Şöyle doğru düzgün yabancılar gelse de ligin kalitesi artsa, lige yeniden heyecan gelse....
Şöyle doğru düzgün yabancılar gelse de ligin kalitesi artsa, lige yeniden heyecan gelse....
Mert ve egemen ayrılıyormuş.Benim yönetime tavsiyem Mehmet Topal, Caner ve Alper'i de göndersinler..
Mert ve Egemen in ayrilisina bakilirsa yonetim Turk oyuncularin gozunun yasina bakmiyor gibi. Ayni ketumlugu Selcuk Bekir Volkan gibi oyunculara karsi da gosterirler umarim. Buyuk ihtimal maaslari dusuruyorlar.
Volkan değil mi? Yanlış görmüyorum. Bayağı kilo vermiş.
92'de 88'e gerilemiş. 85 ideal kilosuymuş. Sezona 90 başlamıştı herhalde. 90 gözüküyor, Fenerbahçe verileri güncellemedi. Sezon içinde kilo aldı, belliydi.
![]()
Last edited by Cengo : 10.Temmuz.2015 at 03:10
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Sonunda şu sakalı kesti ve Kurtlar Vadisi modundan çıktı, düzgün bir şekilde de çalışır, susup işini yaparsa kimse ağzını açmaz. Özellikle buna maçlardan sonra açıklama da yaptırmasınlar o zaman tekrar sevebiliriz. Bir futbolcu hem kötü oynayıp hem de antipatik işler yapınca çileden çıkartıyor insanı. Ama yine de şu Ospina içimizde ukde kaldı.
Bu arada kombineler hakkında bilgisi olan var mı? hafta içi müsait olmadığım için mecbur yarın gidicem, saat kaçta başlıyor acaba satışlar ve tribünlerdeki boşluk durumu nasıldır çok para malum adam akıllı bir yerden izleyelim bari.
Nani ne gol atmış frikikten be arkadaş, ayrıca Topal'ın attığı golde çok güzeldi ama Nani'nin frikiği bana yıllarca ŞL'nde klas oyunculardan yediğimiz o enfes, ustalık kokan golleri hatırlattı ve böylesine dünya yıldızını bu yaşta bu takımda izleyebileceğimiz için şükrediyorum Allah'a...![]()
Al benden de o kadar resmen hissettigim bu Nani için , yarın bir gün avrupa maçında rakip takım 5-10 dakikalık bir periyotta baskılı oynayacak golü bulamayacak Nani bir iki hareket yapıp o topu ağlara göndericek ve yıllardır bizim çektigimiz şeyleri bizde birilerine yaşatıcaz çok HELECANLI![]()
You'll Never BeatThe Irish !
Ohoo beyler ne oluyo?
Savaş sorunu olan, maçlarını başka stad da oynayan ve birçok oyuncusunu kaybetmiş bir takımdan bahsediyoruz. Şu eşleşmede ben Fenerbahçe'yi daha şanslı görüyorum. En büyük sebebine gelecek olursak yeni bir kadro, yeni bir oluşum ve Shaktar hocası Luce, onu neyin beklediğini bilmiyor.
Kağıt üstünde Nani'ye, Van Persie'ye önlem alırsın ancak henüz hiç bir resmi maça çıkmamış, tamamen kapalı kutu bir Fenerbahçe varsa karşında o zaman önlem alman daha da zorlaşır. Shaktar saha dışı sorunlar nedeniyle de kötü durumda olan bir takım şuan.
Bernard, Teixeira, Taison, Fred harici çok büyük birşey göremiyorum takımda. Forvette büyük güç kaybettiler, Luiz'in yeri kolay kolay dolmaz.
Biz bu turu geçemezsek bunun mutlak sebebi takımın uyumsuzluğu olacak. Ben bunun haricinde bir şey kesinlikle beklemiyorum. Ancak şu son hazırlık turnuvasında takım iyi şeyler koyarsa ortaya biz bu turu sanıldığından daha rahat geçeriz.
Altını çize çize söylüyorum, biz bu turda elenirsek bunun tek sorumlusu uyum sorunu olacak. Ama nedense içimde beklentilerin tam tersi olacağı hissi var.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Vitor Pereira & Abdulkerim Durmaz (Basın Toplantısı) (Topuk Yaylası)
Eğer bu iş bilgisayarla olsaydı Bill Gates Microsoft'u değil, Trabzonspor'u yönetirdi
'' Ogün Temizkanoğlu '' (:
gecen seneki kamp sonrasi ilk yapilan macla [sepahan-iran] dun yapilan mac arasinda daglar kadar fark vardi. oyuncu kalitesi muazzam artmis durumda. ustelik 2 ayri 11 cikarirsin, ikisi de sampiyonluga oynar. takim inanilmaz hirsli, gole doymuyor. sanki abdulkerimin [ [MENTION=297426]Barak[/MENTION] ] hayalindeki takim kurulmus gibi, o sinyali aldik bence.
Tek korkum playofflarda manchester united ın gelmesi.
rvp yolda...
Flightradar24.com - Live flight tracker!
Maraş dondurmacısı kıyafetiyle gelmesi de enteresan olmuş![]()
...
gs 442 ile sampiyon oluyor kac yildir. bence lig maclarinda saglam iki ortasaha ile 442 rahat oynanabilir. avrupa icin de 4231 ya da 433 gibi dizilisler kullanilir. onemli olan oyuncu secimi, rakamlara cok takilmamak gerek. elinde alex varken 442 yaparsan kayseri bile 4 atar sana.
ayrica terimin ogrencisi hamza hocanin rvp fernandao birlikte oynarsa ortasahasi duser yorumu dusundurucu. terimli gs, drogba-burak ya da necati-elmander ikilisiyle gayet de guzel ligi domine etti. meireles, topal ya da joseften kurulu ortasaha ile cok rahat 2 forvet tasinabilir bence. tabi bu dusuncelerim sadece turkiye ligi icin.
Hala taktik ve dizilişe takılan insanlar var. Bu ligde diziliş önemli değil, hırslı olun ve koşun her türlü şampiyonsunuz. Temposuz oynarsanız kapanan savunmalara karşı iş yapamazsınız, eğer bu sene tempolu oynarsak ki öyle olacağı söyleniyor, zaten her türlü şampiyon oluruz. Önemli olan Avrupa ama bu sene yeni kurulmuş bir takımdan hemen başarı beklemek te saçmalık olur. Daha ilk turda elenme ihtimalimiz var ve abartmamak lazım, öncelikle bizim çok fazla baskı kurmamamız lazım. Bu kadro rahat olursa her türlü başarılı olur. Sonra eleniyoruz ve tüm camia karalar bağlıyor, 5. haftada yönetim ve hoca istifa diye bağırıyorlar. Asıl değiştirmemiz gereken bu mantalite.
Taktik ve diziliş elbette ki en önemli konulardan. Bütün yıldızları alıp bi takıma koyalım öyleyse kafasına göre takılsın hepsi?
Fenerbahçe her zaman bu ligde şampiyonluğa oynayacak bir takım ama sistemsiz bir takım her zaman kaybetmeye mahkum olur. Hocanın da senin dediğin gibi düşünmediğini açıklamalarından anlıyoruz zaten.
Önemli olan şey kendi sistemini takıma oturtabilecek mi? Ligde 4-4-2, Avrupa da 4-3-3 demek de şu sezonda çok akıl kârı değil. Bir sisteme yoğunlaşıp onu takıma işlememiz lazım çünkü yeni bir takımız. Çift forvet olayından bana göre eleme turundan sonra direk vazgeçecek hoca. Persie'nin çift forvet sisteminde istenilen işi yapamayacağını düşüyorum.
Josef - Topal ile o orta daha hücum yolunda kanser eder bizi. Meireles desen bana göre çok kaliteli oyuncu ama sakatlanma sorunu var. Diego'lu sistemlerin bize yarayacağını düşünüyorum.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Benim yorumumda yıldızlarla ilgili bir şey yok, Tabi ki sistem önemli, benim demek istediğim diziliş önemli değil. Ben bu ligde istediğin dizilişte takım kurarım ve sistem düzgün işledikten sonra şampiyonluğa oynar. 4-4-2, 4-2-3-1, 4-5-1, 4-3-3, 3-5-2, 3-6-1 bunların önemi yok önemli olan oyunculara o sistemin gerektirdiklerini yaptırabilmen. Geçtiğimiz 2 sezon bunun en açık örneğidir. Taktiğimiz ve dizilişimiz değişmedi ama sırf oyuncuların ruh hali 2 sezonun sonucunun değişik olmasına sebep oldu. İyi bir hoca şu takımla 3-5-2 de oynar, 4-4-2 de, 4-3-3 de. Senin diziliş tercihin olmayabilir ama başarısız olacağı anlamına gelmiyor. Biz bu ülkede 4-2-4 te oynadık, 4-3-3 de oynadık ve şampiyon olduk, Beşiktaş ta 3-6-1 le şampiyon oldu. Bizim takımımızın da bu lig için düzen sorunu yok, her taktiği becerir. Ersun Yanal'ın oynattığı futbolun şişirmekten başka ne taktiği vardı bana açıklar mısınız? Daum'un oynattığı futbolda ne dizilişi gördünüz? Bu adamlar bu ligde şampiyon olmadı mı? Hepsinin de özelliği hırstı ama bu konular sadece Türkiye için geçerli, Avrupa'ya gidince hırsın yetmediğini hepimiz görüyoruz.
Benim düşüncem hangi taktikle oynanırsa oynansın sorun değil, yeter ki o taktik ve diziliş düzgün bir şekilde uygulansın. V. Persie konusuna girmeyi düşünmüyorum, ne yapıp edeceğini oynayınca görürüz. Sonuçta herkes adamı tanıyor ve aklında bir fikir var, benim düşüncem de Diego gibi bir oyuncunun önünde daha verimli olacağı yönünde ama Fernandao gibi bir oyuncunun yanında da çok iyi işler yapabilir.
Dnipro karşısında Fenerbahçe'nin 11'i
Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Bruno Alves, Caner Erkin, Josef de Souza, Samuel Holmen, Luis Nani, Miroslav Stoch, Diego Ribas ve Jose Fernandao.
Dnipro çok ilginç bir golle öne geçti,bireysel olarak sıkıntı var
Fenerbahçe 0-1 Dnipro İY'
Daha sezon başı ama bu Stoch çöp adam bana kalırsa çalım atamayan orta açamayan kanat oyuncusu olmaz bana kalırsa tek özelliği şut atması..
Stoch'un oyununa çeşitlilik katmaması, dolayısı ile tahmin edilebilir oyunu etkisiz kılıyor. Çok bir yedek olacaktır ama ilk 11 oyuncusu zor. Sol kanata ve orta sahaya transfer gelecektir mutlaka.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Alper gibi dikine gidebilen biri varken bana kalırsa transfer gereksiz kanat için özellikle Sow ve Stoch yedek beklerken Nani ve Alper as oynayabilir..
Bence de Alper gibi bir cevherin üzerine yoğunlaşmayıp transfer düşünmek gereksiz. Sol kanat için biçilmiş kaftan ama orta saha transferi kesinlikle şart, alınacak oyuncunun da top hakimiyeti ve sürmesi üst düzey olmalı. Gerekirse en fazla paranın harcanması gereken yer orta sahaydı ama bütçenin büyük kısmı forvete harcandı. Forvetimiz çok iyi oldu ama orta saha iyi olmadıktan sonra bir anlamı yok. Hocanın bunu göreceğine inanıyorum zaten, özellikle Meirelesle yola çıkılmayacağını da birisi hocaya hatırlatmalı. Souza'yı ise şimdiye kadar beğendim(daha 2 maç oynadı çok erken), yine de 8 milyonun çok olduğunu düşünüyorum. Üstüne 3 milyon daha koyup Jordy Clasie alınmalıydı, çok saçma bir transfer tercihi oldu bence. Umarım orta saha eksikliği yüzünden sıkıntı yaşamayız.
Ben Eylül'e kadar süre veriyorum ama ilk sinyaller iyi değil.Takım savunması ve kaleci ile orta sahada yaratıcılık konusunda sıkıntı var
RVP'nin imzasından sonra 35.000 forma satmışız![]()