mehmet abi benim bildiğim kadarıyla ve büyük ihtimalle oranın oyuncusu zaten.yani ne solkanat oyuncusu ne de alex gibi forvet arkası değil.ortasahanın ortasında biraz sola yakın oynuyor.
mehmet abi benim bildiğim kadarıyla ve büyük ihtimalle oranın oyuncusu zaten.yani ne solkanat oyuncusu ne de alex gibi forvet arkası değil.ortasahanın ortasında biraz sola yakın oynuyor.
alemde tekiz, hepinize yeteriz..
Ricardinho bencil, 10 kişiyi çalımlar gol atar.Kendine oynayan bir oyuncu.
Alex oynamaktan çok oynatmaya çalışıyor, kaçan oyuncuları pasları ile besliyor.Gerekirse bireysel bir pozisyona girip gol de arıyor.
Uzun vadede kimin yarar sağlayacağını farkedebilmek zor değil ...
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
valla bugün rico havaalanında yaptığı açıklama ben biraz daha geride yani ortasahada oynayarak arkadaşlarıma pozisyon hazırlayan tarzda bir oyuncuyum dedi.
yok birader ben germiyorum alex le ricardinho yu da kıyaslamıyorum dediğim şu tsl iyi bir lig değil alex te sadece tsl oyuncusu evet buranın en iyi oyuncusu olabilir ama o kadar ötesi yok ortega çok iyiddiyde neden avrupa da tutulmadı bence appiah bile daha kariyerli ve bnec gerçekten burada harcanan bir oyuncu.
Ortega cok kaliteliydi fakat uyum sorunu vardı..Uyum sorunu olan her oyuncu kötümü oluyor? Fenerbahce de onun gibi büyük bir futbolcuyu harcamıstır..Ortega Fenerbahcedeyken Fenerbahce macları cok daha zevkli olurdu göze hos gelen futbol oynardı cünkü onun gibi oyuncular cok zor gelir TürkiyeyeOriginally Posted by scolari12111
Fenerbahçe Cumhuriyeti
appiah neden harcanıyor onu çok merak ettim
Kuşandık SARI-LACİYİ | Saracoğlu yokuşlarında | Siyah çoraplılardan doğan bu sevda | Büyüyor omuzlarımızda
Destanlar yazar tarihinde | Yarattığın değerlerinle | Onurumuzsun sen bizim KANARYA | 25 milyon Taraftarın omuz omuza
Zaptettiğimiz stadlara | Adını kazıyacağız | FENERBAHÇE söyleyecek son sözü | Haklıyız Kazanacağız
Efsane 100 yaşında | Taraftarıyla şanıyla | Dünya döndükçe sürecek, kalpleri hep titretecek, dillerden hiç düşmeyecek | FE-NER-BAH-ÇE
Bir gün girsek biz mezara | Gözümüz kalmaz arkada | Evladıma miras bu sevda
çünkü avrupa da dah büyük bir takımı hakediyor bence çokta önemli bir oyuncu dünya çapında bile olabilecek yetenekte ama fb de ne olacak kiev e de elenmek üzere fb yine şanslı fark yemedi.
unutmadan elemesini gönülden istiyorum kiev i umarım her türk takımınının başarısı mıutluluk verir en azından kendi adıma konuşayım ben mutlu olurum.
o senin gibi düşünmüyor demekki başka takımlara gitmek istemiyor hayatından ve oynadığı futboldan memnun kendisine yeterli görüyor demkki bence harcanıyor demek pek doğru olmaz belki de sezon sonunda rekar paraya büyük bir takıma giderOriginally Posted by scolari12111
Kuşandık SARI-LACİYİ | Saracoğlu yokuşlarında | Siyah çoraplılardan doğan bu sevda | Büyüyor omuzlarımızda
Destanlar yazar tarihinde | Yarattığın değerlerinle | Onurumuzsun sen bizim KANARYA | 25 milyon Taraftarın omuz omuza
Zaptettiğimiz stadlara | Adını kazıyacağız | FENERBAHÇE söyleyecek son sözü | Haklıyız Kazanacağız
Efsane 100 yaşında | Taraftarıyla şanıyla | Dünya döndükçe sürecek, kalpleri hep titretecek, dillerden hiç düşmeyecek | FE-NER-BAH-ÇE
Teşekkür Koray..
Tigana sistem değiştirmek durumunda kalacak mı, ona takıldıydı kafam..
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"
tabi ki alex
evet sene sonunda başarısız olursa fb gider o da anlar çünkü harcanacağını fb taraftarı alex ten nasıl memnun oluyor anlamıyorum o nun yerine daha iyi bir oyuncu olsa belki daha iyi yerler de olabilir çünkü kaliteli bir kadrosu var.
3 maçta 5 gol atan bir adamdan memnun olmayacağızda kimden olucaz yahuOriginally Posted by scolari12111
ya tsl de atsa ne atmasa ne karşında 3 milyon avroluk danddik bir takım var avrupa da böyle oynayamıyor neden çünkü takımlar kaliteli ve alex bu kadar küçük futbolcu mesela tuncay büyük futbolcu her yerde başarılı olabiliyor ama alex bu kadar fazlası yok baskıyı yediği zaman bitiyor.
sana tavsiyem maçları ve alexi biraz daha tarafsız gözle izlemen![]()
Originally Posted by Jesus_FB
ben çok tarafsızım alex baskı yediği zaman sinen yani küçülen bir oyuncu bu kadar kolay bir adama avrupa da bel bağlarsan kiev e de başkasına da elenirsin bu doğal.
Sana da iki kişi markaj yapılsa sen de top oynayamazsın.FB'de sıkıntı sadece Alex'e bel bağlanmasıydı.Tümer ve Appiah derinlemesine geldiğinde Alex'e yapılan markaj rakibe sıkıntı yaratır..Originally Posted by scolari12111
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
ya sadece alex e mi yapılıyor bu markaj oynayan nasıl oynuyor?Originally Posted by ABOOO
Hiç futbol oynamadın galibaOriginally Posted by scolari12111
Biri savunduğu alanı da kontrol ederken, diğeri de tamamen markaj yapar rakibin en etkili futbolcusuna.İkili markaj çoğu takımın uyguladığı bir durum, çünkü Türkiye Ligi'nde teknik ve dikine oynayan oyuncu sayısı az.
Alex önceki senelerde = skor demekti.Başka dikine oynayan kalmayınca Alex'i durdurmak yeterli oluyordu, çünkü her takım zaten gömülü savunma yapıyordu.
Şimdi Alex'e merkaj yaparsan göbek açılır, oraya da Tümer ve Appiah dalar.
Seyirciler de o oyunculara ...)
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Bana şu an Turkcell SüperLig'te Alex'ten daha iyi bir adam söyle lütfen, madem 3 maçta 5 gol, ve önceki sezon yaptığı şovları beğenmiyorsun!
Ayrıca, Ricardinho Alex ile aynı mevkidir. Parreira, Alex yerine Ricardinho'yu tercih etti. O mevki için kararsız kaldı ve Ricardinho'yu aldı. Şu an Dunga ne Ricardinho'yu ne Alex'i milli takıma çağırıyor.
Sol kanat oyuncusu denilmesine sinir oluyorum Ricardinho için. Hiç izlememişler galiba bu adamı. Alex tipi oyuncudur, yani aynı mevkide. Forvetin arkasıdır. Delgado ile Ricardinho aynı mevki sayılır. Solda oynarsa Ricardinho, defansif anlamda bir katkı sağlayamaz.
Originally Posted by eGowiCh
ya tamam arkadaşım ama sadece tsl de var avrupa da oynayamıyor çünkü kapasitesi bu diyorum tsl de daha iyi oyuncu olmayabilir.buna karşı çıkmam çünkü ligimizin de kalitesi bu kadar.
Alex şov yapıyormuşKime yapıyor? Zdravkova mı? Aykuta mı? Fadel'e mi?Y abu kadar büyütüyorsunuz niye çağrılmadı dünya kupasına? Niye hiçbir avrupa takımı alexle ilgilenmiyor şuan?Çünkü alex Türkiye gibi liglerin büyük oyuncusu onun şovu anca buradaki oyunculara geçiyor işte. E bulmuş Fener gibi takımı da parası tıkır tıkır geliyor her sene avrupada başarısız olsa da kimse birşey demiyor. Arkadan şakşakçı taraftarı da çok niye gitsin adam dimi ben de olsam kalırım yani GALATASARAYlı lduğum halde
Ricardinho ya birşey diyemiyeceğm ama madem çok byük bir oyuncu neden Türkiye'ye gelmiş diye düşünüyorum??
Alex'ten daha çok iş yapan isim bu ligde HAKAN ŞÜKÜRDÜR!
Avrupa kupalarında HAKAN ŞÜKÜR'ün üstüne adam var mı Türkiye'de asıl siz bana bunu söyleyin!!! Adam yaşayan efsane alex ne? Küçük köyün büyük muhtarı![]()
Originally Posted by hselim
kesinlikle katılıyorum zaten aksini iddaa eden biri olamaz şimdi ne yapmış filan derler beni de kahkaya boğarlar yapmayın saat geç hiç gülemem.
Çok güzel kıyaslama yani tamda mevkilerine göre kıyaslamıssın Alex zaten kaleye sırtı dönük arkadaslarına top indirmeye calısan bi santrafor dimi kıyaslamısken song la tuncay ıda kıyaslasaydınOriginally Posted by hselim
Fenerbahçe Cumhuriyeti
E o zaman sistem değişecek.. Ya da iyi olmayacak..
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"
ricardinho alex kadar ofansif bir oyuncu değil zaten kendisi de havaalanına inince söyledi.alex bence sasa iliç gibi (eyv iliç de girdi olaya) yani gizli bir forvet daha çok arkadan gelip gol atıyor alex zaten bu seneki istatistiklei gösteriyor.adam frikik kullanmadan 5 gol attı nasıl attı forvet gibi oynayarak.ama rico beşiktaşta böyle oynamayacak muhtemelen ibrahim üzülmezin yerine geçecek yani fenerbahçedeki alexin görevini delgado yapmaya devam edecek diyebiliriz
mehmet abi zaten sistem değişsin. sistem iyi değilkiOriginally Posted by meddah
![]()
Yeni sistem nasıl olacak ki?Originally Posted by koray_capello
------------ Bobo ---------------- Nobre ---------------
------------------------ Delgado -----------------------
------ Ricardinho ------- Kleberson ------------ Burak
İbrahim Ü. - Gökhan Zan - İbrahim Toraman - Ali Tandoğan
----------------------- Runje ---------------------------
Çok dağınık bir kadro, kızmasın kimse ama bu takımdan kimse şampiyonluk yarışı beklemesin.Galatasaray bile daha iyi oynar..
Sanırım bir stoper daha almak istiyorlar.
O zaman da göbek İbrahim Ü. - Gökhan Zan - xxxxxxx - İ.Toraman olacak.
Bekler zayıf kalacaktır ofansif olarak.Kademe hatası için oyuncu alacaklar ama geri kalan üç oyuncu uyumlu değil ki zaten.
Daha da komik bir defans düzeni olacak.Zaten Kleberson aslen sağ açık oyuncusu ve defansif olarak hiç yeterli değil.Ricardinho kendine oynar, pres beklemeyin.Burak da ne kadar yeterli olur takım savunmasında.
Orta saha defansif olarak SIFIR.
Oyuncu için oyuncu transfer edilirse böyle oluyor işte.Bu sene vasat takımları kolay geçerler ama dişli takımlarda ve derbilerde Beşiktaş'lılara Allah kolaylık versin ...
Kızma ama yönetici olmamanı tavsiye ederim.Bu mantalite ile yönetici olduğun takım küme düşerdiOriginally Posted by hselim
![]()
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
ricardinhoyu merakle bekliyorum izlemek için sabırsızlanıyorum diyebilirim![]()
Cengiz abiye harfiyen katılıyorum.
Şu an Turkcell SüperLig'te Alex'ten iyi oyuncu söyle demiştim, söyleyememişsin, bahane olarak kalitesizliği ortaya koymuşsun. Bu kalitesiz ligimizde, Alex'ten daha çok iş yapan biri var mı Avrupa'da, onu merak ediyorum. Madem SüperLig'in kralı Alex, Avrupa'nın kralı kim (TSL'de oynayanlardan) ?
Originally Posted by eGowiCh
ya ben anlatamıyorum ya sen anlamak istemiyorsun ben de diyorum ki zaten türkiye de dediğin gibi avrupa da söz sahibi olabilecek biri yok alex te dahil buna zaten öyle olsa burada durmazdı maddi manevi birçok seçenek çıkardı önüne ve muhtemelen başarısız olacak takımlarda sürünmezdi.tsl de isterse maç başı 19 gol atıp 25 asisit yapsın bu ona ve kariyerine prim getirmez.