yeni Türk regenler sizdede zencimi![]()
yeni Türk regenler sizdede zencimi![]()
Dün Arsenal ile kariyer açtım mesela, ilk lig maçı Tottenham ile deplasmanda. Defansif bir taktikle çıktım, rakip 44 şut ile tamamladı maçı. Tamam belki taktik yanlıştı tercihler yanlıştı ama ben Barcelona ile bizim 3. ligden bir takım oynasa bile 44 şut olacağını sanmıyorum. 2 dakikada 1 şut mu olur
Yıldıray diye 19 yaşınad Türk bir regenim var,zenci kendisi ilk önce şaşırdım şimdi ise takımda ARAP diye çağırıyorlarşaka bir yana neden böyle acaba ?
Ve evet oyunda çok şut oluyor maçtan sonra istatistiklere bakmadan kapatmaya çalışıyorum yoksa oyun hevesim kaçıyor gerçekçilik 0.
Turgutluspor ile Fenerbahçe'ye karşı 44 şut SAÇMALIK.
Aslında oyunda aşırı reel şut yokyani şut sınıfına koyulan ama şut olarak nedense göremediğimiz, izlemediğimiz aksiyon çok. Oyuncumuzla beraber koşan rakip defans topa yatarak hamlede bulunuyor mesela, oyun motoru bunu da şut sınıfına alıyor . Bunun gibi yanlış sınıflandırmalar etkiliyor şut sayısının fazlalığını.
Bir de şöyle bir saçmalık var oyunda. Mutlak gol pozisyonu ya da yarı gol pozisyonu olsun farketmiyor, oyunda bu sayının artması için illaki şut çekilmeli gibi bir mantık var. Şunu demek istiyorum. Bazı pozisyon oluyor bakıyorsun %100 gol pozisyonu ,karşı karşıya gibi pozisyon. Fakat ortamda şut olmayınca oyun bunu ccc olarak istatistiklere eklemiyorBu büyük bir hata bana kalırsa. Kalecinin etrafında geziyorsun fakat şut çekmiyorsun diye gol pozisyonuna girmemişsin diyemeyiz ki
Fakat oyun motoru diyor .Bu yüzden şut sayısı da pozisyon sayısına katkı olması için olmadık yere artıyor üstteki örnekte verdiğim gibi.
steam : aytekin79
arda turan sizdede zencimi![]()
arkadaşlar şimdi veritabanı güncellemesi geldiğinde önceden açtığım kariyerime etki edecek mi? yoksa tüm oyuncular aynı mı kalacak?
Rusya transfer sezonunun bittiği Şubat sonundan önce yama çıkacağını düşünen var mı? Keşke arada 1 tane daha yapsalar
Marti bulur tahminim
GT-I8160 cihazımdan gönderildi
tahminen değil 2 seride martta gelmişti yine martta gelir..
Marta kadar kaldık bu veritabanında desene..
Maç moturunda zaten sıkıntı yok hocamda, FM'nin şöyle bir işleyiş düşüncesi var. Transferlerin hepsi bitince yeni bir güncelleme yaparak tüm transferleri ekliyorlar. Bence 3-4 günde bir transfer döneminde güncelleme gelse çok iyi olmaz mıydı? Tamam doğru kariyer yapamazdık sürekli ama bence iyi olurdu. Şimdi transfer sezonu bitene kadar FM oynamayacağım. Son transferler olmadığından..
yeni yabancı kuralı oyuna resmen işleyene kadar ara verdim tabi finaller bütler de etkiledi ama en önemli faktör yeni yabancı kuralı![]()
arkadaşlar mutlaka soran olmuştur ama bulamadım,
yeni yabancı kuralını içeren değişiklikler önümüzdeki yamada olur mu ?
Olacak ancak kuralı tam olarak oyuna uygulayamayabilirler.15/16 sezonundan geçerli olmak üzere kuralı oyuna uygulayacaklardır veritabanı güncellemesinde.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Yabancı sınırı uygulanmayacak, FM16'da uygulanacak. Miles Jacobson twitter hesabından açıkladı.
Ben de yeni kariyer için Mart'ta gelecek olan güncellemeyi bekliyorum.
Devre arası transfer yaması yayınlandımı ?
Bugün ben de Mart yamasını beklemeye koyuldum. Yabancı sınırı inşallah yansıtılır. Yoksa oyun iyice sinir harbine dönüyor
2021-2022 sezonunun sonuna kadar oynadım, koskoca Türkiye'de adam gibi futbolcu çıkmadıNormalde de çıkacağını sanmıyorum eyvallah da oyunda Türkiye'de yapılan yanlışları yapmayıp doğruları yapıyoruz; ne biliyim koçları arttırıyoruz antrenman tesislerini arttırıyoruz vs. vs. İlk birkaç sezon Altınordu'dan 3 oyuncu dışında(ki biri sezon başına yarım sezon sakatlanan bir arkadaştı hiç verim alamadım, biri Türkiye seviyesinde çok iyi bir oyuncu oldu biri dünya seviyesinde çok iyi bir oyuncu oldu) inanın hiç kimse as takım seviyesine ulaşamadı(ha bir de yokluktan mecbur oynattıklarım var, onları saymıyorum).
Almanya'dan gençler de artık ucuza gelmiyor 100 MN Euro gibi absürt fiyatlar biçiyorlar. Adamlar geliştiğinde de büyük takımlara gidiyor. Gerçi Almanya'dan da tek bir oyuncu çıktı dişe dokunur, o da City'ye gitti. Gerisi ancak STSL'de belki iyi oynayacak ya da rotasyon oyuncusu olacak şekilde kaldı. Belki elime geçseler daha iyi olurlardı ama gençlere çok absürt fiyatlar biçtikleri için alamıyoruz. Hollanda'dan Belçika'dan falan da hiç adam çıkmadı. Fazla fazla yabancı alıyım kadroya kaydetmem dedim bu sefer de takımda isyan çıktıFM'de moraller bozulunca her şeyin nasıl ters gittiğini biliyorsunuz. Fazla yabancım olduğu her sene devre arası transfer döneminden sonra kaydetmediğim adamlar yüzünden takım tepetaklak gitmeye başladı. 8 yabancıyla oynasam Türkler sırıttı. ŞL'yi alamadan tamamladık bu kadar sezonu; UEFA Kupası falan var işte. Başarısız bir kariyer yaptık.
Geçen sene erken çıkmıştı galiba yama. 1-2 hafta içinde çıkma ihtimali var mı acaba?