http://www.youtube.com/watch?v=RB9lxcwEuI0
Elmander'e ceza kapıda diyorlar...Çok doğru olur şu videodaki hareketlere ceza vermek. Aşil tendonuna basmak nedir yahu Elmander'den beklemezdim.
http://www.youtube.com/watch?v=RB9lxcwEuI0
Elmander'e ceza kapıda diyorlar...Çok doğru olur şu videodaki hareketlere ceza vermek. Aşil tendonuna basmak nedir yahu Elmander'den beklemezdim.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Ne yapmış Deniz? Ya da sorunun muhattabı neden benim? amatör olarak da futbol oynamışsanız bilirsiniz Deniz'in yaptığının ne olduğunu, Melo'yu rahatsız etmek önünden geçmek yakınında durmak falan, cezai yaptırımı yoktur olsa dahi cezayı hakem keser. Deniz'in yaptığıyla Elmander'in sürekli sürekli gidip Deniz'in aşil tendonuna basmaya kalkmasının bağlantısı ne asıl?
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Zaten ikisi baya uzun süre sürekli sataşıp durdular birbirlerine. Ama sonra oyun devam ederken Elmander gidip denizin elini sıktı ve barıştılar.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Hani taraftar küfür ettiği için Ömer gidip onlara hareket çekebiliyor veya küfür edebiliyor ya ( sizin mantığınıza göre ) işte o yüzden Deniz 15 saniye öncesi Elmander' in ayağına bastığına göre Elmander' de Deniz' in ayağına basabilir.Kendimizle çelişmeyelim daha önce kurduğumuz mantıkları unutmadan davranalım lütfen
![]()
Football is simple,but Football Manager is not
İlk olarak Deniz Elmander'i itiyor ve ayağına basıyor, sonrasında Elmander'le itişiyorlar, sonra gidiyor Melo'ya bişeyler söylüyor, Elmander'le biraz daha itişiyorlar, sonra Elmander hafiften bi tekme gösteriyor, Deniz önce 1-2 adım üzerine yürüyüp girişirse birşey elde edemeyeceğini idrak edince yatıyor yere.. Ben burada Elmander'in yaptığını savunmuyorum, ancak Deniz'in yaptıklarını "amatör futbolcuysanız bilirsiniz" diyerek geçiştiremeyiz bence.. Kaldı ki bunlar da amatör topçu değil, ben hiçbir profesyonel maçta da Deniz'in yaptığı gibi saçma sapan hareketler yapan adam görmedim.. Cezai yaptırım filan gibi birşey de söylemedim ben zaten, futbolcunun vuruşunu engelleyecek derecede yakında durmak yasak, ki Deniz bir ara Melo'yla neredeyse omuz omuza duruyordu..
Yani tamam yine saldırın, Elmander yine ceza alsın da, biraz daha mantıklı gelin be abicim.. Bu konu altında Elmander'in yaptığı yanlışı konuşuyorsan bugün Alex'in ve Cristian'ın yaptığı yanlışı da görmezden gelmeyeceksin..
Bence de Elmander'in ceza alması yanlış olmaz.
kim alex'in yaptıgını yada cristian'ın yaptıgı görmezden geliyor? Ya varya zaten şu videoya bu şekilde açıklama getiren adamlarla tartışmayacaksın bile, aynen aynen Deniz basmış sonra gitmiş itmiş falan eski fenerli sonuçta Alex'ten falan öğrenmiştir
Ayrıca Deniz'in yaptığı penaltı kullanacak oyuncuyu psikolojik olarak rahatsız etmeye çalışmaktır. Elmander'in ayağına bilinçli basmadığı net belli videoda. Sonrasında Elmander'den kurtulup asıl hedefi Melo'yu rahatsız etme konusuna dönmeye çalıştıkca Elmander uğraşıyor kendisiyle. Bu rahatsız etme de futbolda çok yaşanan normal bir olaydır.
Adam arkası kendine dönmüş duran adamın güya hafifçe Aşil tendonuna basıyor. Bişey olsa 1 seneden erken kazanamaz eski sporcu sağlığını ama 3-5 fanatik bunu Deniz'e bağlayabiliyor vallahi bravo.
Kendinize gelip insanları bir sınıfa sokmayı bırakıp sonra yorum yapmayı denerseniz daha başarılı olursunuz. Şuan aldığınız yenilgiden mi bilmiyorum ama garip bir alınma , yanlış yorumlama ve insanları küçümseme(bunlar bilmez ben bilirim) modundasınız.
Kimsenin demediği şeyleri söyleyip dalga geçmeye çalışıyorsunuz. Bu güzel demek ki kendinizi savunacak fikir üretemediniz. Herşey ortada 2 taraflı itişme var ama siz bunu tek tarafa yani Elmander' e bağlıyorsunuz. Bir olayın olması için her zaman bir neden gerekir. Burada neden Deniz , olayı yapan Elmander dir. Bu yüzden ceza gerekiyorsa 2 oyuncuda ceza almalıdır. Şuan forumda çok kullanılan "tahrik" kavramı işte bu Deniz' in yaptığıdır.
Bakın yine istediğiniz yere çekmişsiniz mesela.. Benim mesajımı okuduysanız Elmander'i savunmadım zaten, karşılıklı birkaç futbol dışı hareketten sonra Elmander'in arkadan yoklama yaptığını söyledim zaten.. Ve evet bu da ceza gerektiriyor, ki çatır çatır da veriyorlar yani.. Ama kalkıp da Deniz'in yaptıklarını futbol içi kabul edip Elmander'i asalım demek ne kadar objektif bir tavır, bunu tartışmak gerek..
Ayrıca Alex'ten öğrenmiştir gibi bir söylemim de olmadı, sizin maç konunuza dönerseniz Alex'le ilgili yazdığım bir şey var o da maçtan bağımsız bir durum zaten.. Öğrense öğrense Ömer'den öğrenmiştir, aşağı yukarı aynı tavır içinde ikisi de..
İtişmek futbol dahilindedir ben bu yüzden tek taraflı bakıyorum. kimse itiştiği için ceza almaz ama itiştiği oyuncu arkasını dönüp gittiğinde arkasından gidip aşil tendonuna basarsa bir futbolcu bu net bir cezayı hak eder. Bakın ben Elmander'i çok severim daha önce farklı farklı yerlerde belirttim bunu ama aşil tendonu sporcular için çok kritik bir bölgedir, sırf ben tahrik oldum yaa mantığıyla gidip bir oyuncunun kariyeriyle oynayamazsınız.
Tekrar söylüyorum bence tek taraflıdır çünkü itişme bi nebze olsun futbolun içinde kabul edilebilir.Sizler itişme ile aşil tendonuna basmayı karşılıklı tahrik olarak yorumlayabiliyorsunuz bu büyük bir yanlış benim bakış açıma göre.
İtişme diye adlandırmışım pardon. 2 taraflı ayağa basmadır olay. Dikkatle izlerseniz ilk pozisyonda Deniz geri gelirken basıyor. 2. pozisyon zaten malum.
ek: 2 taraflı ayağa basma olduğu için tahrik olarak adlandırıyorum zaten.
neyse burayı çok meşgul etmeyelim ama zaten deniz'in bastığının farkındayım ama onun yanlışlıkla olduğunun da siz farkındasınızdır neyse Deniz'i savunmuyorum bu arada ama cezai yaptırıma tabi tutulacak şeyler değil bana kalırsa onun yaptıkları, o futbolun çamur yapabilme kotasından yararlanıyor olmasa daha iyi tabi ama deniz bunun için ceza almayacaktır.
Elmander'i sakın savunmayın, ikinci kez yapıyor. Birincisinde kasti değilmiş, iyi niyetmiş bilmemne Fenerbahçe maçı için 'bir şekilde' kılıf uydurup cezasını düşürtmüştüler ama bir yere kadar. Bu nedir ya? Nerden buluyorlar bu cesareti? Nedir bu çirkeflik? Nerde bu devlet?!