http://kap.gov.tr/bildirim-sorgulari...aspx?id=346047
ali kırca'nın görevi belli oldu.
Not: allahım ariften önce paylaştım neler oluyor.
Calisiyorum su an isteyim + yonetim ali kircayi yalanlamsti daha medyaya cikmadan biz aciklamistik 1-2 sayfa arkada var gorebilirsiniz![]()
Tamam iste o yalanlamadan sonra işe aldılar ayrica ben de isteyim. Bukemedigin eli opeceksin arif bey![]()
![]()
haydaaaa bunlar kim abi ya
https://twitter.com/BarbaraPalv_n/st...43698022694912
Gençler nasıl da biliyor orjinal hesabı hemen![]()
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
adamsin yekta helal olsun
Alt yapımızdan yetişmiş olan ve şu an Galatasaray forması giyen Yekta Kurtuluş Alt Yapımızda kullanılmak üzere kulübümüze midibüs hediye etti.
Futbol yaşamında Galatasaray'a kadar yükselerek İzmirsporumuzun guru olan Yekta Kurtuluş bu davranışıyla taraftarımızın gönlünü bir kez daha fethetti.
http://www.izmirspor.com.tr/yekta_iz...l#.UyWMQPl5N9v
Yalnız Chedjou'dan çok o topu bekleyen arkadaşın hatası var orada![]()
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Muhsin Ertuğral galatasaray diyorlar bakalim...
aynen afrikadaki hoca , hangi konuma gelecegi belli degil ama scout ekibi olabilir
http://instagram.com/p/lrhBMuyvnH/
Aydın ayaklanmış çok şükür.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
aydini bosver , bruma ayaklanmadimi daha o onemli![]()
emre çolak ın sakatlığı noldu hiç bilen var mı 3 hafta deniyodu 2-3 hafta geçmiş olması lazım o zamandan bu yana selçukun yerine ligde denenmeli bence olmadı umut gündoğan falanda olur
mancini hafta sonu artik bir devrim yapar diye dusunuyorum....
Muslera
Veysel(sabri) - gokhan - semih - balta
ceyhun(yekta)-melo
hayrovic - sneijder - telles
drogba(burak)
Yaptı, yaptı zaten. Yoksa kusura bakmasın o da ne hali varsa görsün. Haketmeyen adama forma da veriyor üstüne 90 dakika sahada da tutuyor. Kimse isminden dolayı oynamamalı.
selçuk yerine ben oynayayım daha iyi , en azından top bana gelmesin diye semih top atıcak adam ararken rakip futbolcunun arkasında saklanmam
İstediğiniz 11i yazin, eger mancini ile idman yapmislarsa o takımdan hiçbir şey olmaz.
Ayrica turk hoca gelecekse hamza'dan başkasını dusunmek saçmalık olur
Not. Luciano Spalletti boşta beyler.
Last edited by davidvilla : 19.Mart.2014 at 10:41
neye göre olmaz yahu ? neden ezbere konuşuyorsunuz ? Bahsettiğiniz adam sanki Çanakkale Dardanelspor'u ya da Fethiyespor'u falan çalıştıran hoca... Türk hoca gelecekse gelsin ama sabredilecekse gelsin. Ama şahsi fikrim mancini ile yola devam etmelerinden yana. Bursa ,Eskişehir ve Akhisar maçlarında Fatih Terim'in çalıştırdığı takım mı vardı sahada ? Güldürmeyin insanı sabah sabah![]()
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
selcuk inanin oyununda degisen birsey yok yillardir oynadigi stil böyle adamin manisadan beri izlerim kendisini öyle üst düzey bir orta saha hicbirzaman olamadi ne trabzonda performansinin tavan yaptigi dönem nede gecen sezon.. türkiyede yetismis bildigin düz ortasaha oyuncusu ne oyun kurmasini bilir ne oyunu yönlendirebilir ne defansa ne hücma katkisi olur tek yapabildigi sey yanlara ve geriye kisa paslar yollamak ara sirada ileriye dikine paslar dener ayni mehmet topal gibi.
Neye gore olmayacagini en az 1000 kere soylemisimdir. Tamamen fizik kondusyon calismalari ve oyuncularla iliskilerinin sıfır olmasi. Bu interde de boyleydi city'de de. Bu adamin calistirdigi takimlar sampiyon da olsa hep potansiyelinin altinda futbol oynamistir. Mancini ve ekibinin tarzi budur. Bizim icin rijkaard'dan tek farki ise daha yetenekli oyunculara sahip olmasidir. Surekli kagitlara birseyler yazmaları taktik idmanlara verdigi degeri futbolculari psikolojik olarak hazirlamaya vermez. Su zamana kadar kendisini seven sayan bir tane futbolcu cikmamistir. Gol atınca kendisine kosan futbolcu 1 ya da 2 kere olmuştur. Sadece gs donemi icin değil inter ve cityde de boyleydi. Mesajlara dikkat etmis olsaydiniz ayni seyleri surekli tekrar ettigimi gorurdunuz. Nedense bu sabredelim olayi da mancini'de cikti. Elinde gs tarihinin en pahalı kadrosu var ve takimin sahada oynadigi sıfır. Ve hala yok kendi takimi degil yok sabredelim diyorsunuz. Herhangi bir baska teknik adam bu sekilde olsaydi coktan bi yerine teneke bağlanmıştı. Fatih terim nefreti unal aysal sevgisi insanlari mancini destekleyicisi haline getirdi. Yoksa baska bir durumda ohoo.
Bu arada Akhisar a 6 atarken de soyledim acip mac yazisinda bakabilirsin. Ben simdi konusmuyorum.
Ayrica terim ve mancini sanki dunyadaki yegane hocalar. Ben terim dedim mi? Terim olsaydi da demedim ama iste sıkıntı burada mancini ELESTIRILEMIYOR. Neden cunku terimsporlu oluyoruz. Halbuki alakası yok.
Mancini GS ruhunu yansıtan bir teknik direktör değil. O yüzden kimse ısınamadı adama. Ben Fatih terim gittiğinden beri bir maç bile izlemedim. Sadece dünkü maçı izledim oda yetti zaten.
@Nannar , Fatih Terim sevgisi hiçbir zaman bitmez. Takımın başındayken başka anlaşmalar yaptı , Demirörenle sırıtarak pozlar verdi... gibi söylemleri tartışacak olursak eğer konu uzarda uzar. Ama dediğiniz gibi artık FT geride kaldı önümüze bakmalıyız ama mancini önümüze bakmamız için gereken ışığı bize veremez gibi geliyor bana.
Ünal Aysal, geldiğinde futboldan anlamam dedi, 2 senede 4 kupa, Avrupa’da çeyrek final görünce futbol uzmanı oldu. Kendi yönetimiyle seçilmemişti, kendi seçtiği insanları getirmek için işleyen düzeni bozdu. Hakkıydı belki ama zamanı değildi, gerekli değildi. Albayrak bizim gibiydi, yönetici ağırlığı yoktu açıkçası, antremanı kenardan izleyen tutkulu bir taraftar dışında bir numarası da yoktu. Ali Dürüst ise öyle değildi, Fatih Terim ile başkan arasında köprü görevi gören, Galatasaray’ın en iyi dönemini de bilen, en kötü dönemini de bilen birisiydi. Adnan Öztürk farklı tipte bir yöneticiydi, farklı bir sesti. Bu adamlara ayıp edildi. Ali Dürüst gidip yerine Şükrü Ergün geliyorsa, bu zamansız ve manasız operasyon çok net başarısızdır.
Fatih Terim, 2 senede 4 kupa, Avrupa’da çeyrek final, Galatasaray’ın şampiyonluklarının 3’te 1’ine imza atmak derken coştukça coştu. Kulağına üfürülen Milli Takım & GS bir arada projesini düşündüğü kadar takım planlamasını düşünemedi. Beni itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar dedi, gitti aynı kişilerle dalga geçer gibi poz verdi. Türk futbolu bunlardan temizlenmeli dedi, benim adım Fatih Terim’se ben bunlarla savaşırım dedi, 6 ay sonra o kişiler başkanım oldu, saygıdeğer oldu. Bunlar Fatih Terim’in kişisel ayıplarıdır, deşmeye gerek yok. Biz ondan sözünü tutmasını bekledik. Fatih Terim milli takım aşkına yenik düşmese, aslolan Galatasaray demeye devam etseydi, şu anda Ünal Aysal başkan falan değildi. O stat her maç istifa diye yıkılırdı. Fatih Terim ile Ünal Aysal tepişti, arada kaynayan Galatasaray oldu.
Roberto Mancini, ülkeye 2. Rijkaard olacak denilerek geldi, daha maça çıkmadan yapamaz burada denildi. Fatih Terim’ci basın her maçı her olayı eleştirmek için takip etti, didik didik etti. Terim olsa yapılmayacak yorumlar, Mancini olunca kolayca yapılır oldu. Fatih Terim çıktı ben namağlup takım bıraktım dedi, Real maçını hafızasından sildi. Türkiye’nin en pahalı kadrosu denildi, gelmiş geçmiş en iyi takım denildi, yabancı sınırı hiç hesaba katılmadı. Bu saçma sapan planlamayı yapanlar, AB diye medet umanlar, TFF’yi değiştireceğini sananlar suçsuz, tek suçlu Mancini. Bu adam kendi kurmadığı bir takımı devraldı, üstelik kadro mühendisliği rezalet olan bir kadroyu. Çıkardığı iş gayet iyidir. Haksızlık etmeyin. Bunun Terim sevmekle, sevmemekle alakası yok. Adama leş gibi kadro verildi, sadece yabancı olayı değil takım top oynamıyordu zaten. Fiziksel sıkıntılar, yaratıcı olmayan oyun anlayışı gibi şeyler sezon başında da vardı.
Mancini’ye kızdığım iki konu var, ilki bu saçma sapan devre arası transferleri. Ben eleştirirken planlama yapılıyor ama denilen transferler. Chelsea maçına Alex Telles dışında değişiklik olmadan çıkıyoruz o da zaten tek doğru transfer. Salih Dursun nerede, 18’e giremiyor. 9 tane adam alındı, A2’de top oynasınlar diye mi? Ne gerek vardı ki.
İkincisi de formsuz oyuncularda ısrar etmesi. Aldığın adamlara, elindeki yedeklere şans vereceksin Selçuk, Burak, Drogba, Eboue, Chedjou adam gibi oynamıyorsa. Alternatifler de kötüyse, rezilse o zaman deriz ki bu formsuzlar kötünün iyisi. Yapacak bir şey yok.
Herkesin taktığı rakamlar, dizilişler ise bence hoca tercihidir. Üstelik kimse bunun doğru veya yanlış olduğunu söyleyemez. Her maç aynı şekilde çıkaran hocaya da hamlesiz, çözüm üretemeyen denebilir en basiti.
Mancini’den beklediğim tek şey bugün itibariyle gelecek sezonu düşünmeye başlamasıdır, isterse ilk 3’e bile sokmasın ama takımı düzene soksun. Yoksa seneye çok daha kötü olacak. Çünkü yaz sezonunda transferde etkili ve doğru hamleler beklemiyorum.
Bizde bazı oyuncular var Fatih Terim için oynayan, o olunca coşan. Bazıları var kendisi için önemli maçları seçen. Bazıları var büyük, önemli maçları seven. Teknik direktörün ruh kazandırması önemli bir şey, artı tabii ki. Ama sadece bununla olmaz. Avrupa takımları da mı bunu kullanıyor, futbolcunun mücadele etmesi demek aldığı paranın karşılığını vermesi demektir. Bu hangi işte olursa olsun böyledir. Her iş kendi içinde bir takım çalışmasıdır. Sadece kendisini düşünenler şutlanır.
Temizlik şart oğlu şart. Bu yapılmazsa 4. Yıldız hayalleri başkalarının 4. Yıldızı takışını izleme kabusuna dönüşür. İsimlere bağlı olmamalıyız, bu kadar kolay değil, bu kadar basit değil. Ali Dürüst gitti Fatih Terim üzüldü. Fatih Terim gitti, Selçuk İnan bitti. Yarın Selçuk İnan gitse Burak Yılmaz daha da kötüye gidecek. Sneijder geldi, Selçuk paşanın pozisyonu, görevi değişti, adam şimdi pas atmıyor ya. Sneijder son tercihi. İki sene önce asist, gol, asist öncesi pas, duran toplar ile şov yapan adam şimdi iki şey yapıyor, topu alınca faul alabilir miyim diye bakıyor yoksa geri pas veriyor. Bir de sürekli Burak Yılmaz’a ara top atmaya çalışıyor. Bırakacaksın kadro dışı, bak bakalım kaptanı kadro dışı kalan takım oyuncuları ne oluyor. Burak Yılmaz ekstra çalışıyordu geçen sezon, imza golleri vardı, acayip kafa vuruşları yapmaya başlamıştı ne oldu da değişti herşey birden? Oyuncu kendini salıyorsa teknik direktör ne yapacak, çocuk değil ki bunlar. Neredeyse hepsi Galatasaray’da kazandıkları parayı başka hiçbir yerde kazanamaz. Fatih Terim bağırıyor, motive ediyor yeri geliyor babalık yapıyor diye oynayacak oyuncu istemiyorum ben. Fatih Terim kovulmak yerine ölmüş olsaydı küme mi düşecektik. Sistem lazım bize, makine gibi işleyecek sistem.
Mancini’yi de eleştiririz tabii. Gelecek sene 5-6 hafta geçer, hala herşey böyle olursa gitmesi için gerekenler yapılır. Tabii yerine kim gelir de iyi olur o da ayrı konu. Hamza Hamzaoğlu’nu taraftar çok sever, destek olur da, bu papaz misali hareket eden oyuncu grubu onu çok sallamaz bence.
2 tane şampiyonluğu, çeyrek finali sindiremedik bir türlü. Herkes en büyük pay kendinde sanıyor. Şu sezon en rahat şampiyon olacağımız sezon olmalıydı, emeği geçenlere yazıklar olsun!
@uAburak89
Aynen katılıyorum sana abi. Bu performanslarını Mancini'yle pek alakası olduğunu düşünmüyorum ben. Oyuncuların bireysel sorunları olduğu çok açık. Gelecek sezona mutlaka çözmemiz gereken şey bu.
Screw you guys, I'm goin' home
@uAburak89
Söylediklerine %100 katılıyorum. Bununla birlikte yazına kendi düşüncelerimi de eklemek istiyorum.
Kadroya 10 tane yabancı oyuncu kayıt edilebilen bir lig olduğundan dolayı alınan yabancılar ince elenip sık dokunnalı öncelikle. Oynatılabilecek ve takıma maksimum katkıyı verecek kaliteli isimler olmalı. Mesela Ontivero neden transfer edildi halen anlamış değilim. Yetenekli midir değil midir orasıyla ilgilenmiyorum. Bu adam Türkiye Kupası dışında hiçbir maçta oynamadı ve kadroya dahi giremiyor. Neden alındı o zaman? Türkiye Kupasına oynatılmak için alındıysa onun yerine başka bir Türk oyuncu oynayamaz mıydı? Kadroya sayılı yabancı oyuncu kaydedebilirken oynatılmayan bir yabancıyı transfer etmek ne kadar doğru?
Deplasmanda galip gelemiyoruz, deplasman fobisi diyoruz fakat bu fobi falan değil. Tamamen taktiksel hataların tekrarlanmasından oluşan bir durum. Bazı oyuncularda çok ısrarcı olmamız, sanki koskoca Galatasaray kulübü 3-4 tane oyuncuya bağlıymış gibi düşünmemiz ve kötü de oynasalar sürekli ilk 11'de şans bulmalarından dolayıdır. Peki kim bu oyuncular?
Bazı oyunculardan yanlış tercihlerden ve pozisyonlarının dışında oynatılmalarından kaynaklandığı için kötü oynuyorlar. Bu oyuncular Sneijder ve Burak. Ne takıma ne de kendilerine bir faydaları var bu oyuncuların, çünkü gerçek mevkileri o bölge değil. Peki bizim o bölgelerde eksiğimiz mi varda o oyuncuları pozisyonlarının dışında oynatıyoruz? Devre arası Mancini'nin doğrultusunda Hajrovic transfer edildi. Sağ ve sol kanatlarda oynayabiliyor. Peki bu adam kaç lig maçına çıktı geldiğinden beri? Çoğu kişi nasıl bir oyuncu olduğunu bile anlayamadı henüz. Youtube'deki ve FM'de ki özelliklerine bakarak tahminler yürütüyoruz. Avrupa'yı geçtim ligde bile oynatılmayan bir oyuncu neden transfer edilir anlam veremiyorum.
Drogba'nın kötü formunu hep aklı Chelsea maçında diye geçiştirdik. Fakat iki maçtada gördük ki aklı Chelsea maçında falan değilmiş. Evimizde oynadığımız maçlarda daha gayretli, deplasmanlarda ise yatarak oynayan bir oyuncu. Tamamen garanti gol atar düşüncesiyle oynatıyor onu Mancini.
Selçuk İnan ise çoğu arkadaşında dediği gibi oynadığı 2 yılın ekmeğini yiyor. Bu yıl eski Selçuk'dan eser kalmadığını ve düz bir ortasaha oyuncusuna dönüştüğünü hepimiz gördük. Dün Chelsea maçında 2 metre önündeki adama bile pas atamayan bir Selçuk vardı. Peki neden ısrarla oynatılıyor Selçuk? Koskoca Galatasaray'ın ortasahasında oynayacak başka adam yok mu? Emre Çolak yada Umut Gündoğan oynasa Selçuk'tan çok mu kötü oynayacak. Üstelik Umut Gündoğan'da Mancini'nin isteği doğrultusunda transfer edilen başka bir isim!
Eboue bana göre ligde yabancı kontejyanından dolayı değil, kötü oynadığından dolayı oynamıyor. Peki ligde bile kötü oynayan bir oyuncuyu İngiltere Premier Lig'in de lider bir takıma karşı neden oynatılır? Benim bu durumdan anladığım, performansa göre değil isme göre tercih yapıldığıdır. Çünkü sahada sadece isimler vardı; Selçuk, Eboue, Drogba, Burak, Sneijder.
Bu yıl şampiyonluğu kaybedip, Türkiye kupasını kazanırsak bu taraftar hiçte memnun kalmaz. Taraftarın memnun kalmadığı gibi yönetimde memnun kalmaz. Yapılan transferlere hiçbir anlam verememekle birlikte, bu oyuncuların neden oynamadığına da bir anlam veremiyorum. Sürekli aynı oyuncularla çıkma mantığı sadece kazanan kadroda uygulanır. Çünkü bu kadro birden fazla maç kazanmış ve iyi oynayan oyunculardan kuruludur. Fakat her deplasmanda dökülen ve maç seçen oyunculardan kuruluysa o kadro bozulur arkadaş!