ligde arayı açmaya başlamışsın avrupada chelsea nin işiini kadıköy de bitiririz sorun değil
ligde arayı açmaya başlamışsın avrupada chelsea nin işiini kadıköy de bitiririz sorun değil
Maçtan 1 gün önceki antrenmanda Mehmet Topuz'la çarpışan Gökhan sakatlandı, bu sakatlık sistemde biraz oynamaya götürdü bizi, bugün biraz daha garanti bir oyun oynamak adına sahada olacaz çünkü kazanmamız gereken çok önemli bir 3 puan var.
...
Dk.20 Korneri kullanan Stoch içeriye doğru havalanan Top Sow rövaşataya kalkıyor vuruyor ve muhteşem bir gol atıyor Moussa Sooow 1-0
![]()
...
İlk yarı sona eriyor Molde'ye karşı bariz bir üstünlüğümüz var, sürpriz bir gol yemeden 2'yi bulmalıyız. 1-0
![]()
...
Molde'yi geçeriz iyi gidiyoruz şuanda.
Dk.58 Mehmet Topuz aldı kanattan götürdü, yerden sert bir orta Sow hızlı davranıyor, Moussa Sooow 2-0
![]()
...
Ve 90 dakikanın sonu. Önemli bir galibiyet aldık ancak bunu dahada önemli kılan Chelsea'nin Almanya zaferi oldu, Eğer Chelsea Stamford Brigde'de Schalke'yi yenerse Schalke 3 puanda kalacak, bizde Molde'yi deplasmanda yenebilirsek puanımızı 9'a çıkaracaz ki son 2 maça girilirken alınacak 1 puan bile bizim gruplardan bir üst tura çıkmamıza yardımcı olacak.
...
chelsea müthiş bir kıyak geçmiş rovanş maçını da kesinlikle kazanmalı 5. haftada da almanyadan en az ikili averajda önde olacağımızı bir skorla dönmelisin![]()
...
Avrupa da da çok iyi gidiyorsun , bu arada bir iki şey merak ediyorum taktiklerde ilgili , benim takımda oyuncular ayağında çok tutuyor topu sonrasında kaptırıyorlar, ikincisi de topla fazla oynuyorum karşı kaleye gidiyorum ama net gol pozisyonlarına çok giremiyorum bunlar hakkında varmıdır bir bildiğin hocam ?
Taktik hakkında şurada da sorabilirsin vaktim oldukça daha geniş cevaplıyorum : )
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=115617
Yine de yeri gelmişken değineyim, oyun ve oyuncu yapın ile alakalı bir durum, Oyuncular zaten gerekli fizik kapasiteye sahipse ve gerekli komutlar verilmişse tempo yaparlar, dikkat edersen bizde alan savunma arkasına kaçıyor : )
Altını çizdiğim noktalara dikkat et, bunları hızlı ve tempolu bir oyun için gerekli takım komutları, Akıcı ve seri bir futbol ile hızlı bir tempo istediğin seri oyunu sana sağlar ancak başta dediğim gibi buna yatkın oyuncuların olması gerek, her şey taktikle bitmiyor. Taktik oturturken oyuncularının yeteneklerini mutlaka göz önünde bulundurman gerek, İlla maç kazanmak için harıl harıl hücum yapmaya, çok hızlı ve diri oyunculara sahip olmaya gerek yok, Doğru oyuncuları doğru yerde kullanmak ve doğru bir oyun -Oyunun el verdiği kadar artık- başarıya bir şekil götürür.
Örneğin önceki haftalarda bir Galatasaray maçı oynadık, o maça yedek oyuncularla çıktık ve galibiyet elde ettik, hatta galibiyetin baş mimarı takımın en küçük futbolcusu Recep'ti. Oyuncuları ve Sistemi doğru kullandıktan sonra gerisi birazda motorun yuvarlaklığına bağlı : )
...
Anladım hocam , deneyeceğim hepsini eyvallah anlatım için![]()
...
Salih ve Recep'te oynadığından beri gelişme var mı daha erken ama performansları çok iyi de acaba potansiyel olarakta karşılığını verecekler mi .
Salih'i fiziksel olarak 2 sezonda toparlamam muhtemel, 2 sezon sonra Orta alanda Alper'le beraeber 2'li olurlar ancak Recep için aynı şeyleri söylemek zor En az 21-22 yaşına kadar ancak toparlarız bu da 3-4 sezon olur, ne kadar çok şans verirsek o kadar ilerler. Hem takım, hem bireysel hem de Mentorlar eşliğinde çalışıyorlar, Tabi bu süreçte ne kadar az sakatlanırlarsa o kadar iyi olacak.
...
Ligin en iyi hızlı hücumcularına sahip takımlarından biri olan Kasımpaşa'ya karşı sürpriz atakları engellemek adına önlem aldık, başarılı oldu. Ancak onlar da bize önlem almış, golsüz bir maç tamamlandığına göre onlar da başarılı oldu : ) Böyle kayıplar olacak yeter ki oyun karakterinden ödün vermeden devam etmek, yoksa her şey sil baştan. Önümüzde Molde deplasmanı var, en güzel senaryo biz ve Chelsea'nin galibiyetleri üzerine.
...
kasımpaşa maçımda 1 puan iyidir hala liderlikte rahatsın molde ise zor maç ama ilk golü attımı iş biter bence
...
Dk. 12 Serdar Kesimal'in sağdan ortası Sow kafayı vuruyor ve goool ama ofsayt, ofsayt hakem bayrağı kaldırıyor 0-0
![]()
...
Dk. 45 Ceza alanı dışında seri paslaşmalar, Topuz'dan Topa'a o da bekletmeden içeriye doğru Sow'a, Sow döner dönmez yerden sert ve düzgün vuruyor ve bizi 1-0 öne geçiriyor ve ilk yarı bu golle sona eriyor.
![]()
...
2.yarıda 2-3 gol daha buluruz
Dk. 46 Ceza alanına giren Caner geride Stoch'a bırakıyor Stoch gelişine harika vuruyor ve gool 0-2 İkinci yarıya da golle başlıyoruz.
![]()
...
Dk. 48 Stoch'tan Sow'a harika bir ara pası, Sow kaleci ile karşı karşıya çok düzgün bir vuruş ve goool 0-3 Üst üste gollerle farkı bir anda açıyoruz
![]()
...
Dk. 75 Ender gelişen Molde ataklarından biri, Chima bir anda ceza alanı dışında pozisyon buldu, vuruşunda top yandan Auta çıktı.
![]()
...
Ve 90 dakikanın sonu, Stoch ve Sow'un harika oyunuyla galip gelmeyi başarıyoruz, Mehmet Topuz maalesef sakatlandı, daha önce 2 ay sakatlanmıştı bu defa 3 ay takımdan uzak kalacak, sözleşmesini yenileyip sezon sonunda satmakta yarar var. Chelsea Schalke ile berabere kalarak oyun bozanlık yaptı, kazansaydı işimiz çok rahat olacaktı ancak şimdi Almanya deplasmanında daha garantici bir oyun oynamamız gerekecek.
...
Topuz sakatlanmasaydı iyiydi,güzel skorla dönüyoruz
Emre, Krasiç, Gökhan ve Topuz 4 adam da As oynayan oyuncular ve şuan sakat, sakatlıklar biraz can sıkıyor : )
Şampiyonlar Ligi dönüşümde ligde sert bir kayaya çarptık, Antalyaspor karşısında oldukça sert bir mücadele oldu, Sow'un attığı golle galip geliyoruz ancak bundan daha çok sevindiğimiz bir diğer konu tabi ki sert geçen mücadeleden sakat vermeden çıkmak oldu.
...