Diego Türk usulü
Abdullah Kiğılı: Fenerium'daki görevimden istifa ettim. Yönetim kurulundaki görevime devam edeceğim.
Roland Koch'a ve PVH'ye antrenörlük için teklif yapılmış.
http://www.ligtv.com.tr/haber/efsane-geri-donuyor-7
Koch kondisyon için iyi olur. PVH'yi de kulübede görmek beni mutlu eder.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Koch gelirse harika olur. Takımı da yeterince tanıyor zaten. Yalnız Lig TV haberi kaldırmış.
Kulup yalanladı Koch ve Hooijdonk'u.
İsmail Kartal iyi oldu, ben kendisine güveniyorum, boş bir isim değil, geldiği ortam da ne kadar dışarıdan pek iyi görünmese de kaos ortamı değil, en azından oyuncular arasında ikilik yok, hepsi beraber davranıyorlar.
Daha 20 gün var maçların başlamasına, takımı tanıyor ama takıma etki edebilmesi için bir şeyler göstermesi lazım. Aynı dizilişle Ersun Yanal nasıl ki Aykut Kocaman takımından farklı bir takım çıkardı ortaya, İsmail Kartal da bir şekilde etkisini göstermeli.
Süper Kupa alınır sezona iyi başlanırsa, tepkiler Aziz Yıldırım üzerinden yürür, hoca rahat eder, dün pek takip edemedim ama transfer konusunda düşünceleriniz nedir diye soru sorulsun isterdim İsmail Kartal'a.
"YÜCE ATATÜRK"
Takımı yakından takip eden bir tanıdığımla görüştüm bugün. Tesislerdeki çalışanların bile yüzü gülmeye başladı uzun zaman sonra diyor. Genel bir rahatsızlık varmış Ersun hocaya karşı duyulan. Disiplinden çok tarzı ve tavırları geneli rahatsız ediyormuş diyor. Ancak bu rahatlamanın iyi mi kötü mü olduğu konusunda kuşkuları var.
Birde Olympiakos maçında takım çok istekli görünebilir gelişmelerden dolayı ama esas durumu lig başlayınca anlayacağız görüşünde. Bu maçtaki havayı çokta dikkate almamak lazım demekki.
Yardımcı antrenörler ne oldu bilgisi olan var mı?
7-8 yıl amatör futbol oynadım. Rahmetli bir başkanımız vardı. Bazen öyle ağır idmanlardan geçerdik ki hani profesyonel takımlar bu kadar yüklenmez derdik. Başkan hep bizi motive etmek için "Çalışın çocuklar antrenmanda ağlamayan maçta gülemez" derdi. Tabi zaman geçtikçe bu sözlerin önemini daha iyi kavrıyorsunuz.
Bu takım geçen sene Nisanda şampiyon olduysa, o ağır yaşına rağmen fizik kuvvetini maksimum noktaya çıkarıp çoğu maçta sonradan puan ve puanları kopardıysa hepsi ağladıkları antrenmanlar sayesindedir.
Fenerbahçe takımı biraz gevşesin sahada farklık olur. Gerçi sezon başındandır oyuncular gevşek, antenmanlardan oldukça şikayetçi ve başkana da ağlamışlar belli. Yarın bu başkanın aslanlarını sahada görecez bakalım, nasıl tel tel dökülüyolar.
Buraya yazıyorum sonra bu yazımı alıntı yapacam 5 veya 6 hafta sonunda tekrar yazı üzerinde konuşuruz.
...
Yıllarca Avrupa'da top koşturan ve İtalyan devi İnter'deki performansı ile adından oldukça söz ettiren Emre Belözoğlu'na Papa Francesco'dan davet geldi.
Katolik dünyasının ruhani lideri, 1 Eylül'de düzenlenecek Barış İçin Dinlerarası Maç organizasyonuna Fenerbahçe'nin kaptanını da çağırdı. Papa Francesco, dünyadaki savaşlara dikkat çekmek amacıyla Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanancak maç için Emre'yi bizzat aradı. 33 yaşındaki yıldız, Papa'nın "Bu mücadelede seni de görmek istiyoruz" sözlerinin ardından teklifi hemen kabul etti. Kuküp yönetiminden de izin alan Emre'nin, 1 Eylül'deki organizasyonda boy göstereceği öğrenildi.
Karşılaşmaya davet edilen Türk ve Müslüman ilk futbolcu olan deneyimli orta sahanın, böyle bir yardım maçında yer alacağı için oldukça mutlu olduğu ifade edildi.
Geliri, Papa'nın belirleyeceği vakıflara ve yardıma muhtaç ülkere bağışlanacak olan maça; Messi, Buffon, Zidane, Zanetti, Roberto Baggio, Pirlo ve Samuel Eto'nun da katılacağı biliniyor.
Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera da Papa Francesco'nun isteğiyle düzenlenecek organizasyona davet edilmişti. Böylece farklı dinlerden dünya futbolunun yıldızlarını bir araya getirecek mücadelede, Süper Lig'den 2 oyuncu yer almış olacak.
Antrenörlük için söylemiyorsun umarım bunufelaket olur sonu..
Antrenman yoğunluğu ve gevşeme konusunda haklısınız arkadaşlar ama bu ayrılığın sebebi antrenmanlar değil. Çok ufak bir payı var kanımca. Zaten yeni teknik ekibinde ağır antrenman verip vermeyeceğini bilmiyoruz henüz.
O değilde şu yardımcılar ne oldu![]()
Olympiakos oynuyor bizimkiler izliyor..
Caner yaklasık 26-27 metreden kullandığı frikikten ağları sarstı
Caner harika bir vuruşla frikikten golü buldu 1-0.
Alakası yok. Ersun Yanal bu takımı şampiyon yapmasına rağmen yönetimce, özellikle de Aziz Yıldırım tarafından hep hor görüldü. Sezon sonunda taraftar baskısı olmasa yeni sözleşme bile imzalanmayacaktı. Aziz Yıldırım imzaya rağmen yine de cephe aldı. Hocanın gitmesi için tüm imkanları kullandı.
Antrenman bastı, gazetelere tetikçi gazeteciler aracılığıyla haberler yaptırdı, basının karşısında fırçaladı, ses kaydının yayınlanmasına müsaade etti ve en son röportaj vererek bel altından vurup adamı itibarsızlaştırmanın dibine vurdu. Süreç hepimizin gözünün önünde yaşandı.
Oyuncular ağır idmanlardan şikayetçi. Ersun Yanal'ı idman yaptırmıyor sözü üzerine sadece gülünür. Adam son teknolojik sistemlerle, analizlerle bunları yaptırıyordu. Bu yaşlı kadromuz Nisanda şampiyon olup, bir çok maçı sonradan çevirerek, hatta bir derbiyi 10 kişi ile başabaş dişediş oynuyorsa (bjk) bu muazzam bir şeydir. Yaşım itibariyle 97'den beri aktif halde Fenerbahçe'yi izlerim, ben geçen seneki gibi bir Fenerbahçe'ye şahit olmamıştım.
Aziz Yıldırım'ın her zamanki egosu, her şeyi ben bilirim, ben yaparım. Hadi yapsın bakalım, biz de izleyelim görelim.
...
Sow nasıl değerlendiremez o pozisyonu ya
Emre çok klas attı ya![]()
Emre de frikikten attı galiba![]()
Oynanan oyunu hiç beğenmedim açıkçası. Umarım sezon başladığında işler farklı olur.
Bu arada konu başlığını normale çevirsek, bitti gitti artık önümüze bakalım![]()
Oynanan oyun illaki düzelecektir. Daha ciddi maça çıkmadılar bizimkiler. Açıkçası ben takımın kadrosundan memnunum. Afrika kupası zamanı bile oyuncular iyi yerleştirilince yedek forvet işini kotarabiliriz. Elimizdeki oyuncuların çoğu birkaç bölgede oynayabiliyor. Bekte bile oynayabilen Kuyt diye bir oyuncumuz var
İdeal 11:
Geçen seneki dizilim:
Meireles yerine Emre oynatılarak, Alper-Kuyt değişikliği olabilir. Emenike'nin özellikleri kanat için daha müsait bence
Afrika kupası kadrosu:
![]()
Bir defa sistem değişmez. Aykut ve Ersun hocadan kalan sistemle devam edilir. İsmail hocanın yeni bir sistem geliştirebileceğini düşünmüyorum. Mevcut sistemde de ağır bir yabancı oyuncu sıkıntısı var.
İleri dörtlü yabancı olacak Diego, Kuyt, Emenike, Sow
Geriye 1 kişi kalıyor. Bunun için bekleyen Alves, Meireles, Webo, Kadlec olacak. Hala gönderilmeyen Cristian, Krasiç ve Yobo var. Diego'nun lisansı çıkmış değil ve 1 haftaya Galatasaray maçı var. Şuan berbat bir takım yönetimi söz konusu.
Kısacası şu araba biraz sendelesin öyle bir yıkılır ki kimse toparlayamaz.
...
Lisans konusu bence çok ta önemli değil. Yeri gelirse futbolcular bedavaya kiralanır ve sorun çözülür. Şuan 3-5 kuruş koparmanın eşiğindeyiz. Gs maçı da 2 yıldır alamıyoruz ve kıyamet kopmuyor süper kupayı takmamak lazım, zaten Bekir bi tane asar ve bitirir olayı!
Sistemin değişeceğini zannetmiyorum çünkü kanatsız oynayabilmek için yardımlaşan hızlı orta sahalar gerekli ama bizdekiler 20 m alanı ancak kontrol edebiliyor. Bize asıl stoper lazım defansımız iyi olmadığı için yıllardır huzur içinde hücum yapamıyoruz.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Degisip degismeyecegini bilemem, olabilecek kadrolari soyledim. Hemen muhalefete o kadar alismissiniz kiSakin beyler hepimiz ayni takimi destekliyoruz, baskanin kim oldugu bi tarafa.
Ayrica ortasaha oyuncularimizin kosmadigi gorusune katilmiyorum Emre haric. Topal ve Meireles ligin en iyi iki topsuz alan oyunculari. Pozisyon almalari ust duzeyde. Emre 60tan sonra sisiyor, evet.
Topal ve Meireles aynı anda oynadıklarında lüks defansif anlamda lüks, ofansif anlamda kıtlık. Meireles'i göndermek lazım ama artık zor.
Baroni'nin sözleşme fesh edilmiş bu arada.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Moussa Sow'u isteyen Katar takımları varsa satılsın Guiza gibi geliyor artık.