Umarım toparlanma sürecine girilir,fakat pek sanmıyorum... :/
Sıfırdan bi takım kurulması gerek bu takıma M.City'nin yaptığı gibi
Son 6 ay içinde 2. kez bir futbolcunun bacağını kıran Nigel de Jong'a, Manchester City Menajeri Roberto Mancini ve Hollanda Milli Takımı’ndan arkadaşı Van Bommel destek verdi. Her iki isim de, De Jong'un kasıtlı olarak kimseyi sakatlamaya çalışmadığını savundu.
Hollandalı futbolcu Nigel De Jong'un sabıka dosyası giderek kabarıyor. Geçen yıl bir özel maçta Amerikalı Stuart Holden'ın bacağını kıran De Jong'un, 2010 Dünya Kupası finalinde İspanyol Xabi Alonso'nun göğsüne attığı tekme hala akıllarda. De Jong'un son kurbanı ise Newcastle forması giyen Hatem Ben Arfa oldu.
Ben Arfa'nın, Hollandalı futbolcunun darbesi ile bacağının 2 yerinden birden kırılmasına, Hollanda Teknik Direktörü Bert Van Marwijk de kayıtsız kalamadı. Van Marvijk'in milli takımdan çıkardığı De Jong'a destek ise City'deki menajeri Roberto Mancini ve Hollanda Milli Takımı’ndan arkadaşı Mark Van Bommel'den geldi.
Mancini, De Jong'un doğuştan bir savaşçı olduğunu söyledi ve Ben Arfa'nın sakatlandığı pozisyonda kasıt aranmaması gerektiğini savundu. Dünya Kupası finalinde hemen her pozisyonda faul yaparak büyük tepki çeken Van Bommel de, De Jong'un 6 ay içinde 2. kez bir futbolcunun bacağını kırmasını şanssızlığa bağladı. Van Bommel, “Nigel son derece iyi bir insan. Dün olduğu gibi yarın da bizim bir parçamız olacak. İnsanların onu bir suçlu gibi görmesi büyük haksızlık” dedi.
Bozacının şahidi şıracı.Duyanda Van Bommel'i 5 defa Fair-Play ödülü aldı sanacak.Sanırım 4 ay kadar sahalarda olamayacak Ben Arfa.E birde bunun geri dönüş süresi var.Neredeyse koca bir sezon heba oldu diyebiliriz.De Jong ise ceza almayacak bildiğim kadarıyla.Bu adalet mi?Bence en az 5 maç falan ceza verilmeli De Jong'a.Bert van Marwijk'e de gerçekten helal olsun.
- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"
- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."
Manchester City frene bastı
6 Ekim 2010 13:11 | NTV Spor
Manchester City'nin futbol yönetimi şefi Brian Marwood, sınırsız harcama döneminin sona erdiğini söyledi. UEFA’nın Finansal Fair-Play sistemine uyum sağlamak zorunda olduklarının altını çizen Marwood, artık astronomik transferler yapmayacaklarını açıkladı.
Manchester City, milyarder Arap patronların eline geçtiği günden bu yana tam bir harcama çılgınlığı içinde. Kulüp yaz aylarında Boateng, Silva, Toure, Kolarov, Balotelli ve Milner'i kadrosuna katmak için 100 milyon sterlinden fazla para harcadı. Futbolculara yapılan ödemelerle birlikte kulübün sahibi Şeyh Mansur'un yaptığı toplam harcama 500 milyon sterline ulaşmış durumda.
Devasa yatırım henüz meyvelerini vermediği gibi kulüp, geçen yılı 121 milyon sterlin zararla kapadığını açıkladı. Söz konusu zarar, Şeyh Mansur için çok önemli gibi görünmüyor. Ancak UEFA’nın uygulamaya hazırlandığı Finansal Fair-Play sistemi, City'nin acilen önlem alması gerektiğini gösteriyor.
Yeni sisteme göre, önümüzdeki üç sezonda 45 milyon eurodan fazla zarar edecek kulüpler, Avrupa kupalarına katılamayacak. Bu duruma dikkat çeken City'nin futbol yönetimi şefi Brian Marwood, sınırsız harcama döneminin son bulduğunu açıkladı. Artık oyunculara astronomik transfer ücretleri vermeyeceklerini söyleyen Marwood, ellerindeki kadronun kendilerini uzun yıllar boyunca başarıdan başarıya koşturacak nitelikte olduğunu savundu.
İyi bir yöntem olmuş.![]()
İzleyip görelim nedense inanmadım.
bir amerikalıdan başka bir amerikalıya. anlaşılan yine taraftar kendi arasında para toplayıp liverpool'un bir bölümünü almaya çalışacak.
O kadar borcun altından ancak bu şekilde kurtulunabilirdi, yapılması gereken yapıldı.
Bu birkaç sene başarı hayal gibi gözüküyor. Önce teknik kadronun ve kadronun yapılanması gerekiyor.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
Tek şeçenek klübü satmaktı. Sattılar. Pek birşey değişmez ama bu saatten sonra.
Adamlar Bizim Ahımızı Aldı Sürünüyorlar![]()
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Newcastle'da çok iyi işler yapacaktı , kötü oldu sakatlanması iki taraf içinde.
De Jong acaba kaç maç ceza alacak bunu gerçekten merak ediyorum. Gerçekten yazık oldu Ben Arfa'ya...
Hollandalı Nigel De Jong son 6 ay içinde 2 futbolcunun bacağını kırdı. De Jong'un ilk kurbanı Amerikalı Stuart Holden'dı.
Ardından geçen hafta sonu Newcastle Unitedlı Hatem Ben Arfa'nın da De Jong'un sert müdahalesiyle bacağı 2 yerinden kırıldı.
Hollandalı futbolcunun dünya kupası finalinde İspanyol Xabi Alonso'nun göğsüne attığı tekme de hala akıllarda. Newcastle United, adı son dönemde sık sık sert faullerle gündeme gelen De Jong'un ağır bir şekilde cezalandırılması için harekete geçti.
Kulüp bu amaçla İngiltere Futbol Federasyonu'na resmi başvuruda bulundu. Konuyu inceleyeceğini belirten federasyon bununla birlikte, Ben Arfa'nın bacağının kırıldığı pozisyonda kart dahi görmeyen De Jong'a ceza verilmesinin çok zor olduğu görüşünde.
De Jong son olayın ardından, Hollanda Milli Takımı’ndan da çıkarılmıştı. Hollandalı futbol efsanesi Johan Cruyff ise, De Jong'un genç futbolculara kötü örnek olduğunu söylemiş ve Hollanda Teknik Direktörü Bert Van Marwijk'in bu futbolcuyu kadro dışı bırakmasına alkış tutmuştu.
- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"
- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."
Gerrard ve Torres'de satılmalı artık.
Liverpool'un 'ÇILGIN' planı!
Liverpool'un January planı! New England Sports Ventures'e satılması gündemde olan Liverpool, ara transfer döneminde iki bomba peşinde...
0
0
08 Ekim 2010 Cuma - 11:33
Sporx.com dış haberler
![]()
Amerikan Profesyonel Beyzbol Ligi takımlarından Boston Red Sox'un sahipliğini yapan New England Sports Ventures'in Liverpool'u satın alacak olması belki de en çok 57 yaşındaki teknik adam Roy Hodgson'u sevindirdi. Tom Hicks ve George Gillet'in itirazlarına rağmen Liverpool'un satışına oldukça sıcak bakan Hodgson, "Bu değişimin kolay bir prosedür olmadığını biliyorum ancak yaşanan gelişmelerin pozitif olması beni çok mutlu ediyor" dedi.
Ada'nın en köklü kulüplerinden olan Liverpool'un içerisinde bulunduğu durum sadece Anfield Road sakinlerini değil başta Türkiye olmak üzere Avrupa'nın dört bir yanındaki Liverpool sempatizanlarının içini burkuyor. Uzun yıllar sonra ilk kez EPL'de küme düşme potasında bulunan Liverpool'un New England Sports Ventures'a satılmak üzere olması romantik futbol tutkunlarını mutlu etmese de, endüstriyel futbol gerçekleri futbolun sadece yeşil zemin üzerinde oynanan basit bir oyun olmadığını bir kez daha tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi.
New England Sports Ventures'in Liverpool'u satışı resmi olarak onaylanmasa da Ada basını daha şimdiden Liverpool'un transfer politikası ve alacağı oyuncular üzerine kehanetler yağdırmaya başladı. Gelecek sezon Steven Gerrard ve Fernando Torres'i takımda tutacak olan Liverpool'un ilk ciddi hamlesi ocak ayında gelecek. Liverpool'un ocak ayı transfer döneminde kadrosuna katmak için planlar yaptığı isimlerden biri Juan Mata, bir diğeri de Ricky van Wolfswinkel...
David Villa ve David Silva'yı 75 milyon avro'ya satan Valencia'nın 400 milyon avro'luk borcunu eritmesi için eldeki en önemli kozu olan Juan Mata, Liverpool'un ara transfer dönemindeki en ciddi hamlelerinden biri olarak gösteriliyor. Juan Mata'yı ısrarla kadrosunda görmek isteyen Liverpool Teknik Direktörü Roy Hodgson, kulübün satışından sonra bu isteğini daha yüksek sesle dile getirmeye başladı. Juan Mata için Ryan Babbel'i gözden çıkartan Liverpool, Juan Mata için de Valencia'ya 10 milyon avro teklif edecek. Juan Mata'nın bonservis bedelini 27 milyon avro olarak belirleyen Valencia ise Barcelona'nın de peşinde olduğu İspanyol yıldız için Liverpool ile pazarlık masasında kıyasıya mücadele etmesi bekleniyor.
Bu sezon transfer döneminde adı sıkça Galatasaray anılan Ryan Babel ise artık Liverpool'dan ayrılma zamanının geldiğini düşünüyor. Ada basınına Liverpool'da az forma şansı bulduğu gerekçesiyle dert yanan Babbel, "Transfer döneminde takımdan ayrılmak istemedim, Liverpoool'da kendimi huzurlu hissediyorum ancak artık oynama zamanımın geldiğini düşünüyorum. Transfer sezonunda İngiltere, İspanya, Türkiye ve Yunanistan'dan çeşitli takımlardan teklifler aldım ancak bunların hepsini geri çevirdim. Kulüp yönetimi de zaten bunları biliyorum." ifadelerini kullandı.
Liverpool'un ara transfer dönemindeki bir diğer hamlesi ise Ricky van Wolfswinkel olacak... Standart Liege'den transfer ettiği Milan Jovanovic'ten beklediği verimi alamayan ve Sırp oyuncunun 'ayrılırım' tehtidi ile karşı karşıya kalan Liverpool, ara transfer döneminde Fernando Torres'in alternatifini bulmak için rotasını Hollanda'ya çevirecek. Utrecht'te göstermiş olduğu başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken ve attığı goller ile Ajax'ın gol makinesi Luis Suarez'i de gölgede bırakan Wolfswinkel için şimdiden nabız yoklamaya başlayan Liverpool, 21 yaşındaki genç yıldız için 12 milyon avro'luk bonservis bedelini gözden çıkarttı. Ricky van Wolfswinkel'in peşinde Liverpool'un yanı sıra Bayern Münih, Ajax ve Newcastle United gibi takımlar da var.
Manchester City, uzun süredir peşinden koştuğu genç yıldız ile 4 yıllığına anlaşma sağladı.
İspanyol Sport gazetesinin haberine göre Manchester City, bir dönem Barcelona'da forma giyen genç orta saha oyuncusu Gai Assulin'i kadrosuna kattı.
Geçen sene 'Yeni Lionel Messi' olarak lanse edilen 19 yaşındaki futbolcu, yeni sezonda Barcelona ile anlaşamayarak boşta kalmıştı. Genç oyuncu ile yakından ilgilenen İngiliz ekibi, sene başından beri transfer etmek istediği Assulin'i 4 yıllığına renklerine bağladı.
Geçtiğimiz yaz dizinden sakatlanarak uzun bir süre sahalardan uzak kalan İsralli oyuncunun kısa sürede eski gücüne kavuşması City yöneticilerinin yüzünü güldürdü.
Dünyanın her bir yanından sakatlık haberleri gelmeye devam ediyor. Takımını üzen isim bu kez Chelsea'den Yossi Benayoun. İsrailli futbolcu 6 ay yok.
Chelsea'de Yossi Benayoun şoku yaşanıyor. Aşil tendonundan sakatlanan Yossi Benayoun'un 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı. İsrailli futbolcu Pazartesi günü bıçak altına yatacak.
İsrail Milli Takımı'nın 30 yaşındaki kaptanı EURO 2012 elemeleri, Hırvatistan ve Yunanistan maçlarında forma giyememişti. Chelsea, İsrailli futbolcuyu Haziran ayında Liverpool'dan 5.5 milyon paunda transfer etmişti.
Chelsea'de Benayoun'un yanı sıra Alex ve Salomon Kalou'nun da sakatlıkları bulunuyor.
İngiltere'de yüksek mahkemenin verdiği kararla Liverpool'un Amerikan Beyzbol takımı Boston Red Sox'un satışına bir adım daha yaklaşıldı.
Yüksek Mahkeme satışa karşı çıkan takımın mevcut Amerikalı sahipleri Tom Hicks ve George Gillett'in itirazını haksız buldu.
Kararda, 300 milyonluk satış fiyatını az bulan Hicks ve Gilett'in yönetim kurulunun aldığı satış kararını durdurma yetkisi olmadığı belirtildi.
Temyiz yolu açık olan karar, Liverpool'un Boston Red Sox'un sahibi NESV şirketine satışı önündeki son engeli de kaldırıyor.
Bu şekilde klüp, en büyük alacaklısı olan Royal Bank of Scotland'a (RBS) borçlarını ödemeyi umuyor.
Banka borcun yeniden yapılandırılması için Liverpool'a bu cuma gününe dek süre vermişti.
Broughton için zafer Karar, Liverpool Başkanı Martin Brougton için önemli bir zafer olarak görülüyor.
Hicks ve Gilett satışın ele alınacağı yönetim kurulu toplantısından kısa süre önce, iki yönetim kurulu üyesini görevden alıp Hicks'in oğlu Mack'i ve holding çalışanı Lori McCutheon'u kurul üyeliğine getirmeye çalışmıştı.
Broughton ise bunu reddedip, NESV'ye satışın onaylandığı toplantıya devam etmişti.
Mahkemede RBS'i temsil eden avukatlar ise Hicks ve Gilett'in bankanın onayı olmadan yönetim kurulunu değiştirmeye çalışmasının, 'hesaplı bir güveni kötüye kullanma' olduğunu savundu.
Liverpool'un Cuma gününe kadar satılamaması durumunda kulüp kayyuma devredilebilir ve futbol takımının dokuz puanı silinebilir.
New England Sports Ventures yetkilileri, bu durumda, Liverpool'u, en azından aynı koşullarda satın almaktan vazgeçebileceklerinin sinyalini vermişti
BBC
Stoke City'de forma giyen milli oyuncu Tuncay Şanlı, kulübüyle bağlarını kopartabilir...
14 Ekim 2010 Perşembe - 14:23
AA
Premier League ekiplerinden Stoke City'de forma giyen Tuncay Şanlı, ''Ocak ayına kadar takıma giremezsem kulüpten affımı isteyeceğim'' dedi.
İngiltere'de yayımlanan Daily Mirror gazetesi, 2009 yazında Middlesbrough'dan Stoke City'ye transfer olan ancak burada fazla forma şansı bulamayan Tuncay'ın, mevcut durumunda bir değişiklik olmaması halinde farklı çözüm alternatiflerini gözden geçireceğini iddia etti.
Tuncay'ın ocak ayına kadar Stoke City'de kalacağını ve takıma girmek için uğraş vereceğini yazan gazete, futbolcunun, ''Eğer bunu başaramazsam kulüpten affımı isteyeceğim. Kariyerimi ve Türkiye'yi düşünmek zorundayım'' diye konuştuğunu yazdı.
Farklı bir ligde şansını denemesi lazım Tuncay'ın artık.İngiltere'de oynayacağım diye kariyerini öldürüyor.
Tutunabileceği tek lig İtalya gibi gözüküyo.![]()
I'm back...
Yaşı ilerliyor artık, hafiften Türkiye'ye döner mi acaba?
Ya daha ne yapacak anlamıyorum. Bu yaştan sonra ne L.Pool alır ne Chelsea. Alsada en fazla yedek olabilir. Başka lige gideyim oynayım diyene kadar dönsün Fener'e. Kariyer felan yalan oldu artık.
Devre arası Türkiye'ye dönmez, 3 seneyi tamamladıktan sonra yurt dışında, işte o zaman döner mi diye konuşmaya başlarız, devre arası ayrılırsa da İngiltere'de bir takım bulur kendine yine.
"YÜCE ATATÜRK"
Devre Arasında kiralık gelip daha sonra yıl sonunda transfer olacaktır. Yazın muhtemelen askere gider.