O dönem bu kulüplerin Avrupa'ya katılım hakkı yoktu. Veremediler değil, vermediler. Bu soruşturmada adı geçen ve bu sene katılım hakkı kazanamayan takımlar seneye bu hakkı kazanırlarsa yine aynı şekilde işleyecek süreç. Aynı şey FFP için de geçerli mesela, organizasyona katılım hakkı kazanmayan takımlar bu denetleme sürecinden de geçmiyor. Kazandığı zaman geçmişe dönük bir inceleme olduğu takdirde e madem bu vardı neden önce söylemediniz mi diyecekler?
Hem ne olursa olsun sonuç değişmiyor ki, örneğin Sivasspor takımı ceza alacağını bilse de bilmese de değişen bir şey olmayacaktı. Hak kazanacak olmasına rağmen gidemeyeceğini bilmesiyle, hak kazanıp gidememesi arasında fark yok. Sonuçta her türlü gidemiyor Avrupa Ligine.
Daha önce bu tarz durumlar için farklı ülke takımlarına farklı uygulama varsa yani onlara X-Y-Z takımlarını men ediyorum, X takımı şimdi Y ve Z takımları da hak kazanınca men edilecektir denildiyse şayet o zaman işin içinde bir bit yeniği aramak lazım, yoksa UEFA'nın sistemi ve tercihinin bu yönde olduğunu kabul etmekten başka bir seçenek yok.
Fenerbahçe kiminle şike yaptı sorusu şimdi şekil değiştirdi, bu takımlara neden şimdi ceza veriliyor, bunda kasıt vara döndü. Sana söylemiyorum bunu yanlış anlaşılma olmasın ama şöyle bir teori var ortada, UEFA Fenerbahçe'ye haksız verdiği cezaya kılıf uydurmak için bu takımlara da ceza veriyor deniyor. Gerçekler ile bahaneler arasında ince bir çizgi var. Platini Galatasaray'lı, Infantino da Trabzonspor'lu demek gibi bir şey bu bana göre.
İnsanları yanlış yönlendiren de basın ve bir kısım yöneticiler. Umut satıyorlar resmen. Çok iyi savunma, UEFA'nın açığı bulundu, çatırdadı, çatırdıyor, bu sefer fena köşeye sıkıştılar, tazminatlar, Şampiyonlar Ligini oynatmamalar vs vs, bitmiyor. 35 ay geçti üzerinden, bu algı yaratma çabası bitmedi.