Sayfa 444 / 464 İlkİlk ... 344394434442443444445446454 ... SonSon
13,291 ile 13,320 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Hybrid View

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by kumbara View Post
    Fakat çete liderine de suç üstü yapman lazım.
    Hayır. Çete liderine çete lideri olduğunu kanıtlayacak kadar delil (telefon görüşmeleri, suçu kanıtlayan çeşitli görüntüler vs...) topladıktan sonra "operasyon" yaparsın artık o noktada.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

pekala, sivas macina kadar yeterli takip yapliamamis midir sence? sivas macina gelene kadar zaten dosyaya bakilirsa hersey netlik kazanmis. o noktada mudahale edilemez miydi? cok fazla soru isareti var.

benim aklima gelen biz bunlari biriktirelim zamani geldiginde ortaya dokeriz. gerci topladiklari delillerin de elle tutulur yani yok, dedigim gibi hicbir sucustu yok zaten.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
    pekala, sivas macina kadar yeterli takip yapliamamis midir sence? sivas macina gelene kadar zaten dosyaya bakilirsa hersey netlik kazanmis. o noktada mudahale edilemez miydi? cok fazla soru isareti var.

benim aklima gelen biz bunlari biriktirelim zamani geldiginde ortaya dokeriz. gerci topladiklari delillerin de elle tutulur yani yok, dedigin gibi hicbir sucustu yok zaten.
    Benim bildiğim (yanlış biliyorsam cehaletime verin) bu tür büyük operasyonlarda suçüstü yapılmaz. Eş zamanlı operasyon yapılır ki çetenin veya örgütün diğer üyeleri kaçmasın. 3 Temmuzu hatırlayın, herkesi aynı zamanda almadılar mı?
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

sucu kanitlayan goruntu nedir, para mi var goruntude. alisveris mi var ben bunu anlamiyorum. sadece telefon gorusmeleri yetersizdir. bu dinlemeler suca ulasmak icin yapilir, kenarda delil icin tutulmazlar. fotograf da cekersin, nihayetinde sucustu yaparsin.

operasyon derken saniklari gozaltina almayi kastetmiyorsundur umarim. benim bahsettigim konu sucustu, boyle birsey yok bildigim kadariyla.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Tapeler tek başlarına delil niteliğinde değil. Tapedeki sözü geçen eylemlerin gerçekleştiğini ispat etmen gerekir.

Şu soruların cevaplarını verebilen olmadı. Operasyon neden seçimden sonraya bırakıldı ? Fenerbahçe şampiyon olmasaydı bu operasyon olacak mıydı ? Emniyet nasıl 17 maçta şike yapıldı diye açıklama yapabiliyor ? Savcının bile buna yetkisi yokken emniyet nasıl yapabiliyor ? bu açıklamayı yapanlar neden bir idari yaptırıma uğramadı ? Aziz Yıldırım'ın adresinde neden Metris yazdı ? Etik kurulunun toplandığı gece aynı otelde Arıboğan'ın işi neydi ? Cornu mu yalancı Helvacı mı ? Aziz Yıldırım ve Olgun Peker çete lideriyse neden bir tane bile birbirleriyle konuştukları tape yok ? vs vs. Tabi canım Fenerbahçe adil yargılandı !
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Tapeler tek başlarına delil niteliğinde değil. Tapedeki sözü geçen eylemlerin gerçekleştiğini ispat etmen gerekir.

Şu soruların cevaplarını verebilen olmadı. Operasyon neden seçimden sonraya bırakıldı ? Fenerbahçe şampiyon olmasaydı bu operasyon olacak mıydı ? Emniyet nasıl 17 maçta şike yapıldı diye açıklama yapabiliyor ? Savcının bile buna yetkisi yokken emniyet nasıl yapabiliyor ? bu açıklamayı yapanlar neden bir idari yaptırıma uğramadı ? Aziz Yıldırım'ın adresinde neden Metris yazdı ? Etik kurulunun toplandığı gece aynı otelde Arıboğan'ın işi neydi ? Cornu mu yalancı Helvacı mı ? Aziz Yıldırım ve Olgun Peker çete lideriyse neden bir tane bile birbirleriyle konuştukları tape yok ? vs vs. Tabi canım Fenerbahçe adil yargılandı !
    1. soruya yapanlar cevap verebilir ancak. 2. soru, bence evet. Süper Lig ve diğer liglerde toplam 17 maçta (bazıları da 19 diyor) dediler. İddia diye belirtmeleri hatta konuşmamaları gerekirdi. Aziz Yıldırım'ın adresinde Metris yazması da, fotolarının basına sızması da yanlış.

Arıboğan ile ilgili herhangi bir kanıt var mı? Tapeleri yok sayarken bu şekilde ithamlarda bulunmak mı adil? Bence Cornu, UEFA daha çakal.

Aziz Yıldırım ve Olgun Peker sorusuna alıntıyla cevap vereyim;
    - Hatırlayalım, bu şike soruşturmasına neden ihtiyaç duyuldu? Yani birilerinin iddia ettiği gibi gerçekten belli bir grubun sırf Fenerbahçe yönetimini ele geçirmek adına yaptıkları planlı ve organize bir eylem miydi, yoksa suça konu bir takım eylemler içinde bulunulduğundan şüphelenilen şahıslara yönelik doğru bir operasyon muydu? Daha önce savcının iddianamesinde ve sonrasında 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararında gördüğümüz gibi Yargıtay'ın dün verdiği kararda da dosyanın cemaziyülevveli özet olarak geçiliyor. Üşenmeden okursak, aslında tüm operasyonun Giresunspor kullanılarak önce maddi menfaat temin etmek, daha sonra da alenen tehdit, baskı ve şantaj yoluyla, elde edinilen kazanımlarının korunması peşinde olan bir takım kişilerin giriştikleri faaliyetleri ortaya çıkarmak üzere yapıldığı anlaşılıyor. Burada ana hedef Olgun Peker liderliğindeki suç örgüt. Buraya kadar da konunun Fenerbahçe, Trabzonspor ya da başka bir takım ile hiç ilgisi yok. Yani operasyon bir Fenerbahçe ya da Aziz Yıldırım operasyonu olarak başlamıyor. Ne zaman devreye giriyor peki bu unsurlar? Dönemin Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü'nün, Futbol Federasyonu'ndaki sorunlarının halli için Olgun Peker'den yardım istemesi, Peker'in de transfer yasağının kalkması için dönemin Federasyon Başkanı Mahmut Özgener'i aramasıyla olay başka yöne kayıyor. Özgener'in, Peker'in yetkisizliğini bilmesine rağmen yardım için elinden gelen her türlü çabayı göstermesi sonucu o da dinlemeye alınıyor ve görülüyor ki, Mahmut Özgener, Aziz Yıldırım'ın özellikle hakemlerle ilgili bir takım taleplerini de yerine getirme gayreti içinde. Federasyon Başkanlığı koltuğunu korumak için futbol ailesi içinde güçlü olduğuna inandığı Yıldırım'ın desteğini almak adına, Özgener, Aziz Yıldırım'ın bir dediğini iki etmemeye çalışıyor. İşte bu aşamadan sonra Aziz Yıldırım da dinlenmeye başlanıyor. Kısaca olaya Aziz Yıldırım, dolayısıyla da Fenerbahçe'nin girişi bu şekilde oluyor.
    Alıntının kaynağı bu röportajdır, çok daha fazla şey var.
    http://www2.sporx.com/futbol/superli...SXHBQ365080SXQ

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

benim derdim operasyonla degil ki, hala anlatamadim. sucustu yapilamamasinda. hem bu operasyonun neresi buyuk, sike ya da tesvik bu kadar onemli mi? var oldugu iddia edilen bu orgutun ulkeye verdigi zarar hangi boyutlarda. tum bunlar davanin niteligini carpitiyor.

17 aralik mesela bir operasyondur. 3 temmuzdaki tamamen farkli. sadece davada adi gecen herkim varsa gozaltina alindi. 17 araliktaysa konu edilen para ortaya cikarildi, sucustu yapilmis oldu aslinda. bu mesela buyuk bir operasyon ama sucustu var.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Arıboğan'ın eşiyle o gün otelde olduğunu gösteren resimler çıkmıştı. Bu konuştuğumuz konunun için de bile vardır. O gün orada olduğunu kendi de reddetmedi zaten.

Hani şikeyi savunanların genel bir iddiası var ya 'mahkeme operasyon yaptı da UEFA da mı size operasyon yaptı' şeklinde. UEFA'yı böyle hani en doğrucu yermiş gibi gösterenler işte onların Cornu'yu yalancı ilan etmesi komik oluyor. Bak senin için demiyorum, genel konuşuyorum. Bana kalırsa pekala Cornu da bir şeyler çevirmiş olabilir. Ama Helvacı'nın 'yanımızda tercüman yoktu, yanlış tercüme etmiş olabilirim' dediğini de unutmuyorum. Bu nasıl bir laubalilik , Fenerbahçe için çok önemli bir konuyu içki masalarında konuşuyorsun. sonra da yanlış tercüme etmiş olabilirim diyorsun.

Olayın nasıl geliştiğini biliyorum. Benim dediğim şu; bu iki adam örgüt liderleri olarak gösteriliyor. Ama bu adamların birbiriyle konuşması yok. Eğer olay birbirinden bu kadar alakasız ise; neden dosyayı ayırmadın o halde ? Ayırmadılar. Çünkü; Aziz Yıldırım'ı ÖYM'de yargılamanın tek yolu Peker ile beraber yargılamaktı.

İşte bak senin de dediğin 'yanlıştı'lar birleşince adil yargılanma olmadığı ortaya çıkıyor. Yeniden yargılamaya neden itiraz edilir ? Adamlar beraat etmiş olmuyor, yeniden yargılanacaklar.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Herşeyi geçtim neden Ali Koç ve Nihat Özdemir ile ilgili tape, suçlama yok. Son günlerde Koç ile Gülen'ini ilişkisini içeren telefon görüşmesi çıktı ortaya aynı şekilde Nihat Özdemir'in Akp'ye rüşvet verdiği iddiası var. Yanlış hatırlamıyorsam Nihat Özdemir'in rüşveti yine bir telefon görüşmesinde geçiyor. işte bu iki isim şike davasına dahil edilmediler.

Nesil
    2007
    Yer
    Kırıkkale

Neden Aziz Yıldırım hapse girmiyor? Bi gazetede 10 gün içerisinde teslim olmalı diye okumuştum ve 10 gün geçti sanırım.
    turksportal...

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Quote Originally Posted by wolfson View Post
    Neden Aziz Yıldırım hapse girmiyor? Bi gazetede 10 gün içerisinde teslim olmalı diye okumuştum ve 10 gün geçti sanırım.
    Bende demin Sivas-Fener başlığı altında yazdım ama haklı olarak konuyla alakası olmayınca silmişler mesajı.Bunu bende merak ediyorum prosedürü bilen bir arkadaş aydınlatırsa bizi iyi olur.

Nesil
    2011
    Yer
    Ankara - Eskişehir

Arkadaşlar dosya infaz edilmedi henüz

Quote Originally Posted by Namzet View Post
    Arkadaşlar dosya infaz edilmedi henüz
    ......................
    Burak

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

CNN de Aziz Yıldırım konuşuyor
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Vay arkadaş yine kaynadı gitti benim ve büyük çoğunluğun en çok merak ettiği soru. Bu tarlaları sürmekten gerçek manada kastedilen nedir ? Aziz Yıldırım bunu niye ısrarla açılamıyor ? Ya da açıklayamıyor ?

Biz o tapeden ceza almadık diyip geçiştiriyorlar her seferinde. Açıklasın da halkın o "yanlış algısı"nı temizlesin o zaman.

Program aşırı verimsiz geçiyor. Hiç bir tapeye cevap veremediler.

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Adam 50 defa anlattığı için burdan ceza almadık dedi. Peşin hükümlü olmayıp google'a tarla sürülmesi savunması vs yazarsan zaten cevabı alırsın. İnsanın niyeti kendi yanlış algısını temizlemek olduktan sonra araştırmak zor değil.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Adam 50 defa anlattığı için burdan ceza almadık dedi. Peşin hükümlü olmayıp google'a tarla sürülmesi savunması vs yazarsan zaten cevabı alırsın. İnsanın niyeti kendi yanlış algısını temizlemek olduktan sonra araştırmak zor değil.
    Bakıyorum netteki açıklamaya ama size inandırıcı geliyor mu cidden o açıklama ?

İlhan Ekşioğlu ile konuşmamızda vaziyetlerin nasıl olduğunu sorduğumda, O'nun da "vaziyetin gayet iyi" olduğunu söylemesi, arkasından da "3 tarlayı da sürdük" sözü ve "yağmurda yağar ekinler çıkar" söylemi bir temennidir. "Tarla" maçları "sürmek" ise, dileklerimizi ifade etmektedir. Fenerbahçe'nin rakipleriyle ilgili beklentidir.
    Bu mudur yani ?

Ayrıca az önce Fetulah Gülen ile telefonda ne konuşulduğu soruldu ama çok çekinik cevap verdi. 2-3 cümle ile geçiştirdi sadece. "Kalbimde size karşı kötülük yok" vs demiş F.Gülen. Yahu ülkenin 2 önemli insanı telefonla görüşecek ve bu kadar kısa mı sürecek cidden ? Ben mi olaya çok karışık bakıyorum yoksa olaylar cidden bu kadar beyaz mı ?

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Aziz Yıldırım: "Hükümet biz yapmadık, Cemaat biz yapmadık diyor. O zaman bir Gladyo var. Karanlık güç var, Türkiye'de bize bunları yapan"

İskender'in işleri bunlar.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Demek ki eksik bakmışsın. Bir de bu 3 yıldır süren bir dava. Bu olayı şimdi soruyorsan demek ki 3 yıldır bu olayı direkt şike diye algıladın, hiç bu adamın savunması nedir, niye böyle konuşmuş diye düşünmedin. Yargısız infaz yaptın yani.

Kesilen kurban muhabbeti var tarla sürülme olayında. 2001'den beri her yıl yapılırmış. Bu kurban kesme muhabbetleri vs 2001'den beri sürekli yapıldığına dair belgeler mahkemeye sunuldu ve kabul edilmiş ki ceza gelmedi.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Aziz Yıldırım çok zeki biri Ahmet Hakan "Yunus Yıldırım bir daha hata yaparsa affetmeyiz dediniz. Affetmem den kastınız nedir ? diye soruyor, soruya soruyla karşılık verip konuyu dağıtıyor. Ahmet Hakan ısrarla 3-4 kere "Affetmem'den kastınız ne, ne yaparsınız ?" diye sordu cevap ama vermedi

Demek ki eksik bakmışsın. Bir de bu 3 yıldır süren bir dava. Bu olayı şimdi soruyorsan demek ki 3 yıldır bu olayı direkt şike diye algıladın, hiç bu adamın savunması nedir, niye böyle konuşmuş diye düşünmedin. Yargısız infaz yaptın yani.

Kesilen kurban muhabbeti var tarla sürülme olayında. 2001'den beri her yıl yapılırmış. Bu kurban kesme muhabbetleri vs 2001'den beri sürekli yapıldığına dair belgeler mahkemeye sunuldu ve kabul edilmiş ki ceza gelmedi.
    Yoo baktım. Dediğin gibi kurban olayından da bahsedilmiş. Ama şu konuşma cidden masum bir konuşma mı ? Eğer öyleyse konu neden birden bire Trabzon'a bağlanıyor ?

Ayrıca tarla muhabbetinden ceza almamasının sebebi bu konuşma yasadan önce yapılmış olmasıymış. Yani bu konuşma bugün konuşulsa ceza alabilir. Böyle de bir hukuk saçmalığı var maalesef

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Şike yok, tapeler yalan & şifreli konuşmalar totem, paralel devlet, paralel TFF, paralel cemaat suçlu. Bir de Kurtlar Vadisi Gladio tabii ki.

Bir sürü şeyi yalan yanlış çarpıtmaya çalışıyorlar, tüm karar merciilerinden neden ceza aldıkları belli. Yeniden yargılama olsa bile sonuç değişmez bence. Ha tabii itiraf bile etseler kabul etmeyecek çok taraftar var, o ayrı.

Çok yakında "şike lobisi" söylemi de gündeme gelecektir.

Edit: tarla sürme muhabbetinin olduğu tapeler 6222 çıkmadan önce, ceza almama sebepleri o. Tıpkı bazı maçların es geçilme sebebinin olduğu gibi.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Adam diyor ki 19 maçtan yargıladı uefa bizi. Yalan. Hanginiz bunun farkına vardı? Polis fezlekelerinde Fenerbahçe 19 maçta şike mi yaptı diyor? Hayır. Toplam 2. lig 1. lig dahil 19 maç var diyor? Adam ayaküstü yalan söylüyor nede olsa her dediğime inanıyor diyor sallıyor anca. Hanginiz farkında bunun?

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Adamin tek gozyasina dunyayi yakanlar var twitterda

Biz bosuna konusuyoruz burda

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Örgüt lideri diye geçiyor Aziz Yıldırım. Yani o örgütün yaptığı her şeyden sorumlu.

Keşke çıkıp Emniyet hangi yetkiye dayanarak 19 maçta şike delillendirilmiştir diyebildiğini sorabilseniz.

Ali İsmail Korkmaz ve Gezi eylemleri konusunda söylediklerini çıkıp başka bir kulübün başkanı söylesin bakalım.

Edit: Her lideri canı pahasına seven insanlar vardır. Alay edilecek bir durum yok.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Emniyet hatalı, e yani? Davanın düşmesi mi gerekiyor. Sorsak ne olur, sormasak ne olur. Size onlarca soru soruluyor, hiçbirine doğru dürüst cevap veremiyorsunuz.

Ali Ismail Korkmaz, gezi vs bunlar kulüp başkanlarının işi değil çünkü.

Ben maçtan sonra baktım programa, başlarda ben konuşursam yer yerinden oynar demedim demiş, bunu hem mahkemede hem de cezaevinden çıktıktan sonra söyledi oysa. Ya bunamaya başladı, ya dalga geçiyor ya da yalan söylüyor.

Ayrıca bu dava, tapeler kurmaca madem o zaman Trabzonspor'a da laf söylemeyecek hiç, aynı şekilde en temiz biziz diyerek başka takımlara da.

Çelişkilerin içinde kaybolmuşsunuz, dediğim gibi yeniden yargılama olur umarım, bir şey değişmez. Bir de üstüne sürekli davalar olacak, daha ne olsun. Bizim işimize gelir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Adil yargılanma olmadığını gösteriyor. e yanisi bu işte. Bile bile birileri tarafından bu açıklamalar yaptırıldı.

Kulüp başkanlarının gayette işi. Çünkü o takımların taraftarları katıldı gezi eylemlerine. ve taraftar statta böyle slogan atmak istediğinde hep engelle karşılaştı. 20 milyon taraftarım şu partiye oy veriyor demek asıl bir kulüp başkanının işi değil.

Aziz Yıldırım zaten sıradan bir başkan olmadığını gösterdi. Aynı zamanda toplumun bir kesimine yön veren bir isim.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Hakim cezaları verirken Emniyetin açıklamasını da göz önüne almıştır kesin. Yargılamanın dönüm noktası olmuş o ilk yapılan açıklama. "Birileri" kısmına hiç girmiyorum bile.

Kulüp başkanın işi kulübünü düzgün yönetmektir. Siyaset yapmak değil. Taraftar istediği yerde istediği eylemi yapar, statta da bağırır. Başbakan yuhalandı Arena'da. Kimse engel olamadı. Ünal Aysal'ın söylediği o söz yanlış zaten kendisi de bunu düzeltti sonradan.

Ayrıca Fenerbahçe taraftarı Ali İsmail'i çok güzel kullanıyor, bana göre.

Nesil
    2013
    Yer
    Zonguldak

Arkadaşlar ben şunu anlamıyorum.Beni biri aydınlatsın.Eğer şike yaptıysak prosedür ne ise o uygulansın hak,adalet yerini bulsun - bu hükümette adalet!!- Tamam diyelim Fenerbahçe şike yaptı da tek başına mı yaptı yahu.Diyelim ki sivasla yaptı sivasa neden yaptırım uygulanmıyor.Diyelim ki Karabükle yaptı Karabük'e niye yaptırım uygulanmıyor.O kadar maç söylendi ama tek suçlu Fenerbahçe sanki.Rakip takım parayı aldıysa o da şikeye yardımcı olmaktan suçlu değil mi? Burda saçmalıyoruz işte.

Not:Bu arada Fenerbahçeliyim ama şike olduğunu bir tek Fenerbahçe-Karabük maçında olduğunu düşünüyorum.Hani son dakikalar zar zor yendiğimiz maç.Zonguldakta oturuyorum Karabük maçına bi abimle gittim.Devre arasında beraber gittiğim abi İlhan Parlak'a İlhan napıyonuz oğlum utanmasan golleri atacaksın dedi İlhanda Ne yapalım abi üstümüze gelemiyorlar kendi kalemize mi atalım dedi.Ben Fenerbahçeliyim ama bu sohbete bizzat kendim şahit oldum.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Diğer takımlara da küme düşme / puan silme olması lazımdı zaten ama o tren çoktan kaçtı artık.

Nesil
    2013
    Yer
    Zonguldak

Eğer o tren kaçtıysa Fenerbahçeye de hiçbirşey yapamazlar bu saatten sonra.Bunlar hep medyanın suçudur.Ne Beşiktaşı ne başka takımı hergün manşet yaptı.Sadece Fenerbahçeye yüklenildi.

Mesaj Yetkileri