Sayfa 446 / 896 İlkİlk ... 346396436444445446447448456496546 ... SonSon
13,351 ile 13,380 arası toplam 26862 sonuç

Konu: Fenerbahçe Transfer Haberleri | Lazar Markovic

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Nokta transferler yapılacağını düşünüyrum bu sezon da. Takımdan gönderilecek oyuncu sayısı ve alınacak oyuncu sayısı fazla olmayacaktır. Orta sahaya yerli alternatif şart, yabancı mutlaka alınmalı. Selçuk alınabilecek kısıtlı oyunculardan birisi, gelirse vereceği katkı tartışılamaz.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Aynen Ceyhun mevcut yeteneği ile tek başına yararlı bir transfer olmaz. Sadece Selçuk gelse bile yeterli olur. Ama sadece Ceyhun'u alırsak F.Bahçe'nin eksikliğini giderecek bir transfer olmaz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Ben Dia'nın gönderilip yerine benzer özellikte daha sağlıklı birisinin bulunabileceğini düşünüyorum...

2 yıldır aksatılan yıldız transfer bu sene yapılır diye düşünüyorum. Olursa da forvet olması lazım.

Cristian , Bilica , Güiza kesinlikle gönderilmeli. Diğer yabancılar kalmalı. Semih , Uğur Boral gitse fark etmez. Zaten rotasyonda kullanılıyorlardı ve yaşları da geçiyor. Caner in asıl mevkisi zaten sol açık. Gelecek vaat eden oyuncular kullanılsın rotasyonda artık. Gökay , Okan , Abdulkadir , Onur oynasın. Tek sorun rotasyonda kullanılacak forvet. Ama zaten iyi bir forvet alınırsa , Niang rotasyonda kullanılabilir. Dia da yeri geldi mi forvet oynama yeteneğine sahip. Recep Niyaz A takım rotasyonuna sokulabilir.

Selçuk veya Ceyhun alınırsa iyi olur. Selçuk kaliteli Türk olduğu için. Ceyhun ise hem orta saha hem de defans oynayabildiği için yararlı olur.

Defansımızın yedeklerini hala yeterli bulmuyorum ben. Yeterli olsalarda maç oynamıyorlar doğru dürüst. Ya genç gelecek vaat eden oyuncular alınmalı veya Ceyhun gibi sağlam , tecrübeli , bir çok bölgede oynayabilen yedekler bulunmalı. Gençlerbirliğinden Aykut alınsa çok iyi olur mesela. Defansın her bölgesinde oynayabiliyor , orta sahada da yeri geldi mi oynayabilir. Yobo'nun bonservisi alınır büyük ihtimalle , alınması da lazım.

Başka eksik göremiyorum takımda. Avrupa da oynayabilecek sağlam bir forvet ve orta saha lazım. Bir de rotasyona iyi bir oyuncu. Yalnız orta sahaya alınacak oyuncu Appiah gibi bir adam olsa bence daha iyi olur. Emre varken Selçuk fazla gerekli değil gibime geliyor.

Bunların dışında gidecek oyuncular olabilir. Volkan , Gökhan , Andre Santos en yakın isimler takımdan ayrılmaya bence. Giderlerse yerleri kesinlikle çok çok iyi doldurulmalı. Gerçi Volkan giderse Mert kullanırsa daha iyi olur. Kale de bir sıkıntı yok.

Şampiyon olunulsa da olunulmasa da yukarda yazdıklarım yapılmalı. Büyük ihtimalle de yapılacaktır...

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Hem Ceyhun hem Selçuk alınırsa daha iyi olur anlamında yazmıştım. Tek başına Ceyhun yeterli olmaz tabii ki. Cristian ve Selçuk Şahin mecburiyetini düşününce Emre, Selçuk İnan, Ceyhun yerlileri güzel alternatifler olur. Gökay ve Mehmet Topuz'u da sayabiliriz. Yabancı kontenjanımızı öncelikle savunmanın solu için düşünmeliyiz bence.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

bir sertaç eren vardı n'oldu ona?

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by BleedingMoon View Post
    bir sertaç eren vardı n'oldu ona?
    Kendisini geliştiremedi, Hatayspor'a gitmişti sanırım.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Selçuk İnan ve Ceyhun Gülselam ikilisini alabilirsek en kritik eksiğimizi kaliteli 2 yerli oyuncu ile kapatırız bence. Selçuk da sanırım imzalamadı henüz.
    Ceyhun'un bize verim sağlayamayacağını, teknik kapasitesinin zayıf kalacağını düşünüyorum ama Selçuk doğru olur.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Ceyhundan Fenerbahceye orta saha olmaz cok iyi olursa belki stoper, istenilen seviyeye gelemediki kotu bir Colmana bile tercih edilmedi.

Hamit ve Veli Kavlak'ın sözleşmeleri de bitiyor. Selçuk dışında bu oyuncuları da unutmayalım.

Mexes'nin de sözleşmesi bitiyor , Yobo'yo 5 m euro bonservis vereceğimize Mexes'yi yüklü bir maaşla alsak daha iyi olur bence. Lugano ile ortalığı darma duman ederler valla Petri Pasanen'de çok iyi bir oyuncu , alınabilir. Sol beke de Andre Santos gidecekse Taiwo alınabilir. Ama Andre Santos'u alacak adam önce Taiwo'yu alır gibime geliyor.

Sözleşmesi bitecek çok iyi oyuncular var. Bir iki tane kapsak onlardan çok iyi olur. Yalnız Elmander'i istemiyorum ben. Daha iyi bir forvet oyuncusu almamız lazım. Carew'in hep Fenerbahçe'de oynamasını istemişimdir. Bir sezon da olsa takımda , rotasyonda bile çok iyi işler yapar. Bir de herkesin unuttuğu Bobo var. Beşiktaş bırakırsa Fener kapmalı bu adamı. Ama tabi önceliğim , iyi bir bonservisle çok iyi bir forvet alınması...

İsveçli orta saha Sebastian Larsson'u çok beğeniyorum. Gelirse çok iyi işler yapabilir.

Bir de alınması çok zor ama , Juan Angel Albin gelirse 5 sene kanat oyuncusu transferine ihtiyaç kalmaz. Dia-Stoch-Albin müthiş olur...

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Yobo son 12 yılda gördüğüm (Lugano dahil) en faydalı stoper. İnanılmaz işler yapıyor. Onun kiralanması sezonun bizim lehimize kırılma noktası oldu. O ve Niang'ın son anda gelişi. Yapılacak en büyük transfer Yobo'nun bonservisini almak olacaktır.

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

kadro böyle olmalı ve gençlere önem verilmeli,rotasyonda kullanılmalı.
    Santos satılırsa kaliteli bir sol bek.Sakatlık sorunları yüzünden Dia satılıp kaliteli bir kanat alınabilir.Guiza veya Niang'dan birisi takımdan ayrılırsa bonservissiz Bobo kaçırılmamalı veya uygun alınabilirse Emenike...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

FANATİK

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

yuh mascherano diyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by BleedingMoon View Post
    yuh mascherano diyor.
    Andre Santosla takas yapalım =)

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

benim önerim guiza

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Yok Artık Krkic Olmaz O İş
    Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

fanatiğin haberi yalan.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Mascherano gelsin başka ne isterim ki..

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Kulüp yalanladı 2'sini de.

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by vuque View Post
    kadro böyle olmalı ve gençlere önem verilmeli,rotasyonda kullanılmalı.
    Santos satılırsa kaliteli bir sol bek.Sakatlık sorunları yüzünden Dia satılıp kaliteli bir kanat alınabilir.Guiza veya Niang'dan birisi takımdan ayrılırsa bonservissiz Bobo kaçırılmamalı veya uygun alınabilirse Emenike...
    Daha hala Alex'i koymuyorsunuz ya daha ne diyeyim

Öncelikle şunu belirteyimki bizim bir ön liberoya ihttiyacımız yok. Bana göre bize takviye ye de gerek yok. Bana göre bize gereken tek şey Niang ve Güiza yerine, çok kaliteli bir forvet, dünya klasında, savunmayı yarıp geçecek, hızlı ve teknik.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Sheriff View Post

Öncelikle şunu belirteyimki bizim bir ön liberoya ihttiyacımız yok. Bana göre bize takviye ye de gerek yok. Bana göre bize gereken tek şey Niang ve Güiza yerine, çok kaliteli bir forvet, dünya klasında, savunmayı yarıp geçecek, hızlı ve teknik.
    inan real madrid de şuan öyle bişi arıyo

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Doğrudan ön libero istemek yanlış olur zaten. Asıl önceliğimiz oyunun iki yönünü de oynayabilen orta saha oyuncuları. Önümüzdeki sezon da bu sezon ki sistemle oynanacaksa eğer; Türkiye Ligi iyi kötü idare edilir ama Şampiyonlar Ligi'nde Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin, Cristian Baroni üçlüsünün oluşturacağı herhangi bir ikili rezalet sonuçlar doğurabilir. Bence önceliğimiz sol bek ve orta sahanın ortası olmalı.

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Doğrudan ön libero istemek yanlış olur zaten. Asıl önceliğimiz oyunun iki yönünü de oynayabilen orta saha oyuncuları. Önümüzdeki sezon da bu sezon ki sistemle oynanacaksa eğer; Türkiye Ligi iyi kötü idare edilir ama Şampiyonlar Ligi'nde Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin, Cristian Baroni üçlüsünün oluşturacağı herhangi bir ikili rezalet sonuçlar doğurabilir. Bence önceliğimiz sol bek ve orta sahanın ortası olmalı.
    Ben olsam, Emre Belözoğlu - Mehmet Topuz ikilisini oynatırım ortasahada. Alternatif olarakta Selçuk ve Cristian bence oldukça yeterlidir.

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    inan real madrid de şuan öyle bişi arıyo
    Yahu bir Neymar bir Pato istemiyoruz herhalde, isteyemeyiz, isteriz çok isteriz ama imkansız olduğunu biliyoruz ama neden bir Mevlüt olmasın yada neden bir Mohammed Zidan, yada Dentinho ?

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Selçuk Şahin ve Cristian Baroni'ye kesinlikle güvenilmemeli önümüzdeki sezon. Mehmet Topuz'un bence de Emre ile yanyana oynaması daha verimli olur. Öyle bile olsa transfer gerekli orta sahaya. Selçuk İnan çok yerinde ve nokta bir transfer olur.
    Duygusalım biraz, Appiah tarzı bir oyuncu özlemindeyim hala.

Sheriff Misafir

Selçuk İnan gelirse yedek kalması iyi olmaz, kendisi için kötü olur. Yedek için Selçuk Şahin ve Baroni oldukça yeterli bence. Ama yok her hafta birini değiştirerek oynatacaksa bilemem ama bu şekilde de istikrarın sağlanacağına inanmıyorum..

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Asıl ben Alex'in bu sezonki performansına bakıp gelecek sezonlarıda Alex'e emanet edenlere ne diyeyim
    Benim günümüz futbolunda,modern futbolda gördüğüm şey Alex gibi oyunculara yer olmadığıdır.

Size Alex'in bu sezon neden böyle "müthiş" bir performans sergilediğinide açıklayayım isterseniz:
    "Daha bu sezon başında Aykut hoca değilmiydi Alex'siz sistem düşünen,gerektiğinde Alex'i kesen?Çünkü Aykut hocada görüyordu takımdaki problemlerin Alex'ten başladığını.Alex yapı olarak kıskanç,çekemeyen bir oyuncu; tek yıldız ben olayım,en iyi ben olayım istiyor.Bu doğal birşey sonuçta en büyük olmak,ön planda olmak her insanın içinde vardır ve Alex'te bunu istiyor.

Ama bu sebeplerle Alex kaç yıldızın başını yedi?
    P.V.Hooijdonk'tan başlayarak bu takımda Kezman'ından tutun Anelka'sına,Güiza'sına kaç tane yıldız forvetin başını yemedi mi Alex?
    Bu listeye güncel olarak Güiza dahildir.Fenerbahçe'de yıllardır Alex önderliğindeki Brezilyalılar çetesi istediği oyuncuyu oynattı,istemediği oyuncuyu oynatmadı.(Oynatmadı derken yanlış anlaşılma olmasın.Güiza örneğinde olduğu gibi pas atmayarak veya alakasız yerlerde pas atılan oyuncuyu kötü gösterecek paslar atarak oynatılmadı ve inanın Alex gibi bir futbolcu için bunları yapmak çocuk oyuncağı.)

Forvet oyuncusu arkadan(takımın kalanından) pas alamayınca ne yapabilir ki? Yıllardır Fenerbahçe'deki forvetlerin yaptığını yapabilir;takım arkadaşlarından umudunu kesince rakibe tek başına pres yaparak,basarak top kapmaya çalışarak efor sarf eder ve bu sebeple yorulur ve en basit gol vuruşlarını yapamaz ve geçtiğimiz sezonlarda Güiza'nın yaptığı gibi saç baş yolduracak golleri kaçırır...
    Ondan öncesinde Kezman ve Anelka'da böyleydi.Özellikle Kezman hakkında o dönem söylenilenleri hatırlayın...
    Bu yıldız forvetlerin hepsi bir anda Fenerbahçe'ye gelince kazmalaşmadı ya? Sebebi yukarıda açıkladığım gibidir eforlarını top kapmaya harcadıklarından bitirici vuruşu yapacak enerjileri kalmıyordu.
    Bunu en basitinden güncel Güiza üzerinden açıklayalım.Güiza baktığımızda kötü oyuncumudur?
    Hızlı,adam geçebilen,duracağı yeri iyi bilen(Semih kadar olmasada),tekniği yüksek,orta açabilen(Kanat oynadığı İspanya maçları ve özellikle İspanya-Türkiye maçında oyuna son dakikalarda kanat oyuncusu olarak girip Türkiye'ye gol attırdığı maç buna güzel bir örnek olabilir) ve çoğu kişi belki katılmasa bile bitirici vuruşları iyi olan bir forvet oyuncusu(dikkat ettiyseniz Güiza'nın attığı gollerin çoğu atılması zor olan goller.Ben özellikle ilk geldiği senelerdeki Rüştüyü aşırtmalarla avlamasını hala unutamam mesela) ve konsantrasyonu maç içerisinde yine bana göre çok iyidir.Bu kadar kaçırmaya,günlerce gol atamamaya rağmen çok kritik maçlarda,çok kritik anlarda attığı gollerle 1-0'da olsa kazanmamızı sağlamıştır.Geçen sene son dakikaya kadar şampiyonluğu kovalayabildiysek Güiza sayesindedir;bu kritik maçlarda attığı gollerin katkısı büyüktür.
    Yani Alex önderliğindeki Brezilyalılar çetesi istediğini oynatıyor istemediğini pas atmayarak,yardım etmeyerek,yalnız bırakarak oynatmıyordu.

Aykut hoca bunu fark etti ve Alex'i kesmek istedi ama bunu hemen yapamayacağını gördü.Öncelikle takımdaki Brezilyalıları azalttı ve transferlerini ona göre yaptı.
    Sonrasında sene başında Alex'i takımdan kesmeye başladı,takım içindeki rolünü azalttı ve anında Alex'le problemler yaşadı(basında habire haberleri çıkıyordu zaten) ve Alex daha önceleri olduğu gibi Aziz başkana sığındı ama helal olsun burada da Aziz başkana daha önce defalarca yaptığı hatayı yapmadı hocasına güvendi,sahip çıktı ve Alex'e yüz vermedi.Bunun üzerine Alex ne yaptı sözleşmeside bitiyor gidicem havası yaratmaya başladı,menajerler aracılığıyla olsun başka yöntemlerle olsun Brezilyadan kulüplerle görüştüğü bilgisini sızdırdı.Aziz başkan ağırlığını koydu ve çekti Alex'i konuştu eğer düzgün bir şekilde oynayacaksa istediği şartlarda sözleşmesini istediği kadar uzatacağını söyledi ve yaptı.Alex bunun üzerine düzeldi ve şu andaki "müthiş" performansını göstermeye başladı,koşmaya,pres yapmaya başladı.Çok afedersiniz ama şu anda Alex bu sebeple tazı gibi koşuyor.Yoksa önceki senelerde Alex hareket mi ediyordu Allah aşkına? Geçen sene herkes bu sebeplerle Alex artık gitsin demeye başlamadı mı?

Yani sözün özü ben niye böyle bir adama bağımlı kalayım ki? Tamam sağolsun çok güzel işlerde yaptı burada olduğu sürece ama bana göre Alex Fenerbahçe'ye faydadan çok zarar veriyor..."

Böyle uzun bir yazı yazdım kusura bakmayın kafamda bi dünya zaten(yanlış anlaşılma olmasın içkiden falan değil sıkıntılardan,bütün gece boyunca süren bir beyin fırtınasından ) normal kafayla oturup yazmakla uğraşmam böyle bir yazıyı ama benim olan olaylardan,gözlediğim,parçaları birleştirerek çıkardığım sonuç bu.Tamamen kişisel görüşlerim ve varsayımlarımdır ve doğruluğunu şu şu parçaları böyle birleştirdim demekten öteye ispat edemem.Size saçma gelebilir eyvallah

Bu arada istek olursa Lugano'nun bu sezon neden fazla maç kaçırmadığını,sarı-kırmızı kart görmediğinide açıklayabilirim

Sheriff Misafir

Öncelikle şunu söyleyeyimki tamamını okumadım

Okudumğum kısımlarla ilgili olarakta yazmak istediğim, Alex'in Güiza'yı çok fazla gol pozisyonuna soktuğunu gördüm, Güiza'nın sadece yorulmasına değil fizik olarak güçlü durumda olmamasınada bağlıyorum, diri bir Güiza çok verimli olabilir Alex'le birlikte, Anelka zaten iyi bir oyuncu gol atsada atmasada her türlü iş yapıyordu, tutulması zordu yıpratıyordu. Hooijdonk diyince Sparta Prag maçında Alex'in muhteşem asisti geldi direk aklıma. Kezman ne bizden önce ne bizden sonra başarılı değildi, Hollanda ligi harici başarılı olamayan oyuncular arasında. Bende bir örnek vereyim, Deivid Alex'in kankasıydı ama oda gönderildi, kilo alması kendine bakmaması bunda etkiliydi.

Herşeyden önce Alex yıllardır attığı gol sayısına yakın birde asist sayısı yakalamıştır. Bu sezonda hem gol krallığında, hemde asist krallığında lider.

Ben Alex'le problemler yaşandığına inanmıyorum, Alex'in yedek kalması az süre alması basının eline direk malzeme oldu. Evet Aykut Kocaman Alex siz bir sistem düşünüyordu fakat zamanla elinde Alex varsa kullanması gerektiğinin farkına vardı. Eğer elinizde Alex yoksa Alexsiz bir sistem düşünebilirsiniz. Malesefki ben 10 numaracılardanım. Alex bu takıma inanılmaz fayda sağladı, istatistikleri alt üst etti, kimsenin yapamadıklarını yaptı, şampiyonlar liginde bile gol krallığına oynadı. Alex Fenerbahçe tarihinin en iyi yabancı oyuncusudur bana göre. Türkiye'de ki futbol otoritelerinin %90'ı Alex'in şu an Türkiye de ki en iyi oyuncu olduğunu söylüyor. Profesyonel ve düzenli yaşamından falan bahsetmiyorum bile. Her iyi takımı sürükleyen bir yetenekli ateşleyici vardır, Fenerbahçe'de bu Alex, Barça'da Messi, Udinese'de Di Natale gibi. Yıllarca Madrid'i ve Fransa Milli Takımını Zidane taşıdı. 10 numaralar önemlidir, futbol tarihinde efsane olabilen oyuncular genelde 10 numaralardır. Tek başına maç alır, kupa kazandırır bu tip oyuncular. Alex'i küçümsememek gerekir.

Takım için bu kadar şey yapan birine bu kadar komplo teorisi kurman bir Fenerbahçe taraftarı olduğunuda düşünürsek enteresan geldi.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

bende o yazının okuyabildiğim kısmı kadar şöyle düşündüm vay be bizim KRALEX neler çeviriyormuş
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Mesaj Yetkileri