taraftar şikeye inanmıyor ama aziz yıldırım hala şike yapmadım diyemiyor. Ama cidden bir düşündüm fenerbahçeli olmak istemezdim Allah sabır versin size..
taraftar şikeye inanmıyor ama aziz yıldırım hala şike yapmadım diyemiyor. Ama cidden bir düşündüm fenerbahçeli olmak istemezdim Allah sabır versin size..
turksportal...
Ben Aziz Yıldırım'ın şike yaptığına inanıyorum. Fakat bunun ucu Fenerbahçe'ye dokunması kötü.
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Şimdi Fc Red Bull Salzburg ve Bursaspor'un durumu ne olacak bakalım, işler iyice karıştı.
Bizim başkanda saçmalamış yine. Adamlar cezayı aldı UEFA ve CAS bunu onadı büyük ihtimalde Yargıtayda onayacak cezaları artık bu olay kagıt üzerinde de kanıtlanmış olacak şimdi bu yaşanan sürecete ne büyük yara alan bizim gerekli yerelere gerekli davaları açmamız gerekirken İ. Hacıosmanoğluda tutmuş biryere başvurumuz olmayacak bu işi yapanlar geri adım atsın diyor. Hebunca zaman geri adım atmayan adamlar seni dinler zaten. Ama bunu ona büyük ihtimalle dün Başbakan söylemiştir. Herşeyi kitabına iyi uyduruyorlar.
Şahsen ben kupa derdinde de değilim bizim bunca olay sonucu yıpranan tüm değerlerimizin tazminatı. İster federasyon ister aziz yıldırım ister başka birisi. Biz bu haldeysek bu finansal batağın içindeysek bunda bu şike olayının payı %99'dur. Bunun peşinde olmalıyız.
"fenerbahçe'nin başvurabileceği en son mahkeme" başlığında şöyle bir giri var ama ne kadar doğru bilemiyorum:
"çok teknik cevap olacak ama aihm'dir. isviçre federal mahkemesinin kararları, fenerbahçe tarafından avrupa insan hakları mahkemesine götürülebilir, hatta orada da sonuç alamazlarsa davayı avrupa insan hakları mahkemesi büyük divanına götürülebilir.
çünkü tıpkı bizim gibi isviçre de avrupa birliği üyesi değil ama avrupa konseyi üyesi. avrupa insan hakları mahkemesi avrupa konseyine bağlı ve isviçre aihm'in yargı yetkisini tanıyor.
yalnız fener bu yolu denerse, şikayet ettiği organ bu kez uefa değil adil yargılamaya fırsat vermediği için isviçre devleti olur. çünkü bu tip durumlarda yargılamasından şikayet edilen, insan hakkı ihlaline sebep olduğu düşünülen ülke, uefa ve cas'ın bulunduğu isviçre. zira aihm davaları tüzel veya gerçek kişiler tarafından sadece ülkelere karşı açılır ve böyle bir durumda olası bir davanın adı da şu olur:
(bkz: fenerbahçe vs switzerland)
not: spor ile ilgili, aihm'de davacı lehine bir karar duymadım, görmedim. ama davacı aleyhine bir örnek var adrian mutu'nun, dopingi pozitif çıkınca, mutu, fifa tarafından chelsea'ye 17 milyon euro ödemekle cezalandırılmış, bunun üzerine mutu önce cas'a sonra federal mahkemeye (fifa aleyhine), sonrada aihm'e (isviçre aleyhine) gitmiş. aihm, isviçre aleyhindeki davayı kabul edilemez bulmuş (yani mutu davasında haksız bulunmuş.)."
https://eksisozluk.com/entry/36476559
Benim en merak ettiğim konu; hepimizin bildiği gibi Fenerbahçe bir yıl Şampiyonlar Ligine gitmedi, eğer TFF bir sonraki yıl Fenerbahçe'yi eksi puanla başlatsaydı lige Uefa yine bu şekilde bir ceza verebilecek miydi?
Last edited by Crazycat : 28.Ağustos.2013 at 20:20
Aziz Yıldırım'ın yaptığı tek şey süreci bulandırmak ve zamanı kendi lehine > Fenerbahçe'nin aleyhine kullanmak. Bu dakikadan sonra Yargıtay ve Uefa'dan kesinlikle ceza alacak ve başkanlığı düşecektir. Yaptığı tüm doğru ve yanlışlara rağmen bir başkanın bu şekilde onursuz bir biçimde kulüpten ayrılmasını istemem. Bu yüzden onuruyla istifa etmesi hem ona hem de kulübe yakışacaktır. Ve mümkünse bir daha Fenerbahçe Spor Kulübünün geleceğine dair hiç bir planda söz hakkı dahi olmamasıdır. Bu kuyruk acısı unutulmaz.
...
Yahu nedir bu nefret Aziz Yıldırım'a karşı? Bu adam sizi bu hallere getirmedimi? Fenerbahçe'yi Fenerbahçe yapan, bu günlere, bu finansmanlara sahip olmasının tek etkenidir Aziz Yıldırım. Neyin nefretini yaşıyorsunuz anlam veremiyorum ben. Bence nankörlükten başka bir şey değil bu. Adam saçlarını ağarttı şu son 2 yılda bazı şeyler uğruna. Yazıktır, ayıptır yahu! Yapmayın etmeyin. Tamam gitmesini isteyebilirsiniz ama kan kusmak nedir?
FM Gazetesi
Benim anlamadığım nokta şu ; şimdi Trabzonspor 2010-2011 yılı lig şampiyonu mu oldu ?
Canım FEDA olsun sana !
@akpartigencIik
Gezi'de Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı gördük. Ama Galatasaray'ı görmedik. Şimdi ki hallerine bakın.. Herkes durması gereken yeri bilecek!
İşte zihniyet budur. Yazık yazık.
FM Gazetesi
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Bari BJK'nin cezasi onanmasin yahu. Steaua'nin yaptiklari yaninda Besiktas hakkindaki iddialar devede kulak kalir, ama onlara ceza bile verilmedi. Gel de surda iyi niyet ara. Simdi bikac kisi gelir "ama onlar sike yaptiklarini kabul ettiiiii, baskanlariyla ilisiklerini kestileeer "gibi garip argumanlarla gelir
Last edited by ForsakeN : 28.Ağustos.2013 at 21:22
Sinirlendiğim nokta da bu zaten. Steaua, şike yaptığını kabul etti diye ceza verilmiyor. Yahu adamlar şike yaptık diyor işte, daha neyin peşindesin?! Versene cezasını adamların!
Bizim eşek Tayfur Havutçu'nun, bir menajerle yaptığı gereksiz geyik muhabbetleri yüzünden ne işlerle uğraşıyoruz burda yıllardır! Artık ne karar verilecekse verilsin ve bu konu kapansın, bir daha da uğraşmayalım böyle işlerle. Başka da bir şey istemiyorum. Tabii, Tromsö'yü de mutlaka elemeliyiz, kesinlikle bir kazaya mahal vermememiz lazım.
Ayrıca kendimi tutamayıp yine bir şey diyeceğim
Bazı GS'li arkadaşlar çok samimiyetsiz geliyor bana. Rasim Ozan bile bazılarından daha tutarlı. O hiç olmazsa iktidar ve cemaati ve mahkemeleri savunuyor. İlker Başbuğ falan terörist, Aziz Yıldırım'a da şikeci diyor. Tamam tutarlı ama siz Ergenekon yalan, akp ve cemaatin oyuncağı ÖYM deyip aynı mahkeme FB'ye şikeci deyince bravo, Polis ve savcı çok iyi yapmış, çalışmış ve Türk futbolu temizleniyor diyorsunuz. Aziz Yıldırım ve FB Şikeciyse aynı mahkemeye göre İlker Başbuğ, Çetin Doğan, Mustafa Balbay terörist, TSK'da Ergenekon örgütü ozaman![]()
FM Gazetesi
Beklenen ve olması gereken olmuş, darısı Yargıtay'a diyelim.
Aradan 100 yıl geçse de değişmeyecek bir kara leke ile Futbol tarihine yazılacak bu olay. Asırlık tertemiz çınarın tüm Dünya önünde yüz kızartıcı bir suç ile anılması bu kadar mı basit yani ?
Fenerbahçe'yi Fenerbahçe yapan Fenerbahçe taraftarıdır. Onların maddi ve manevi destekleri olmasa, Aziz Yıldırım'ın bu işleri gerçekleştirirken ekonomik kaynağın en büyük etkeni olan taraftar olmasa, bunları gerçekleştirilebilir miydi ? Milyonlarca Fenerbahçe taraftarının koşulsuz şartsız, kendinin çoluğunun çocuğunun boğazından kısarak her türlü maddi desteği sağladığı, yer zaman farketmeksizin Türkiye'nin ve Avrupa'nın her noktasına giderek desteğini esirgemediği, deliler gibi gönlünü verdiği bu kulübün tarihten bir daha hiç silinmeyecek şekilde kara lekeyle anılacak olması bu kadar mı basit ?
Bir Aziz Yıldırım gider bir Aziz Yıldırım gelir ama baki kalacak Fenerbahçe'dir. Onun güç savaşı yüzünden kulübü içine soktuğu durum ise hiç bir zaman unutulmayacak.
Uefa Fenerbahçe'yi men etmişmiş zerre umrumda değil, Fenerbahçe her sene Avrupa Kupalarında başarı sağladığı için mi Fenerbahçe oldu ? Ama bugün tüm Dünyada Fenerbahçe şike yaptı diye anılıyor, tarihe de şike yaptığı için ibaresi konuluyorsa bu sözün bittiği yerdir.
...
@Ralf
"...Onun güç savaşı yüzünden kulübü içine soktuğu durum..."
diye yazmışım dikkatli okursan, hadi onu geçtim farz-ı misal ben yapmıştır veya yapmamıştır diyeyim bu neyi değiştirir? Seni takip eden polis suçlu, bunları organize eden savcı suçlu, davayı kabul eden ve hüküm veren mahkeme suçlu, bunu -bunca olaydan sonra muhtemelen- onayacak yargıtay suçlu, 2 senedir bekleyen ve karar veren Uefa suçlu, onun tahkim kurulu suçlu, Cas suçlu, yarın İsviçre mahkemesi suçlu olacak, AİHM suçlu olacak, Uzay mahkemesi suçlu olacak ama Aziz Yıldırım'ın hiç bir suçu olmayacak. Kafamızı kuma gömüp buna mı inanalım ?
Ben mi o telefon konuşmalarını yaptım, ben mi şifreli konuşarak mahkemede bunların savunmasını bile yapamadım, ben mi TFF başkanını, MHK başkanını telefon konuşmalarında tehdit eden konuşmalar yaparak mahkeme önünde kötü bir imaj oluşturdum, ben mi cami hocasını arayıp şike yapmak günah mıdır dedim ?
Yazık değil mi o sahada alnının terini döken oyuncuya ya da her maçı ömürlerinden ömür giderek izleyen taraftara. Ben son nefesimi bile versem o sene o oyuncuların 1 maçı bile haksız bir şekilde kazandığına inanmıyorum, inanmam. Bu yüzden otla samanı birbirinden ayırın. Fenerbahçe bugün saha içindeki şerefli mücadelesi yüzünden bunlara maruz kalmadı, Başkanın ve Yöneticilerinin yarattıkları durum yüzünden bu konumdalar. Şike teşebbüsünde bulundular veya başkalarının kuyruklarına bastılar her ne yapmışlarsa sonuçta bunun cezasını Fenerbahçe çekti, çekecek.
...
Bunlar sadece benim görüşüm ve beni bağlar ancak buna "nankörlük" demek yakışmaz. Ben koşulsuz şartsız bu kulübü sevdim, hep destekledim hem maddi hem de manevi anlamda. Türkiye'nin bir çok yerine sırf sevdiğim, değer verdiğim için desteklemeye gittim. Evet biraz aşırı fanatiklik ama bendeki basit bir taraftarlık değil, Aşk. Adının geçtiği yerde akan suların durması gibi bir şey. Ve bir gün birileri yüzünden sevdanızın kirlendiğine şahit olmak, en acı şeydir, tarifi olmaz. Ben bunun ne kadar ağır bir şey olduğunun farkındayım. Farkında olmayanlar için bugün basit şeyler gibi görünüyor ama 20-30 yıl sonra bu lekeler ile anılınca içinde -benim gibi değer taşıyan herkes için- bir "cız" olacaktır.
...
Fenerbahce Aziz Yildirimdan once basit bir kulupmuydu ?
Onun surdugu leke kabul edilemez bir lekedir, ilk baslarda Fenerbahce taraftarina uzulmesemde simdi uzuluyorum, futbolcular kadarda onlar emek verdi takimlarina, ne icin ?
@Ralf
Aziz Yıldırım olmasa bölyle soruşturmada olmazdı. Fenerbahçe'yi bu durumdan sağladığı finansman desteği kurtaracaksa kurtarsın bakalım şimdi.
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Bir takımın taraftarına hakaret eden bir başkandan ne beklenilebilir ?
http://www.youtube.com/watch?v=YZ7LOpCxenA
Vay vay vay.. Peki sustum![]()
FM Gazetesi
Galatasaray taraftarı değil miydi Başbakanı yuhlayan?Tabi o sezon Adnan Polat kendi kendine cezasını vermişti...
Millet dalga geçiyordu ''şike olmuş ama saha yansımamıs'' tipli ifadelerle ama bu gerçek birşey elini vicdanına koyan bir insan bizim oynadıgımız 1 tane maçta şike oldugunu söyleyemez ki savcının şampiyon olmasanız dava olmayacaktı gafı da var.18/17 yaparken kulupte bunun olacagına herkes inanmıstı ama sadece Aziz Yıldırım ve arkadasları inanmadı bana göre tabii ki..Çünkü önceki sene Bursa'ya sampiyonluk kaptırıldı stad yandı sabırlar tastı bu sene son sansıydı.Görüsmeler olmus olabilir ama sadece görüsme olarak kalmıstır ki şampiyon olan tüm takımların baskanlarının bu görüsmeleri yaptıgını düsünüyorum ama sahaya yansımıs yansımamıstır onu bilemem sahada ki emege laf eden kendi kendine inanmadan laf eder.O maçları nasıl kazandıgımızı herkes gördü.Hee şu da kesinlikle bir gerçek Fb şike yaptı yea diyip Ts'nin yapmadıgını söylemek bu taraflılıktan baska birşey degildir.Trabzon'dan Sivas'a giden balıklardan kimse söz etmiyor maksat Fenerbahçe'yi itin biyerine götürmek digerlerini görmesekte olur Fb'ye damgayı vuralımda.Dünyanın en saçma şike davasında Aziz Yıldırım görüstügü icin ceza alıyor sahaya yansımadıgı halde ama görüstüklerinde birşey yok..Kendi kendine ayarlamıs herşeyi.Telefon dinlemelerinin madde çıkmadan çok önce baslamasıda çok ilginc bir detay herşey harika bir şekilde hazırlanmıs.Gerçekten lanet olsun böyle hukugada yargıyada lobilerede...
O tweeti atan kişi Gezi' ye gitmemiştir. Yada görme engellidir. Kimse orada Ultraslan gibi yalaka bir grup orada yer almadı diye Galatasaraylılar gelmedi diyemez. Evet Ultraslan yoktu ama belkide Fenerlisinden çok Galatasaraylısı vardı orada.
İlla Ultraslan ceketlerimiz, atkılarımız mı olması gerekiyor Galatasaraylı olmamız için ?
Football is simple,but Football Manager is not