capoue, cabaye ortasaha adayları. herhalde matuidi veya capoue olacak.
Bu saatten sonra transfer zor görünüyor. Muhtemelen bizim yönetim topu topu 18 maç kaldı, kadromuz da zaten iyi, transfer yapmasak da olur diye düşünüyor.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Hollanda basını: Benitez Fenerbahçe'ye!
Hollanda basını‚ Fenerbahçe´nin teknik direktörlüğe Liverpool ve Inter´in eski çalıştırıcısı Rafa Benitez´i getirmek istediğini iddia etti
Elf Voetbal´a göre Benitez´in yeni takımı Fenerbahçe olabilir.
Sarı-lacivertli kulübün yeni sezona Inter Milan´dan Aralık ayında gönderilen İspanyol teknik adamla başlamak istediği ifade edildi.
Fenerbahçe´nin İsveçli Andreas Granqvist için Groningen kulübünden ret cevabı aldığını hatırlatan Elf Voetbal‚ sarı-lacivertlilerin Benitez´e transfer için 60 milyon euro bütçe sözü verdiğini ileri sürdü.
Valencia ve Liverpool´un eski çalıştırıcısı Rafa Benitez‚ Inter´e İtalya Süper Kupası ve Dünya Kulüpler Kupası´nı kazandırmasına rağmen‚ lig ve Avrupa´daki başarısız sonuçlar ve yönetim hakkındaki eleştirileri nedeniyle İtalyan takımından gönderilmişti.
Cnnturk.com
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Sezon sonuna kadar transfer yapılmaz, sezon sonu Aykut gönderilir, sezon sonu Benitez gelir, bir iki yıldız transfer edilir, tekrardan herşey toz pembe ye bürünür.
İspanyol teknik adamlar, Türk futbolunda başarılı olamıyorlar. Bence daha yararlı bir antrenör getirebilir Fenerbahçe.
Benitez'in kariyerine herhangi bir lafım olmaz ancak Liverpool'a Krygiakos'u getiren adam Fenerbahçe'ye Veysel Cihan, Ersen Martin ikilisini alır. Inter gibi son yılların en iyi takımlarından birinde başarısız olması ve kısa sürede kovulması ayrı bir soru işareti. Ek olarak; maaşı fazla olacağından, başarısız olduğu takdirde ciddi bir tazminatla karşı karşıya kalma ihtimalimiz de var. Bunlara ek olarak; bizim kulüplerimizde başarılı olan teknik adamlar genelde oyuncularıyla duygusal bağ kurabilenler oluyor. Oyuncularıyla patron-işçi ilişkisi kuranlar pek başarılı olamıyorlar. Sanıyorum bu teknik adam ve oyuncuların profesyonellik anlayışından kaynaklanıyor olsa gerek.
Şimdilik hoca değişimi olmayacak gibi duruyor ama futbolda hiçbir şey belli olmaz. Arka arkaya yaşanacak puan kayıplarıyla tüm hesaplar alt üst olabilir.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Benitez geleceğine Yılmaz Vural gelsin daha iyi...
Fenerbahçeye bir t. direktör ir de mc yani mehmet topuzun yerine mataudi yi alabilir stoperde ise yobo'nun bonservisini almaya çalışsalar bir de solda güzel bi adam bulsalar yada caneri oynatsınlar forvete niang kalır alternatifi semih olur takımı bana versinler ve koltuğa oturup çay + simit alsınlar ve izlesinler
takımım şöyle olurdu
Volkan
Gökhan Yobo Lugano Caner(Santos'da olabilir)
Mataudi Emre
Stoch Dia
Alex
Niang(Semih'le değişe değişe oynayabilirler)
Yedekler
Serkan
Santos
Okan
Gökay
Caner
Güiza
Semih
Caner bu takımın sol bekiyse bende Barcelona'nın sağ açığıyım. (Andre Santos'un ise o röportajdan sonra bu takımda durduğu her dakika Fenerbahçe'nin karizmasına sıkılmış bir kurşundur. Aynısı Guiza içinde geçerli... Bu mesele iyi futbolcu-kötü futbolcu meselesi değil.)
Yedek kaleci seçimine gelince... Ben Serkan Kırıntılı'yı en fazla bizim halı saha takımına alırım.
morinyodan başkası adam edemez bu takımı
boşuna yeni t.direktör getirmesinler
kafaları değiştirsinler
aykuta şans verilmeli bence
ha morinyoyu getirirsin ona lafım yok yada luçesku da olabilir oda bizim morinyo![]()
Sorun hocada değil. Kaç yıldır hoca değişiyor da ne oluyor. Aragones te geldi ama ilaç olamadı. Çünkü sorun hocada değil sadece.
Üstelik Kocaman daha yarım sezondur başında takımın. Bu duruma pes diyorum. 3. sıradayız. Ligin 2. yarısı var ve bir tek f.bahçe berbatmış havası var medyada. Buna uymayalım. Hala şansımız var.
Geçen sene bu mantık bizi mahvetti. Hatta hala da mahvetmeye devam ediyor. Şuan lider Galatasaray, ikinci sıradaki takım Beşiktaş olsaydı muhtemelen yönetim üzerinde baskı hissedip transferde zorluk çıkarmayacaktı. Galatasaray ve Beşiktaş'ın başarısız olmasının bizi ilgilendirmemesi gerekir. Bizim hedefimiz Galatasaray ve Beşiktaş'ı geçmekse; evet Fenerbahçe berbat durumda havası yanlış. Ama bizim hedefimiz şampiyon olmak, ayrıca Avrupa'da bir yerlere gelmek olmalı. Avrupa'dan galibiyet alamadan elendik, ZTK'da 3 maç 0 puan, 3 maçta yenilen 9 gol, sezon başından beri önemli maçların hepsinden kayıplarla ayrılan, liderin 9 puan gerisinde olan takıma berbat demek bile övgü sayılabilir.
Önce kaptana son durumu sordular. Sohbetin başlangıcı da Fenerbahçe'deki çalışmalardı. Öyle ya medyada çeşit çeşit yorumlar yapılıyordu. Görevleri, kriz dönemini atlatmak için futbolcuların kafalarını rahatlatmak, ikinci yarıya sorunsuz hazırlanmalarını sağlamaktı.
'Nasıl çalışıyorsunuz?' diye lafa girmişler. Beş yöneticiyi bir anda karşısında gören Alex, 'Merak etmeyin her şey yolunda' diye söze başlayıp, 'Rahat olun, endişe edilecek bir durum yok' dedikten sonra şanssız bir dönem geçirdiklerini, çok pozisyon bulmalarına rağmen son vuruşta sıkıntı yaşadıklarını anlatarak, bunu da en kısa zamanda aşacaklarını söylemiş.
Sonra konu ailesine, çocuklarına gelmiş.
YAZILANLARA KESİNLİKLE İNANMAYIN
Rahat, aile ortamında geçen sohbette, yöneticiler konuyu transferine getirmişler.
Alex'in ilk sözü, 'Benim için önemli olan bugünkü gibi sizlerle oturup konuşmak, diyalog kurmaktı. Sözleşme hiç önemli değil. İsterseniz dört ay sonra imzalayayım' olmuş. Herkes rahatlamış. Alex konuşmaya devam etmiş: 'Ailem de ben de F.Bahçe'de mutluyuz. Kulübümüzü de çok seviyoruz. Ama benden habersiz yazılan, söylenenlere üzülüyorum. Önemli olan benim ve sizin düşünceniz.'
Ardından Brezilya'da hakkında yapılan konuşmaları hatırlatmış, yöneticilere 'Siteme hepsinin spekülasyon olduğunu, 'Benim ağzımdan duymadığınız hiçbir şeye inanmayın' diye yazdım. Lütfen siz de inanmayın ve bana güvenin' demiş.
SON SÖZ BAŞKAN AZİZ YILDIRIM'DA
Söz dönüp dolaşıp paraya gelmiş. Yöneticiler, yıllardır F.Bahçe'de oynadığını, sevilen ve örnek bir futbolcu olduğunu anlatarak, 'Yıllık 3.5 milyon euro ücretinden indirim' yapmasını istemişler. Ama bunu söylerken de 'Senin F.Bahçe'den ayrılacağına asla inanmıyoruz' sözünü de eklemişler. Alex hiç düşünmeden, 'Ben bu parayı Brezilya'da da alırım' diyerek, iki ülke arasındaki uçurumun kapandığını en ince ayrıntısına kadar anlatmış. Ama asla, 'İlle de bu parayı isterim' diye diretmemiş. Hatta gülerek pazarlık için açık kapı da bırakmış. Sıra kaç yıllık sözleşme istediğine gelmiş. Sohbette, sözleşmenin kaç yıllık olacağı da konuşulmuş. Parada esnek olan, diyalogdan mutlu olan Alex burada, 'İki yılda ısrarcı' görünmüş.
Sonuç mu! Son sözü Başkan Aziz Yıldırım söyleyecek ama yöneticiler iki yıla da sıcak bakıyorlar. Nedeni de 'Alex bu. F.Bahçe'ye çok şey verdi. İki yıl da yakışır' diyorlar.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Tamam işte, sorun hocada değil yinede. Ayrıca Ligde şansımız hala var dediğim gibi. Hedefimiz Bjk yada Gs yi geçmek değil tabi ki yalnız yarım sezonda bu kadar acımasız olunmamalı. Takım kötü futbol oynar, geride kalır. Ama hocaya şans verilmeli. Gerekirse bir yıla mal olsa bile. Bir takımı istediğin düzene koymak için zamana ihtiyaç var. Yarım sezonda hocayı göndereceksek bırakalım toptan bu işi. Avrupa konusunda ise o kadar umutlu değilim. Avrupada iş yapacak takımın yönetim vizyonu böyle olmamalı. O konuda gerideyiz maalesef. Dünya kulübü masallarıyla uyutulduk şimdi ön elemede 2. sınıf avrupa takımlarını geçemiyoruz.
Benim demek istediğim konu şuydu orada:
Bursa'da Avrupa'dan sonuçta elendi. Tabiki onlar tecrübesizdi. Türkiye Kupası'ndan da elendiler. Ligdede hemen hemen aynıyız. Gs Bjk takımları bizim büyük rakiplerimiz ligde ise bizden gerideler. Ama medyada sürekli F.Bahçenin olumsuz havası aktarılıyor. Anlayamadığım biz ligde diğer takımlardan Ts hariç bence daha şanslıyız ama medyada nedense A.Kocaman hergün yollanıyo, takımda kaos oluyor birşeyler oluyo yani... Bu nedenle takıma güvenmekten başka çaremiz yok ve medyanın dolduruşuyla hocadan desteği çekmemeliyiz demiştim. Yoksa bjk gs yi geçtik yeter gibi bi ilkel düşüncede değilim![]()
Sırasıyla gidecek olursak; Bursa'nın eleştirilmemesi normal, çünkü onlar için ŞL'de maç yapmak bile ciddi bir olay. Sonuçta bütçeleri belli, 4 büyükler dışında geçmişte onların yaptığını yapan bir takım olmamış. Kaldı ki Bursa ile Fenerbahçe'nin camia olarak beklentileri çok farklı. Fenerbahçe şampiyon olamadığı sezon başarısızdır ama Bursa ligi 2. bitirse dahi başarıdır. Bu açıdan Bursa ve Fenerbahçe kıyası yanlış olur. Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında devam etmesi, yıldız oyuncu transferleri dolayısıyla onların da Fenerbahçe kadar eleştirilmemesi normal. Başarısızlık durumu bize en yakın olan takım Galatasaray gibi görünüyor. Galatasaray'ın da 1 sezonda 3 ayrı hocayla çalışma gibi bir durumu olamayacağından Hagi'nin gönderileceğine dair haberler olmuyor, bu da doğal.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Burda hepimiz şampiyon olmayı bekleriz ancak bir kulüpte belli dönemde sıkıntılar olacağı için bazı şeylere sabır göstermeliyiz. Bunun adı diğer takımlarla kıyas yada şampiyonluktan umudu kesme değil geleceğimizin daha iyi olması için şuanki kötü duruma anlayış göstermektir. Benim ne Bursa ile nede Galatasaray yada başka takım ile kıyas gibi bir amacım yok. Ama medyada çıkan haberler bana göre doğal değil. Eleştiri bir yere kadar ama bizim medya olayı çok fazla abartıyor. Kulübü olduğundan daha fazla karıştırmak, kaos ortamı yaratmak için çeşitli şeyleri abartıyorlar. Ben bunu belirtmek istiyorum. Bu olay TT Arena'da da oldu. yok stad Bjk ya mı gidiyor vs. Kulüpleri birbirine yedirmek için...
medya her zaman malzeme arar ve bulduğu malzemeden maksimum verim almak için konuyu olabildiğince uzatır. meyveyi posası çıkıncaya kadar sıkmak gibi![]()
GS ile ilgili TT Arena'da yaşananların uzatılması, FB ile ilgili çok başarısızlar, yönetim ve antrenör istifa gibisinden haberler olmasa gazeteler satmaz... Şahsım adına son sırada da olsa ilk sırada da olsa takımımı desteklerim ve gösterilmesi gereken yerde de sabır sınırlarını zorlarım. Bence Fenerbahçe Aykut hocaya en az 1 sezon daha şans vermeli. Takımlarda eksik mevkiler belli fakat şu da unutlmasınki Trabzonspor o puanı dünya yıldızlarıyla toplamadı.Derleme toplama oyuncuları motive etme becerisi olan Şenol Güneş'in yaptığını maalesef ne sizin hoca ne bizim rijkaard ve Hagi şu anda yapabilmiş değil.....
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Medyanın eleştirileri bana göre doğal. Bu sezon Fenerbahçe'ye baktığımızda başarısızlığın her türlüsünü görebiliyoruz. Olası bir Antalya maçındaki puan kaybı Fenerbahçe'yi 18. haftada şampiyonluk yarışından büyük ihtimalle koparmaya yetecektir. Sezonun tam ortasında tüm kulvarlardan elenmiş, ligde de kaderi pamuk ipliğine bağlı olan takımın teknik direktörü için illa ki eleştiriler olacak. Hatta bana göre Aykut Kocaman'ın gördüğü desteği bu kulüpte kimse görmedi. Aragones'e demediğimizi bırakmadık ama an itibariyle Aragones bile Aykut hocadan daha başarılı. Bazı yazarlar - Altan Tanrıkulu - şartlar ne olursa olsun Aykut Kocaman'ın destekçisiyim dedi. Birçok yazar Aykut Kocaman'a uzun süre laf kondurmadı. Ama Aykut hoca bu desteklerin karşılığını maalesef veremedi.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Bence bir sezon daha sabredersek daha iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum. Evet Aykut Kocaman da gerek taktik olarak gerekse saha dışında bir çok hata yaptı ama ben düzelteceğine inanıyorum...
Aykut Kocaman'ın gönderilmek istenmesini anlayamıyorum. Şu takıma gelip de takımın geleceğini düşünen, genç oyunculara şans veren, bunca yıldır bahanelere sığınıp iyiyiz vs. diyen hocaların aksine dobra dobra takımın eksiklerini çekinmeden konuşan başka hoca olmadı şu ana kadar. Emin olun ki Aykut hoca gidince yerine gelicek teknik direktör ondan çok daha bilgili çok daha başarılı olmayacak.
Bu sene de sabredin, ne güzel yerli hoca geçmiş takımın başına, futboldan zevk almaya bakın. Sonuca endeksli değerlendirmeyin takımı. Bu kadar meraklı olmayın Daumlara Aragoneslere milyonlarca Euro kaptırmaya.
Last edited by ForsakeN : 20.Ocak.2011 at 15:32
Aykut Kocaman tamam gençleri oynatıyor takımın eksik olduğu yerleri söylüyor dobra dobra konuşuyor ama icraat varmı ? - Yok !..
Şampiyonlar Ligi kıytırık takımlara elenerek başladı.
Uefa Avrupa Ligi hüsranla sonuçlandı.
Türkiye Kupası 3 maç 0 puan![]()
Türkiye Süper Ligi ilk yarı liderin 9 puan gerisinde 2.hafta Trabzon'a puan kaybedilirse Şampiyonluk şansı yok denecek kadar az.
Oynanan futbol 1-2 maç haricinde adam akıllı futbol yok.Beşiktaş-Trabzon-Bursa maçları örnek olabilir.
Demekki Daum tekrar takımın başına gelse Okan'a Gökay'a şans verse Santos'u Christian'ı eleştirse iyi 1 sene daha şans verilse diyeceğiz.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Daum bu takımın simgesi midir? Daum aldığı paralara oranla bu takıma ne kadar hizmet etmiştir? Daum Türk müdür? Bu soruların da cevabı "Yok ! "
Anlattıklarım sadece o konularla alakalı değil. Burada kulübün efsanelerinden biri söz konusu..
Aykut Kocaman Fenerbahçe'ye son yıllarda gelmiş diğer hocalara oranla çok daha fazla saygıyı hakediyor. 6 ay sonra gönderilsin, , kovulsun denmeyi hakedecek adam değil bahsettiğimiz.
Tabi hersene yarı finaller oynuyorduk üst üste ligi kazanıyorduk. Haklısın Aykut Hoca çok çok başarısız. Sadece suçlu o gitmeli ve yerine Daum ekolünde bir hoca gelmeli. Evet sadece Gökayı bile oynattığı için gençlere, hakedene formayı verebilme cesaretinde bulunduğu için kalmalı.
Her söylediğim yanlış yerlere gidiyor. Bu benim fikrim. Daha fazlada konuşmaya gerek yok. Herkesin fikirleri kendine...
Bence Aykut Kocamandan Teknik Direktör fln olmaz bu benim şahsi görüşüm. Fenerbahçe biran önce kurtulmalı bu adamdan. Fenerbahçe için çok faydalı olur Aykut ' un kovulması.