Hasan abi ya istiyorsayla böle bi sorulmaz. Bunun içinde cemaat var cemaat öyle bi rejim istemiyor mesela.
Hasan abi ya istiyorsayla böle bi sorulmaz. Bunun içinde cemaat var cemaat öyle bi rejim istemiyor mesela.
Yarın mecburiyetten Beşiktaş'tan geçicem sabah. Yanıma almam için önerileriniz var mı ? Durum şuan çok kötü sabaha da biteceğini sanmıyorum.
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
Partiyi birlikte kurduğu kişi olan Abdullatif ŞENER bile "ben onun ruhunu bilirim orada eğer rant olmasa bunu yapmazdı" dedi. Adam paraya ruhunu satmış dindarlık vatanseverlik hizmet aşkı yalan nasıl göremiyorsunuz hayret ediyorum
FM Gazetesi
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Neyse arkadaşlar.
Bu konuları tartışmanın foruma bir zarar vereceğini düşündüğümden bu konuyu kapatmıyorum, "her şeyin farkındayım ben, çok akıllıyım" triplerinde olduğumu sanmayın ama bütün bu olaylara rağmen, gösterilenlere rağmen kendi işlerine gelen kısımlara yorum yapanları gördükçe hepimizin siniri hoplayacak. Kaldı ki diğer arkadaşlarımız da aynı şeyi bizim hakkımızda düşünüyordur.
Biz football manager oynamaya devam edelim. Hiçbir şey yokmuş gibi belgesel izlemeye devam edelim. Hükümetin istediği bu. %50'nin istediği bu. Biz diğer %50 olarak onların istediğini yapmak durumundayız. Bunu öğrenmiş olduk bugün tayyip sayesinde.
Konuyu bir daha açılmamak üzere kapıyorum. Özür dilerim.
Arkadaşlar, bu konuyu bir daha açacağım yalnız sizden bir ricam var.
Bu olaylar sonucunda yanılşa hala "yanlış" dememekte ısrar eden, "bir zamanlar şöyleydi" diye her zamanki gibi söyleyecek bir şeyleri olmayınca geçmişten örnek vermeye çalışıp, şu anki iktidarın yaptığı gibi "intikam" kafasında olan arkadaşlara karşı olabildiğince kibar olmaya çalışın.
Esnafın dükkanına zarar veren polis: https://www.facebook.com/photo.php?v=10151625333838817
Evlerin içine camı kırarak gaz atan polis: https://www.facebook.com/photo.php?v=198002653685561
Evet polis haklı. TEk suçlu bizleriz.
FM Gazetesi
Bence bu saatten sonra polisler hakkında göstereceğimiz videolara karşı artık bu olayları savunanlar da bize bir sürü foto veya video gösterebilir. Provakatörler tarafından yeterince malzeme verildiği için artık bu şansa sahipler.
Silahsız, taşsız sopasız olan direniş, başbakanın gereksiz inadıyla artık taşlı sopalı çatışmalara döndü ki hala elinde tencere ve kaşıklarla sokağa çıkıp protesto yapanlar mevcut. Hala barışçıl bir şekilde, insanı bir şekilde protesto yapanlar mevcut.
Ama polis, toplulukların üzerine biber gazıyla gittikçe, bunun karşılığını çiçekle, barışçıl sözlerle alamaz. başbakan da Allah razı olsun %50'yi evde tutuyormuş.
Adam başgan ya. Çok seviyorum bu tayyibi. o olmasa iç savaş falan çıkacak, ülkenin huzuru kaçacak.
O zaman ne vereyim Aydın abime?Şöyle bir video nasıl?
[YOUTUBE="kKEbNruV9iU"]ergwrhqh[/YOUTUBE]
Her şeyi net bir şekilde açıklıyor değil mi![]()
FM Gazetesi
Bir Başbakan ülkesinde ki insanları anca bu kadar provoke edebilir.Yahu şu karşı gelen arkadaşlar hiç mi dinlemiyorsunuz Başbakan'ı? Bir Başbakan olaylar bu kadar büyümüşken hiç ülkesini bırakıp geziye gider mi yahu? Bir Başbakan biz %50'lik kesimi evlerinde zor tutuyoruz diyerek kendisine oy verenleri sokağa çıkmaya bu kadar kışkırtır mı? Bir Başbakan şu insanlarla niye diyaloğa girmez,niye isteklerini sormaz da hep ben yaptım olacak tavrında olur?
Başbakan daha ilk gün çıksa deseki 'Halkımızın istekleri her zaman önemlidir,ne istiyorlarsa gelsinler konuşalım Gezi Parkını birlikte planlayalım' dese birlik beraberlik mesajı verse olaylar bu kadar büyümeyecekti.Hiç konuşmasa daha iyi konuştukça olaylar büyüyor,egosundan ölecek yakında burnundan kıl aldırmıyor.
İstediği zaman çok güzel konuşabiliyor da bugün eylem bu noktaya geldiyse önce polis teşkilatının insanlık dışı tavrı, sonra başbakanın sivri dili yüzünden büyüdü. İlginç ve korkunç olan hala da geri adım atılmaması. Yahu ne kaybedeceksin geri çeksen polisi?! Yıldırma politikasıyla çözülmez bu sorun.
Oy vermiş olabilirsin, seviyor, destekliyor da olabilir, ama bu yaptıkları yanlışları savunmayı gerektirmez. Oyları aldılar, yıllardır iktidarlar ama bu onlara sınırsız özgürlük vermiyor, her istediklerini yapamazlar. Bazı sempatizanların bunları anlaması lazım.
başbakan zaten kendisinden olmayanı bu zamana kadar hep ötekileştirdi.
gazeteciye söylediği şey çok komik. "o meydana inenlerin ideolojileri yok mu" diye soruyor ve olayların ardında chp var diyor.
niye elinin tersiyle itiyorsun, görmezden geliyorsun bu olayları? niye? 2008'de tekrar seçildiğinde "ben herkesin başbakanıyım, herkesi kucaklıyorum" dememiş miydi bu adam? kucaklamaktan kastı başka bir olaymış demek ki. şimdi anladım.
Birsen Altaylı'nın Başbakan Erdoğan'a Sorduğu Soru
[YOUTUBE="vLKgkKqGQVc"]gdsjfgsjs[/YOUTUBE]
FM Gazetesi
[YOUTUBE="f-lcDDZtY64"]jgfhgdgfjhgk[/YOUTUBE]
FM Gazetesi
Artık iktidara talip olan her siyasi parti'nin birincil söylemi ve hedefi polis teşkilatını,görevlerini ve yetkilerini düzenlemek olmalı.
FM Gazetesi
o değilde çok ilginç şeyler oluyor beyler. Ntv şu an olaylar hakkında program yapıyor.
illa kapınızın önüne mi gelmesi gerekiyordu bu halkın![]()
Mehmet Ayvalıtaş adlı kardeşimizi yaşanan olaylar sonucu kaybetmişiz.
"Sevinin" mi demem gerekir şimdi benim de bizim gibi düşünmeyenlere?
Yok abi bu olaylar bitmez. Son bir iki gündür üç beş çapulcu istemiyor diye projeden vazgeçecek değiliz efendime söyleyeyim AKM'yi de yıkmak istiyoruz vs vs vs. ama bugün Birsen Altaylı ile olan diyaloğu sırasında ettiği söz cidden son noktaydı. Ne demek yahu evlerinde zorla tuttuğumuz %50 var ? Güya sabırlı olsun , sakin olun diyorlarmış. Alttan alttan insanları galeyana getirmek değil midir bu? Bir başbakan bunu nasıl yapabilir Allah aşkına? Biri açıklasın yahu.
%50'yi kendi askeri gibi görüyor,haksız da değil yani.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Atladığı nokta orada kendisine oy veren %50 içinden insanların da olduğu. Ya görmüyor, ya görmek istemiyor... Bu inat kaosu büyütür, çözüm diyalogda, iletişimde. Şiddetle çözülen mesela yok dünyada.
18 Aralık’tan beri yorduğun yetmiyormuş gibi NTV’de yaptığın açıklamayla onca sınavımın arasında bana bu yazıyı yazdırdın ya aşk olsun sana be başbakan!
Biliyorum ODTÜ’ye gelirken hayal ettiğin karşılama gördüklerin gibi değildi. Biliyorum isterdin ki öğrencisiyle, çalışanıyla, akademisyeniyle ODTÜ olarak etrafında el ele çember oluşturup hep birlikte ”Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda” şarkısını söyleyelim. Sonra büyük bir heyecan içerisinde 10′dan geriye doğru sayarak GÖKTÜRK-2′nin fırlatılmasını bekleyelim ve ”Yaşasın uydumuz, Viva Tayyip Erdoğan” diye haykıralım!
Ama hayat bu, bazen istediklerimizi, temenni ettiklerimizi değil alnımızda yazanı yaşıyoruz işte. Nasıl kaderi ölmekse madencinin, atanamamaksa öğretmenin, tutuklanmaksa öğrencinin ve gazetecinin, anası ağlamaksa çiftçinin, senin kaderinde protesto edilmekmiş be bay başkan.
Kabullenemiyorsun bu durumu alışamadın bir türlü farkındayım ama biz de sana alışamadık ve seni kabullenemedik. Bir de hocalarımıza demişsin ya ”Yetiştirdiğin öğrenciler bunlarsa bu ülke batmış”. Hay ağzını öpeyim. Biz de onu söylüyoruz ” Bu ülke batmış”. Her tarafı NATO üsleriyle dolan, uçakları tarafından halkı bombalanan, bir tarafta gecekonduları yıkılırken diğer tarafta gökdelenler yükselen, Suriye’de kafa kesen islamcı örgütleri besleyen, Van’da hala çocukları üşüyen ve yiyecek ekmek bulmakta bile zorlanan bir halka sahip olan bu ülke çoktan batmış.
Ama sen sanki Tüpraş’ı, Tekel’i, Türk Telekom’u ve daha nice kurumu biz satmışız da parasını binlerce ODTÜ’lü olarak Ankara pavyonlarında yemişiz gibi ülkenin batmışlığının faturasını bize yıkmaya çalışıyorsun. Hadi 10 senedir tek başına iktidar değilmişsin gibi her şeyi eski hükümetlere bağlamanı anladık da bu birazcık abartılı oldu sanki. Gerçi ”İçişleri Bakanı’nın İdris Naim Şahin olduğu bir ülkede abartı da ne demek” dersen sen de haklısın tabi. Bu arada sanma ki patriotlar, Alman askerleri arada kaynadı. Biz senin kadar misafirperver değiliz başbakan. Sindiremiyoruz eli kanlı NATO askerlerinin ülkemizde takılmasını. Biz misafirperverliği ABD askerlerini denize döken bir nesilden öğrendik, 6. filoyu kendine kıble belleyenlerden değil. Bu misafirperverlikten tabii ki sen de nasibini alacaktın.
Bu okul çok misafir gördü başbakan. Tekel işçilerini, Togo işçilerini de ağırladı bu okul, Vietnam kasabı Kommer’i, Gorbaçov’u da… Yerinin Gorbaçov ve Kommer’in yanı olduğunu sen de biliyorsun hiç öyle aynı gemideyiz falan deme boşuna. Zaten biz öyle gemilere, gemiciklere falan sığacak kadar az değiliz. Korkuyorsun değil mi bizden? Yalnız olmadığımızı da görüyorsun. Sansürüne, baskılarına, tutuklamalarına rağmen sinmedik ve halk artık inanmamaya başladı sana.
Saflar yavaş da olsa belli oluyor başbakan. Kasımpaşa delikanlısından bahsetmiyorlar artık sokakta; ODTÜ’lülerin direnişinden bahsediyor herkes. Öyle her protesto edene ”Bunlar zaten terörist, bunların maksadı farklı” demek tutmuyor artık. Hem bu memleketin öğrencisi olmuş terörist, gazetecisi olmuş terörist, akademisyeni, sanatçısı, işçisi, memuru, köylüsü olmuş terörist. E ama sorarlar adama o zaman ”Senden Başbakan olsa ne olur olmasa ne olur”.
Olur da bir gün cebindeki 200′lük banknotların arasına bir 10 TL sıkışırsa arkasını çevir de bir bak. Orada o beğenmediğin ODTÜ öğrencilerini yetiştiren hocalardan birini göreceksin, şaşırma. Altında yazan teoremi de inceleme boşuna, anlamazsın zaten.
Cidden çok talihsiz açıklamalar.Tehdit mi ediyor,gösteriş mi yapıyor belli değil.Cem Yılmaz'ın twitter üyeliğinden bahsederken ''yürüyün'' deyince bütün takipçilerinin onla geleceğini sanmasını gösterisinde anlatması gibi bir şey bu açıklama.Gelir gelmez onu bilemem ancak sana oy vermiş ya da vermemiş olabilir halkı sen değil halk seni yönlendirir,ötesi başka bir şeye girer.Tek umudumuz bu olayları dahada büyümeden Abdullah Gül'ün ele alması.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
izmir'de bir sivil grup, akp yanlısı olup, polisle beraber hareket ediyordu zaten.
(/s)
basbakanin meydanlardaki olaylari daha rahat izleyebilmek icin yurt disina ciktigi soyleniyor. (:
tebaasindaki siyasetciler de artik ne konusacaklarini sasirdilar. tayyip erdogan sinirlarini zorlamaya basladi iyice. kendi secmenlerini de kaybettiginin farkinda degil galiba.
Abdullah Gül daha sağduyulu bir adam. Zaten bir açıklaması da var. "Demokrasi sadece seçimle olmaz. Mesajı aldık" diye başlayıp devam eden.
Başbakanın kasıtlı yaptığı kanısına varmaya başladım. Geri adım atmaya hiç niyeti yok, kısa vadede kazanır belki (malum 2014'e pek bir şey kalmadı) ama uzun vadede herkes kaybeder.