Kartal da dinliyor sanki hea![]()
Kartal da dinliyor sanki hea![]()
Ben güçsüz derken beklerle kıyaslayarak söylemedim, savunmaya katkılarına göre söyledim. FB'nin kanatları Kuyt ve Caner sürekli savunmaya yardım ederken, Gaitan ve Salvio bunu yapamazlar. Yapmaya çalıştıklarında en fazla 50 dakika oynarlar, çünkü yeterli fizik güce sahip değiller. Sürekli pres yapacak bir takım da değiller, ilk maçta da kanatların ne hale geldiğini gördük. Bizim takımda Kuyt, GG, Caner 90 dk mücadele edebilecek güce sahip, Ziegler'de güçlü ama hızlı değil o yüzden zaten sıkıntı yaşıyor, rakip için bunu söyleyemezsin ama. Orta sahada biraz sakin olursak pas oyunu ile rakibi durdurabiliriz, önemli olan sakin olmak.
4-2-4 duzeninde cikarsa benfica iyi pas yapmamiz lazim, selcuk gibi pres altinda sacmalayan bir onlibero ile isimiz cok zor olucak bu aksam. tempoyu dusurup topa sahip olmayi basarabilirsek istedigimiz aliriz. 1-1 ya da 2-1 olabilir skor.
Zaten 1 gol atsak 2 tane gol yeme hakkımız var. 2 gol atsak düşünün işte. Ama golün ne zaman geldiğide önemli. 1 gol atıp Allah ne verdiyse savunma yaparsak belki 2 taneden fazla yeriz. Ama 1-0 geriden gelip 1-1 yaparsak ben maçı alırız bile diyorum.
İlk maçta keşke Caner olsaydı dediğimi net bir şekilde hatırlıyorum.
Salvio çok zorladı oradan pek bişey yapamadı belki ama Ziegler çok yalnız kaldı..
Aslında benim kafamdaki kadro bu maç eksikte olsa oluştu. Sow'u merkezde Caner'i solda istiyordum ancak Topal ve Meireles'in olmasını istiyordum.
Her neyse bence Salih ve Baroni de yeterli olacaktır. Soldan iyi ataklar geliştireceğimizi düşünüyorum ve Canere çok güveniyorum bu maçta artık ne olursa olsun buraya kadar geldiler buradan gerisi de gelmeli, gelmek zorunda.
Bu arada totem başarılı kıza söylettim rahat beyler![]()
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Geçen hafta Caner yoktu. Bu hafta kesin 1 golü var diyorum.Ayrıca sürpriz gol beklediğim isim Selçuk.
TariboWest
Bende Selçuğa evet yanlış okumadınız selçuğa çok güveniyorum![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Geçen hafta Ola John Gökhan'ı her atakta takip etmeye çalıştı ve ikinci yarı da resmen öldü, aynı şekilde Salvio Ziegler'in olduğu kanatta bile birşey yapamadı. Orta sahamız dediğin gibi çok kaliteli görünmeyebilir ama o üçlüye her seferinde Caner ve Kuyt ta yaklaşacaktır. İşte benim dediğim olay burada devreye giriyor, kanatları pres yapabilecek özelliklere sahip olmadığı için ve orta sahada (Perez'i hiç izlemedim bilmiyorum) matic te çok kaliteli bir oyuncu olmadığı için kalabalık bir şekilde topu tutabiliriz.
Bu arada bunarı yapalım derken kastım tabiki 90 dakika değil, 2 devrede 15'er dakika yapsak yeter diyorum. Ve bu 15 dakikalardan 1 tane gol çıkarırsak turu geçebiliriz. Sonuçta kalitesi sınırlı bir takım olarak çıkıyoruz sahaya. Aykut Kocaman ilk maçtaki gibi bir analiz ve motivasyon yaptıysa mümkün diyorum.
Tabiki ilk 15 dakikada 2 gol yeme ihtimalimiz de gayet mevcut.
Baroni'ye bile güveniyorsam hani zaten siz anlayın
Her hafta buraya gelip, Baroni'ye laf söyleyen ben Baroni'den bile bişeyler umuyorum.![]()
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Salih ve Selçuk ilk 11'de olmamalı. Salih oynarsa kanat oyuncularına büyük iş düşer, Fenerbahçe kendi yarı sahasına hapsedilir adeta. Selçuk'da orta sahada ağır kalır. En ideal tercih Mehmet Topuz olur bence. Güçlü ve hızlı bir oyuncu. Hem atakları keser, hem de ileriye top çıkarır.
Canım FEDA olsun sana !
Selçuk - Cristian - Topuz şeklinde başlayıp , Salih sonradan girebilir , ya da tam tersi.Bu rotasyondan başka orta saha tercihimiz çok kısıtlı , inşallah bir sakatlık veya kart olmaz.
Volkan
Gökhan
Yobo
Egemen
Ziegler
Salih
Cristian
Caner
Stoch
Kuyt
Sow
Bence en uygun kadro bu olur. Ama Caner'in ortada koşarak oynaması lazım. Stoch'un da geriye yardım etmesi gerekir. Kuyt zaten koşan bir oyuncu ve bu kadronun ofansı da iyi.
Bu kadro çok ofansif olur Selçuk,Topal'ın görevini yapacağı için o oynayacaktır.Aykut Kocaman bu kadar ofansif oynatmaz takımı Stoch yerine Selçuk oynar onun dışında bi değişiklik olmaz gibi görünüyor belki Caner kesik yer Stoch oynar o da olabilir.İlk yarı Lazio maçı gibi 0-0 bitirirsek final gelir gibi ilk yarıda yememek çok önemli bence.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Muhtemelen Selçuk-Salih-Cristian üçlüsü çıkacaktır ki eldekilerin en ideali bu 3'lü. Salih'in geçen maç sonradan oyuna girdiğinde göstermiş olduğu performans akıllarda soru işaretleri bırakmış ama maçın en tempolu halde olduğu bir dakikada oyuna daha ısınmamış birinin sahada olması es geçiliyor. Salih oynarsa eğer Ön orta sahada organize işini iyi bir şekilde üstlenir ve o bölgede topun biraz daha ayağımızda kalmasına yardımcı olur. Ayrıca Benfica çıkacakken yapacağı şok presler 3.bölgede savunma anlayışına uygun olur.
Selçuk bugün elinden geleni yapacaktır. Cristian da umarım mücadele eder ve o eli belinden iner. Ziegler için sadece dua ediyorum : ) Bunlar zayıf noktalarımız. Diğer oyuncular umarım mevcut performansların üzerine koyarak oynar.
Caner-Stoch tercihi de bizim ne kadar ileride veya geride olacağımızı belirleyecek.
...
Beni bile heyecan sardı Fenerbahçeli arkadaşları düşünemiyorum bileBu gece inşallah finaldeyiz başka yolu yok.
Salih girer girmez topu tutmuştu. Sol tarafa yardım falan da etmişti, benim gram şüphem yok.
Sadece o korner pozisyonunda yaptığı bir hata vardı ki çok kritikti ama beğenmediğimiz Ziegler araya girmişti
Bu takımda Ziegler'e gelene kadar Baroni adında bir adam oynuyorken ben kusura bakmayın ama koşan top attığında bişeyler yapmaya çalışan ve forması uğrunu gerçekten göz yaşı döken birisini konuşmam.
Baroni penaltı pozisyonunda ağladı falan deniyodu, Baroni ağlamaz
Salih oynarsa bence gole en yakın oyuncu olacak umarım gol atar. Çok heyecanlıyım çoook..
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Volkan - Gökhan - Yobo - Egemen - Ziegler - Selçuk - Cris - Kayt - Topuz - Caner - Sow
Salih oyuna sonradan girmeli takımı rahatlatmak adına.Mehmet Topuz ile başlamalı bence.
...
Egemen ve Ziegler yine kilit adamlar bence.Onlar nasıl oynarsa takımda ona göre oynar.![]()
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
edittttttttttt..........
beklenen 11 çıkıyor yani salih ilk 11'de.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Çok enteresan bir maç olacak gibi geliyor bana.
Avrupa'nın rengi olmaz inşallah bir finalle geri döneriz Portekiz'den. Umarım Kadıköy'de kaçan golleri aramayız.