Futbolun içine siyasetin girdiği çok önceden beri bilinen bir şey zaten.
Bunun dışında, bizim stadın (TT Arena) yapımı sırasında da siyasi muhabbetler dönmedi mi zamanında? Onu neye bağlayacaksınız?
Futbolun içine siyasetin girdiği çok önceden beri bilinen bir şey zaten.
Bunun dışında, bizim stadın (TT Arena) yapımı sırasında da siyasi muhabbetler dönmedi mi zamanında? Onu neye bağlayacaksınız?
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
Bence de bu ses kaydı şike muhabbetiyle alakasız.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Nerede yazıcağımı bilemediğim için buraya yazdım yalnız direkt olmasa da şike ile alakası var. Başbakan stad yapımına dahi müdahale ediyorsa soruşturmada neler yapmıştır kim bilir.
Last edited by mwaru : 16.Mart.2014 at 22:11
bastan beridir biz zaten bu davanin siyasi olaylara bağlı oldugunu iddia ediyoruz bu tapelerde tuzu biberi oluyor yakinda şike davasi ile ilgili tape falanda çıkarsa hiç şaşırmam
Fethullah Gülen şike hakkında konuşmuş.İzah edilemeyen her şeyi Cemaat’e yıkmak gibi bir refleks var
Daha önceki görüşmelerimizde “Cemaat Fenerbahçe’yi ele geçiriyor...” iddialarını tuhaf karşıladığınızı, bunu anlamakta zorlandığınızı* ifade etmiştiniz. Ortaya çıkan yeni bilgiler çerçevesinde bu iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Evet. Fenerbahçe güzide bir kulübümüz. Müşahede ettiğim kadarıyla yönetimi, seyircisi ve taraftarıyla çok ciddi bir kenetlenme içinde. Bu imrendirici bir durum. Bundan kim rahatsız olur ki? Ben Galatasaray, Avrupa’da muvaffak olduğunda çok sevinmiş iftihar etmiştim. Gönül ister ki Beşiktaş, Trabzonspor ve diğer takımlarımız da başarılarına yeni başarılar ilave etsin. Dünyada kendinden söz ettirsin. Fenerbahçe’yi ele geçirme, Galatasaray’ı ele geçirme gibi teşebbüsleri siyaset harici emellerle nasıl izah edeceksiniz? Kamuoyuna izah edilemeyen her hususu Cemaat’e yıkma, kendini temize çıkarma gibi bir refleks var. Şimdi ortaya çıkan yeni bilgiler ışığında bunun da bir iftira olduğu anlaşıldı.
Başlık değişmeli.Soruşturma neticelendi ve şike tescillendi.
INFANTINO AÇIKLADI...
ŞİKE DAVASI SÜRECİ UEFA İÇİN SONA ERDİ!
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun "UEFA'nın Futbol Federasyonu’na yaptırımda bulunacağına yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine Infantino,"Hacıosmanoğlu'nun UEFA Disiplin Kurulu'nun değil, Trabzonspor Kulübü'nün Başkanı olduğunu" kaydetti.
http://www.ntvspor.net/haber/futbol/...icin-sona-erdi
İnfantino'dan acıklama gelmis.
"Şike davası" süreci UEFA için sona erdi. Açıklamayı UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino yaptı. Infantino kişiler hakkında ise inceleminin sürdüğünü söyledi.
UEFA Disiplin Kurulu'nun Beşiktaş'a 1 yıl, Fenerbahçe'ye de 2 yıl Avrupa Kupaları’ndan men cezasını verdiğini hatırlatan Infantıno Yargıtay'ın şike davasında kişiler hakkında verdiği kararı inceleyeceklerini söyledi.
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun "UEFA'nın Futbol Federasyonu’na yaptırımda bulunacağına yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine Infantino,"Hacıosmanoğlu'nun UEFA Disiplin Kurulu'nun değil, Trabzonspor Kulübü'nün Başkanı olduğunu" kaydetti.
Infantino, Kazakistan'ın başkenti Astana'da yarın yapılacak UEFA'nın 38. Olağan Kongresi öncesinde Rixos Otel'de basın toplantısı düzenledi.
"BİNDE 7 MAÇTAN ŞÜPHELENİYORUZ"
Şike suçu işleyenlere karşı ömür boyu men cezası da dahil daha sıkı tedbirler almayı planladıklarını belirten Infantino, "Son bir yıllık periyotta incelediğimiz 32 bin maçın binde 7'sinde şike yapıldığından şüpheleniyoruz. Binde 7 yüksek bir oran. Elbette kuşku duyulması, şike yapıldığı anlamına gelmez ama olağandışı bir şeyler olduğuna dair de bir uyarı niteliğindedir. Bana kalsa 100 binde 1 bile çok fazla. Büyük liglerde herhangi bir olay yaşanmadığından eminiz ancak bizim amacımız, şikeyi futboldan tamamen defetmek" diye konuştu.
Bir gazetecinin, "Türkiye'deki 'şike davası'yla ilgili, Yargıtay'ın şike cezasını onamasının ardından UEFA'nın yeni bir yaptırıma gidip gitmeyeceği"ne ilişkin sorusu üzerine Infantino, UEFA Disiplin Kurulu'nun Beşiktaş’a 1 yıl, Fenerbahçe’ye de 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasını verdiğini hatırlattı.
Fenerbahçe aleyhindeki "şike davası" sürecinin, UEFA için sona erdiğini ifade eden Infantino, Yargıtay’ın şike davasında kişiler hakkında verdiği kararın metnini incelemek durumunda olduklarını ifade etti.
Bu açıklamaların sadece Türk basınında olması ilginç, yabancı sitelerde yazanlar ile bunlar örtüşmüyor.
Birkaç hayalperest dışında kimse zaten Uefa yine ceza verecek demiyor, böyle bir şey imkansız. CAS onadığı anda kapanmıştı konu.
Esas iddia UEFA'nın şike cezalarına her ülkede bir standart getirilmesini istediği, buna yönelik çalışmalar yaptığı şeklinde. UEFA ceza veriyor ama bazı ülke federasyonları puan siliyor, bazısı küme düşürüyor, bazısı da hiçbirşey yapmıyor. Kim haklı kim haksız durumu ortaya çıkıyor. Aylardır bu iş daha bitmedi diyen insanlar, aynı şeyi söylüyorlar. Doğrudur yanlıştır bilmem ama, söyledikleri şey UEFA'nın muhatabbı artık kulüpler değil, TFF. Yeniden değerlendirme isteyecekler, söyledikleri şey bu.
Basın olayı farklı şekilde lanse ediyor. Yapmadıkları şey kalmadı. Şampiyonlar Ligi'ni oynatmadılar, UEFA özür diledi, Fenerbahçe bu sene Şampiyonlar Ligi'nde idi vs vs. Şu davadaki en büyük savunmalardan biri olan Emenike'nin para sayma görüntüleri bile basın uydurması.
Belki de gerçekten kapandı bu konu, bitti artık ama buna inanmak için daha somut şeyler görmem lazım şahsen, bu güdümlü basına güvenmiyorum. Varsa video kaydı falan başka tabii.
Türkiye'deki dava UEFA nezninde de zaten kapanmıştı. Hiç kimseye 2 defa ceza verilemez. Geçmişe dönük yaptırımlarda bulunulamaz. UEFA'nın elinde dünyanın bir çok ülkesine dair yeni şike soruşturmaları olduğunu duymuştum. Bu yüzden yarın Kazakistan'da toplanıp ilke kararları alacaklar.
Davada Fenerbahçe yöneticilerinin suçu işlediği iddia edilen herkes beraat etti. Varın bu ülkedeki hukukun saçmaladığı yeri siz düşünün.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Bir tahminde bulunayım Beşiktaş'ın cezası daha verilmedi sezon sonu sıkıntı olacak gibi. umarım olmaz ama ismini şimdi hatırlayamadım o Beşiktaş yöneticisi de bundan bahsetmişti.
Last edited by eng1n : 26.Mart.2014 at 22:39
Bu ne katakulli yahu. Ne ortada şike yapan takımlar var ne bir oyuncu var. Anca laf var iyice saçmalığa döndü bu iş artık.
Fezlekelerdeki tapelerin kayitlari youtube a düşmeden bu tartisma uzar gider. Artik adalete guven yok. Kulagimizla duymamiz lazim. Bunu duymadigimiz surece de kimseyi suclayamayiz. Kisi gerçekten suclu olabilecegi gibi komploya da kurban gitmis olabilir. Tabi eger kayıt cikarsa ona da kılıf bulunur ama en azından kamuoyu vicdani bir anlamda tatmin olmuş olur. Tape falan cikmayacaksa da bu dava bir türlü sonuclanip bitmeli. 3sene oldu koskoca 3 sene.
Twitter kullanıyorsan oyuncu oyuncu,takım takım kimlerin şike yaptığını,hangi takımların şikeden suçu bulunduğunu Atilla Dilaver adlı hesaptan takip edebilirsin.Trabzonspor'un avukatı.Kimlerin hangi maçtan suçlu bulunduğunu defalarca açıkladı.Görebilene.Lafın ötesinde kapı gibi kararlar var.Laf Aziz Yıldırım denen asker kaçağında.
Duruşmada bu tapeler size ait mi diye soruldu.Kişiler kabul edince okunmaya devam etti.Bir kaç kişi itiraz edince sesli kayıtlar dinlettirilince sustular.Yani montaj bunlar demedi kimse.O yüzden nete düşmesine gerek olabilirdi fakat Aziz Yıldırım ve çetesi bunları kabul ettiler zaten.Yargılamadan sonra tapeler sahte demeye başladılar.RTE kadar akıllı değiller.
[YOUTUBE="uHalj2c_W7s"]Tayyip ve Bilal'in Aziz Yıldırım'ı indirme çabaları[/YOUTUBE]
Ses kaydı çok açık. Daha da başbakanın Aziz Yıldırım'a ne takıntısı olabilir gibi bir mesaj gelmez umarım.
Montaj o montaj![]()
UEFA şike konusunda kendi yetkisini arttırmış,gücünü ve yeterliliğini yükseltmiş yani. Fakat bu karar benim bildiğim hukuka göre alındığı tarihten öncesini kapsamaz. O yüzden fenerbahçe'ye daha fazla ceza vereceklerini zannetmiyorum.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
UEFA ceza verecek diye yıllardır yazdınız adamlar rest çekti resmen.
Kısaca alnımızın akıyla kazandığımız kupa müzemizde...
Kısaca artık biz defteri kapattık dediler.Bunu bana değil Türkiye Futbol Federasyonu’na sorun. Biz bu konuda üzerimize düşeni yaptık. Ve konu kapandı.
turkiye federasyonuda nerenin yandasi oldugu bilindigi icin sorun yok zaten... + yeniden yargilanma olmayacak..
5 - f) Kulüp adına hareket yetkisine sahip kişilerin şike, şikeye teşebbüs veya şikeyle bağlantılı olarak herhangi bir fesada karışması halinde, şahıslara ek olarak kulüplerin de sorumlu sayılmasını ve cezalandırılmasını sağlamak
10 - Tüm UEFA üye federasyonları, şike, şike teşebbüsü veya şikeyle ilgili diğer fesatlara, yetkililer, oyuncular, teknik direktörler ve hakemler için ömür boyu yasak gibi sert ve caydırıcı yaptırımlarla ve puan silme ve/veya küme düşürme ve/veya kulüplerinin turnuvalardan men edilmesi gibi eylemlerle cevap verilmesini bir kez daha kabul eder.
Fenerbahçeli arkadaşlar öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki UEFA bizi akladı. Bu olay UEFA için bitmiş olabilir ama bizim için bitmedi daha. Yeniden, adil yargılanana kadar rahat yok bize.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Yeniden adil bir şekilde yargılanmak bu zamanda mümkün değil. Bu şartlarda olmaz o iş. Hangi hakimi getirirseniz getirin mutlaka ters bir karar verdiğinde müdahale olacak ve değişecektir. Üstelik Aziz Yıldırım o koltuktayken bu yargılama olayı olmayacaktır. Ancak istifa edip yeni bir başkan seçilirse o zaman belki düzgün bir yargılama olabilir ki ben bunu da mümkün görmüyorum. Ancak başbakanın sürekli kurumlara değil kişilere ceza verilsin söylemi de son dediğim başkan değişikliğinin olması gerektiğini anımsatıyor sanki. Çünkü başbakan Aziz Yıldırım'ı orada istemiyor.
UEFA sadece bizim işimiz bitti demiş yani Fenerbahçe aklanmış değil. Sonuçta burada TFF'nin taraflı görüşünü görmüş oluyoruz...
Kötü yönetilen bir maç sonrasında hakemlere dair sorulan soruya verdiği cevap;
" O sizin sorununuz. Ben yabancıyım ve bir gün gideceğim. Hakemler sizin, ne yapacağınızı siz düşünün! "
Jose Mourinho
Oyle bir yazilmiski sanki Fenerbahce UEFA tarafindan aklanmis.
Ben durum boyle sonuclanirsa Fenerbahceli taraftarlarin ne yapacagini merak ediyorum, olmus bir kere deyip devammi edecekler ? yoksa o kaybedilmis yillarin hesabimi sorulacak ?
Daha dogrusu Aziz Yildirim ne yapacak ? veya yapamayacak.
Şu son yaşanan ülke gündeminden sonra aziz yıldırım şike yaptığına inanmıyorum. Önceden gitmesini en çok isteyen kişilerdendim.
asli astari varmi twitterde diyorlar 1 hafta icinde iceri alcaklarmis aziz yildirimi ?
BİLGİ | Yargıtay 5. dairesi ŞİKE dosyası üzerinde incelemelerini tamamlayarak infazları gerçekleştirmek için İstanbul Adliyesi'ne gönderdi.