En çok maçı olan takım da o yüzden. Zaten kimse Fenerbahçe'ye birşey olacak demiyor ki, Aziz Yıldırım'ın da sıkıntısı Fenerbahçe değil şu anda. Bizzat kendisi.
En çok maçı olan takım da o yüzden. Zaten kimse Fenerbahçe'ye birşey olacak demiyor ki, Aziz Yıldırım'ın da sıkıntısı Fenerbahçe değil şu anda. Bizzat kendisi.
UEFA o polis fezlekesine göre ceza verdi. Hakimin de yeri değişti geçenlerde. Yani ne olup bittiği belli değil. En azından polis-savcı beraber çalışmış denmesi bir ihtimal dahilinde. Eğer böyle bir ihtimal bile varsa adil yargılanmaya leke sürülmüş oluyor. O emniyetin açıklaması vs o kadar basit şeyler değiller. Özellikle algı yönetiminde bir numara. Emniyet delillendirilmiş yea, emniyet yalan mı söylecek vs. Tabii o zamanlarda bir de cemaatin Aziz Yıldırımla ne işi olur deyip alay edenler vardı neyseki onlar susmuş durumda.
Kulüp başkanı statta taraftarın istediğini protesto etmesini sağlamalı.
edit: Aziz Yıldırım'ın derdi Fenerbahçe, kendisi değil. Kin dolu gözlerle bakmazsanız anlarsınız.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Valla susan kimse yok, ben hala diyorum cemaat ne alaka. Gülen beni aradı dedi zaten lideriniz daha bugün. Gerçi paralel cemaat var, onlar yapmış olabilir.
Uefa sizi ilk sene almadı veya TFF göndermedi. E bu sene ne oldu yine mi fezleke? CAS fezlekeye göre mi onaylamış?
Kulüp başkanı tribün lideri mi organize etsin, kulüp başkanı özel güvenlik ordusu ile tezahürata müdahale etmiyorsa yeterli daha ne olsun. Zaten bu tezahüratların esas yeri stat değil, yine de illa yapmak isteyen spontane olarak yapar istediğini. Ayrıca her takım taraftarı siyasi olarak aynı düşünmüyor, o yüzden başkan buna karışmamalı.
Beni aradı geçmiş olsun dediğini söyledi diyor. Sonra da cemaat üyelerinden de gelen olmuş AKP üyelerinden de. Hepsi biz yapmadık demiş. Adam da kim yaptı o zaman. Ve cemaatin yaptığına inandığını söyledi. Sıkıntı nerede? Arayıp geçmiş olsun deyince o yapmamış mı oluyor ?
İlk sene zaten fezleke vs sunulmadan men edildik. Bu da Türkiye'den Fenerbahçe'nin kuyusunu kazanlar sayesinde oldu. O kişiler belli zaten. Cas ve UEFA polis fezlekesine göre karar verdi. Bunu yeni duyman garip olmuş.
Herkes statta istediğini söylemeli, başkan da yaptığı açıklamalarla isterse buna ortam hazırlar isterse görmezlikten gelir. Ki Aziz Yıldırım sadece bununla sınırla kalmadı. Kimsenin diyemediklerini dedi. Iki tarafında bu işte olduğunu belirtti. İlker başbuğa da selamı yolladı. İstediğiniz kadar kin kusun bu adama karşı ama çok seveni var işte.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Aradı diye değil, süreçte genel olarak geçiştirme tavrı nedeniyle. Nihat Özdemir teşekkür ederken de tepki gelmedi. Ya işin açıkçası sürekli birilerini suçluyor da kim o birileri onu kendi biliyor mu acaba çok merak ediyorum.
Kendisi bugün yine örnek vermiş arabalı olanı, bir tane Fenerbahçe'li yok mu senin başkasının arabasında ne işin vardı diyebilecek?
CAS mahkeme kararına göre karar verdi diye biliyorum, ayrıca kendi değerlendirmeleri de olmuştur herhalde. Sadece fezlekeye göre ise saçma. Neredeyse 3 sene geçmiş yargılama olmuş, hala sadece fezlekeye bağlı kalmaları mantıksız.
Bu işin bir de TFF boyutu var, ceza alan yöneticileriniz, diğer takım futbolcuları da mı fezleke mağduru? Son soru, Aziz Yıldırım liderliğinde ki bu isimler sütten çıkma ak kaşık mıdır, tertemiz insanlar mıdır? Hatta bu ilk soru olmalı zira buna inanıyorsan tartışmak manasız olacak.
Kin falan kustuğumuz yok, daha önce de dedim spordan men edilmesi yeterli. Hapse girmiş girmemiş umrumda değil.
Ne zaman hapse girecek Aziz Yıldırım bilen var mı?
Last edited by Nedvedmania : 13.Şubat.2014 at 15:00 Reason: hitap şeklinize dikkat ediniz
Kesin olarak bilemez kimin yaptığını ama çok kuvvetli olarak bir kesimden şüphelenir. Ergenekon, Balyoz davalarında görevli hakim, savcılar bu davada da görevli olunca ve dosyayı ÖYM'ye sokma çabalarından dolayı kimlerin olduğu az çok belli oluyor. Tabii Şamil Tayyar'ın yargıyı verdik daha ne istiyorlar tarzındaki söylemi de taşları yerine oturtuyor.
Arabalı ile neyi kastettiğini bilmiyorum. Programın ortalarında kapattım ben. Ahmet Hakan çok yetersizdi, ne soracağını bilmiyordu.
İsviçredeki savunma günü savunmasını yapıp çıkanların hepsinin söylediği şey; adamlara anlatıyoruz anlatıyoruz, onların bize söylediği şey, polis niye yalan söylesin vs. Avukatların da şüphelilerin de hepsinin söylediği şey esas kaynak fezlekelerin olmasıydı. Hatta bir Uefa görevlisinin de karardan birkaç hafta sonra polis tutanakları bizim için en önemlisidir tarzı bir açıklaması vardı, tabii haber yalan değilse. Hem Fenerbahçe de Ebru Köksal'ın iddianame açıklandıktan sonra neden iddianameyi değil de polis fezlekesini yolladığını sormuştu.
TFF boyutunda karar veren kişiler bağımsız karar veremediler. Etik kurulu üyeleri ile aynı otelde kalmış bir Lütfi Arıboğan var. O yüzden o karara da güvenmiyorum ben.
Futbol dışındaki hayatlarında neler yaptıklarını bilmiyorum. Ama bu 2010-2011 olaylarında şike yapmadılar. Yapmışlarsa bile hala bunu ispat edebilen bir delil yok.
Tartışmanın manasının kalmaması, cemaatin ne işi olur dediğin anda oluştu zaten. ÖYM'lerdeki o kadar davada etkililerken bu davada bir şey yapmış olmamaları imkansız. Bu dediğim direkt onları suçlu buluyorum şeklinde anlaşılmasın. Balyoz, Ergenekon gibi davaları kim yaptıysa şike davasını da o yapmıştır, demek istediğim.
Dün programda başkan, karar düzeltmeye başvurduklarını söyledi. Karar düzeltmede red aldıktan sonra içeri girecek. İçeri girdikten sonra da Anayasa mahkemesine başvurulur ama bu çıkması için bir sebep olmaz.
Arabalı olayını açıklayayım sadece, birisinin arabasına girip anahtarı kontağa sokup son anda vazgeçilirse bu hırsızlık olur mu diyerek kendini savunmaya çalıştı. Aykut Kocaman'ın radarlı ifadesi bundan daha mantıklıydı bir kere onu söyleyeyim, araba örneğine dönersek bunu şikeye uyarlamak zor, farklı şeyler. Hırsızlık denilmez tabii ki ama şike için bakarsak, şikeye teşebbüs denir ki zaten yasaya göre o da suç. Şikeci değil, şike teşebbüsçüsü dersek konu kapanacaksa bence sıkıntı yok. Her türlü suç nasıl olsa.
Diğerlerine cevap vermiyorum, zaten bunca zamandır tartışmakta ki amacım seni ya da başkasını ikna etmek değildi. Tartışarak çok şey öğrenildiğine inanıyorum zaten bu forumu takip etme amaçlarımdan birisi bu. Başından beri gözlemlediğim bir şey var, Fenerbahçe'liler asla meselenin esasını dikkate almıyorlar. Ya pek çok kişi bir araya gelip komplo kurmuş diyorlar ya da işi saha içine getiriyorlar. Aracılar, rakip takım oyuncuları, menajerlerden önce bu suçlanan insanların yaptığı konuşmalarda geçen hakem ayarlamalar/seçmeler, ligin fikstürünü belirlemeler, tahkim/pfdk bizde söylemleri, gazetelere yalan haber yaptırmalar, rakip kadroları öğrenmeler, bunların hepsi çok normal, sıradan şeyler demek ki sizin için. Fenerbahçe kazansın, şampiyon olsun da nasıl olursa olsun mantığıdır bu bana göre. Bu sebeple artık tartışmama kararı aldım bu konuda.
Aynı durum bize olsa, oturup önce bir okurdum etraflıca. Zaten bizim üyeler mahkemeden önce sorardı hesabını ya bunun, orası da ayrı konu. İçeriğe bakmadan, bu tapeler nasıl elde edildi, izin var mıydı yok muydu, mahkemenin türü, savcının, hakimin takımı gibi kıstaslar öncelikli sizin için. Bütün konuşmaları inceleyen ve irdeleyen pek fazla Fenerbahçe'li yok. Katiller de önce ben suçsuzum diyor genel olarak, suçlu olduğunu direk kabul edeni görmek pek mümkün değil.
Bir sürü isim yazılıyor, komplo teorileri dalında oscar verilecek yakında neredeyse. Bunları diyenler Lütfi Arıboğan, Ebru Köksal da diyor sıklıkla. Amaçlarını ulaştılar ve Galatasaray'a gittiler diyorlar. Şekip Mosturoğlu sanayiden mi geldi Fenerbahçe'ye arkadaş, tahkim/pfdk bizde konuşmasının kahramanlarından olan Şekip Mosturoğlu TFF'den transfer edilirken normal oluyor, dün canlı yayına da çıkan Aytöre, TFF Şike konusunda karar verdiği dönemin Tahkim kurulu üyesi, onun da şimdi yönetici olması normal oluyor, bize geldi mi komplo.
Sahada futbolcular mücadele diyenlere hak veriyorum en başından beri, izledik maçları, zaten kimse onları da suçlamadı ama olayın etrafında dolanmak için mağdur edebiyatı yapılırken kullanılan argümanlardan biriydi bu saha içi mevzusu. Futbolcuların haberi yoktu belki ama dönemin teknik direktörünün bunlardan habersiz olduğuna inananları da anlamıyorum. Üstelik radara biz yakalandık diye kendisi söyleyen, rakiplerin kadrolarını yöneticisinden öğrenen teknik adam.
Bu olay ilk çıktığından helikopter ihalesi ile Aziz Yıldırım bitiriliyordu, sonra Fenerbahçe'yi ele geçirmek için dediler, sonra bitirmek için oldu. Bana göre spor etiğinden ve ahlakından yoksun, şikeye meyilli, şike sempatizanı olan bu kişiler, size göre masum. Hükümeti, cemaati, TFF'si, Uefa'sı, Cas'ı hepsi suçlu, hepsi Fenerbahçe düşmanı. Bizi düşürün diye yalvarılmasına rağmen Fenerbahçe'yi bitirme amacı güden TFF düşüremedi, bir puan bile silmeden şampiyonluğu tescilledi.
Bu insanların hapse girecek olması bir direk bir de dolaylı sebeple umrumda. Spordan men edilecekler, bu direk olan sebep. Diğeri de Fenerbahçe başkansız kalacak, seçim falan derken kaotik bir ortam oluşabilir, şampiyonluk için avantaj demek bu. Tabii kenetlenme ile tam tersi de olabilir.
İşin Avrupa kısmında olması gereken biraz tuhaf bir şekilde olsa da gerçekleşti zaten. Ligde olması gereken olmadı, bazı Trabzonspor'lular henüz bitmedi bu iş diyor ama benim beklentim yok şahsen. Meşhur Uefa'nın sopası adlı geyik gerçek olsa bile bu kadar ne adaletli olur şüpheliyim. Üzerinden bu kadar süre geçtikten sonra söz konusu takımlara küme düşme ve puan silme demek o sene ligden düşen takımın bile hak iddia etmesi demek. Bunun olacağını sanmıyorum.
Son olarak Aziz Yıldırım konusu. Kendisine kinim falan yok, çoğu açıklaması ile güldürdü beni bunca zamandır sağolsun. 16 senedir başkan, ekonomik gücü çok yüksek olan Fenerbahçe takımı 5 defa şampiyon olurken ki sonuncusu tartışmalı, söz konusu dönem de ekonomik krizlerle boğuşan Galatasaray 7 kez şampiyon oldu. Fenerbahçe ŞL'de 1 kere çeyrek final, Uefa'da 1 kere yarı final oynarken, Galatasaray ŞL'de 2 kere çeyrek final, Uefa Kupası ve Süper Kupa kazanmış durumda. Elindeki gücü hiç de verimli kullanamamış, 3-4 defa istifa edip geri gelmiş bir isim Aziz Yıldırım. Vizyon sahibi, çok daha etkili bir başkanla Fenerbahçe belki de farkı atmış gitmişti şu anda. O yüzden bir yanım üzülüyor başkanlığının düşecek olmasına.
Ben ona bir komplo kurulduğuna inanmadığım gibi, onun memleketi kurtaracağına falan da inanmıyorum. Bacağının 6 cm kısa olduğunu iddia ederek askere gitmeyen haliyle mıntıka temizliği yapmamış bir adama kalmadı zaten memleketi kurtarmak.
Ekleme: Yolsuzluk var ama şike yok diyenlere sevgiler, saygılar.![]()
Yahu neyi tartışıyorsunuz adam sorulan tüm sorulara cevap verdi herşeyide açıkladı işte. Açık açık operasyon olduğunuda söyledi biz 3 senedir diyoruz kimseye inandıramıyoruz. Davada ki ikilemleri , savcının açıklarını hepsini döktüler ortaya. CAS'ın neden çekildiğini UEFA'nın neden ceza verdiğini herşeyi söyledi. Ayrıca kulübün söylediği şey yeniden yargılama değil adil yargılama. Arada fark var.
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
Daha önce de dediğim gibi Aziz Yıldırım ile Recep Tayyip Erdoğan arasında pek fark yok. Ne yaparlarsa yapsınlar destekleyen olacak bu adamları. Burada ne yazarsanız yazın Aziz Yıldırım bir kesim tarafından her zaman suçsuzdur ve suçsuz kalacaktır. Dolayısıyla pek tartışmanın anlamı yok bence.
Benim isteğim artık sürecin bitmesi. Nasıl biter bilmem ama bu saatten sonra hiçbir şekilde adil bir bitiş olmayacak zaten. İkide bir; Aziz Yıldırım şunları dedi, UEFA ceza verdi verecek vs. vs. gibi haberler görmek ya da Aziz Yıldırım'ın Sivasspor başkanı ile yediği yemeğin şikeye bağlanması, hakem maçta hatalar yapınca kasıtlı yapıyor denmesi gibi artık buluttan nem kapılmasından bıktım. Futboldan çok futbol dışı şeyler konuşuyoruz kaç yıldır, yeter artık![]()
Operasyonu cemaat yapti
Yok yok
Hukumet yapti
Yok la onlarda degil
Gladyo olabilir bak
Kesin Iskender Buyuk yapti
Cemaat iyi, Basbakan iyi, Iskender kotu
E madem Aziz Yıldırım dediğiniz gibi tüm başkanlardan daha cesur, o zaman neden bu operasyonun kimin düzenlediğini cesurca söyleyemiyor ? Ahmet H. Soruyu net bi şekilde sordu "Bu operasyonu kimin düzenlediğini düşünüyorsunuz" bu sorunun cevabı "X düzenledi" dir. "X diyorki biz düzenlemedik, Y diyorki biz düzenlemedik" değildir. Adam sana kim ne dedi diye mi sordu orda ? Yayın boyunca verdiği bütün cevaplar kaçamak cevaplardı.
Ben zaten net cevap vermesini beklemiyordum. Çünkü Aziz Yıldırım zeki biri.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
@uAburak89
Genel olarak hep aynı şeyler üzerinde tartışıyoruz. O yüzden o yazdıkların hakkındaki düşüncelerimi az çok biliyorsun zaten. Tekrar tekrar yazmak artık zor geliyor bana
Sadece şu araba olayına değineyim. Eğer böyle bir şey kullandıysa başkan saçmalamış. Hırsızın çalmasa da arabaya binmesi de suçtur. Teşebbüs aşamasında kalmıştır. Teşebbüsün de cezası vardır. Zaten başkanın kendisini tam savunamamasını kabul ediyorum ben de. İfade edemiyor pek kendini ama avukatları için aynı şeyleri söylemek mümkün değil.
Bir de şike için teşebbüs konusunda farklı bir düzenleme varmış gibi bir algı oluştu. Aslında her suçun teşebbüsü de suçtur, şikeye özel bir durum değil bu. Ancak; yapılan eylemin teşebbüs mü olduğunu yoksa hazırlık işlemi mi olduğunu ayırt etmek gerekiyor. Eğer bahsedilen suç için fiili harekete başlanmışsa burada teşebbüse girmiştir. Ancak ondan öncesi hazırlık aşaması oluyor. Bu farkı ayırt etmek biraz yorum işi aslında, yani hakime bağlı biraz da.
Yoksa telefonda bir kulüp başkanı ve yöneticisi şu maçı alalım da rahatlayalım şeklinde konuşması teşebbüs değildir, hazırlık işlemidir. Teşebbüs için fiili bir şeylerin yapılması şart.
@Gncl1905
Zaman zaman ben de Aziz Yıldırım'ı başbakana benzetiyorum. Genelde bu 'bırak da git' dediğim zamanlarda oluyor. Ama Aziz Yıldırım'ın da böyle gitmesini içime sindiremiyorum tabii.
Bu süreçte şunu anladım eğer şike yapılıyorsa suçlu kesinlikle yönetim olmalıdır. Çünkü; o kişiler milyonlarca kişinin üzülmesine sebep oluyorlar. En çok kendi taraftarının hakkını yiyorlar. O nedenle kulüp yerine kişilere ceza gelmeli. Tabii ki kulüpte nasibini alacak.
Ama Fenerbahçe'nin yaşadığı süreç tek taraftartır. Fenerbahçe satın aldıysa kimi aldı onlar neden UEFA'dan hala ceza almıyorlar? Fenerbahçe teklif edipte red yemedi ki iddialara göre Fenerbahçe satın aldı denildi satın alınanlara neden ceza yok?
TAPE kayıtları filan umrumda değil. Somut delil lazım. Haydi arkadaş bir futbolcunun hakemin para aldığı görüntü nerede? Banka hesabı nerede? Bu kadar kişi yargılandı hiç kimsenin hesabında bir usulsüzlük görülmedi. Bu kadar parayı sırt çantası ile taşıyı evinde yastığının altında mı tutuyorlar?
Fenerbahçe bir incelemeden geçti ve maddi olarak kusur bulunmadı. Herşey kaydına uygundu. Bir kişi bir takım kazansın diye neden cebinden para ödesin bu kadar mı mantıksızsınız. O parayla gider iki futbolcu alır zaten o kişi şampiyonluğu getirir en doğal yoldan.
Ama şu gerçek Aziz Yıldırım bu 1 milyon üye projesini yapacak sonra Fenerbahçe vicdanında gerçek başkan kimi istiyorlar görecek ve ardından bırakacak. Kim yönetir bilmem; ama Fenerbahçe bu saatten sonra ne o kupayı verir ne alabilirler ne de UEFA cezayı kaldırır.
Hadi Galatasaraylılar neyse de, açıkça adil yargılamanın olmadığının görüldüğü davada benzer sayılabilecek ifadeler Trabzonspor için hiç gündeme gelmezken, altı deşilmezken Fenerbahçe için didik didik eşilmesi, Trabzonspor taraftarlarını asıl komik duruma düşürüyor.
Hep denir ya iyi okumadınız tapeleri, işinize gelmiyor vs vs, Trabzonspor ile alakalı tapelerin de iyi okunmadığı ortada. Yoksa ortaya çıkıp kupamızı verin diye ağlamazlar.
Tapeler doğrudur yanlıştır üzerine atılmış bir mesaj değildir, benzer türden konuşmalar Fenerbahçe için yaftalanmak adına yeterliyken diğer takımlar için gündeme bile gelmemesi üzerinedir. Yoksa Trabzonspor ile alakalı tapeler de elbette usulsüz elde edilmiş, orası burası montajlanmış olabilir ama bunu en azından göstermelik de olsa, mahkemede hakim dikkate alıp en azından bunlarla alakalı soruların cevapsız bırakılmamasını sağlardı.
Yine de birlik beraberlikten ödün vermeyen, herkesin dağılıp parçalanmasını beklediği süreci birlik olarak atlatan büyük taraftara da helal olsun. Kolay değildi ve zor olanı başardılar, başarmaya da devam ediyorlar.
Şimdi ligdeki duruma bakıyorum,
Sivasspor'un avrupaya gitme ihtimali var,
Karabük'ün avrupaya gitme ihtimali var,
Kasımpaşa'nın avrupaya gitme ihtimali var,
Kupadan dolayı Bursa'nın avrupaya gitme ihtimali var,
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı avrupadan men eden UEFA, men ederken karşı taraf olarak kimleri gördü ve bu takımlarla ilgili avrupa kupalarına katılamama yasağı ne zaman verilecek onu merak ediyorum şimdi? Yine sezon bitip yeni sezonun başlamasını mı bekleyecekler acaba?
"YÜCE ATATÜRK"
Ya Cihan adam, bence cemaat yaptı dedi, daha ne yahu ? Adamın laflarını başka yerlere çekiyorsunuz.
EK: bence hiçbiriniz tam dinlememişsiniz.
Adamın kaçamak cevap verdiği tek bir soru bile yok.
Bence Cemaat yaptıyı bile net bi şekilde diyemedi ki. Onu dedikten sonra bile sonuna neler eklediğini hatırla. "O zaman diliminde cemaate yakın diye bildiğimiz kişiler düzenledi. Bize cemaate yakınlar dediler" gibi bişeyler sıraladı bir sürü. Yani "Benim bi bilgim yok, bize öyle dediler" imajı vermeye çalıştı.
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Adam diyor ki kısaca; bu operasyon baş mimarı cemaattir ama hükümet de destekçi olmuştur. Valla artık şaşırıyorum, adam daha ne desin* Bu operasyonu yapanların kim olduğu belli isimlerini anmayalım. Ben hapishanedeyken bir grubun Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalıştığını söyledim. Bu cemaatti. Korkmadan çekinmeden ilk defa ben Silivri'de memleket elden gidiyor bu şike davası değil. Siyasi dedim.
* Cemaatten birileri yukarılarda bişey yok ama aşağılarda olabilir dedi. Hükümet kanadından da bize geldiler. Cemaatçilere sorduk kimden bunlar diye 'bizden değil' dediler. Ben hapisten çıkınca hükümete yakın birileri bize geldi 'bunu biz yapmadık' dedik. Ozaman bu bir Gladyo operasyonu dedim.
* Ben o zaman bu operasyonu yapanların cemaatçi olduklarını söylüyordum ama yine de cemaat diyorum. Ankaraya geldiğimde merak ediyorum 5. Daire kime bağlı, sayın Başbakan diyor ki kararın şu şekilde olması manidar dedi.
* O taraf biz yapmadık diyo bu taraf biz yapmadık diyo. Wall Street Journal'a verdiğim röportajda cemaat açıklamam yanlış anlaşıldı sadece.
* Ben ne cemaatin ne hükümetin operasyonu diyorum. 12 yıldır bu hükümet devam ediyor mu? Ak Parti hükümeti yüzde elli ile gelmiş halk destek veriyo muhatabımız hükümet. Konu ortada, iki tarafta kabul etmiyor. Genel kurul üyeleri ve taraftarların Fenerbahçeyi ligden düşürme düşüncesi oldu. Bu olaydan alnımızın akıyla çıkacağız![]()
Peki ben de şöyle sorayım;
Serdal Adalı:1 yıl, 3 ay, 250 bin lira adli para cezası aldı. Suç: Şike (Beşiktaş-İstanbul Belediye, Ziraat Türkiye Kupası finali, 11 Mayıs 2011)
Tayfur Havutçu:1 yıl, 3 ay, 100 bin lira adli para cezası aldı. Suç: Şike (Beşiktaş-İstanbul Belediye, Ziraat Türkiye Kupası finali, 11 Mayıs 2011)
Beşiktaş Avrupa kupalarından 1 yıl men edidi.
Not: Yargıtay, eski Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı ile eski Beşiktaş teknik direktörü Tayfur Havutçu hakkındaki hükmü onarken, değişen yasa nedeniyle ceza miktarının yeniden hesaplanması için yerel mahkemeye gönderdi.
Olgun Peker:10 yıl, 6 ay, 20 gün. Suç: Örgüt kurmak ve yönetmek
Diyarbakırspor-Giresunspor maçında şike yapıldığına karar verildi.
Madem bu Fenerbahçe'ye ve Aziz Yıldırım'a yapılan bir operasyondu, madem Trabzonspor ile ilgili iddialar bu yüzden değerlendirilmedi; o zaman neden Beşiktaş eski teknik direktörü ile yöneticisi ve Beşiktaş da ceza aldı? Neden Olgun Peker ve Giresunspor da ceza aldı?
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
Serdar Adalı ile Aziz Yıldırım birlikte iş yapıyorlar. Beraber ihaleye giriyorlar.
Olgun Peker aracılığı ile Aziz Yıldırım dinlemeye takıldı deniyor. Yoksa Aziz Yıldırım'ı dinlemek için bir sebepleri yoktu. Yani Olgun Peker olmasa Aziz Yıldırım dinlenemeyecekti.
Bunlar sadece basit öngörüler. Belki onlarla da alıp veremedikleri bir şeyler vardır, bilmiyorum. Ama seçimden önce Trabzonspor asbaşkanın Ak parti mitinginden önce Trabzonsporlular arasında hükümete karşı bir kargaşa çıkarmaya çalıştıkları da tapelerde var. Ama es geçildi bunların hepsi. Tabii bir de ortadan kaybolan tapeler var.
Şike var deseniz ne olacak binlerce kişi şuan Cadde'de olmayanların da kalbi orada... Kısaca Fenerbahçe kendi içinde tertemiz bir şekilde yoluna devam ediyor.
Bu arada Ali İsmail Korkmaz Fenerbahçe Yıkılmaz.
Fenerbahçenin kendi içinde kendini temiz sayılması önemli mi ki ?
Düşünki (Gerçi zaten öyle) bütün dünya Fenerbahçe'yi şikeci olarak ilan etti. Hatta 10-20 yıl men aldı, alt liglere düşürüldü. Bu durumda Fenerbahçe kendi arasında kendini suçsuz ilan etse çok da önemli değil yani. Bu hapisteki bi adamın "Ben masum olduğumu düşünüyorum bu bana yeter" demesi gibi birşey.
Juve düşürüldü, aklandılar çatır çatır tazminatları kazanıyorlar. Kupasını istiyorlar vermiyorlar. Onlar ne yapıyor sen mi bana kupamı veriyorsun al sana o zaman lig şampiyonluğu diyip Inter'e Milan'a selamını iletiyor.
Fenerbahçe'yi düşürsen ne olacak Avrupa'ya göndermesen ne olacak. Son 5 yılda 1 kere gittik yarı final oynadık babalar gibi. İki yıl sonra bir daha gideriz bir daha oynarız.
Yürekleri yeterse düşürsünler 3 sene sonra gelir o kupayı gene alırız. Ama hiçbir Fenerbahçe'li buna inanmayacak. Bunun sebebi şuan yaşanan siyasi süreçtir. Yoksa normal mahkemelerde gerçek para sayma görüntüleri ile bunlar kanıtlansa zaten en başta ben duruma isyan ederim.
Adalet'i sağlamak bin sevaptan daha yücedir.
Sent from my iPhone using Tapatalk
O olayla bunun ne alakası varJuventus mahkeme tarafından ve dünya tarafından artık temiz bir takım. Ama şuan Fenerin aldığı cezalar ve dünya gözündeki yeri belli.
İnşallah aklanırsınız siz de temizlenirsiniz ama madem bu operasyon şike operasyonu değil, o zaman aklanmayı da beklemeyin. Anca hükümet değişecek deee yeni gelen hükümet aklayacak.
Juventus kaç sene sonra aklandı? Bugün yapılanların hesabı elbet bir gün sorulacak, elbet bir gün Yüce Divan kurulacak ve tüm sorumlular yargılnacak, bu şike davasına mahsus değil, tüm yaşananlarla alakalı.
Hafta içerisinde bu yolsuzluk operasyonuyla alakalı bazı tahliyeler oldu, gerekçeler arasında da sedece dinleme kayıtları delil olamaz diye bir şey geçiyor, bu dava komple sadece dinleme kayıtlarına dayalı, üstelik de kayıtların orjinal seslerinin dinlenmesine bir türlü izin vermeyen mahkemenin yürüttüğü bir dava oldu, yeniden ve yeniden adil yargılama olmadığı şeklinde şeyleri yazmayacağım.
Bırakın hukuk fakültesi mezunu olmayı, herhangi bir bölümde hukuk dersi almış birisi bile, eğer tarafsız bakabiliyorsa, polis operasyonundan açıklanan Yargıtay kararına kadar, tonlarca usulsüzlüğün yapıldığını ve bunların çoğunun bozma sebebi olduğunu bilir. Kılıfına uydurulanları çıkarsan bile kılıfa uymayan usulsüzlüklerden de bahsediliyor. İşte isyan noktası burada, ilk günden beri suçlu yaftası vurulup, sonucu ilk günden belli olan davada kimse beni ikna edemez, çıkar yaparsın adil yargılama, o zaman acaba yapmışlar mı diye düşünürüm ortaya çıkanlarla ama şimdi asla.
Ha UEFA ve CAS mı? Onların kendilerinin yürüttüğü bir soruşturma var mı yoksa temelini dayandırdıkları bilgiler buradan mı gitti? Önce ceza davasında adil yargılanma olsun, sonra bu kurumların verdiği kararlara gelinir. Anayasa mahkemesi de reddederse zaten Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidilecek, orası da adil yargılama yapılmıştır derse eğer o zaman ülke olarak geldiğimiz demokrasi seviyesiyle gurur duyalım ve bizi bu seviyeye taşıyan ülkeyi yönetenleri %80 oyla yeniden başımıza seçelim, kimse ortada dönen oyunu görmüyorsa demek ki ülkede her şey sorunsuz tıkır tıkır işliyor, ne güzel memleket...
"YÜCE ATATÜRK"
Aziz Yıldırım'ı aklayan sadece Fenerbahçeliler değil, Galatasaraylısı da Beşktaşlısı da Karşıyakalısı da ordaydı. Muazzam bir ortam vardı, yok böyle bir kalabalık. Hayretler içinde kaldım o kalabalığı görünce.
İşin özü; parti kursana Aziz Yıldırım![]()