Uçakla Hollanda'ya gidip takımla sözleşme imzaladıktan sonra, başkan bana kalacağım yeri gösterdi. Zaten bekar olduğum için bir eve gerek yoktu, kulübün misafir konutlarında kalacaktım.
Tarih daha erken olduğu için AFC'ye nazaran avantajım şu: hemen ertesi gün antremana çıkmayacağım. Oyuncular tatilde olduğu için saha içerisinde bir işim yok şu an. Yapmam gereken şey takımın teknik analizini yapmak, kadroyu tanımak, sonrasında da satılığa veya kiralığa çıkarılan, ya da sene sonunda sözleşmesi bitecek oyunculara imza attırıp taktik konusuna yönelmek. Bu bağlamda başkandan geçen sezonda oynadığımız bütün maçların kasetlerini istedim, evde izleyeceğim.
Konutuma döndükten sonra, kulüp üzerine biraz araştırma yaptım. Hollandaca bilmediğim için İngiltere'yi, Suat Usta'yı aradım, o çevirdi söylediklerimi. Sezonu 13. bitirmişler. ''Hayırlısı olsun'' dedim kapattım telefonu. Suat'la da daha işim olmaz.
Gelgelelim, çevirdikleri önemliydi. Bunları size de aktarmak istiyorum:
AGOVV Apeldoorn, Jupiler League(Hollanda 2. Ligi)'de oynayan, renkleri mavi-beyaz olan bir futbol takımıdır.
25 Şubat 1913'te kurulan ekip, şu ana dek 2 kere isim değiştirdi. İlk ismi AGOSV(Apeldoornse Geheel Onthoudersvoetbalvereniging Steeds Voorwaarts) olan kulüp, sonrasında başka bir kulüpte de Steeds Voorwaarts kelimelerinin geçmesi üzerine isimini AGOV(Apeldoornse Geheel Onthouders Voetbalvereniging)'a çevirdi. Bu kelimeler ''İçki karşıtları için Apeldoorn kulübü'' anlamına geliyordu. Sonrasında kulübün ismi bir kez daha değiştirildi ve şu anki ismi olan AGOVV(Alleen Gezamenlijk Oefenen Voert Verder) oluştu. Bu kelimeler ''Sadece çalışmak bizi bir araya getirir'' anlamını taşıyor.
Kulüp tarihi boyunca önemli bir başarı elde edememiş, hep asansör takım olmuştur. AGOVV'un altyapısı ise Hollanda'dan genel yapısından kaynaklanan bir şey mi bilmiyorum ama, etkili oyuncular çıkarmıştır. Kulübümüzün çıkardığı(ya da yetişmesine büyük katkıda bulunduğu diyelim) en önemli 3 oyuncu şu şekildedir:
1. Klaas-Jan Huntelaar
2. Dries Mertens
3. Nacer Chadli
2003'ten beri Jupiler League'de mücadele eden kulübümüz, 18 takımlı ligde son 2 sezonu da 17. bitirdi, ancak sadece 18. küme düştüğü için ligde kalmayı başardı.