Ben gülüyorum. MAA UEFA ceza verir dedi inanmadık dolu şey oldu sus pus ettik. Sonuç ortada.
Ben gülüyorum. MAA UEFA ceza verir dedi inanmadık dolu şey oldu sus pus ettik. Sonuç ortada.
Beşiktaş'ta yönetim değişti belki erteleme gelebilir ama Aziz Yıldırım olduğu sürece Fenerbahçe'nin cezası ertelenmez, giderse de 1 yıl ceza alır bence...
Abi şu MAA haklıymış gibi konuşmayın bari. Eğer samimi ve dürüst bir adam olsaydı FB'yi Avrupa'ya göndermediği gün küme düşürürdü. Hepsi Digitürk'ün adamı hiç kimseyi savunmayın boşuna. Benim gözümde gerekli cesareti göstermeyip meydanı şikeci ve dolandırıcılara bıraktığı içn MAA'dır. Ya da FB'yi Avrupa'dan men etmeyecekti, şimdi ne oldu FB ilk sene Avrupa'ya katılmadığı için acıyan oldu mu? Yine yapıştırdılar cezayı haklı olarak.
Bilmem Aydınlar ne yaptı.
Ben Fikret orman'a çok üzülüyorum. Bu adamın ne suçu var ya? Adam çalışıyor didiniyor. Beşiktaş'lı arkadaşlar bu adama sahip çıkın. Eski başkanınızın şuan ki TFF başkanının pisliklerini daha temizleyemedi. Umarım yeni gelecek TFF bu adamın pisliklerini çabuk siler.
Tarafsız baktığın için gördüğün açıya göre haklı olabilirsin Ömer Abi.
Lakin kabul etmiyorum bunu. Fenerbahçe, işlemediği bir suçun cezasını olayların üstü kapansın diye hiç bir koşulda kabul edemez.
Gerekirse hukuksuz şekilde bize ceza verilmiş olarak amatöre de düşeriz ama her zaman suçsuzluğumuzu savunuruz.
Kişisel meseler hakkındaki telefon görüşmelerini futbola yansıttılar. Futbol ile alakası olduğuna dair hiç bir kanıt yok. Başka bir adi suç varsa kişisel yargılarsın isimleri. Bunu da araştırmak ve gerçek ise delillendirmek polisin asli görevi. Kanıt sayılamayacak basit telefon görüşmelerindeki ifadeleri şuna ait olmalı yorumu ile yargılayamazsın. Hukuk = kanıt demektir. Yorum ile ceza vermek ancak 3. dünya ülkelerindeki tiranlar tarafından yapılabilir. Demokrasilerde hiçkimse suçu deliller ile kesin olarak kanıtlanana kadar suçlu olarak yargılanamaz.
Hiçkimse lobi yapmadı. Eğer siyaset ülkesini korusaydı, TFF gerçekten işini yapabilen kişilerde oluşsaydı hiçkimse ceza almamış olurdu. Romanya kadar bile olamadık. Sadri Şener, Sani Şener'e şike teklifini anlatıp konuşurken yargılanmadı. Suçu kanıtlanmayan Fenerbahçe günah keçisi ilan edildi. Amaç Fenerbahçe yönetimini devirmek, futbolu temizlemek değil. Üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Savcı Mehmet Berk, "Yasa çıkmasaydı, Aziz Yıldırım'ın ifadesini alıp bırakacaktık. Ben Balyoz'da da çalıştım. Şike davasını açtığımız zaman bunun da Balyoz gibi 3-4 ay konuşulup biteceğini sandık. Ama yanılmışız. Bunun böyle bir noktaya geleceğini hiç tahmin etmedik" diyebiliyorsa aslında amacın ne olduğu belli.
Aziz Yıldırım'ın yönetim hatalarını Fenerbahçe camiası yargılar zaten. Kötü yönetiminden dolayı göndermek için Fenerbahçe'yi küçültecek bir yola gidilirse bunu yapanlar asla bir daha Fenerbahçe kurullarında söz sahibi olamazlar.
Michel Platini'nin sözde ders vermek için Steaua Bükreş'i değil, Fenerbahçe'yi ve Beşiktaş'ı kullanması sözün bittiği yer, acizlik. Dokunabildiğin yere ceza kesmenin kabul edilir bir yanı olamaz.
Bugün Fenerbahçe'nin yanında olmayanlar yarın aynı şey başlarına gelirse üzülmesinler. Hukuk kurallarından şüphe edilen bir ortamda birilerinin safında olmayanlar için her ihtimal yaşanabilir kılınır.
Last edited by Cengo : 26.Haziran.2013 at 01:28
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
UEFA'dan sürpriz karar!
Fenerbahçe ve Beşiktaş'a cezayı kesen UEFA Disiplin Kurulu, Başkan Gigi Becali'nin şikeden 3 yıl hapis cezası hükmüne karşın, Steaua Bükreş'e men cezası vermedi.
Şerefsizsin UEFA!
Porto örneği var. Kesin gibi konuşulmasın. Tahkim ya da CAS'tan dönebilir. Yaptığını iddia ettiğiniz kişilere ceza vermeden takımlara ceza vermenin hukuki bir yeri yok.
Ayrıca küfür/hakaret etmeyelim lütfen.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Adam başkanlığa geldiğinde saçlar siyahtı şimdi iyice beyazlaştıBaşkan gösterişi seçmediği için bazı taraftarlara yaranamıyor. Ha o taraftarlar kötü niyetli mi kesinlikle hayır sonuçta onlarda tuttuğu takımın iyiliğini istiyor. Ama inşallah icraatları ile o taraftarlarında gönlünü kazanacak. Şahsen Beşiktaş'lı olarak benim Fikret Orman'a güvenim tam. Bir darbe daha yedi ama bununda üstesinden gelecektir.
Bazı arkadaşlar Fenerbahçe' nin şike yapmadığından o kadar eminler ki yaptıkları en büyük hatanın bu olduğunun farkına bile varamıyorlar.
Football is simple,but Football Manager is not
Fenerbahçe'nin şike yaptığını kesin olarak kanıtlayan bir tane bile delil yok.
Gerisinde ne söylenirse söylensin benim için hiç bir önemi yok.
Ali Koç rest çekmedi. En zor zamanda tüm davalara o koştu. Tüm stratejilerin belirlenmesinde söz sahibi oldu. Elinde yılmayacağım, pes etmeyeceğim yazılı bir kağıt bile vardı yanında taşıdığı. Ailesi fazla yıprağındığı için yeni dönemde yöneticilik yapmadı. Farklı bir konu yok.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Benim görüşüm Beşiktaş'ın cezası ertelenir.Fenerbahçe için aynısını söyleyemeyeceğim.
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Bu ülkede şike ya da teşvik sadece Fenerbahçe'nin suçuymuş gibi yazmak ayıp olur. Her takım yıllardır şike ya da teşvik işlerine girdi ama o zamanlar ya suç değildi ya da yakalanmadılar... olay fenerbahçe ve beşiktaşa patladı.ama dediğim gibi puan silmeler + kişilere men cezası kurtarırdı bu işi fakat artık çok geç...
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
FransızLar tarihlerinin ilk zamanlarından beri bizi bitirmek için uğraştılar ve uğraşmaya devam ediyorlar. PLatini efendi sıkıyorsa kendi üLkenden Lyon a da ceza yağdırda görelim bakalım ne kadar adamsın. BöyLe saçmalık, böyle entrika hayatımda görmedim. Demirörenin tepede oLduğu bir futbol üLkesinden de bu beklenir zaten. Pısırık adam. Orada adam gibi ağır birisi oLsa, UEFA sesini bile çıkaramazdı.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Sahada şike yapılmadığına kefil olurum ama yöneticilerimizin ne yaptıklarını bilemem ama o şampiyonluk sahada kazanıldı benceuefa böyle düşünmesende
Ceza ertelenmesi gibi bir durum mevcut olmaz sanıyorum. Tahkim ya kararı bozar ya da arttırabilir. Üst kurulların hukukta dünyada genellikle üç şekilde kararları oluyor. Karar iptali, ceza arttırımı talebi, yeniden soruşturma için dosyanın iadesi. UEFA tüzüklerini bilmiyorum ama hukuklarında yeri olduğunu sanmıyorum.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Neymiş İbrahim Akın iLe fLört etmişiz. ULan Bayern Münih ŞL finaLi öncesi Götze ve Lewandowskiyi ayarttı. Lyon resmen bağıra bağıra şike yaptı. Steau Şikesi resmiLendi. OLan Türkiye ye oLuyor.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Fenerbahçe Kulübü, UEFA Disiplin Kurulu tarafından 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verilmesiyle ilgili çarşamba günü açıklama yapılacağını duyurdu.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle;
"Yaşanan son gelişmelerle ilgili Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından gerekli açıklama 26 Haziran (Çarşamba) 2013 tarihinde yapılacaktır" denildi.
http://skorer.milliyet.com.tr/f-bahc...62/default.htm
Ceza yersek Aziz Yıldırım gidecekse her türlü cezaya kabulüm artık. Bıktırdılar vallahi..
Burak
yıldırım demirören'in acilen istifa etmesi lazım. uefa resmen tokatı vurdu TFF'ye...
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
UEFA ceza falan ertelemez. Adamlar verdiği cezanın gerekçesini bile doğru düzgün açıklayamıyor. UEFA çok adi bir kurum.
bu UEFA Başkanı niye değişmiyor anlamıyorum Platini ölene kadar kalacak mı yahu olmaz böyle.Doğru düzgün bir başkan şart UEFA'ya taraflı başkan olacaksa işimiz var.
Valla usenmedim o tapelerin cogunu okudum, iddianame ciktiginda. Ben bir kanaate varmak durumunda olsam verecegim karar UEFA'nin vardigi sonuctan farkli olmazdi. Ozellikle bu tapelerin kendilerine ait oldugunu inkar etmedikleri icin. En azindan disiplin sorusturmasi icin.
Bu nedenle lobi yapma, siyasetin ulkesini korumasi, TFF'nin isini yapabilen kisilerden olusmasi ve kimsenin ceza almamasi temennilerine katilamiyorum.
Bu surec boyunca Fenerbahce'nin yaninda olmayanlar bence Fenerbahcelilerdi. Aziz Yildirim'in yaninda olmayi tercih ettiler. Aziz Yildirim da bu destegi gorup Fenerbahce'yi arkasina alarak alacagi cezalari asgari seviyeye indirmeye calisti.
Bu eger savundugun gibi bir komplo ise, zaten bunu kanitlanma ihtimalin yok. Yani yapabilecegin tek sey bu konusmalarin sanildigi gibi sike/tesvik konusmasi degil, baska konularla ilgili oldugunu tatmin edici bir sekilde anlatman gerekirdi. Aziz Yildirim bunu yapamadi. Bunu yapamamakla beraber, bu isin bir komplo oldugunu, kanitlayamamasina ragmen, surekli ifade etti. Yani kendisini savunmak yerine, karsi saldiriya gecti. Bu tutumu da hem suclu hem guclu imaji verdi.
2 yıl istenen cezayı Aziz Yıldırım müthiş savunmasıyla 3 yıla (2+1)'e çevirdi. Aziz Yıldırım önderliğinde tahkime gidersek 4, casa gidersek 5, aihme gitsek 6, uzay mahkemesine gitsek 7'ye çıkar. Yani bir şekil başarır bunu Aziz Başkan müsterih olun.
...
Şikeye teşvik etmek bile suçtur diyor UEFA bilmem anlatabildim mi bende saha içinde bir olay görmedim ama orda bakkal işletmiyorsun klup yönetiyorsun bunun cezasını klubun cekecegını bılıyordun bırakıp gitmedin..