Sayfa 499 / 578 İlkİlk ... 399449489497498499500501509549 ... SonSon
14,941 ile 14,970 arası toplam 17312 sonuç

Konu: Galatasaray Sohbet Alanı

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

İşte meselede orda. Uzlaşma adı altında bu cezalar siliniyor tabi silinirken kime peşkeş çekildiği artan paraların kimlerin ayakkabı kutularına kaçtığı muamma. Bir tarafta kulüpler elde avuçtakini vergiye yatıracak ve görevini yapacak diğer tarafta elin yabancısına yılda 4-5 milyon € maaşı takır takır ödeyenler iş vergiye gelince vergi kaçıracak cezayı yeyince de uzlaşma adı altında birilerinin eline para sıkıştırıp bunları bir kalemde silecek.

Ben diğer kulüplerin yerinde olsaydım bu işi bırakmazdım. Evet belki 20 milyon taraftarları yok ve o taraftarlar malum partiye oy atıyor kisvesi altında siyasetten nemalanmıyorlar ama uzerine duşeni aslan gibi ödüyorlar. Birilerinin artık bu kaçakçılığa dur demesi gerekiyor.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Borç eski borç, 2011 sonrası değil, öncesi diye biliyorum. Önceki yönetimlerin ne olduğu da ortada zaten, sorgulayacak pek bir şey yok.

Kural belli, kanun belli gereği yapılır sonuçta. Kimsenin sorgulamasına gerek yok, hele hele kendi pisliklerini komik gerekçeler ile kapatmaya çalışanların sorgulamasına hiç gerek yok.

İlla bir şey irdelenecekse, kanunun irdelenmesi lazım. Daha öncede yazdım bu ülkede düzen bu. Sadece kulüp için değil, birey olarak da bu boşlukları kullanan var. Kendini enayi gibi hissedenler çözümü yanlış yerde arıyorlar. Twitter yasağına tepki gösterilmese bu vergi olayı belki ortaya bile çıkmayacaktı. Kendisine karşı aksiyon alınınca harekete geçen iktidar ve kurumları bu enerjiyi yasaları düzenlemek için kullanmadığı ve düzgün şekilde uygulamadığı sürece vergi de olay olur, e-bilet de, şike de.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu söylediğim gs için değil herkes için olan bir uygulama. Devlet nakit para için her şeyi yapıyor maalesef.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Duyan da uzlaşma kanunsuz bir şey sanacak.Zaten bu vergi borcu da Ünal Aysal ve öncesinin borcu.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Twitterla ne alakası var Burak?

2012'de de aynı durum söz konusu olmadı mı? 72 milyon TL o zaman uzlaşma adı altında duman edilmedi mi? Şimdi ana borç + ceza ile beraber 122 milyon TL daha var. Bir tarafta takır takır bu paraları ödeyenler var. Bir tarafta bunu ödemeyen ve sürekli ceza alan var. Bu 122 milyon TL yine üfleyerek mi sonecek?

Madem mesele hak hukuksa bakış açınızı geliştirin. Sistem buysa uyarsın uymazsan sonuçlarına katlanırsın ama hem uymayıp hem de bundan çıkar amaçlı yararlanıyorsan suçun kralı sendedir.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben memlekette vergi cezasi ödeyen olduğunu zannetmiyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

2012'dekini bilmiyorum ben o ara askerdeydim muhtemelen.

2012'de dediğin gibi olduysa benim twitter tezim daha da anlamlı hale geliyor ayrıca, o zaman sessiz sedasız halledilmiş şimdi günlerce konu oldu ve hepimiz biliyoruz ki bunlar servis ediliyor, medya da baştakiler ne isterse onu yayınlıyor.

Sistemde boşluk var, uygulamanın yanlış olması bunu değiştirmiyor.

En basit örnek kendimden vereyim, ben devletten kredi aldım her ay da ödüyorum. Çoğu arkadaşım nasıl olsa gün gelir af çıkar diye ödemiyor veya af çıkmasa bile aynı parayı isterler faiz sıfırlanır, yıllar geçince paranın değeri düşeceği için uzun vadede kar ederim diye düşünüyor. Bu da haksızlık ve biliyorum ki şimdi ödemeyenlerin beklentisi büyük ihtimalle gerçek olacak.

Başka örnek bir babam, çok eski bir araba var bizde kullanılmayan. Devlet bu sene içinde sembolik bir para verip alacak trafikten çekme amaçlı. Arabanın vergi borcu ederinden fazla zaten. Babam nasıl olsa onu da silerler diye ödemiyor.

Sen insanların beynine yerleştirmişsin bunu bir kere. O yüzden Adnan Polat'ın günlük başarı uğruna vergi borcu takmasını yanlış olmasına rağmen çok yadırgamıyorum. Ünal Aysal yapıyorsa onu da yadırgamam.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Bildiğim kadarıyla 2011 yılında Gs'nin vergi borçları affedildi ve küçük bir miktar ödeyip kurtuldu. Şuan ki ceza ise hem devleti yanlış bilgilendirmekten hem de 2 yıllık birikmiş vergi borcu. Cezası neyse takır takır ödesin büyük ihtimalle yine anlaşırlar yine birşeyler döner. Olan yine gariban vatandaşa, daha doğrusu maaşından vergisi kesilen insanlara olacak.

Bu kulübün, başına ikinci kez aynı şey geliyor bunu eleştireceğinize bize saldırıyorsunuz. Güzelmiş. Ağzımızın sulanmıyor, içimiz yanıyor.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

objektifligine guvendigim bir arkadas ;

BJK 2. olsa bile FFP kriterlerine takılabilir.
    GS bu durumuyla FFP kriterlerini geçebilir

buda yok galatasaray batacak yok su olacak diyen arkadaslara gelsin galatasarayin gideri cok burda hem fikiriz ama geliride en yuksek klup...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mwaru View Post
    Bildiğim kadarıyla 2011 yılında Gs'nin vergi borçları affedildi ve küçük bir miktar ödeyip kurtuldu. Şuan ki ceza ise hem devleti yanlış bilgilendirmekten hem de 2 yıllık birikmiş vergi borcu. Cezası neyse takır takır ödesin büyük ihtimalle yine anlaşırlar yine birşeyler döner. Olan yine gariban vatandaşa, daha doğrusu maaşından vergisi kesilen insanlara olacak.

Bu kulübün, başına ikinci kez aynı şey geliyor bunu eleştireceğinize bize saldırıyorsunuz. Güzelmiş. Ağzımızın sulanmıyor, içimiz yanıyor.
    Valla vergi usul kanununa göre vergi cezası olarak tarh edilen ceza için uzlaşma yoluna gidersen Cezayi sildirip sadece aslini ödüyorsun. Garibanla falan alakalı bir durum değil.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Sonuna kadar katiliyorum + 1 yil daha kalmali mancini hocam

http://www.rerererarara.net/sozluk.php?id=1456549

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Mancini ile ilgili çok güzel yazilar oluyor zaten sozlukte bazen bu da iyiymis.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Mancini kalacak zaten, gelecek sezon planlaması konuşulmuş Aysal ile.

Nesil
    2013
    Yer
    Budapeste

Kesinlikle Mancini'yle devam etmeliyiz.

Yabancilardan ziyade yerli oyuncu kalitesini arttirmaliyz Tolgay, Hakan Calhanoglu eger HSV küme düserse alinmalari daha kolay olabilir.

Kendini kanitlamis iyi yerli oyunculara ihtiyacimiz var. Bu ikisi disinda aklima gelen Mevlüt, Gökhan Inler, Eren Derdiyok mantikli transferler olabilir. Ayrica Ugur Demirok'u begeniyorum ben alinirsa iyi bir yedek olur stoperde.

Bu ara transfer döneminde aldigimiz oyuncular Mancini'nin de dedigi gibi gelecek sene icin alindi onlarin da yaz kampiyla birlikte cok daha iyi olacaklarini düsünüyorum.

Izet'i de Türk statüsünde oynatabilirsek iyi olucak. Forvet'e artik ilerde top tutabilecek adam gecebilecek pozisyon yaratabilecek bir oyuncuya ihtiyacimiz var.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Redrum View Post
    Valla vergi usul kanununa göre vergi cezası olarak tarh edilen ceza için uzlaşma yoluna gidersen Cezayi sildirip sadece aslini ödüyorsun. Garibanla falan alakalı bir durum değil.
    İyi de sıkıntı orada zaten. Gs ödemekle yükümlü olduğu vergiyi ödemiyor. Ben anlaşırlar derken yine 3-4 milyon gibi küçük bir meblağ öderler diyorum yani yükümlü olduğu verginin bir kısmını öder. Garibanlıkla da bal gibi alakası var ne güzel benim babam da aynısını yapsın sonra anlaşılır, ödemesi gereken verginin yüzde 20'sini öder kurtulur. Böyle iş olur mu ? Umarım verginin aslı olan miktarda indirime gidilmez.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Senin baban da aynisini yapabilir zaten engelleyen yok. Adil bir sistem değil ama eşit, herkesin bu hakki var.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by byariff View Post
    objektifligine guvendigim bir arkadas ;

BJK 2. olsa bile FFP kriterlerine takılabilir.
    GS bu durumuyla FFP kriterlerini geçebilir

buda yok galatasaray batacak yok su olacak diyen arkadaslara gelsin galatasarayin gideri cok burda hem fikiriz ama geliride en yuksek klup...

Daha önce yazdım Galatatasaray'ın meselesi FFP sınırı değil. Ödenmemiş vergi borcu ve yalan beyanat. Bundan kaçış yok. Uzlaşmada komple kaldırın baskısı yapacaklar. Yoksa zaten hukuken suç işlediklerinin farkındalar. Hukuksuzluk istiyorlar.

Şu vergi borcu ile FFP alamazsın. Kural var ödenmemiş geçmiş vergi borcun olmayacak.

Ayrıca bu vergi borcunun bilançoda karşılığı yok. Onu da eklediğinde yine -45M€'yu geçiyorsun ve FFP'de sınıfta kalıyorsun.

Fenerbahçe'de ise Fenerium devri tamamlandı ama resmen açıklanmadı. Onu da bilançoya ekleyince özsermaye yeniden artıya geçiyor. Yanlış hatırlamıyorsam +9MTL oluyordu.

O gelirlere de güvenmeyin. Şampiyonluk farkı ve ŞL farkı ile öndesiniz. ŞL olmazsa seneye, ne demek istediğim anlaşılır.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Redrum View Post
    Senin baban da aynisini yapabilir zaten engelleyen yok. Adil bir sistem değil ama eşit, herkesin bu hakki var.
    Ben de gittim ama benim cezamda indirim yapılmadı, hepsini paşa paşa ödedim. İndirimler belirli dönemlerde çıkan yasalar dahilinde olur, sürekli bir durum değildir. Onun dışında gider sadece ödeme planı konusunda anlaşırsınız. O dediğin vergi usul kanunu öyle her durumda olan bir şey değil. Ve mwaru'nun dediği gibi eğer indirim yapılacaksa da cezadan yapılır verginin aslından yapılmaz. Ben vergimi her ay ödüyorsam kulüpler de ödesin. Dernek, kuruluş falan umurumda değil, milyonlarca insanın hakkı yeniyor.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

bu maglubiyetten sonra gorulduki gidicekler listesine drogba zaten gidicekte melo belki kalir sneijder ve muslerayida ekleyin.... bu yil cl ye gidemezsek isimiz zor o yuzden satilcak galiba bu oyuncular

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by byariff View Post
    bu maglubiyetten sonra gorulduki gidicekler listesine drogba zaten gidicekte melo belki kalir sneijder ve muslerayida ekleyin.... bu yil cl ye gidemezsek isimiz zor o yuzden satilcak galiba bu oyuncular
    O kadar da değildir heralde. Hem Gs'nin ön elemede kurada seri başı olma gibi bir durumu olamaz mı?

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Melo'yu kimse almaz. Malta'dayken en az 10 tane Brezilya'lı ile sohbet ettim, bir tanesi bile Melo'dan haz etmiyor. Daha kendi ülkesinde sevilmeyen, İtalya'da bidon seçilen adamın bu yaştan sonra gidecek yeri yok. Zaten gerek de yok, biz seviyoruz kendisini, kalsın.

Drogba zaten gidecek. Muslera dünya kupası sonrası sağlam teklif alırsa gidebilir, ben Sneijder'in de gideceğini sanmam. ŞL eleme olayı şu an için çok karışık, seri başı olsak da risk çok büyük. Herşey muamma şu anda, gelecek sezon için Avrupa Ligi oldukça yüksek ihtimal.

Nesil
    2009
    Yer
    Cape Town

Arada dağlar kadar maddi fark olmasaydı Avrupa Ligi bizim için daha iyi olur derdim ama Uefa o kadar dengesiz yapmışki dağıtımları, Şampiyonlar liginin'nin yanında Amatör Lig gibi kalıyor Avrupa Ligi.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

ceyhun , umut gibi çöplerin gitmesi şart

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Hamburg düşüyor, Hakan ve Tolgay'ı ne pahasına olursa olsun almak lazım. Drogba yerine Niasse gelse bile razıyım çünkü Umut oynamamalı.

Eboue kesinlikle gitmeli, Chedjou da elde patlı onu da satmak lazım. Ontivero, Hajrovic falan zaten bunlar olsa olsa +3'lük kontenjan olur.

Bu yaz düzgün planlama yapmak şart, başta teknik direktör konusu soru işareti olmamalı tabii. Bu sezon başı Erman Kılıç'ı alıp sonra sattık falan ne yaptığımız belli değildi. Aynı hata yapılırsa, 4. yıldızı biz görmeden başkaları görmüş olacak.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Bana kalsa takımın yarısını yollarım da işte o işler öyle kolay olmuyor.Umut gitsin de gerisi önemli değil.Berk İsmail bence çok daha iyi bir alternatif forvet için.30 maça yakın oyuna sonradan Umut gireceğine Berk girsin.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Hocayı yollayip da oyuncuları tutmak büyük yanlış olur. Yeniçeri mentalitesi kazanmış olur. En son bunu denedigimizde ligi 8.bitirmistik.
    Saglam temizlik lazım kadroda.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Gidecekler:Burdisso,Drogba
    Gitmesi gerekenler:UMUT,CEYHUN,Chedjou,Eboue,Eray,Ontivero (Kiralık) Dany,Amrabat

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Duyumcu sezonu açılmış, hoca isimleri ile başladılar sezona.

Emekli olduğunu açıklayan Jupp Heynckes'i getiren de var, Lucescu & Hagi beraber gelecek diyen de.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

lucescu diyorlar gs uyeleri...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Öncelikle sabredilmesi koşuluyla Luce efsane olur onu söylemek lazım. Ancak ben Mancini'nin şu yaz döneminde asıl marifetini göreceğimizi düşünüyorum. Hala kalması, sabredilmesi kanısındayım.
    Screw you guys, I'm goin' home

Mesaj Yetkileri