Gol iki kere bile ofsayt olabilir, ilk pozisyonda top Diarra'ya gelirken de sanki önde gibi. Sonrasında zaten çok net ama, kaçırmışlar. Yapacak bir şey yok. Biz erken reaksiyon verebilsek zaten kazanırdık.
M.P. Antalyaspor kazanır
Berabere biter
Galatasaray kazanır
Gol iki kere bile ofsayt olabilir, ilk pozisyonda top Diarra'ya gelirken de sanki önde gibi. Sonrasında zaten çok net ama, kaçırmışlar. Yapacak bir şey yok. Biz erken reaksiyon verebilsek zaten kazanırdık.
Sorun basit aslında, biraz cesaret lazım. Deplasmanlarda yatan oyuncuları tespit edip o gün yedek kulübesine oturtacaksın. Onların yerine ilk 11 kalitesinde ve çok fazla forma şansı bulmayan, koşan, çabalayan ve takıma katkı sağlamak için 90 dakika koşan oyuncuları koyacaksın. Fatih Terim döneminde bunu bir nebze yapıyorduk ancak Mancini bunu hiç yapmıyor maalesef. Bazı oyuncuların yeri iyi oynasa da oynamasa da garanti. Zaten oyundan çıkınca da neden çıkıyorum diye şaşırıyorlar.![]()
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Tartışmayalım gerçekten ofsaytsa ofsayt golse gol. Yapcak bişe yok. Maçın hakkı Antalya'nındı bence. Samet Aybaba'nın ekmeğine yağ oldu Burdisso'nun oynaması. Takımda Muslera'nın yaptığını ceyhun yapmıyor. Adam ayağıyla kanata top gönderiyo Ceyhun al gülüm ver gülüm Semihte öyle.
Zaten ben kendi takımından çok rakiplere güveniyorum. Biz bu hafta kaybetsek haftaya rakiplerimiz kaybeder telafi ederiz. Şuan 3 derbi deplasmanı yaşayacağız ve 2 yenilgi hakkımız var. Bu avantaj ile geri kalan haftalara giriyoruz. Kaldı ki bu hafta Elazığ, haftaya Gençlerbirliğini yenersek zaten Trabzon maçına pıan farkını açmış bir şekilde çıkacağız.
Bana göre mağlubiyeti hakeden bir oyun oynadık.Faark 2 maçtı ve beraberlik alarak en azından bunu koruduk.Fenerbahçe'nin bu hafta nasıl kazandığı ortada onlarda ahım şahım oyun oynamıyor ve görüyorum ki rehavet üst seviyede.Bu takım asla pes etmez.Canları sağolsun haftaya kazanır yolumuza bakarız.Özür dileyenler daha sonra neler dileyecek hep beraber görücez.
Bence pozisyonda ofsayt yok temiz gol.Drogbaya verilen kredi de Umuta verilse keşke
Sneijder geçen hafta galiba gol sevincinde Sabriyi sakatlamıştı bu haftada Umut'u bayıltıyodu![]()
Geçen hafta Fenerbahçe'nin 2 maç üst üste kaybedip (ikisi deplasman) Galatasaray'ın 2 maç üst üste kazanmasından sonra (ikisi iç saha)
Orda bile maç önünde değindiğimden bahsetmişim, kesin orayı da alıntı yapsam daha öncesinden değindiğimi bulabilirimKısaca görünen köy kılavuz istemez, İşte Galatasaray, İşte Fenerbahçe.
...
https://vine.co/v/MZZnTqltXJb
Arkadaşlar kesinlikle amacım tartışma yaratmak falan değil ama dün Emreye laf edenler neden şimdi susuyor?
Burak atılmalıydı. Dirsek ve Küfürden. Hakem yanlış yaptı. Bi de sabri'nin hareket penaltıydı bence.
Sabrinin hareketine penaltı verilseydi biraz ağır bir karar olurdu sanki ama verse de kimse hata yaptı demez.
Merk:"Bir çok kural uzmanı tartışacaktır, tartışmalıdır da ama kural net.Yeni bir pozisyona girilmediği için ofsayt.
Orada bir yorum farkı var. Kural net demiş Markus Merk ama kural bence net değil, fluluk var.
Topun Tita'ya gidişi ve Diarra'nın düşüşü ofsaytta bırakmıyor pozisyonu. Hücumcu yerdeyken ofsayt olmaz ama savunmacı düşerse ofsaytı bozar. Mesele buraya kadar tamam, Diarra'ya çarpsa yön değiştirse ofsayt olmayacak.
Olay bundan sonra oluşuyor. Diarra kalkarken Tita'nın vuruşunu Telles karşılıyor. O sırada Semih de diğer direk dibine yetişmiş. Telles'ten gelen topa ayağa kalkan Tita vuruyor.
İlk pozisyon ofsayt ama yerde istemsiz düştü ise ofsaytta değil. İstemli mi, istemsiz mi muallak.
Kalkıp vurunca pasifte mi aktifte mi kalıyor muallak. Ofsayt kuralında bunun net açıklaması yok.
Daha beteri Telles'in karşıladığı top kesme mi, uzaklaştırma mı muamma. Bana göre uzaklaştırma ve ofsayt değil. Bir başkasına göre kesme denilebilir, o zaman ofsayt. Netlik yok. Yorum farkı.
FIFA bu kuralı koyarken kesmeyi ve uzaklaştırmayı tanımlamaya çalışmış. Dolayısı ile oyuncunun kaleci gibi kesme ya da uzaklaştırmasını açıklayan net tabir yok. Kaleciler elle tutar ya da dokunarak keser. Yumruk atmadıkça uzaklaştırmaya/oynamaya girmiyor. Diğer oyuncular için aynı durum geçerli olmadığı için karar muallak.
Ofsayt kuralı kaleci yerinde varsayıldıkça açık ama bu durumda yoruma bırakılacak kadar fluluk var. Telles zor durumda kalıp uzaklaştırmak sureti ile kesmek zorunda kalmış da olabilir. Ayağını öyle uzatmasa top kaleye gidecekse topu ileri göndermek de kesmek sayılabilir. Çok fazla muallak. Hakemlere bırakmak lazım herhalde.
![]()
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
evet kural çok net değil.
yalnız alex telles'in müdahelesi save'e girebilir. top çarpma değil "deflecting" değil. atlayarak müdahele o da en çok "save" e yakın.
ama şu konuda yüzde yüz eminim " deliberately play" kesinlikle değil. öyle olması için kontrol pas, tek pas gibi bir şey olması lazım. orada alex telles topa son anda yetişiyor zaten "deliberately play" yapabilmesi imkansız.
şu geri pas kuralıyla aynı mantık var. telles'in müdahelesi sonrası top diarra'ya değil de muslera'ya gelseydi ve eline alsaydı geri pas çalar mıydın? aynı mantığa sahip bu kural da.
kısacası tartışmalı pozisyon bunu hakem süzemedi diye üstüne gitmek haksızlık olur. çok zor bir pozisyon cunku bu.
markus merk türkiye'yi iyi öğrenmiş heralde ahmet çakar tarzı konuşuyor gibi geldi.
kardeşim o eski kural. yani onun net dediği eski kural. artık aynı oyuncu aynı pozisyonda pasiften aktife geçebiliyor. yeni pozisyona gerek yok.
Bana orada hadi ya der gibi geldi ama hani artistlik yapma bize diyor diğeri cevap veriyor oda hadi ya yani alaycı bir tavırla konuşuyorda yinede burada atılmalık bir şey yok, Dün emrenin yaptığı ile bunun arasında çok fark var, başka pozisyonlar var mı bilmiyorum dün maçı izleyemedim buna göre konuşuyorum![]()
Bence de orada küfür etmiyor çünkü yanında Serkan var küfür etse o kadar tepkisiz kalmazdı heralde.Ama yardımcıya saglam küfür sallamıs.Ayrıca yine deniz sezonunu erken açmış.
Bu puan kaybına sevindiğim tek nokta haftaya Beşiktaş'ı yenmemizi sağlayacak olması.
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014