Sayfa 430 / 483 İlkİlk ... 330380420428429430431432440480 ... SonSon
12,871 ile 12,900 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Dinlemelerin önceden bilinmesi içine girilen çabaları meşru kılıyor zaten..

Kimse sizin sahada emek veren oyuncunuza bir şey demiyor, esas kızmanız gereken rakip kadrolarını asbaşkandan öğrenen teknik direktörünüz, kendisinin oynayacağı gün yetmiyormuş gibi rakibinin bile fikstürünü belirleyen başkanınız falan olmalı. Ortada kurulduğu bariz olan bir teşkilat var, dinlemenin bilinmesi bu gerçeği değiştirmiyor.

Şike sahaya yansımadı geyiğinde bile bir nebze mantık var, teşebbüs olarak kalmış olabilir. Ama yanlışa yanlış demeyi engelleyecek kadar sevdiğiniz bazı kişilere kızamamak, konduramamak için türlü türlü bahaneler bulmanın pek mantığı yok.

Normal ve meşru olmayan davranışlarda bulunanlar geç de olsa cezasını çekecek, geciken adalet de en çok suçu olmayanların canını yakıyor. Kurunun yanında yaş da yanıyor..

Ersun Yanal'ın, Sow'un, Önder Özen'in, Bilic'in, Fikret Orman'ın suçu yok ama mağdur olan onlar. Bunun sebebi saçma sapan işlere bulaşanlar ve tabii ki MAA ile Demirören ikilisi. Şikeden suçlanan takımın o dönemki başkanını TFF başkanı yaparsan elin oğlu da 2 sene sonra sana ağır cezayı yapıştırır. Ülkenin geneli işin üstünü örtmeye çalıştı, başaramadı.

Rumen takımı nasıl ceza almadı deniliyor, adamların suçlandığı konu şike değil, teşvik. Olaya bulaşanların ilişkisi kesilmiş ve yaptıklarını itiraf etmişler. Ortada bir iyi niyet göstergesi var. Biz de böyle bir şey söz konusu olmadı. Bence Beşiktaş'ı son dönemdeki kötü imajı, mali sebeplerden ötürü men edilmesi falan, Fenerbahçe'yi de Aziz Yıldırım yakıyor. Şu anda başkan olmasa bu kadar ceza çıkmazdı ve o başkan olmasa Fenerbahçe çok bir şey kaybetmezdi. Çıkarabileceği en üst noktaya çıkarmıştı zaten yaptıklarıyla, son yıllarda serbest düşüşte, kendi emeğine de yazık ediyor.
    Last edited by uAburak89 : 29.Haziran.2013 at 13:27

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Hacı bütün tepkileri üzerine çekti dün akşamdan sonra.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Eğer bir soruşturmayı açılmadan önce savcı dışında birileri biliyorsa - gazetecilere kadar gelmiş- o soruşturma emir üzerine açılıyordur demektir. hele ki; davanın görüldüğü mahkeme ÖYM ise.
    Dediğin kadroları alma vs olmuştur heralde. okumadığım için tam bilmiyorum oraları ama hakem konusunda yanlış hatırlamıyorsam FIFA kokartlı hakem isteniyordu TFF'den. (bence) bunda bir sıkıntı yok. Çünkü; öyle bir yarışta bizim her hakeme güvenmemekte haklılar. ki aynısı Sadri Şener'in yaptığı tape de vardı.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bu kitabı okuyun anlarsınız ülkedeki yargının ne halde olduğunu...

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Devlet Bahceli

"FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'A HAKSIZLIK YAPILDI"

Son günlerde en önemli konu başlıklarından biri de UEFA Disiplin Kurulu’nun, iki güzide kulübümüz hakkında verdiği kararlar olmuştur. Beşiktaş ile Fenerbahçe UEFA tarafından haksız ve peşin hükümlerle suçlanmış ve cezalandırılmıştır.Fenerbahçe 3, Beşiktaş ise 1 yıl men cezası almıştır. UEFA kararının elbette tartışılacak bir çok yanı bulunmaktadır. Her şeyden önce UEFA tüzel ve gerçek kişi ayrımı gözetmemiştir. İlk tarafta şahıslar ceza almazken, kulüplerimizin hangi mantıkla cezalandırıldığı olmuştur.

Bu kararı şike iddialarıyla ilgili kanaat oluştu diye yorumlamak ise gereksizdir. Madem ki bazı şahıslarla ilgili kuşkular vardır. UEFA bunu niçin teşhis edilememiştir? Kulüplerimizin günahkar gösterilmesi, UEFA’nın kestirme yollarına gittiğinin ayan beyan kanıtıdır.Türk futbolunun yüz akı iki kulübümüzün onuruyla oynamak bize göre art niyetliliktir. Elbette mesele sadece iki kulübümüzün suçlanması değildir. Asıl üzerinde durulması gereken, türk futbolunun yargılandığı aşağılandığı gerçeğidir.

"ÇİFTE STANDARTTIR"

İsviçre’den Türk futbol kulüplerini rencide etmek batılı anlayışın ifşasından başka bir anlama gelmemiştir. UEFA’nın kararlarında objektif olmadığı, incelediği Romanya’nın bir takımına karşı takındığı tutumla açıktır. Ceza yağdıran bu kurumun, sıra bir Avrupa takımına gelince yelkenleri suya indirmesi ve denetimle iddiaları savuşturması çifte standarttır. UEFA’nın verdiği karar itiraz edilemez olduğu için sırayı tahkim aşaması almıştır.

"BAŞBAKAN VE TFF SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ"

TFF üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli, kendi sahasında top çevirmemelidir. Başbakan gerekli çalışmayı yapmalı sahip çıkmalıdır. Elbette kim şike yapmışsa, bulunup gerekli işlemler yapılmalıdır. Sporun ruhu da bunu getirecektir.Başbakan Erdoğan meseleye seyirci kalmamalıdır. Özellikle Çarşı grubunun muhalif duruşunu bahane ederek, Beşiktaş’la sürtüşmeyle Fenerbahçe’ye şaşı yaklaşmamaktadır. Herkes bilsin ki bu iki kulübümüze yönelik desteğimiz hiç azalmayacaktır.

Sag kanatta tamam. Sol zaten cepteydi, bide bastan beri forvetteki RTE. Gol gelirmi simdi

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=35302

Devlet Bahcelinin bu konusmasindan ona puskevit cikacagini dusunmuyordum ama Fenerbahce resmi sitesinden tessekur etmis.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Kulüp Bahçeli kanalıyla hükümete mesaj yollamış.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Devlet Fenerbahcelı

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

yahu şahıslara ceza verilmeyeceği nerden çıkarılıyor ? onlara ömür boyu men istendiği için ek savunma gibi bir şeyler istendi. Ve gelecek hafta % 99 özellikle Fenerbahçe'li yöneticilerin tümün ömür boyu men gelir...
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Şahısların henüz suçlu bulunup bulunmadığı belli olmadan kulüp nasıl ceza yiyor, sıkıntı burada.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Þahýslarýn henüz suçlu bulunup bulunmadýðý belli olmadan kulüp nasýl ceza yiyor, sýkýntý burada.
    Ntvsporda bi yoruncu soylemisti ( hukucuda olabilir ) sahislarin henuz ceza almamasinin nedeni sike yapip yapmadiklarinin beli olmasi degil sike yapilmasinda gorevleri ve etkinlikleriymis
    Last edited by Facx : 02.Temmuz.2013 at 14:21

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Besiktas'ta tessekur mesaji yayinladi.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Anlamadığım olay şu birisi açıklık getirebilir mi ?
    Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin şike yaptığını düşünelim. Kendi başlarına mı yaptılar neden tek suçlu 2 takım?

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Şahısların henüz suçlu bulunup bulunmadığı belli olmadan kulüp nasıl ceza yiyor, sıkıntı burada.
    kulüplere ceza verildiğine göre kişilerin işinin uzamasının suçlu olup olmamakla alakası yok. sadece cezanın miktarı netleşecek sanırım. ayrıca kulüplere ivedilikle ceza vermelerinin sebebi de sürecin avrupa kupalarının kura ve eşleşmelerinden önce tamamlanmasıdır.
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by pele96 View Post
    Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin şike yaptığını düşünelim. Kendi başlarına mı yaptılar neden tek suçlu 2 takım?
    ihaleye serdal adalı ve aziz yıldırım'ında içerisinde olduğu ortak firma giriyordu çünkü başka başkan veya yönetici yoktu o ihaleye giren.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2011
    Yer
    adana

Quote Originally Posted by pele96 View Post
    Bildiğim kadarıyla bu süreçte olup avrupa'da bu sezon mücadele etme hakkı kazanan takımlara şu an cezaları verildi diğerleri de soruşturma açılacak diye biliyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ve Fenerbahçe yine Cas'ta
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Bütün kanallar, internet siteleri Tarihi Savunma başlığı altında konudan bahsediyor, buraya bir mesaj bile atılmamış. Herkes sıkılmış belli ki.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Onlar basının pohpohlaması, ceza kalkar mı bilmem ama 2 yıllık cezayı tarihi savunmamızla 3 yıla çıkardığımıza şahit olunca yani diyorum...
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Edit........
    Last edited by ReaList : 10.Temmuz.2013 at 23:27
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

O ayrı bir trajikomik durum, bugün de komik bir durum var. Şike olmadığını savunmak için Ertuğrul Özkök savunma yapmış deniliyor. Hangi vasıfla orada olduğu ayrı bir konu, bunun gerçekten etkili olacağını mı düşünüyorlar anlam veremiyorum. Oldu olacak Ercan Saatçi'yi de götürselermiş, onun neyi eksik. Yerel mahkeme ve Uefa'ya yapılan savunma gibiyse bugünkü ceza aynen onanır herhalde.

Ne zaman "Fenerbahçe'den tarihi savunma" haberleri düşse, ertesi gün başımıza bir iş geliyor. Bu sene için pek fazla umutlu değilim bu cezanın kaldırılacağından. Artık biraz olsun gün yüzü görelim sadece, çok birşey istemiyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Basın tarihi savunma diyorda belki 2+1 yıllık cezayı 4-5 yıla çıkarmışızdır ondan diyodur belli mi olur

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Yahu ne savunması arkadaş ! siz orada iyi savunma yapılırsa ceza kalkar falan mı düşünüyorsunuz ? birileri isterse kalkar birileri istemezse kalkmaz. biz orada türkü söylemiş olsak bile kalkma ihtimali var. Aynı şekilde en iyi hukukçuları götürüp 2 yıllık cezayı da onaylatabiliriz. Yoksa polis tutanağına, savunma alınmadan hazırlanan ilk etik kurulu raporuna, kesinleşmemiş mahkeme kararına göre suçlayan bir müfettiş var. olayların buraya gelmesi bile komikken buradan dönmesi de imkansız benim gözümde. tek istediğim Şampiyonlar ligine katılabileceğimize dair bir tedbir kararının çıkması, buradan ya da CAS'tan.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Aytore'nin hali beni pek sarmadi.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Müfettiş Palacios'tan şaşırtan delil (!)

İspanyol Disiplin Müfettişi Palacios'un UEFA Tahkim Kurulu'na sunduğu "şaşırtıcı deliller" F.Bahçe heyetini adeta şoka uğrattı.

SPORX ÖZEL - Türk futbolunun kilitlendiği Nyon'daki Fenerbahçe duruşmasına saatler kala yaşanan ve ilk olarak Sporx.com'un duyurduğu İspanyol Disiplin Müfettişi Palacios'un UEFA Tahkim Kurulu'na sunduğu "şaşırtıcı deliller" F.Bahçe heyetini adeta şoka uğrattı.
    İspanyol disiplin müfettişi Palacios'un belgelerin son teslim tarihi olan 9.6.2013 günü yerel saatle 17.00'de (dün) Tahkim Kurulu'na sunduğu ana delilin 1.etik kurulu raporu ve buna bağlı olarak polis fezlekesinde yer alan yaklaşık 300 tapenin olduğu öğrenilmesi sarı-lacivertlileri şaşırttı.
    Martens hukuk bürosunun avukatlarıyla birlikte hafta başından bu yana Nyon'da karargah kurarak duruşma hazırlıklarını sürdüren sarı-lacivertli heyet, İspanyol Disiplin müfettişinin sevk ve ceza talebine gerekçe olarak dün akşam saatlerinde geçersiz olan 1.etik kurulu raporunu ana delil olarak sunmasını "komedi" olarak yorumladılar.
    F.Bahçe'de avukatlar, "Ortada geçerli bir etik kurulu raporu varken geçersiz olan bir etik kurulu raporunun istenilen bu ceza talebine dayanak gösterilmesi bir skandaldır. Ve biz bunu disiplin müfettişi yeni bir delil olarak son anda sunduğu için maalesef belgelerin teslim süresi olan salı günü akşam saatlerinde öğreniyoruz. Zaten bu son dakika gelişmesi de bu ceza talebinin dayanaksız olduğunu gözler önüne seriyor" tepkisini gösterdiler.

Duruşmanın ardından yöneticilerden Deniz Tolga Aytöre'de yaptığı açıklada değişen disiplin müfettişlerinin farklı savunmalar ve suçlamalarda bulunmasına tepki göstermiş ve bu değişkenliğin kendileri açısından sorun teşkil ettiğini ifade etti.
    Çalışmalarını son dakikada UEFA'dan alınan müfettiş Palacios'un 1.etik kurulu raporu ve 300'e yakın tapesi üzerine yoğunlaştıran F.Bahçeli avukatlar, medyada yer alan Brozek iddialarını da daha önceden yalanlamıştı.
    Yasal Uyarı: Bu haber kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

sporx.com

Palacios'tan F.Bahçe'ye son dakika tuzağı

Fenerbahçe'nin UEFA Tahkim Kurulu'nda tanık olarak ifade veren Ertuğrul Özkök, Nyon'da yaşanları anlattı.

Fenerbahçe'nin UEFA'dan aldığı 2+1 Avrupa'dan men cezasına Tahkim Kurulu'nda yaptığı itirazın ardından yapılan savunmanın detayları ortaya çıktı. Sarı-lacivertli kulübün Nyon'a savunmada tanıklık etmek için götürdüğü isimlerden olan Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, yaşanları köşesinde anlattı.
    İşte Ertuğrul Özkök'ün "Palacios'tan F.Bahçe'ye son dakika tuzağı" başlıklı o yazısı:

"UEFA Müfettişi, Tahkim Kurulu'na yeni belge olarak polis dinlemelerini sundu. Palacios'un polisin dinleme kayıtlarını dosyaya koyduğu F.Bahçe'ye ancak salı akşamı haber verildi. Avukatlar, buna karşı yapılacak savunma üzerinde uçakta çalıştı.
    Duruşmada Sivasspor maçına sıra geldiğinde içeri davet edildim. Kurul üyeleri soru sormadı. Maç sonrası yazdığım yazıları, çantada para değil, bilet getirildiğini anlattım.
    Geçtiğimiz hafta Başkan Aziz Yıldırım telefon etti:
    - Ertuğrul Bey, Fenerbahçe'nin Tahkim Kurulu'ndaki savunması için tanıklık eder misiniz?
    Aziz Bey'in bu teklifine düşünmeden "evet" dedim.
    Sivasspor maçını öncesiyle sonrasıyla, Fenerbahçe yönetimi ile birlikte izlemiştim. Ve o gün gördüklerimi de tek tek yazmıştım. Bunları bir kez de UEFA Tahkim Kurulu'nun önünde dile getirecektim.

UÇAKTA BENİ BİR SÜRPRİZ BEKLİYORDU
    Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldiğimde Gulfstream g450 tipi bir özel uçak bizi bekliyordu. 12-14 kişilik bu özel uçak Zorlu Holding'den kiralanmış.
    Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu, Mali İşler Koordinatörü Tamer Yelkovan, futbolcular Mehmet Yıldız, Orhan Şam, Korcan Çelikay ve avukatlarla hep birlikte uçağa bindik.

Futbolcular arka koltuklarda, yönetici ve avukatlar ise ön tarafta birlikte oturacaklardı. Yaklaşık 3 saat sürecek yolculuğumuzun daha hemen başında beni bir sürpriz bekliyordu.

FENERBAHÇE'NİN 24 SAAT BİLE VAKTİ KALMAMIŞTI
    UEFA Müfettişi Miguel Lietard Fernandez-Palacios, Tahkim Kurulu'na yeni belgeler sunmuştu. Ve bu belgelerin tamamı polisin yaptığı dinleme kayıtlarıydı. İşin ilginç yanı bu rapor Fenerbahçe Kulübü'ne salı akşamı saat 18.00'de ulaşmıştı.
    Yani Fenerbahçe'nin bu yeni rapora hazırlanmak için 24 saat bile vakti yoktu. Avukatlar ve Başkan Yıldırım uçakta bu yeni rapor üzerine çalışmaya başladı.

UEFA DUVARINDA TANIDIK İSİM: GALATASARAY
    Cenevre ile UEFA'nın merkezinin bulunduğu Nyon arası yaklaşık 20-25 dakikalık bir uzaklıkta. Duruşmanın yapıldığı binayı ilk bakışta sanki bomboş zannediyorsunuz. Girişte hemen karşınıza cam vitrinler içinde Avrupa Kupaları ve bu kupaları kazanan takımların isimleri çıkıyor.

Sol tarafta tanıdık, bizden bir isim var. Galatasaray ve kazandığı UEFA Kupası. Bizi görevliler karşılıyor. Avukatlara ve bizlere birer kart hazırlanmış. Kimlik sormadılar. Sanıyorum önceden hazırlanmışlar.

İSTANBUL'DAKİ MUHTEŞEM FİNAL TABLODA
    İçeri giriyoruz. Savunmanın yapıldığı salon bir alt katta. Aşağı indiğinizde göl hizasında bir salonla karşılaşıyorsunuz. Fenerbahçe'yi ve Fenerbahçe'nin tanıklarını 3 kişilik bir heyet dinliyor.

Burada çok ilginç bir tablo daha çıkıyor karşımıza. İstanbul'da oynanan 2005 yılı Şampiyonlar Ligi Finali'ne ait bir fotoğraf bu. Ve altında şunlar yazıyor:
    - Ultime comeback. (Son geri dönüş.)
    O maçı hatırlıyorum. Liverpool, 3-0'lık yenilgiden 3-3 beraberliği yakalamış ve Milan'ı yenip şampiyon olmuştu. Tablo futbolun ne kadar enteresan bir oyun olduğunu yansıtıyor. Doğrusu o finalden daha iyi bir örnek de bulamazlardı.

ŞENES ERZİK'İN FOTOĞRAFI DUVARDA
    Bu duvarda da fotoğraflar var. Ama bunların tümü portre ve UEFA yöneticilerinin fotoğrafları. Platini ve Şenes Erzik'in fotoğrafları hemen göze çarpıyor. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, tam bu salonun karşısında oturdu. Kapı açıldı ve önce Serdar Kulbilge içeri alındı.

Dakikalar sonra dışarı çıktığında, Serdar rahatlamıştı. İçerideki soruları kısaca anlattı:
    - Konuşmaları duydun mu?
    - Teknik Direktörle ilişkilerin nasıl?
    Sonra diğer tanıklar içeri girdi.

TANIKLIK YAPTIM DIŞARI ÇIKTIM
    Sivasspor maçı kurulun dinleyeceği son maçtı. Ve benim tanıklığım da burada başlayacaktı. Az sonra benim ismimi okudular. İçeri girdim. Masanın bir yanında Müfettiş Palacios, diğer tarafında da avukatlar oturuyordu. Sivas maçına dair, Hürriyet Gazetesi'nde o dönem yazdıklarımı kurula da anlattım.

Çantada para değil bilet getirildiğini vs vs. Teşekkür ettiler. Ne kurul üyeleri, ne de müfettiş hiç soru sormadı. Tanıklığımı yaptım ve salon dışına çıktım."

sporx.com

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Sevk işlemini gerçekleştiren müfettiş Palacios'un UEFA Tahkim Kurulu'nun verdiği 2+1 yıllık men cezasına karşılık Tahkim'e aleyhe temyizde bulunmaması sarı-lacivertlileri mevcut cezanın artma tehlikesinden kurtarmış oldu.
    Talilmatlar gereği, UEFA Tahkim Kurulu tarafından cezanın artması, Disiplin Kurulu'nun verdiği kararın disiplin müfettişi tarafından aleyhine temyiz ettirilmesiyle mümkün.
    Disiplin müfettişi Palacios'un Disiplin Kurulu'nun verdiği 2+1 yıllık cezaya itiraz etmemesi F.Bahçe'yi sık sık yaşanan Tahkim Kurulu'nun mevcut cezayı artırma tehlikesinden kurtarmış oldu.

Sporx

Çok kesin konuşmuşlar.
    http://www.fanatik.com.tr/fenerin-ce..._34_321165.htm

Birde dedikleri gibi karar yarın açıklanmazsa , yarın gece uyuyamam ben.

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Fanatik'in yaptığı haberi işkembeden salladığını düşünüyorum, tıpkı Ahmet Çakar'ın bize erteleme geleceği konusunda kesin bir dille konuştuğu gibi.

En geç salı ya da çarşamba günü karar açıklanacak zaten. O günü beklemekte fayda var şimdilik.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

19'unda kuralar çekiliyormuş, o zamana kadar açıklarlar.
    Canım FEDA olsun sana !

Mesaj Yetkileri