Bu senelik bu konu kapanacak gibi, seneye yine ortaya çıkacak tabii, orası kesin...
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın önceki gece BJK TV’de katıldığı programda, “Ben stat konusunda Galatasaray Kulübü’ne kırıldım. Sayın Başbakan stat konusunda bize destek vereceğini söyledi. Ancak kendisini Galatasaray camiasıyla karşı karşıya getirmek istemem. Gerekirse 1 yıl daha İnönü’de oynarız” diyerek sinyalini verdiği konuda tablo netleşti.
Yönetim, yeni sezonda da ‘evinde’ kalmaya karar verdi. Bu kararın perde arkasını ise HABERTÜRK araştırdı. İnönü projesinin 1 yıl ertelenmesinde kilit ismin teknik direktör Samet Aybaba olduğu ortaya çıktı.
“HOCAMIZ BÖYLE İSTEDİ”
Aybaba’nın Avusturya kampına gitmeden önce başkan Fikret Orman ile görüşüp, “Hem ben yeniyim, hem de takım yeni. Kulübe alışana kadar maçlarımızı başka bir statta oynamak risk. Kendi taraftarımızla bütünleşirsek bu sıkınıtılı süreci çözeriz” dedi.
Bunun üzerine başkan Orman da henüz finansal sorunları aşılmadığı ve gerekli izinlerin tam olarak çıkmadığı İnönü Stadı’nın yıkımından vazgeçti. Takımla birlikte Avusturya’ya gelen futbol komitesi üyesi Ahmet Kavalcı da, stadın bu yıl yıkılmayacağını söyleyerek, “Samet hocanın da isteği üzerine 1 yıl daha kendi stadımızda oynayacağız. Hocadan böyle bir istek gelince biz de uygun gördük” diye konuştu.
En doğru karar. Yeni yapıLanmada taraftar ve İnönü Stadı takımı motive edici bir faktör oLacaktır.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Ben artık stat inşaatının bir an önce başlamasını istiyorum. Çünkü rakiplerimiz her sezon Beşiktaş'tan 30 milyon dolar daha fazla kazanıyor. Beşiktaş'ın kasasına böyle bir para girmiyor. Artık acele etmemiz lazım
Fikret Orman böyle demişti.Bu maddi darlıkta Beşiktaş'ın yeni stada girişmesi onları dahada batırabilir.Yeni stad için seneyede başlanıcağını sanmıyorum.Plan,program yok.Akışına bıraktılar heralde işleri.
Şu aşamada bence doğru karar verildi..
Bence de en doğrusu bu karmaşa içinde hiç gerek yok bu tip işlere girmeye.Bu sezon bir oynansın bakalım ne olacak ne bitecek.
Inönü'de bir sezon daha oynayacağımıza göre yönetim İnönü'de organizasyonlar düzenlemeli ve mesela kombine satışlarında söyle bir slogan yapabilirler son kez İnönü'de takımını desteklemen için kombine Kart'al.
Bence de doğru karar. Önümüzdeki sezon başlarsa inşaat, stad sıkıntısı da olmaz ve direk Olimpiyat'a gideriz. Yeni stad yapılınca da döneriz tekrar. Bildiğim kadarıyla, 1 sene sürecek Olimpiyat'ın kapalı kalması zaten.
Benim anlamadığım stad için kazma şu an bile vurulsa nasıl bir şey yapılacak. Plan yok proje yok, hiçbir şey belli değil.
Screw you guys, I'm goin' home
Beşiktaş kesin açıklama yapsın, bu sezon İnönüdeyiz diye, üzerinden 1 hafta geçmeden Olimpiyat'ın bakımı da ertelenir.
Beşiktaş'ta başka boş alanlar illa ki vardır.Ben 1 senedir okul sebebiyle gidiyorum 2 yer kestirdim gözüme ama oralarda meydanda olduğu için inşaat zor iş.
İlla ki plan , proje vardır adam çıkıp Televizyonda anlatmayacak heralde.Olayların iç yüzünü bilmede yok demek veya var demek hata olur.Belki de plan projeler yapıldı sonradan bir yerinde hata çıktı veya hiç yapılmadı o yüzden 1sene erteleniyor.
Sanmıyorum her turnuva için başvuru yapıyoruz.İlla ki birisi bizde yapılacak bu yapılırkende stad gereksinimi olacak.İspanya Almanya maçıının Kasımpaşa stadında olduğunu düşünsenize...
Beşiktaş camiasının uzun süredir en büyük hasretlerinden birinin BJK İnönü Stadyumu'nun yerine yapılacak yepyeni bir stadyuma sahip olmak olduğu tüm spor kamuoyunun malumudur.
Yıllardır gündeme getirilmesine rağmen yeni bir stadyum yapımı için geçmiş yönetimler tarafından BJK adına herhangi bir izin alınmadığı da aşikârdır.
BJK'nın yepyeni bir stadyuma kavuşması için Yönetim Kurulumuz iş başına gelir gelmez kararlılıkla çalışmalarına başlamıştır. Tekrarlamak gerekirse günün ihtiyaçlarına ve Beşiktaş camiasının beklentilerine cevap veremeyen BJK İnönü Stadyumu'nun yeniden ve yerinde yapılması kararı alınmış olup bu konu ile ilgili izin, proje ve inşaat çalışmaları hızla ve kararlılıkla devam etmektedir.
2012-13 sezonu içerisinde inşaat çalışmalarının başlayacağı öngörülerek maçlarımızı TT Arena Stadyumu'nda oynama isteğimiz Sayın Başbakan'ımıza, Sayın Gençlik ve Spor Bakanı'mıza, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne, TFF yetkililerine ve Galatasaray Spor Kulübü yönetimine iletilmiştir.
GS yönetiminin teklifimizi kabul etmemesinin yanı sıra, bazı GS yöneticilerinin konu ile ilgili 100 yıllık dostluğumuza yakışmayan açıklamaları camiamızı son derece üzmüştür.
Yönetim Kurulumuz, sporun temel prensiplerinden olan dostluk ve paylaşıma aykırı bu yaklaşımlar nedeniyle, 2012-13 sezonundaki maçlarımızı BJK İnönü Stadyumu'nda oynama kararı almıştır.
Konuyla ilgili süreçte yardım ve desteklerini kulübümüzden esirgemeyen ve bu sezon da BJK İnönü Stadyumu'nda oynama kararımızı anlayışla karşılayan Sayın Başbakan'ımıza ve Sayın Gençlik ve Spor Bakanı'mıza bir kez daha teşekkür ederiz.
Camiamızın tüm kesimlerini takımımızı desteklemek amacıyla önümüzdeki sezon da BJK İnönü Stadyumu'na davet ediyoruz.
Saygılarımızla,
BJK Yönetim Kurulu
Last edited by uAburak89 : 10.Temmuz.2012 at 21:37
Herkes için en iyisi oldu.
Olmasi gereken idi.
Bu sene bu iş bitmeliydi seneye aynı tantana tekrar olacak.
Bu haber en çok, çok sevgili galatasaraylıları sevindirecek![]()
FM Gazetesi
Bize laf çarpılması falan hiç umrumda değil, gelmeyin gerisi hikaye.
Seneye büyük ihtimal Avrupa'ya da gidersiniz, hiç kaldırmaz bizim stat yine. Olimpiyat'ın bakımı yapılsın, stadınız yapılırken 70000 kişiye oynarsınız daha ne..
Zamaninda bizi Olimpiyata mahkum eden BJK karsiligini almis oldu. Keser döndü sap döndü gün oldu hesap döndü.
sen de ezbere konuşuyorsun o zaman
6,5 milyon dolar bedel istemişler sonra biz çağırdık onlar gelmedi diyorlar. biz de 10 milyon fiyaty çekerdik o zaman. hayır demekle bunun ne farkı var?
ayrıca istanbulspor olayını da bilmiyorsun, o yüzden sen de ezbere konuşmuş oluyorsun.
Fikret Orman o dönemin yöneticisi olmalı, ama açıklamalarında arkadaşlara sordum o dönemki falan dedi ben o kısmı anlamadım.
Miktar tam olarak nettir bilmiyorum ama o dönemde iyi para istenmiş. Yani karşılanma ihtimali yokmuş. Maç gelirlerinin yarısı diye biliyorum ben. Sonuçta biz de aynı şekilde ağır bedeller talep etmeye kalkabilirdik, bunun yerine açıkça hayır istemiyoruz demek ima etmekten iyidir her türlü bence.
Ayrıca açıklama da bold yaptığım kısımlar, dikkat çekici.
Güzel oldu.Bakalım olimpiyat 1 senede bitecek mi?Yoksa ertelenip yine senaryolar mı dönecek?En azından Arena'da oynayamıyacağını anladı Beşiktaş yönetimi.Seneyede başlanıcağını sanmıyorum.Bu maddi tablo ile zor.
Varsayalım ki dediğin doğru olsun. 6.5 milyon istedik diyelim. Bu kabul etmediğimiz anlamına mı geliyor? Sizin bize direk hayır demeniz ile bir bedel biçmeniz arasında dağlar kadar fark var. Bize deseydiniz ki şu kadar bedel verin, illaki üzüntü olurdu ama düşününce derki insan "adamların stadı sonuçta birlikte kullanacağız ve bedel vermek lazım" gibi bir şey söylerim. Ki biz bunu yapmışız. Ama sizin yaptığınız bambaşka bir şey. Biraz tarafsız bakmanı öneririm bu olaya.
FM Gazetesi
Serdar Bilgili'nin ilk döneminde stat ve tesislerden sorumlu yöneticiydim ve bu konuda bir talep gelmedi bize dedi.Sonraki dönemdeki arkadaşlara da sordum olumsuz yanıt verilmemiş dedi,hatırladığım kadarıyla.
Ben açıkcası o muhabbetleri hatırlamadığım için soruyorum bunları.Benim aklımda kalan sizin ŞL ve derbileri Olimpiyat'ta oynadığınız.Tabii şöyle bir durum da var.O dönem bizi Olimpiyat'a mahkum etmiştiniz deniyor.O zamanlar orası yeni yapılmıştı ve Zulümpiyat olduğu bilinmiyordu muhtemelen.Hatta yine yanlış hatırlamıyorsam,Fatih Altaylı'nın bir açıklamasında okumuştum,ŞL maçlarını oynamak için teklif yaptıkları ve o dönemki yönetimimizin belli bir miktar istediği,Gs yönetiminin ise bunu ödemek yerine Olimpiyat'ta oynamayı tercih ettiğini söylüyordu.
Bu arada başkanımız o gün stadı paylaşmak için yapılan teklifin içeriğinde maddiyatın da olduğunu söylemişti.Neyse,ben açıkcası camianızın stadı paylaşmak istememesini normal karşılıyorum.Fakat o dönem bazılarının hakaret etmeleri ve sergiledikleri aşağılayıcı tavırlar hoşuma gitmemişti.
Last edited by GeNç KaRTaL : 10.Temmuz.2012 at 22:22
So what?
Saike
Sonunda akıllıca bir hareket yaptı yönetim bu dönemde yeni stad saçmalıktı şimdi gelsin paralar tabi taraftar takımına sahip çıkarsa.
İnönü stadında Beşiktaş 20 bin veya 25 bin kişiyle maçlarını oynar.
Allah korusun stadda bir sorun oluşsa, yıkılma birşey buna da en çok G.Saray'lılar sevinir herhalde.
Olaylar iyice çirkinleşmeye başlamışken stadın yapımının ertelenmesi iyi oldu.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Stadı yapmaya para bulamdılar bunlar da bahaneler işte yahu anlasanıza. Bir tek stad TT Arena mı allasen? Stadı yıkıp yenisini yapacağım diyen adam gider 1 sene Kasımpaşa stadında oynar, başka yerde oynar ama oynar.
TT Arena'da oynamak istiyoruz dediler baktılar Galatasaray'da diretiyor haaa dediler bari top bizden çıksın. Biz stadı yıkıp yapacaktık ama Galatasaray yanaşmadı deyip topu Galatasaray'a attılar. Ben de yedim cidden.![]()