Sayfa 5 / 8 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
121 ile 150 arası toplam 222 sonuç

Konu: Türkçe'nin Oyunda Olmamasının Nedeni?

Nesil
    2006
    Yer
    Artık fener ıcın calısıom

Quote Originally Posted by semih5 View Post
    burda 80 milyon ise disarki ulkelerde 20 milyon he super ya
    Walla cok dogru dıosun bu fark ney bole tabe bu fark herkesı korsana yonlendırıor bızım dıger ulkelerden farkımız ney sorarım sıze

Türkçe yama çıkmayacak herhalde ?

bekliyoruz bakalım ne zaman cıkcak...

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Biliyorum çok beklediniz, programlama anlamında bir sıkıntımız oldu bu yüzden gecikti.

Biz de bu arada çevirileri sürdürüyoruz, bıraktığımızı sanmayın. Çevirilere ilk başladığımızda (Şubat 2008) çeviri oranımız %64'dü. Mart 2008'de bu oran %71 oldu Nisan'da %78 ve şuan %82 lere ulaştı, v1.0 çıktığında bunu hissedeceksiniz. Ve v1.0 çıktıktan kısa bir süre sonra da v2.0 ı çıkaracağız.

Bu sene biraz beklediniz ama FM tarihinin en büyük yüzdeli yama serileri gelecek 2008 için. Sizi yaza hemen hemen tamamı (%99) Türkçeleştirilmiş bir FM ile sokacağız.
    Last edited by VoLkaN BaROs : 18.Mayıs.2008 at 04:44

<a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=42321" style="text-decoration: none">Türkçe FM Hakkında Bilinmeyenler</a>
    Forumlarımızda YASADIŞI PAYLAŞIMLAR yapamazsınız
    ÖM veya E Posta ile teknik sorular sormayın cevaplamıyorum
    <a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=2358" style="text-decoration: none">Hesabınızın kapatılmaması, kullanıcı adınızın ceza almaması için tıklayın</a>
    <a href=http://www.turksportal.net style="text-decoration: none">Turksportal Interactive l <font COLOR=”#333333”>Football Manager Türkiye Resmi Araştırma Sitesi</font></a>

__________________________________________________ _______________

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Volkan abi bu süper bir haber sabırsızlananlar için, daha da sabırsızlanacaklar %99 ne demek yahu? azımsanacak bir oran mı? Ellerinize sağlık, uyumadınız, yemediniz, içmediniz, sosyal yaşantınızı bu yamaya endekslediniz, bir teşekkürü çok görmemek gerek
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

%82 gerçekten süper bir yüzde.Hele %99 harika ötesi..
    So what?
    Saike

şimdi %99 seviyeye ulastıgınızdamı yayıncalaycaksınız yamayı yoksa %90 larda yayınlayıp v2 dede %99 mu cıkaracaksınız....

İnşallah oynucaz,dört gözle bekliyorum

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Size helal olsun valla , %99 ne demek yahu helal olsun valla...bu arada abi siz çıkarın yamayı ya %82 de bize yeter şimdilik hazirandada v2%99 olanını çıkartırsınız olmazmı ukalalık etmiş olmayım sadece espriyle karışık bir öneriydi yanlış anlaşılmasın..

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by Pendulum View Post
    Size helal olsun valla , %99 ne demek yahu helal olsun valla...bu arada abi siz çıkarın yamayı ya %82 de bize yeter şimdilik hazirandada v2%99 olanını çıkartırsınız olmazmı ukalalık etmiş olmayım sadece espriyle karışık bir öneriydi yanlış anlaşılmasın..
    Zaten Volkan abinin açıklamasındada bundan bahsediyor.Yakına çıkacak olan yamanın yüzdesi %82.Yaza doğru çıkarılacak yama ise yaklaşık %99 olacak.
    So what?
    Saike

Valla bende en son FM 2006 oynadım FM 2008 oynayamadım, merak ediyorum yamayı dörtgözle bekliyorum şimdiden emeği geçenlere çok teşekkür ederim.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

sabırsızlıkla bekliyoruz.%99 harika bir oran ama neden %100 değil?

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Zannedersem %100 olmamasının sebebi o kelimelerin karşılıkları olmaması.Örneğin bizim Türkçemizdeki kelimelerin çoğunu çeviremiyor tercümanlar bu da öyle birşey olabilir.
    Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Oyunun adı mesela, "Football Manager". Bu kısmı Türkçe'ye çeviremiyorsunuz, ingilizce kalıyor. Gibi gibi..
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Anlamıyorum bu SIGAMES'i hadi diyelim oyuna Türkçe çıkartıp orjinal alma oranına bakmıyorlar bu bir yere kadar kabul edilebilir.Ancak oyunun Türkiye resmi sitesinde bir anket yada bir yoklama-araştırma yapmaktamı mümkün değil.Ben inanıyorumki sitemizin yetkililerine bu şekilde bir araştırma için öneri-fırsat vs. gelse orjinal satın alırım diyenlerin oranı %80'lere kadar varır.En azından bunu yapmaları gerekir bence

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Dört gözle bekliyorum yamayı bi çıksada şöyle oynasak ana dilimizde..

Googlede aradığım zaman karşıma Türkçe FM 2008 Yaması çıkıyor bilgilerdede çeviri Turksportal yazıyor ama ben şahsen inanmadım acaba bu yamayı sizmi yaptınız ?

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Bizim 2007 için yaptığımız yama, hit alabilmek için 2008 için diye yazıyorlar.

<a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=42321" style="text-decoration: none">Türkçe FM Hakkında Bilinmeyenler</a>
    Forumlarımızda YASADIŞI PAYLAŞIMLAR yapamazsınız
    ÖM veya E Posta ile teknik sorular sormayın cevaplamıyorum
    <a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=2358" style="text-decoration: none">Hesabınızın kapatılmaması, kullanıcı adınızın ceza almaması için tıklayın</a>
    <a href=http://www.turksportal.net style="text-decoration: none">Turksportal Interactive l <font COLOR=”#333333”>Football Manager Türkiye Resmi Araştırma Sitesi</font></a>

__________________________________________________ _______________

Nesil
    2008
    Yer
    Istanbul

Sabırsızlıkta beklemekteyiz.Elbette zor olduğunun farkındayız.Aziminiz çabalarınız için sizlere sonsuz teşekkürü borç bilirim.

ben yazar grubundayı mama dosyayı ındıremıyorum

21. Default

Quote Originally Posted by Kenshin View Post
    Şimdi ilk olarak siagames in bize değil Türkiye Meclisine we Türkiyeyi yönetenlere kızması lazım yani eğer bu devletteki wergiler olmasa ne kadar olcakki bu oyun zaten normalde 20 milonsa bi kdv geliyo 60 milyon oluyo yok kıl wergisi yok yün wergisi oldu oyun 80 milyon anasını satayım yani bu dewletle olmaz bu işler ama eğer AB ye girersek gümrük wergisi fln kalkacak ha o zaman basarım 40 milyonda olsa ama şu KDV yokmu 20 milyonlluk oyunu 60 milyon yapıyo ah bu wergiler ahhhh.

Aslında AB ye girmemizde sorunu tamamen ortadan kaldırmazki sorun wergilerde AB de olmayan ülkelerde oyun yine pahalı ama bizimki kadar değil Brezilyada oyun 35 peso muydu neydi öle bişi ama Türkiye Cumhiriyetinde oyunun maliyeti ne kadar tam 80 milyon sonra oyunu alınca bakıyosunuz Fenerin kadrosunda Fabioano war bakıosunuz Tuncay ın hız ı 12 bakıosunuz Olcan ın top sürmesi 8 e ondan sonra oyunu aldığınıza mı lanet edin oyundan soğuduğunuzamı üzülün werdiğiniz parayamı yanın elin gavurlarının Türkiyeyi harcadığınamı.Tabikide emeğe saygı ama herkes Türk toplumunu bilir biz bu gidişle bu işten vazgeçmeyiz we korsana dewam ederiz(toplum olarak) ama eğer ilk adımı siagames atıpta Türk Liglerine gereken önemi gösterirse belki bi kısım oyuncular bu forumlardaki gibi bilinçli oyuncular ellerini ceplerine götürüler ama bir hiç uğruna asıl 20 milyonluk oyuna neden 80 milyon wereyimki diye düşünmeden edemiyo insan açıkkçası...
    Aslında hiç birinin Türkçe yama ile ilgisiyok. Gidip Türk ün teki dewlet yazarsa adamlarda çıkarmaz tabii. Allah bizim cezamızı veriyor işte.

Nesil
    2006
    Yer
    Artık fener ıcın calısıom

Ab ülkelerine cok ucuz satıyolar neden farklı satıs teknigi uyguluyolar anlamadım ?

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Cevap sorunun içinde..
    AB üyesi değiliz ve geliş maliyeti çeşitli vergilerle yükseliyor.. Artı az satıldığı için sürüm fiyatı yüksek.. Dahası az satıldığı için yeterli düzeyde pazarlama fonksiyonu kullanılmıyor.. Yeterli düzeyde pazarlama fonksiyonu kullanılmadığı için de yine az satılıyor..

Dön baba dönelim..

bir arkadaşın tavsiyesi vardı orjinal oyunlarda şifre olsun diye ve bu şifreyle dosyayı indirip oynayalım diye bence bu mantıklı ve bunu SIGames'e ulaştırırsak bence çok akıllıca..onlarda bunu düşünür..

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    Geçen çevirilerin sorumlusu ile msnde konuştum,

Türkiye'deki satışlar ne durumda bilgin var mı diye .. tüm satışların %0,1 inden az dedi..
    Bir sürü insan(bende dahil) türkiyedi fiyatlar pahalı diye web üzerinden yurt dışından sipariş etti.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bence bunun çözümü firmada bitiyor,

Sen bi Türkçe yap, sonra orjinal satışlara 2 sene bak, biz elimizden geleni zaten yaparız bunun için..

Memnun kalmadıysan satışlardan Türkçe'yi oyundan çıkartırsın...

Sonuçta orjinale talep olmasını istiyorsan talebi artıracak ürünü piyasaya sunmalısın. Sonra talep yok satış yok diye ağlamanın bir anlamı yok. Müşteri memnuniyeti en başta gelir.

Yüzde bir milyon haklısın şu mesajda.Daha önce yazdıklarımla birebir ötrüşüyor.

comandantede şöyle yazmış başka bir topicte
    türkçe olayı imkansız gibi görünüyor arkadaşlar...geçen sene sigamesle yapılan
    yazışmalar pek olumlu geçmedi.adamlar orjinal satamadığımız ülkenin dilini niye koyalım havasındalar...haksız da sayılmazlar...toplasan 100 tane orjinal satılmamıştır ülkede...

---------------------------------------------------------------------------

Bende bunu yazmıştım cevaben

İyide ben bu kadar yanlış bir açıklama daha duymadım.Kardeşim türkiyede oyunun pazarlamasını kim yapıyorsa son derece başarısız.Aral vakti zamanında orjinal fifaları süper pazarlamıştı oyunun fiyatını 30 40 lira arasında tutup baya bi satmışlardı.Ama aynı uygulamayı ben bu oyunda göremedim.Şimdi baktığım iki alışveriş sitesindede oyunun orjinalini bulamadım.Hem pazara önem vemeyip hemde oyunun orjinali satmayı nasıl beklersiniz?

Oyunun satış ağını yaygınlaştırıp türkçe dilinide eklerlerse oyun baya satar diye düşünüyorum.kabaca bir hesap yaparsak 70 milyon nüfüs 30 milyonu 30 yaş altı 10 milyon pc kullanıcısı desek 10 milyondan sadece 500 bin bile oyunu alsa süper bir rakamdır.Böyle bir pazara nasıl önem vermeden böyle açıklamalar yapıyorlar anlamıyorum.

----------------------------------------------------------------------------

Sen önce pazara önem vericeksin!Müşteri ne istiyorsa yapacaksın satış gelmiyorsa çekilirsin pazardan.

Ben ömrümde şöyle bir açıklama duymadım "önce alsınlar sonra yaparız!!"

Başka hangi şirket müşterilerine bunu söyleyebilir?

Siz bu arabayı alın sonra buna air bag koyucaz diyebilirmisiniz?

Bu açıklamada aynen bu anlama gelmektedir ve saçmadır.
    Yukardaki yazımdada yazdığım gibi önce müşteri isteklerini karşılasınlar, bulunduğu ülkenin piyasa koşullarına uygun bir fiyatta satışa sunsunlar, yaygın bir satış ağı oluşsun(aral oyunu pazarlamak konusunda isteksiz ve beceriksiz)ha buna rağmen satış gelmiyorsa çekilirsin.

Ne markalar geliyorlar ne taklalar atıyorlar burdaki nufüs yoğunluğundan istifade etmek için.

Ama SI games ve sega sen arabayı al ben air bag'i sonra takıcam diyor!!! saçmalık

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    bunada sonuna kadar katılıyorum, kolay değil bunada bir çözüm getirmeliler.. lisanslı download sistemi olabilir.
    Evet bu konuda hala(aylar oldu bu olay duyulalı) bir çözüm üretebilmiş değiller.
    Madem oyunun bandrol disbtrütörlük bedelleri vs. oyunun üzerine çok fiyat bindiriyor lisanslı dowload sistemi yap olsun bitsin.

Kopyalanma riskine karşı kritik parçaların(Board,cpu vs) serial numaralarına kilitlenecek bir protection koysunlar olsun bitsin.Lisanslı indirende mutlu olsun, firma oyunum kopyalınır sıkıntısından kurtulsun ,oyununda satışları artsın.
    Last edited by sardokar : 15.Haziran.2008 at 23:01 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Mevcut ekonomik koşullarda "korsan", hassas bir konu.

Bir yazılım üreticisi firmanın elinde, ürünlerinin satışında korsan dağıtımı kökünden çözecek bir formül olsa dahi, makro hesaplar çerçevesinde bunu kullanmakta tereddüt yaşayabilir.
    Zira, korsan yazılım, eşittir, bedava reklam.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Bu sene firmamız, SEGA, SI ve ARAL ile görüşüp FM 2009 satışları için e-ticaret sistemi kurup oyunu uygun fiyatlara satmak amacıyla girişimlerde bulunaktır.

Oyunun Türkçeleştirme çalışmaları yine ekibimiz tarafından ücretsiz beğeninize sunulacaktır.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

arkadaşlar burası türkiye burda 150YTL ile ev geçindiriyolar biz 80YTL lik oyunu orjinal almaya çalışıyoruz ne dediğinizi biliyomusunuz siz türkiye debi oyuna 80YTL verecek 1milyon kişi yoktur

ewt benmde fransada ki ark sordum 22 euro dedii olmazz ya burda 80 ytllll biz napalimmm

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İnşallah uygun fiyatlara satılır arkadaşlar bir de şöyle bir sorun var;

Bugün Football Manager 2008 almak için babamlara kağıt verdim(işim vardı da) oraya da yazdım Football Manager 2008 olacak diye babamlar kağıdı adamlara vermiş adamlarda onlara FİFA Manager 08'i vermiş. Aynı sorun geçen gün yine başıma geldi Football Manager 2008 diyorum. Adam bana Fifa Manager o8'i veriyor buna di bir çözüm getirilsin ya....
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Sayfa 5 / 8 İlkİlk ... 34567 ... SonSon

Mesaj Yetkileri