Sayfa 426 / 483 İlkİlk ... 326376416424425426427428436476 ... SonSon
12,751 ile 12,780 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Ben gülüyorum. MAA UEFA ceza verir dedi inanmadık dolu şey oldu sus pus ettik. Sonuç ortada.

Nesil
    2007
    Yer
    Hatay

Beşiktaş'ta yönetim değişti belki erteleme gelebilir ama Aziz Yıldırım olduğu sürece Fenerbahçe'nin cezası ertelenmez, giderse de 1 yıl ceza alır bence...

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mpaker66 View Post
    Ben gülüyorum. MAA UEFA ceza verir dedi inanmadık dolu şey oldu sus pus ettik. Sonuç ortada.
    Abi şu MAA haklıymış gibi konuşmayın bari. Eğer samimi ve dürüst bir adam olsaydı FB'yi Avrupa'ya göndermediği gün küme düşürürdü. Hepsi Digitürk'ün adamı hiç kimseyi savunmayın boşuna. Benim gözümde gerekli cesareti göstermeyip meydanı şikeci ve dolandırıcılara bıraktığı içn MAA'dır. Ya da FB'yi Avrupa'dan men etmeyecekti, şimdi ne oldu FB ilk sene Avrupa'ya katılmadığı için acıyan oldu mu? Yine yapıştırdılar cezayı haklı olarak.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Bilmem Aydınlar ne yaptı.

Ben Fikret orman'a çok üzülüyorum. Bu adamın ne suçu var ya? Adam çalışıyor didiniyor. Beşiktaş'lı arkadaşlar bu adama sahip çıkın. Eski başkanınızın şuan ki TFF başkanının pisliklerini daha temizleyemedi. Umarım yeni gelecek TFF bu adamın pisliklerini çabuk siler.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bu mesele yuzunden bu baslik altinda zaman zaman birbirimizi kirdik, zaman zaman birbirimizin okumaktan hoslanmadigi seyleri yazdik. Bu yuzden gecmis olsun.

Bu olay ilk ciktiginda benim temeniim bu olaylar TFF acisindan cozumlenene kadar bir tane bile macin oynanmamasi idi. Maclar oynandi, Super Final sirasinda insanlar hayatini kaybetti. Taraftarlar cinnet gecirmis sekilde sahanin icine saldirip futbolcu dovmeye kalkti. Az daha bir benzin istasyonunu havaya ucuruyorlardi. Bununla bitmedi, olaylar yuzunden saha kapatma cezalari geldi. Kulupler bu nedenle gelir kaybetti.

Bu isin ustunun kapatilamayacagi, kapatilmasina biz iceride izin versek de UEFA'nin vermeyecegi cok belliydi benim icin. Hatta talimat degisikligi bile yaptilar bu isin ustunun kapatilmamasi icin. Bu yonde yorumlar yerine bir kac tane TV sovmeninin insanlarin yuzune baka baka yaptiklari manipulasyonu dinlendi.

Taraftarlar ve genel kurullar 4 Temmuz 2011'de bu ise karisanlari savunmak yerine, kellelerini o gun isteseydi bu isler buraya gelmezdi. Ama yapamadilar. Cunku kisiler, kurumlardan daha onemli hale gelmisti.

18 Temmuz 2011'de TFF tarafindan kararlar verilip, cezalar verilseydi bugun hem Fenerbahce hem de Besiktas su anki durumlarindan daha guclu halde olurlardi. Benim derdim o donemde Fenerbahce, Besiktas ve diger kuluplerin bu meseleden en kisa zamanda ve en az hasarla cikmasiydi. Hasarsiz cikartilmak istendi ve yuze, goze bulastirildi. Daha cok hasar oldu.

Bu nedenlerden dolayi gecmis olsun. Herkese, her farkli gorus sahibine.

Artik, futbolcularin dedigi gibi, "onumuze bakacagiz".

Ben artik gelecege daha fazla umutla bakiyorum cunku bu cezalarin en buyuk getirisi kuluplere yarar saglayabilecek veya zarar getirebilecek kisilerin (ve genel olarak liderlerin), artik sadece alkislanacak kisiler degil, elestirilecek kisiler olmasi gerektigi ogrenilmis olmasidir.

En agir elestiri iceriden gelmelidir.
    Cunku disaridakiler seni, kotu yolda oldugunda, elestirmez.
    Birakir ki battikca batsin.
    Iceride elestireni eger aforoz edersen, kotu yolda gittiginde seni uyaracak kimse kalmaz.
    Kotu yolda gittiginde seni uyaracak kimse kalmazsa . . .
    Tarafsız baktığın için gördüğün açıya göre haklı olabilirsin Ömer Abi.

Lakin kabul etmiyorum bunu. Fenerbahçe, işlemediği bir suçun cezasını olayların üstü kapansın diye hiç bir koşulda kabul edemez.

Gerekirse hukuksuz şekilde bize ceza verilmiş olarak amatöre de düşeriz ama her zaman suçsuzluğumuzu savunuruz.

Kişisel meseler hakkındaki telefon görüşmelerini futbola yansıttılar. Futbol ile alakası olduğuna dair hiç bir kanıt yok. Başka bir adi suç varsa kişisel yargılarsın isimleri. Bunu da araştırmak ve gerçek ise delillendirmek polisin asli görevi. Kanıt sayılamayacak basit telefon görüşmelerindeki ifadeleri şuna ait olmalı yorumu ile yargılayamazsın. Hukuk = kanıt demektir. Yorum ile ceza vermek ancak 3. dünya ülkelerindeki tiranlar tarafından yapılabilir. Demokrasilerde hiçkimse suçu deliller ile kesin olarak kanıtlanana kadar suçlu olarak yargılanamaz.

Hiçkimse lobi yapmadı. Eğer siyaset ülkesini korusaydı, TFF gerçekten işini yapabilen kişilerde oluşsaydı hiçkimse ceza almamış olurdu. Romanya kadar bile olamadık. Sadri Şener, Sani Şener'e şike teklifini anlatıp konuşurken yargılanmadı. Suçu kanıtlanmayan Fenerbahçe günah keçisi ilan edildi. Amaç Fenerbahçe yönetimini devirmek, futbolu temizlemek değil. Üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Savcı Mehmet Berk, "Yasa çıkmasaydı, Aziz Yıldırım'ın ifadesini alıp bırakacaktık. Ben Balyoz'da da çalıştım. Şike davasını açtığımız zaman bunun da Balyoz gibi 3-4 ay konuşulup biteceğini sandık. Ama yanılmışız. Bunun böyle bir noktaya geleceğini hiç tahmin etmedik" diyebiliyorsa aslında amacın ne olduğu belli.

Aziz Yıldırım'ın yönetim hatalarını Fenerbahçe camiası yargılar zaten. Kötü yönetiminden dolayı göndermek için Fenerbahçe'yi küçültecek bir yola gidilirse bunu yapanlar asla bir daha Fenerbahçe kurullarında söz sahibi olamazlar.

Michel Platini'nin sözde ders vermek için Steaua Bükreş'i değil, Fenerbahçe'yi ve Beşiktaş'ı kullanması sözün bittiği yer, acizlik. Dokunabildiğin yere ceza kesmenin kabul edilir bir yanı olamaz.

Bugün Fenerbahçe'nin yanında olmayanlar yarın aynı şey başlarına gelirse üzülmesinler. Hukuk kurallarından şüphe edilen bir ortamda birilerinin safında olmayanlar için her ihtimal yaşanabilir kılınır.
    Last edited by Cengo : 26.Haziran.2013 at 01:28
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

UEFA'dan sürpriz karar!

Fenerbahçe ve Beşiktaş'a cezayı kesen UEFA Disiplin Kurulu, Başkan Gigi Becali'nin şikeden 3 yıl hapis cezası hükmüne karşın, Steaua Bükreş'e men cezası vermedi.

Şerefsizsin UEFA!

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Porto örneği var. Kesin gibi konuşulmasın. Tahkim ya da CAS'tan dönebilir. Yaptığını iddia ettiğiniz kişilere ceza vermeden takımlara ceza vermenin hukuki bir yeri yok.

Ayrıca küfür/hakaret etmeyelim lütfen.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Ben Fikret orman'a çok üzülüyorum. Bu adamın ne suçu var ya? Adam çalışıyor didiniyor. Beşiktaş'lı arkadaşlar bu adama sahip çıkın. Eski başkanınızın şuan ki TFF başkanının pisliklerini daha temizleyemedi. Umarım yeni gelecek TFF bu adamın pisliklerini çabuk siler.
    Kim gelirse gelsin bu pislikleri temizleyecekti ne olursa olsun. Bunları bile bile geldi kendi kabul etti duygu sömürüsüne gerek yok.
    Canım FEDA olsun sana !

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

Adam başkanlığa geldiğinde saçlar siyahtı şimdi iyice beyazlaştı Başkan gösterişi seçmediği için bazı taraftarlara yaranamıyor. Ha o taraftarlar kötü niyetli mi kesinlikle hayır sonuçta onlarda tuttuğu takımın iyiliğini istiyor. Ama inşallah icraatları ile o taraftarlarında gönlünü kazanacak. Şahsen Beşiktaş'lı olarak benim Fikret Orman'a güvenim tam. Bir darbe daha yedi ama bununda üstesinden gelecektir.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Bazı arkadaşlar Fenerbahçe' nin şike yapmadığından o kadar eminler ki yaptıkları en büyük hatanın bu olduğunun farkına bile varamıyorlar.
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Fenerbahçe'nin şike yaptığını kesin olarak kanıtlayan bir tane bile delil yok.

Gerisinde ne söylenirse söylensin benim için hiç bir önemi yok.

Quote Originally Posted by Mamadou View Post
    Bence en doğru yorum bu olmuş. Tabi benim anladığım gibiyse. Bu kararlarla iki takımın dibe batması, geriye doğru gitmesi bu duruma sevinenlerin tuttuğu takımları da etkiler. Bu kararlar Türkiye'de futboldaki rekabet ortamına darbe vurur. Ben artık ciddi ciddi Türk futbolunu geriye doğru götürdüklerini, bitirmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Bunu planlı bir şekilde sürdürdüklerine inanmaya başladım.

Şu an çok sinirliyim.. Ama bunu kulüplerin başına örenler elbet bir gün hesap vermek zorunda kalacak inşallah.. Savcıların saçma sapan soruşturmaları yüzünden durum bu hale geldi. Ayrıca Fenerbahçe taraftarı Aziz Yıldırım'a ne türlü küfür etse hak. O adam kendini bu işten sıyırmak için kesinlikle Fenerbahçe'yi bu yolda feda etti. Aziz Yıldırım'ın yatacak yeri yok. Ali Koç zamanında resti çekmişti ama anlayana.
    Ali Koç rest çekmedi. En zor zamanda tüm davalara o koştu. Tüm stratejilerin belirlenmesinde söz sahibi oldu. Elinde yılmayacağım, pes etmeyeceğim yazılı bir kağıt bile vardı yanında taşıdığı. Ailesi fazla yıprağındığı için yeni dönemde yöneticilik yapmadı. Farklı bir konu yok.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Benim görüşüm Beşiktaş'ın cezası ertelenir.Fenerbahçe için aynısını söyleyemeyeceğim.
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Bu ülkede şike ya da teşvik sadece Fenerbahçe'nin suçuymuş gibi yazmak ayıp olur. Her takım yıllardır şike ya da teşvik işlerine girdi ama o zamanlar ya suç değildi ya da yakalanmadılar... olay fenerbahçe ve beşiktaşa patladı.ama dediğim gibi puan silmeler + kişilere men cezası kurtarırdı bu işi fakat artık çok geç...
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2011
    Yer
    Ankara - Eskişehir

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Bazı arkadaşlar Fenerbahçe' nin şike yapmadığından o kadar eminler ki yaptıkları en büyük hatanın bu olduğunun farkına bile varamıyorlar.
    5 dkda sana yapmadığımızı inandırırım,sen şike belgelerini gördün heralde böyle net konuştuğuna göre at da biz de görelim

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

FransızLar tarihlerinin ilk zamanlarından beri bizi bitirmek için uğraştılar ve uğraşmaya devam ediyorlar. PLatini efendi sıkıyorsa kendi üLkenden Lyon a da ceza yağdırda görelim bakalım ne kadar adamsın. BöyLe saçmalık, böyle entrika hayatımda görmedim. Demirörenin tepede oLduğu bir futbol üLkesinden de bu beklenir zaten. Pısırık adam. Orada adam gibi ağır birisi oLsa, UEFA sesini bile çıkaramazdı.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2007
    Yer
    Kastamonu

Sahada şike yapılmadığına kefil olurum ama yöneticilerimizin ne yaptıklarını bilemem ama o şampiyonluk sahada kazanıldı bence uefa böyle düşünmesende

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Börk View Post
    Benim görüşüm Beşiktaş'ın cezası ertelenir.Fenerbahçe için aynısını söyleyemeyeceğim.
    Ceza ertelenmesi gibi bir durum mevcut olmaz sanıyorum. Tahkim ya kararı bozar ya da arttırabilir. Üst kurulların hukukta dünyada genellikle üç şekilde kararları oluyor. Karar iptali, ceza arttırımı talebi, yeniden soruşturma için dosyanın iadesi. UEFA tüzüklerini bilmiyorum ama hukuklarında yeri olduğunu sanmıyorum.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Neymiş İbrahim Akın iLe fLört etmişiz. ULan Bayern Münih ŞL finaLi öncesi Götze ve Lewandowskiyi ayarttı. Lyon resmen bağıra bağıra şike yaptı. Steau Şikesi resmiLendi. OLan Türkiye ye oLuyor.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2011
    Yer
    Ankara - Eskişehir

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Neymiş İbrahim Akın iLe fLört etmişiz. ULan Bayern Münih ŞL finaLi öncesi Götze ve Lewandowskiyi ayarttı. Lyon resmen bağıra bağıra şike yaptı. Steau Şikesi resmiLendi. OLan Türkiye ye oLuyor.
    Bunların üstüne çok örnek daha eklenir,ortada bir komplo olduğu çok açık

Nesil
    2013
    Yer
    Elazığ

Fenerbahçe Kulübü, UEFA Disiplin Kurulu tarafından 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verilmesiyle ilgili çarşamba günü açıklama yapılacağını duyurdu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle;
    "Yaşanan son gelişmelerle ilgili Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından gerekli açıklama 26 Haziran (Çarşamba) 2013 tarihinde yapılacaktır" denildi.

http://skorer.milliyet.com.tr/f-bahc...62/default.htm

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Ceza ertelenmesi gibi bir durum mevcut olmaz sanıyorum. Tahkim ya kararı bozar ya da arttırabilir. Üst kurulların hukukta dünyada genellikle üç şekilde kararları oluyor. Karar iptali, ceza arttırımı talebi, yeniden soruşturma için dosyanın iadesi. UEFA tüzüklerini bilmiyorum ama hukuklarında yeri olduğunu sanmıyorum.
    Beşiktaş itiraz edecek ve ertelenecek gibi ceza,iptal de olabilir.
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Ceza yersek Aziz Yıldırım gidecekse her türlü cezaya kabulüm artık. Bıktırdılar vallahi..
    Burak

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

yıldırım demirören'in acilen istifa etmesi lazım. uefa resmen tokatı vurdu TFF'ye...
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

UEFA ceza falan ertelemez. Adamlar verdiği cezanın gerekçesini bile doğru düzgün açıklayamıyor. UEFA çok adi bir kurum.

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

bu UEFA Başkanı niye değişmiyor anlamıyorum Platini ölene kadar kalacak mı yahu olmaz böyle.Doğru düzgün bir başkan şart UEFA'ya taraflı başkan olacaksa işimiz var.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Tarafsız baktığın için gördüğün açıya göre haklı olabilirsin Ömer Abi.

Lakin kabul etmiyorum bunu. Fenerbahçe, işlemediği bir suçun cezasını olayların üstü kapansın diye hiç bir koşulda kabul edemez.

Gerekirse hukuksuz şekilde bize ceza verilmiş olarak amatöre de düşeriz ama her zaman suçsuzluğumuzu savunuruz.

Kişisel meseler hakkındaki telefon görüşmelerini futbola yansıttılar. Futbol ile alakası olduğuna dair hiç bir kanıt yok. Başka bir adi suç varsa kişisel yargılarsın isimleri. Kanıt sayılamayacak basit telefon görüşmelerindeki ifadeleri şuna ait olmalı yorumu ile yargılayamazsın. Hukuk = kanıt demektir. Yorum ile ceza vermek ancak 3. dünya ülkelerindeki tiranlar tarafından yapılabilir. Demokrasilerde hiçkimse suçu deliller ile kesin olarak kanıtlanana kadar suçlu olarak yargılanamaz.

Hiçkimse lobi yapmadı. Eğer siyaset ülkesini korusaydı, TFF gerçekten işini yapabilen kişilerde oluşsaydı hiçkimse ceza almamış olurdu. Romanya kadar bile olamadık. Sadri Şener, Sani Şener'e şike teklifini anlatıp konuşurken yargılanmadı. Suçu kanıtlanmayan Fenerbahçe günah keçisi ilan edildi. Amaç Fenerbahçe yönetimini devirmek, futbolu temizlemek değil. Üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Savcı Mehmet Berk, "Yasa çıkmasaydı, Aziz Yıldırım'ın ifadesini alıp bırakacaktık. Ben Balyoz'da da çalıştım. Şike davasını açtığımız zaman bunun da Balyoz gibi 3-4 ay konuşulup biteceğini sandık. Ama yanılmışız. Bunun böyle bir noktaya geleceğini hiç tahmin etmedik" diyebiliyorsa aslında amacın ne olduğu belli.

Aziz Yıldırım'ın yönetim hatalarını Fenerbahçe camiası yargılar zaten. Kötü yönetiminden dolayı göndermek için Fenerbahçe'yi küçültecek bir yola gidilirse bunu yapanlar asla bir daha Fenerbahçe kurullarında söz sahibi olamazlar.

Michel Platini'nin sözde ders vermek için Steaua Bükreş'i değil, Fenerbahçe'yi ve Beşiktaş'ı kullanması söz bittiği yer, acizlik. Dokunabildiğin yere ceza kesmenin kabul edilir bir yanı olamaz.

Bugün Fenerbahçe'nin yanında olmayanlar yarın aynı şey başlarına gelirse üzülmesinler. Hukuk kurallarından şüphe edilen bir ortamda birilerinin safında olmayanlar için her ihtimal yaşanabilir kılınır.
    Valla usenmedim o tapelerin cogunu okudum, iddianame ciktiginda. Ben bir kanaate varmak durumunda olsam verecegim karar UEFA'nin vardigi sonuctan farkli olmazdi. Ozellikle bu tapelerin kendilerine ait oldugunu inkar etmedikleri icin. En azindan disiplin sorusturmasi icin.

Bu nedenle lobi yapma, siyasetin ulkesini korumasi, TFF'nin isini yapabilen kisilerden olusmasi ve kimsenin ceza almamasi temennilerine katilamiyorum.

Bu surec boyunca Fenerbahce'nin yaninda olmayanlar bence Fenerbahcelilerdi. Aziz Yildirim'in yaninda olmayi tercih ettiler. Aziz Yildirim da bu destegi gorup Fenerbahce'yi arkasina alarak alacagi cezalari asgari seviyeye indirmeye calisti.

Bu eger savundugun gibi bir komplo ise, zaten bunu kanitlanma ihtimalin yok. Yani yapabilecegin tek sey bu konusmalarin sanildigi gibi sike/tesvik konusmasi degil, baska konularla ilgili oldugunu tatmin edici bir sekilde anlatman gerekirdi. Aziz Yildirim bunu yapamadi. Bunu yapamamakla beraber, bu isin bir komplo oldugunu, kanitlayamamasina ragmen, surekli ifade etti. Yani kendisini savunmak yerine, karsi saldiriya gecti. Bu tutumu da hem suclu hem guclu imaji verdi.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Fearless Coward View Post
    bu UEFA Başkanı niye değişmiyor anlamıyorum Platini ölene kadar kalacak mı yahu olmaz böyle.Doğru düzgün bir başkan şart UEFA'ya taraflı başkan olacaksa işimiz var.
    fifa başkanı olucak kendisi , bu arada şu at gözlüklerini çıkarın artık oyuncuyu resmen transfer ettiğini açıklamakla maçta kötü oyna sene sonu seni alıcaz demek aynı şey değil kaldıki uefa yarıfinal maçları oynanıyorken transfer etti götzeyi bayern

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

2 yıl istenen cezayı Aziz Yıldırım müthiş savunmasıyla 3 yıla (2+1)'e çevirdi. Aziz Yıldırım önderliğinde tahkime gidersek 4, casa gidersek 5, aihme gitsek 6, uzay mahkemesine gitsek 7'ye çıkar. Yani bir şekil başarır bunu Aziz Başkan müsterih olun.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Quote Originally Posted by Mamadou View Post
    UEFA ceza falan ertelemez. Adamlar verdiği cezanın gerekçesini bile doğru düzgün açıklayamıyor. UEFA çok adi bir kurum.
    UEFA, ertelemeyecek zaten; tahkim, kararı bozacak ya da tekrar görüşülmesini isteyecek. Bence, biz bu olayı sonuna kadar kovalamalıyız; ancak sağlam bir savunmayla. Şahıslar ceza almadı, biz niye ceza alıyoruz tarzında değil.

Şikeye teşvik etmek bile suçtur diyor UEFA bilmem anlatabildim mi bende saha içinde bir olay görmedim ama orda bakkal işletmiyorsun klup yönetiyorsun bunun cezasını klubun cekecegını bılıyordun bırakıp gitmedin..

Mesaj Yetkileri