Sayfa 5 / 6 İlkİlk ... 3456 SonSon
121 ile 150 arası toplam 195 sonuç

Konu: Gol Dakikalarını Önceden Gördüm

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by ThreepWooD View Post
    Yahu oyunu kaydetmiş olsam da işlerine yaramayacaktı ki.Ha normal hatasız bir maçı kaydetmişim ha bunu çözüm için ben oynarken durdurmam onların oyuna gelmesi gerekirdi.

Anladım işte çamur atınca elime ne geçecekse..
    Abi SI'ın genel politikası bu. iyi niyetli olsalar inkar etmek yerine açıklama yaparlar

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Save olsa bir şekilde o maçı baz alıp hatayı bulma şansları olurdu. Save yoksa durum samanlıkta iğne aramaya döner. Bu yüzden önemli save dosyası.

Bu konuyu gördükten sonra aynı olay benimde başıma geldi maça başladıktan sonra bir işim olduğundan maçın başından itibaren izleymemeiştim geldiğimde 2-0 gerideydim ve arkadaşdaki problemin aynısı oldu bende acaba bizim takiklerimiz ve benzeri değişiklikler maçı etkilemiyormu diye düşünüp bütün oyuncuları forvete koydum sonuç o dakikada gol olmadı ve 8-1 yenildim.

Sanırım oyun mevcut taktikte hiç bir değişiklik olmadan maç bitirse sonun ne olacağına direk hesaplıyor vebu sonuç oyunun bir bugından dolayı arkadaşda ve bende olduğu gibi maçda direk gözükebiliyor ancak içiniz ferah olsun eğer taktiğinizi değiştirirseniz o gördüğünüz sonuçda değişecektir.

Nesil
    2008
    Yer
    Antakya

Quote Originally Posted by mehmet958 View Post
    Bu konuyu gördükten sonra aynı olay benimde başıma geldi maça başladıktan sonra bir işim olduğundan maçın başından itibaren izleymemeiştim geldiğimde 2-0 gerideydim ve arkadaşdaki problemin aynısı oldu bende acaba bizim takiklerimiz ve benzeri değişiklikler maçı etkilemiyormu diye düşünüp bütün oyuncuları forvete koydum sonuç o dakikada gol olmadı ve 8-1 yenildim.

Sanırım oyun mevcut taktikte hiç bir değişiklik olmadan maç bitirse sonun ne olacağına direk hesaplıyor vebu sonuç oyunun bir bugından dolayı arkadaşda ve bende olduğu gibi maçda direk gözükebiliyor ancak içiniz ferah olsun eğer taktiğinizi değiştirirseniz o gördüğünüz sonuçda değişecektir.
    Şöyle bir baktım da ilk yarıda ki son gol neden eş zamanlı değil ?

Daha anlaşılır olması için sadece gol cetvelini gösteren kısmı aldım. Normalde ilk yarının 0-2 olması lazım. Ama 1-8 lik skorda ilk yarı 0-3 ya da 1-2 bitmiş. Herhalde 45+ da bir gol olmuş. Yani 2. gole kadar aslında eş zamanlı ama 3. gol olması lazım iken aşağıda olmuyor.

İlk yarıları da eşitleyen bir resim yaptım yine son gol olması gerekirken olmamış diğer resimde.

Last edited by lexoqe : 02.Kasım.2012 at 23:18

Quote Originally Posted by lexoqe View Post
    Şöyle bir baktım da ilk yarıda ki son gol neden eş zamanlı değil ?

Daha anlaşılır olması için sadece gol cetvelini gösteren kısmı aldım. Normalde ilk yarının 0-2 olması lazım. Ama 1-8 lik skorda ilk yarı 0-3 ya da 1-2 bitmiş. Herhalde 45+ da bir gol olmuş. Yani 2. gole kadar aslında eş zamanlı ama 3. gol olması lazım iken aşağıda olmuyor.

İlk yarıları da eşitleyen bir resim yaptım yine son gol olması gerekirken olmamış diğer resimde.

o gol uzatmalarda bir de dikkat edersin alttaki resimde sağa doğru kayma var

Nesil
    2008
    Yer
    Antakya

o gol uzatmalarda
    Peki 0-2 lik resimde 3. golü önceden görüyoruz. Siz bunu bildiğiniz için taktik değiştirdiniz işte kaleciyi forvete alıp forveti kaleye geçirme gibi. 2. yarı önceden gözüken gol silindi değil mi ?

Rica etsem kayıtlı oyunu atar mısınız bana.

Quote Originally Posted by lexoqe View Post
    Peki 0-2 lik resimde 3. golü önceden görüyoruz. Siz bunu bildiğiniz için taktik değiştirdiniz işte kaleciyi forvete alıp forveti kaleye geçirme gibi. 2. yarı önceden gözüken gol silindi değil mi ?

Rica etsem kayıtlı oyunu atar mısınız bana.
    evet dediğiniz gibi yaptım değişikliği ve 3. golu yediğimde 2. yarıdaki gol silindi ancak kaleyi forveti alıp herkesi ileri koymak gibi bir değişikliği yaptıktan sonra 8-1 yenilince oyunu kaydetmedim oyunu kapatım resmi buraya koydum.

Nesil
    2007
    Yer
    Konya

mehmet958 noktayı koymuş.

@lexoqe
    oyuna uzatma dakikaları eklendiysen böyle olması normal.

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Bu seri çok sıkıntılı olucak belli böyle bir şey gerçektende varsa bu kadar fm yi boşuna oynamışız demektir.

Hımm....Taktikleri belirliyoruz,oyun motoru diğer takımla karşılaştırıyor ve başlangıçta eğer tektik değiştirmeden devam ederse maç 2-0 bitecek diyor.Sonra yapılan taktiğin doğruluğuna göre 2-1 2-2 oluyor maç.Basit.Oyun mantığı bu zaten.

Sizdeki sıkıntı önceden başlangıç skorunun gollerini görmek.

OLAY ÇÖZÜLDÜ NOKTA!

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by manager725 View Post
    Hımm....Taktikleri belirliyoruz,oyun motoru diğer takımla karşılaştırıyor ve başlangıçta eğer tektik değiştirmeden devam ederse maç 2-0 bitecek diyor.Sonra yapılan taktiğin doğruluğuna göre 2-1 2-2 oluyor maç.Basit.Oyun mantığı bu zaten.

Sizdeki sıkıntı önceden başlangıç skorunun gollerini görmek.

OLAY ÇÖZÜLDÜ NOKTA!
    ben olayın çözüldüğünü düşünmüyorum..
    yani oyuna başlarken hiç müdahale olmazsa skorun ne olacağı belli..
    yapay zeka olarak karşımızda yer alan bilgisayarın yönettiği takım skoru biliyor. eğer kazanacaksa hiç müdahale etmiyor olabilir. halbuki yanlış bi müdahale ile maçı bize verme ihtimali varken bunu yapmıyor olabilir.
    diyelim ki biz müdahale ettik.. o an yeni bir senaryo belirlendi ve yeni bir skor oluştu.. bilgisayar bunu da biliyor. eğer kaybedecekse müdahale ediyor. kaybetmeyecekse dokunmuyor..
    yani maç içersindeki olaylar anlık değil. bizim müdahalelerimize göre değişse bile total olarak bir senaryo.
    şöyle düşünün.. iki taraf da müdahale etmedi. oyun açılırken skor sizin lehinize 1-0 yazılmış ve gol 78. dakikada olacak.. birçok pozisyon oluyor ve çoğu saçma biçimde kaçıyor. direğe çarpıyor, kaleci panterleşiyor vs.. aslında biz maçı banttan izliyoruz ve sonucu belli olan bişey için dövünüp duruyoruz..
    bu durum maç motorundaki saçmalıkları da açıklıyor. gol 78de olacaksa öncesinde 10 tane net pozisyon kaçıyor. isterseniz oyuncularınız dünya starı olsun. anlık değil o olay. ne oyuncunun soğukkanlılığı etkiliyor o golün kaçmasını, ne bitiriciliği ne şans.. sadece senaryo..

Quote Originally Posted by serwan View Post
    yapay zeka olarak karşımızda yer alan bilgisayarın yönettiği takım skoru biliyor. eğer kazanacaksa hiç müdahale etmiyor olabilir. halbuki yanlış bi müdahale ile maçı bize verme ihtimali varken bunu yapmıyor olabilir.
    diyelim ki biz müdahale ettik.. o an yeni bir senaryo belirlendi ve yeni bir skor oluştu.. bilgisayar bunu da biliyor. eğer kaybedecekse müdahale ediyor. kaybetmeyecekse dokunmuyor..
    yani maç içersindeki olaylar anlık değil. bizim müdahalelerimize göre değişse bile total olarak bir senaryo.
    şöyle düşünün.. iki taraf da müdahale etmedi. oyun açılırken skor sizin lehinize 1-0 yazılmış ve gol 78. dakikada olacak.. birçok pozisyon oluyor ve çoğu saçma biçimde kaçıyor. direğe çarpıyor, kaleci panterleşiyor vs.. aslında biz maçı banttan izliyoruz ve sonucu belli olan bişey için dövünüp duruyoruz..
    bu durum maç motorundaki saçmalıkları da açıklıyor. gol 78de olacaksa öncesinde 10 tane net pozisyon kaçıyor. isterseniz oyuncularınız dünya starı olsun. anlık değil o olay. ne oyuncunun
    soğukkanlılığı etkiliyor o golün kaçmasını, ne bitiriciliği ne şans.. sadece senaryo..
    Doğru,olay çözüldü dedim ama sana hak vermemek imkansız,bu sorun seriyi bitirebilir.

Quote Originally Posted by serwan View Post
    bu durum maç motorundaki saçmalıkları da açıklıyor. gol 78de olacaksa öncesinde 10 tane net pozisyon kaçıyor. isterseniz oyuncularınız dünya starı olsun. anlık değil o olay. ne oyuncunun soğukkanlılığı etkiliyor o golün kaçmasını, ne bitiriciliği ne şans.. sadece senaryo..
    dediğiniz kısmen doğru ancak o maçın başındaki senaryo belirlenirken sizin taktiğiniz ve oyuncuların özelliklerine göre belli oluyor dolayısıyla "ne oyuncunun soğukkanlılığı etkiliyor o golün kaçmasını, ne bitiriciliği ne şans.. sadece senaryo.." denemez. Büyük ihtimal maç başlamadan önce topa sahip olma oranı, maçdaki korner sayıları, ofsayt sayılar vb. şeyler önceden sizin taktiğiniz, oyuncuların gücü, rakip takımın teknik direktörünün özellikleri, rakip takımın oyuncu özellikleri vs. bütün değişkenlere göre hesaplanıp belirleniyor. Bu yüzden sadece senaryo denemez bu senaryoya etki eden bir çok etmen var tahminim bunlardan biride oyuncunun form durumu ve her maçdan önce bu form durumu değişiyor böylellikle aynı maçı aynı taktikle ve herşeyi aynı yaptığımızda sonuç tamamen farklı olabiliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

dediğiniz kısmen doğru ancak o maçın başındaki senaryo belirlenirken sizin taktiğiniz ve oyuncuların özelliklerine göre belli oluyor dolayısıyla "ne oyuncunun soğukkanlılığı etkiliyor o golün kaçmasını, ne bitiriciliği ne şans.. sadece senaryo.." denemez. Büyük ihtimal maç başlamadan önce topa sahip olma oranı, maçdaki korner sayıları, ofsayt sayılar vb. şeyler önceden sizin taktiğiniz, oyuncuların gücü, rakip takımın teknik direktörünün özellikleri, rakip takımın oyuncu özellikleri vs. bütün değişkenlere göre hesaplanıp belirleniyor. Bu yüzden sadece senaryo denemez bu senaryoya etki eden bir çok etmen var tahminim bunlardan biride oyuncunun form durumu ve her maçdan önce bu form durumu değişiyor böylellikle aynı maçı aynı taktikle ve herşeyi aynı yaptığımızda sonuç tamamen farklı olabiliyor.

arkadaşlar eğer olay senaryo ise bunu anlamak çok basit oyunu kaydedin sonra maçınızı yapın
    sonra oynadığınız oyunu tekrar load edin tekrar oynayın.eğer senaryo belliyse alacağınız skor hep aynı olmalı.ama eminimki aynı olmayacaktır.

Quote Originally Posted by hakanergul View Post
    arkadaşlar eğer olay senaryo ise bunu anlamak çok basit oyunu kaydedin sonra maçınızı yapın
    sonra oynadığınız oyunu tekrar load edin tekrar oynayın.eğer senaryo belliyse alacağınız skor hep aynı olmalı.ama eminimki aynı olmayacaktır.
    yazdıklarımın şu kısmını kaçırmışsın
    Bu yüzden sadece senaryo denemez bu senaryoya etki eden bir çok etmen var tahminim bunlardan biride oyuncunun form durumu ve her maçdan önce bu form durumu değişiyor böylellikle aynı maçı aynı taktikle ve herşeyi aynı yaptığımızda sonuç tamamen farklı olabiliyor.

Bu oyunu bilen oynayan biri nasıl önceden ayarlanmış herşey diyebilir.

Yazılım uzmanı olarak kendi bakış açımdan olayı açıkliyim;

-Oyunu açınca maç bellidir evet doğru. Kimin sakatlanacağı, kimin kart yiyeceği vb. vb... Hiç değişiklik olmazsa maç belli rastgele değerler eşliğinde biter. Her dk yeni bi olay(taç,kart, pozisyon vb.) yapmakla arasında bi fark yoktur zaten.

Ancak oyuna müdahale edince taktik/mevki/pozisyon vb. vb. bunlardan sonra oyun yeniden yazılır. Senin 80 de yapacağın atakda bellidir, 90da yiyeceğin kartta. Ancak 85de değişiklik yaparsan 90da yiyeceğin kart değişebilir oyun yeniden hesaplanır.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Al hatta böyle birşey buldum. Benim bahsettiğim taktik bu değildi ama başka serilerde de bunun gibi onlarca "işe yarayan" taktik var

http://www.turksportal.net/dosya/fm/28425/bilgi/
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    Denizli - Köln

oyunu download ediyordum şu an, heves meves kalmadı. gerçi çoğu maçı çevirdiğimi de hatırlıyorum, bir arkadaş yazmış yapay zeka ile alakalı bir durum diye, bu daha mantıklı, yapay zeka bug ı olabilir. her sene fm çıkar çıkmaz bir güncelleme ekliyorlar, gene eklerler hallederler eğer full sürümde de bu olursa. ancak eğer kekleniyorsak 10 yıldır, bu demek ki 10 yılım bir uyutma ve kandırmaca olmuş diyebilirim. hey gidi he geçmişe gittim lan bi ara :S kocamışız be :S 18 yaşında başlayıp 28inde de hala bu oyuna para vermek konuyu dağıttım ya ekşi sözlüğe çevirdim olayı pardon

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Bu olayların 2side 2D maç seçeneğinde olmuş. Acaba 2D ye özgü bir şey mi?

Bu olay zaten var, en azından CM4 ( 2002-2003 sezonu çıkan CM) de vardı. birden fazla kişi aynı pc de kariyer yaptığımızda eğer maçlar aynı saatte oynanıyorsa, son skorlarda oyuncu kontrolündeki diğer maça, maç başlamadı diyordu. ama puan durumunda bu takımın puanından ve averajından o maçın aslında nasıl biteceğini biliyorduk. Eğer biz oyuncu-taktik değişikliği yapmazsak, CPU taktik veya oyuncu değişikliği yaptığı halde maç tam olarak önceki maçın sonunda puan durumundan okuduğumuz skorla aynı skorla bitiyordu.kazanan kişi taktiği ile oynamadığı için defalarca kez gördüm ordaki sonuçla tam olarak aynı bittiğini maçların. ama taktik veya oyuncu değişikliği yaparsak tamamen farklı skorlarla bitiyordu. Sonunda puan durumuna bakmayı yasaklamıştık eğer aynı zamanda oynanmamış bir maç varsa

Burdan anlışalacağı üzere evet maçların sonucu ve hatta CPU nun yapacağı değişiklikler biz maça başlar başlamaz yazılıyor, ama biz taktik veya oyuncu değişikliği yaparsak bu senaryo baştan yazılmak zorunda kalıyor. yani bence oyunun çalışma mantığında bir sorun yok taa CM4 te bile az önce anlattığım yolla yenileceğimi bildiğim bir maçı, maç başında yaptığım değişiklerle kazanabiliyordum o oyunun üzerinden 10 yıl geçti eminim şimdiki yapay zeka çok daha gelişmiştir, yani düşündüğünüz gibi birşey yok.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

senaryo elbette olacak. ama o senaryoda belli başlı şeylere göre olacak. yukarıda sayılan etkenlere göre belirlenecek. bu çok normal. en basitinden tatile gittiğimiz maçlar nasıl hemen bitebilirdi ki ? verdiğimiz komutlara göre o senaryo oynanıyor işte. benim düşüncem; verdiğimiz komutlarla oyunun akışı değişiyor mu değişiyor ve o önceden belli olan senaryoyu bana oynanmadan göstermesin(cenkere yaptığı gibi) gerisi önemli değil bence.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ben de buna bağlı olarak biz özeti izliyoruz demiştim.

Milisaniye önce olması ya da maçın başında olması, eğer bir müdahale yoksa çok da önemli değil. Mücadele modunda anlık sonuç ekranı var, basıyorsun ve bir kaç saniye sonra maçın sonucunu veriyor. Yani bilgisayar için o maçın senaryosunu yazmak çok kısa bir süre alıyor. Pozisyondan milisaniye önce de olsa maç başında da olsa o pozisyon kaçacaksa kaçıyor.

Bilgisayarın sonucu bilmesine gelirsek, aslında bilgisayar sonucu bilmiyor. Bilgisayar değişkenlere göre maçı oynatıyor, sen oyunu önde götürüyorsan, rakip takımın hocasının özelliklerine göre senaryoyu sürdürüyor.

Mehmet topu geriye oynuyor, geriye oynadıktan sonra rakibin hamlesini oynatıyor, ona bağlı olarak senin hamleni şeklinde sürdürüyor oyunu. Eğer hiç müdahale olmadan oyunu izlersek ve öndeysek yine görüyoruz ki yapay zeka da maçın sonlarında kazanmak adına hamleler yapıyor. Kazanamayacağını biliyorsa neden yapıyor şeklinde düşüncen var sanırım ya da maç sonucu belliyse, yani her değişikliğe rağmen kazanamayacaksa neden kazanmaya yönelik o hamleyi yapıyor ve biz de bunu izliyoruz demek istiyorsun sanırım.

Ben de buna cevap olarak, o anda maçın sonucunu bilmediğini söylüyorum. Evet maç başladığı anda sonucu belli (eğer müdahale yoksa) ama o sonuca ulaşırken yapay zeka da bilmiyor, değişkenlere göre ortaya çıkan durumu yansıtıyor.

Ömer abi olabilir, belki de o değildi ama geçmiş serilerde, oyuncu topu aldığında 12 ihtimal var ve buna bağlı tercih yapıyor gibisinden bir söylem olmuştu sanırım, sayı çok da önemli değil, top oyuncuya geldiğinde, pas vermek, şut atmak, topu sürmek, geriye dönmek, taca atmak gibi gibi seçenekleri var, bunlardan birisini yapıyor, buna bağlı verilen karşılık sonucunda yeni değişkenler, yeni senaryolar devam ediyor, maçın başında. Her harekete bir karşılıkla 90 dakika oluşturuluyor ve biz izliyoruz.

Oyun içinde müdahale ettiğimizde zaten anlık beklemeler oluyor, o esnada yine oyun hızlı bir şekilde, yeni senaryoyu oluşturup, bize oynatıyor sadece.

Yazmıştım sildim, kadere benzeten bir örnek verecektim ama dini konularda tartışma çıkabilir diye sildim. Yani oyunun sonucunu önceden bilmesi, onu yaşamış olmasından kaynaklı. Her şey o saniyeler içinde zaten yaşanıyor, bize ise oyunun amacına yönelecek şekilde izlemek kalıyor.

Tabi bunlar benim kendi yorumlarım, böyledir diye bir iddiam yok.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Bu olay şimdi bana da oldu ve maçı durdurdum bekliyorum şu an..

Bakın burda hemen hemen 40. dakika civarı.. eğer o dakikada gol olursa ve daha da gol olmazsa hemen bu kayıtlı oyunu SI'nin gözüne sokmak lazım..

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Gol olurkenki anın SS'sini almayı unutma. Hatta en sağlamı oyunun videosunu çek. Çeşitli programlar var bunun için

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

maçtan önce save var mı ?

senin yerinde olsam tüm oyuncuları forvete alırım kaleye de forveti koyarım. bakalım o dakikada gol olacak mı ? ya da takımı tamamen geriye yasla , yine golü yiyecek mi ?

ikinci söylediğim daha mantıklı sanki
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

golün üzerine gelince kimin atacağını yazıyor mu ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    golün üzerine gelince kimin atacağını yazıyor mu ?
    Evet o dakika geçene kadar isim yazmıyodu ancak ilk yarı bittikten sonra bana bir önceki maçta gol atan şahsın ismi vardı..

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Save dosyası ile alakalı olmayabilir. Hani maça girerken "Maç yükleniyor" kısmı var ya. Tam o sırada bir bozukluk olup bu bug'u çıkartıyordur. Yani aynı maçı 2. kere yüklediğinde bu sefer düzgün yükleyebilir.

Bence taktik değiştirmeyip videosunu al kesinlikle. Sonra hepimiz twitterdan vs göndeririz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Arkadaşlar gol olmadı o dakikada, ancak bu işaret çıkınca oyuncum sakatlanmıştı ve gördüğünüz üzre oyuncu değiştirmek zorunda kalmıştım.. top olan yerde gol olmadı ve ilk yarı bitti.. 2. yarıda da hiç değişiklik yapmadım 87. dakikada gol attım ve 1-0 yendim, gol olur olmaz o çizgi gitti..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

gol olmaması iyi olmuş

Sayfa 5 / 6 İlkİlk ... 3456 SonSon

Mesaj Yetkileri