Sayfa 431 / 464 İlkİlk ... 331381421429430431432433441 ... SonSon
12,901 ile 12,930 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Abinin iddiaları değildi konu, ona sorsak muhtemelen Ahmet Çakar Vahap Beyaz diye tezahürat yapar, Zalad der, şerefli ikinciliklerden bahseder..

İşleri güçleri şov yaparak, gündem oluşturmaya çalışanların yorumlarını koyup duruyorsun farklı konulara, ısrarla. Bu program, telegol falan bunların hepsi yanar döner. Programın başında söylediklerini, sonra yalanlayabilecek yüzsüzlük var. Bunlara inanmak, trajikomik.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Abinin iddiaları değildi konu, ona sorsak muhtemelen Ahmet Çakar Vahap Beyaz diye tezahürat yapar, Zalad der, şerefli ikinciliklerden bahseder..

İşleri güçleri şov yaparak, gündem oluşturmaya çalışanların yorumlarını koyup duruyorsun farklı konulara, ısrarla. Bu program, telefon falan bunların hepsi yanar döner. Programın başında söylediklerini, sonra yalanlayabilecek yüzsüzlük var. Bunlara inanmak, trajikomik.
    Sana göre trajikomik. ROK bir şeyler biliyor. Nasıl biliyor? Mancini'yi nasıl biliyor? Fatih Terim olayları nedir? Neden Ünal Aysal'a yalakalık yapıyor?

Ayrıca herkesin fikrine saygı duyman gerek. Bahsettiğim abinin fikirleri bunlar. "Ona sorsan şöyledir böyledir" bunlar hoş söylemler değil.
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Ralf View Post
    Sana göre trajikomik. ROK bir şeyler biliyor. Nasıl biliyor? Mancini'yi nasıl biliyor? Fatih Terim olayları nedir? Neden Ünal Aysal'a yalakalık yapıyor?

Ayrıca herkesin fikrine saygı duyman gerek. Bahsettiğim abinin fikirleri bunlar. "Ona sorsan şöyledir böyledir" bunlar hoş söylemler değil.
    Mancini, Fatih Terim, 97 sezonunda şike. Nasıl bağladın sen bunları böyle ?

Ünal Aysal demiş ROK'a doğru, mesaj atmış ona hatta sana bir sır vereyim mi biz şike yaptık, bunu da bana bir gün yemekte Fatih Terim kendisi itiraf etti demiş. Keyifli oluyormuş ya senaryo yazmak, ben de yapacağım bundan sonra. Gerçi Mancini'yi bağlayamadım, daha yolum uzun...

Fikir ile iftira/çamur arasında ince çizgi var bu arada, sen önce kendin hoş söylemlerde bulunmaya çalışsan şık olmaz mı ? İnanmak istiyorsunuz hem lehinize söylenen hem de Galatasaray aleyhine söylenen herşeye, ayrıca kabullenmek istemiyorsunuz ve tabii bir de sürekli konuları saptırmaya çalışıyorsunuz. Şu 456 sayfanın özeti budur.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Mancini, Fatih Terim, 97 sezonunda şike. Nasıl bağladın sen bunları böyle ?

Ünal Aysal demiş ROK'a doğru, mesaj atmış ona hatta sana bir sır vereyim mi biz şike yaptık, bunu da bana bir gün yemekte Fatih Terim kendisi itiraf etti demiş. Keyifli oluyormuş ya senaryo yazmak, ben de yapacağım bundan sonra. Gerçi Mancini'yi bağlayamadım, daha yolum uzun...

Fikir ile iftira/çamur arasında ince çizgi var bu arada, sen önce kendin hoş söylemlerde bulunmaya çalışsan şık olmaz mı ?
    Tekrar hatırlatıyorum, fikirlere saygı göstermen gerekir. Herkes için geçerli bu. O zaman seviyeli tartışmalar olur çünkü.

Ben kendi fikirlerimi yazıyorum. ROK'un videosunu koyduğum yazıda da sadece ROK'un söylediği lafı yazdım. Problem mi? Ahmet Çakar'ın söylediklerini yazdım, problem mi? En üstte de bazı belgeler ile açıklayıcı şekilde bir şeyler paylaştım. Sen mesela FB şike yaptı mı diyorsun? Diyorsan hangi belgelere dayanarak diyorsun? Yukarıda uzunca yazdığım yazıya cevap verebilecek misin?

Ayrıca hoş söylemler değil dememdeki sebep şudur; "ona sorsan şöyle böyle der" diyorsun. Nereden biliyorsun kimin ne diyeceğini?
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Ralf View Post
    Tekrar hatırlatıyorum, fikirlere saygı göstermen gerekir. Herkes için geçerli bu. O zaman seviyeli tartışmalar olur çünkü.

Ben kendi fikirlerimi yazıyorum. ROK'un videosunu koyduğum yazıda da sadece ROK'un söylediği lafı yazdım. Problem mi? Ahmet Çakar'ın söylediklerini yazdım, problem mi? En üstte de bazı belgeler ile açıklayıcı şekilde bir şeyler paylaştım. Sen mesela FB şike yaptı mı diyorsun? Diyorsan hangi belgelere dayanarak diyorsun? Yukarıda uzunca yazdığım yazıya cevap verebilecek misin?

Ayrıca hoş söylemler değil dememdeki sebep şudur; "ona sorsan şöyle böyle der" diyorsun. Nereden biliyorsun kimin ne diyeceğini?
    ROK veya Ahmet Çakar ya da başka biri ne fark eder? Amaç ne? Hiçbir mahkemenin kararını tanımazken, kabul etmezken bunlara mı inanmalıyız? Bence problem yok, durum tespiti yapıyorum; trajikomik.

Ben diyorum ki okuduğum tapelere bakarak, Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan, Aykut Kocaman, İbrahim Akın vb kişiler masum değil, temiz değil. Sahadaki bir tane bile Fenerbahçe'li oyuncunun emeğine laf ettiğimiz yok. FB zaten şikeci bir kulüptür gibi genellemeler de yapmıyorum. Kişiler kurumları bağlar, nasıl ki şampiyon olunduğu zaman kimse bu kupa Alex'in, Kocaman'ın, Aziz Yıldırım'ın demiyor, Fenerbahçe'nin diyor. Cezada da aynı durum geçerli olmalı.

Senin komplo teorilerine uzun uzadıya cevap verecek değilim, çürütemeyeceğimden, tartışamayacağımdan değil ama bu şekilde olduğunda vakit kaybı olduğundan. Sonu yok çünkü, herşeyden sıyrılabilirsin çeşitli tezler üreterek. Sen ÖYM de, cemaat de, hükümet de, Lütfi Arıboğan de ne dersen de Şekip Mosturoğlu'ndan kadro alan Aykut Kocaman gerçeği değişmez, Aziz Yıldırım'ın hakem ayarlamaları, rakibinin hangi gün oynayacağına kadar karışması, tahkim bizde lafları değişmez.

Mehmet Ağar üzerinden futbol yorumlayan birinden beklediğimi yazdım, alıştık artık da yıllardır aynı lafları duymaya. Tahmindi sadece, fazlası değil.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Türkiye'de hatta dünyada şike yapmayan takım mı var Allah aşkına. Artık bu konunun üstüne tartışmak bile gereksiz, önemli olan bundan sonra ne olacağı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by himone View Post
    Türkiye'de hatta dünyada şike yapmayan takım mı var Allah aşkına. Artık bu konunun üstüne tartışmak bile gereksiz, önemli olan bundan sonra ne olacağı.
    Tabiki şike yapmayan yoktur, orası öyle.

Ayrıca olacak olan da aşağı yukarı budur

http://forum.turksportal.net/vb/show...ostcount=13658
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Bir şey sağladığım da yok, salladığım da. Bir alt paragrafta neye göre olduğunu açıkladığımı düşünüyorum, sen tapeleri okumadığın gibi yazdığımı da okumamışsın bence. Tarla sürmek falan hiç bir zaman yazmadığım için pas geçiyorum. 2. kısmı da anlamadım, alakayı kuramadım. Ben kendi okuduğuma göre yaptığım çıkarımı yazıyorum, başkasının fikriyle hareket etmiyorum. Burada ortalık yıkılırken konunun ilk başlarında benim izlediğim maçlarda şike falan yoktu diyen de benim. Eski mesajlar duruyor, bakmak serbest. Şikeye teşebbüs lafı başlarda komik gelse de aslında durumun en sade özeti bence. Teşkilat kurulmuş ama becerememişler sahaya yansıtmayı. Sana göre teknik direktörünün yöneticisinden rakip kadrosunu almasını öğrenmesi normal mi ? Bize şu hakem gelsin, rakibe bu hakem diyen başkanın olması, Galatasaray maçını şu gün yapsın denmesi olağan mı ? Benim buradan çıkardığım, temiz olmadıklarıdır. Kusura bakma.

Ayrıca yine belirteyim, ROK gibi şarlatanların lafına mı inanmalıyız derken sanıyorum üslup kaynaklı bir yanlış anlaşılma oldu. İsteyen istediğine inansın, ben komik buldum bir anda konuya girip son mesajda öyle bir video görünce. Ortamı germek gibi amacım yoktu.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

CNN Türk ekranlarında gazeteci Aslı Aydıntaşbaş hazırladığı Karşı Gündem’ programında bu sabah Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanlarından olan ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen Akif Beki, şike davası için “deliller palavra çıktı” dedi. 17 aralık operasyonunda ortaya atılan iddiaların ve belgelerin gerçek olmayabileceğini ve davayı daha sarsıcı hale getirmek için bu tarz iddiaların ortaya atıldığını ifade eden Akif Beki, örnek olarak 3 Temmuz 2011′de başlayan ve 2 yılı aşkın süredir gündemden hiç düşmeyen şike soruşturmasını örnek gösterdi.

İDDİALARIN HEPSİ PALAVRA

Beki yapılan operasyonları ve ortaya atılan iddiaları değerlendirirken yaptığı açıklamada, “Bunu ne kadar sarsıcı hale getirirsek o kadar iyi gibi bir anlayış var. Geçmişte yapılan şike operasyonunda Aziz Yıldırım’a çantayla giden şike paralarının nasıl bir komedi olduğu ya da şike paralarını sayarken görüntülenen futbolcu iddilarıyla o davanın nasıl sarsıcı bir hale getirildiğini gördük. O iddiaların hepsinin palavra olduğu ortaya çıktı ” dedi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Ne demiş ünlü şair "Winter is coming"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Cemaatin Fenerbahçeyle ne işi olur yeaa diyenler bakın neler oluyor bu ülkede.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Cemaatin Fenerbahçeyle ne işi olur yeaa diyenler bakın neler oluyor bu ülkede.
    Aynı şeyleri bende şike konusunda yazmıştım, "ne alaka ya" , "adamları içeri aldılar boru mu" tarzında cümleler gelmişti.

En başında fenerli arkadaşlarıma kulaklarınız tıkayın demiştim, kim dalga geçerse geçsin. Davada beşiktaş'ı da promosyon olarak eklediler, ayıp olmasın diye. Eee şimdi ne olacak ? Yine herkes susucak.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

bu cemaat emniyeti ve yargiyi iyice kontrol altina almis.. siyaseti simdi burda tartismaya gerek yok yolsuzluk olmus olabilir ben onu savunmuyorum fakat zamanlamaya dikkat edilmesi lazim.. yolsuzluk varsa tabiki yapanlar cezasini cekmeli sonuna kadar... ayni olay 2 sene evvel bizim basimiza geldi yine zamanlamaya dikkat edin o dönemde.. bence bu iki olay herseyi acikliyor cemaatin kökü kazinmadan rahat yok milletimize.. ayrica cemaatin önde gelen yazarlarindan birisi agustos ayinda bu olaylar hakkinda twit atiyor demekki cok önceden planlanmis programlanmis.. ayni sike sürecinde oldugu gibi..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bana zamanında "cemaatle kafayı bozmuşsun" diyenleri göreceğim zaman geçtikçe. Hiç bir gerçek gizli kalmazi eninde sonunda ortaya çıkar.
    FM Gazetesi

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

"Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır" Aykut KOCAMAN. Sadece şike için değil daha önemlisi şuanki operasyon.

Nesil
    2006

Tertemiz olduğumuz ortaya çıkmıştır, iftira atanlara kapak olsun !

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Hakkımızı sonuna kadar aramalıyız bu konuda hiç yoktan spor dısı olaylar yüzünden siyasi rantlar yüzünden bir kulubun önü nasılda kesiliyor 3 sene avrupaya gidememis olucaz.Yolsuzluk davası sürerken yapılan acıklamalar bizi de cok ilgilendiriyor bence.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Elde delil olmadığını, delil diye yansıtılan çoğu şeyin palavra olduğunu hepimiz biliyorduk zaten mahkemede de ekstra bir şey yoktu, farklı bir şey söylememiş. Tek fark resmi bir ağızdan bunun dile gelmesi ama o da "Eski"yen resmi bir ağız.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006

Bir resim her şeyi anlatır. İyi ki Fenerbahçeliyim !

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Universal View Post

Bir resim her şeyi anlatır. İyi ki Fenerbahçeliyim !

https://twitter.com/mehmetbaransu/st...13444137148416

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

O twiti silmiş. Hükümetle Cemaat'in arası açılınca kirli çamaşırlar bir bir ortaya dökülüyor.
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Yalancılar inandırıcı, tapeler gerçekçi oldu bir anda. Ne güzel valla işinize geldiği gibi.

Yalansu diye dalga geçilen kişi ne derse doğru şimdi.

Akif Beki olayı da ayrı komedi, bunların hepsi yanar döner adamlar;

https://twitter.com/makifbeki/status/413378972047917056

Ayrıca en fanatiği bile farkında bir takım şeylerin basın veya başkaları tarafından abartıldığını. Para sayma görüntüleri vs. şeylerin yalan olduğunu hepimiz anladık, ama ne olursa olsun Aziz Yıldırım ve tayfasının birşeyler karıştırdığı da ortada, her ne kadar başaramamış olsalar da.

İki gündür olan biten de buna paralel gidiyor, yine bir takım abartmalar söz konusu. Şu anda pek çok insan Numan Kurtulmuş'un kasedi var sanıyor, twitter yaygınlaştıktan sonra yalan atmak iyice kolaylaştı.

Ne kadar konuşursak konuşalım herkes istediğine inanacak zaten de, ben anlamıyorum şike ve teşvik ile itham edilenler bir anda nasıl aklanıveriyor, çözemiyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Hırsızın hiç mi suçu yok?

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Cemaati, komplo teorilerini filan bir kenara bırakın ve şunun cevabını verin.

Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Bülent Uygun, Mecnun Odyakmaz, yani bilimum dava sanıklarına mahkeme esnasında tapeler okundu, kendilerinden savunma istendi ve adamlar biz böyle şeyler söylemedik, bunların hepsi düzmece, bu şekide telefon konuşmaları hiçbir şekilde cereyan etmemiştir demediler ki.

Tarlalar sürüldü derken şunu şunu kastettik, inşaat-Kahe vs. konusunda aslında durum şundan ibaretti şeklinde komik bahaneler sürdüler ortaya, telefon konuşmaları gerçek.

Ha bunlar hasır altı ediliyordu da belli bir olay sonrası gündeme geldi denilirse amenna ama hala ortada delil yok filan demek abesle iştigal oluyor.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Yani Türkiye'de bu zamana kadar nasıl şike hemen hemen her kulüp tarafından yapılıyorduysa 3 Temmuz sürecinde de yapılmıştır ve yine hemen hemen hepsinde olduğu gibi sümen altı ediliyorken bir anda dengelerin bir şekilde değişmesinden ötürü gizlendiği yerden çıkarılmıştır.

Biz şike yapmadık demek başını kuma gömmek oluyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

@cureshot

Delil'in ne olduğu ve kavram karşılığı konusunda biraz sıkıntılarımız var. Delil adı üzerinde insanı aradığı gerçeğe ulaştırabilecek iz, emare. Soyut bir olayı (suç) somutlaştırmaya yarayacak araç.

Şimdi sen şike yaptın ve buna bir kanıt gerek. Para verirken görüntün mü var, banka hesabında bir açığın veya 3. bir kişinin itifarı, tanıklığı? Bunların hiçbiri elinizde yok. O mahkeme sürecinde de ortaya konulmadı. İşte delil yokluğu buradan kaynaklanıyor ve bu davaya taraflı tarafsız herkesin üzerinde mutabık olduğu tek konu da bu. Örneğin son yolsuzluk operasyonunda para aklamadan, hortumculuğa kadar bir soruşturma elden geçiriliyor, çarşaf çarşaf paraları, para sayma makinalarını vs basından görüyoruz. Al seni delil, delil dediğin böyle olur.

Mahkemede delil olarak ortaya sunulan ne? Efendim Fenerbahçeliler inşaat demiş, Trabzonlular şuraya balık gönderelim demiş. Davaya sanık olarak katılan hiç kimse telefon konuşmalarının gerçek dışı olduğunu savunmadı. Ama savundukları şey, telefon konuşmalarında geçen diyalogların sakız gibi çekilip başka noktalara yapıştırılma arzusuydu. Hiçbir maddi delil veya kanıt olmadan, Tamamen varsayımlar ve çıkarımlar üzerinden sonuca ulaşmayı hedefleyen bir dava oldu.. Bu da bir yoldur ama eksik bir yol. Çünkü elinde hiçbir delil, kanıt bulunmadan tamamen kendi kafanda oluşturduğun senaryo ile sonuca ulaşmaya çalışıyorsun.

Neyse otla samanı birbirinden ayıralım da daha ortaya çok çamaşır dökülür, izleyelim.
    ...

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Ya tek tek tapeleri araştırıp buraya koyacak şu anda ne zamanım var ne de isteğim ama ortada onlarca telefon konuşması var, kadrolar alınıyor, şu oynamasın filan deniliyor, dalga geçer gibi şifreli mesajlar var.

Koskoca FB kulübünün başkanlık makamında oturan şahıs, yönetim kurulu üyeleri vs. bu konuşmaları yapacak, biz de olaya olumlu tarafından bakmaya mı çalışacağız?

Sen dersen ki mahkeme nazarında bu olayı % 100 kanıtlayacak bir delil olmadığından bizim cezalandırılmamız hakkaniyet ölçüsünde değildir, amenna. Ona diyecek bir şeyim yok. Ama cemaat mevcut düzene operasyon düzenledi diye hah işte bize de operasyon düzenlendi, biz aslında hiçbir şey yapmadık, tertemiziz, sütten çıkma ak kaşığız diye ortalığı ayağa kaldırmak gerçekten çok komik geliyor bana.

Bu olayı kesin olarak kanıtlayacak bir şey olmasa da o tapeleri okuyan birisi vicdani olarak muhakeme yaparsa ne dolaplar döndüğünü az çok anlayacaktır, bunu siz de biliyorsunuz.

Bize ceza veremezler diye itiraz edin, biz şike yapmadık diye değil lütfen.

Nesil
    2007

Hükümetle birilerinin araları bozuldu, hükümetin kirli çamaşırları ortaya çıktı. Daha önce de muhalefetin kirli çamaşırları ortaya çıkmıştı. Şimdi bu olayları örnek gösterip, ahanda Fenerbahçe suçsuz demek aşırı komik. Demek ki Fenerbahçe'nin de birileriyle arası bozulmuş ve kirli çamaşırları ortaya çıkmış. Bu Fenerbahçe'nin, veya Aziz Yıldırım'ın her neyse, suçsuz olduğunu mu gösterir? O zaman rüşvet yiyen herkes de suçsuz, muhalefetin zamanında ortaya çıkan olayları meşru vs. vs.

Ülkenin yargısına da gram güvenim yok. Fenerbahçe aklansa da ceza alsa da fikrim değişmeyecek, yargı çok yamuk durumda. Gerçi neremiz düzse.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum.

Türkiye'de bütün önemli adamların telefonu dinleniyor, ben bundan eminim. Sakla samanı gelir zamanı minvalinde bunlar kayıt altına alınıyor. Bir durum oluştuğunda da bunlar servis ediliyor, zamanlamalar bu kadar tesadüfi olamaz.

Şimdi şike sürecinde adı geçen adamlardan bazıları Türkiye'nin en önemli adamları veya o adamlarla teması olan şahıslar. Şimdi bunların telefonları dinleniyor ve araya bu konuşmalar da takılıyor. Maksat Fenerbahçe şike yapmıştır'ı ortaya çıkarmak değil, maksat bu isimleri zapturapt altına almak, bu nedenle bu süreçle ilgili bir görüntü yok çünkü amaç o değil.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

İyi de burada hiç kimse "Fenerbahçe aklandı" sonucuna gitmiyor. Aksine son olaylar ve itiraflarla beraber şiddetle savunduğu bu tezgahı arkasında başkalarının emelleri ve amaçları yatıyor gerçeği var. Fenerbahçe'nin Uefa Şampiyonlar Ligine gönderilmediği, daha olayın en başında Uefa nezninde Fenerbahçe'nin suçlu olarak kabul edildiği, TFF tarafından bu kararlar alınırken, dönemin TFF başkanından Uefa'dan gelen yazı ve belgeler gizlenirken, bunlarda parmağı ve imzası olan insanların şuan hangi kulüp çatısı altında faaliyet gösterdiğini hepimiz biliyoruz.

Aziz Yıldırım'ı da günahım kadar sevmem ayrıca. Beni bilen bilir. Ama bir kişiyi, kurumu veya topluluğu sevmemek benim kör olacağım ve körü körüne bir şeye inanacağım anlamına gelmez.
    ...

Mesaj Yetkileri