Sağolasın buldum
Sağolasın buldum
Serkan senin söylediklerini uygulayınca şuan az gol yemeye başladım . Ama söylenilen doğru yakın direk uzak direk komutundaki oyuncular fizik olarak yetersizse değişen birşey olmuyor pek.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=59871
bu taktiği öneririm arkadaşım,ben kullandım,oyundan zevk almaya başladım...
atak oyuncu olarak 1den fazla oyuncu seçebiliyoruz.. seçtiğimiz oyunculardan en baştaki mi atak oyuncu olarak görev alır yoksa seçtiklerimizin hepsimi..
bununla birlikte total dominasyon tarzı taktiklerde kanat oyuncularını atak oyuncu olarak belirlesem herhangi bi katkısı olurmu..
tamam ilhan, bende denedim bi kaç maç hani belki bi işe yarar diye de aynı değişen birşey yok![]()
Buyur bu as takım için :
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=52640
Bu da gençler için :
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=52938
öncelikle merhaba FM konusunda yeniyim daha kendi yaptığım bi taktiği takıma oturtamadım, taktikle ilgili bi sorum olacak. diziliş ve takım komutlarını verdikten sonra oyuncu komutlarına geçiyorum ordakilerden belli başlılarını mı değiştirmeliyim diğerleri takımla aynı mı kalmalı? yani özel görev vermeyeceğim oyuncularda sadece mevkisine has 1-2 değişiklik yeterli mi?
şimdiden teşekkürler...
5 yıldızlı antremanlar için hocaların sahip olması gereken özelliklerle ilgili bir mesaj vardı.Tüm forumu aradım ama bulamadım.
Bilen varmıdır set pieces shooting de dahil olmak üzere tüm antremanları 5 yıldız yapmak için gerenken antrenör özelliklerini?
Oyunculara tek tek komut ayarlarsan daha iyi olur ama eğer dengeyi kuramazsan başarılı olamazsın. Genel komutları verdikten sonra, maçlarda duruma göre yavaş yavaş oyunculara özel komutlar da verebilirsin.
Eğer Türkçe yama kullanıyorsan;
Sağlık: Dayanıklıklık ve Aerobik
Kaleci Antrenörlüğü: Kaleci
Taktik: Taktik
Top Kontrol: Teknik
Savunma: Savunma
Ofans: Ofans
Şutlar:Teknik
Top Kontrol: Teknik
Yukarıda yazılan özellikleri 19-20 olan koçları alıp, her antreman programına 1 koç atarsan 5 yıldızlı olacaktır.
"YÜCE ATATÜRK"
selam arkadaşlar 802 için en iyi korner taktiği ne sizce bn birtürlü gol atamıyorum herşeyi denememe rağman 1 sezonda 7-8 i geçmiyor tavsiyesi olan varmı
Kolektif Tek Kale yi deneyebilirsin bir sezonda 28 gol atmıştım.
Sitedeki taktiklerde popüler olan yöntem kafacı oyuncu ile kaleciyi sıkıştır yapmak..2. Kafacıyı ön direkten tutmak.Ve kornerleri altıpas alanına kullandırmak..Korner golleri bulduğumuz taktiklerin hepsinde var olan organizasyon bu..
7-8 daha ne istiyorsun![]()
İyi ve yaratıcı bir kornercin varsa ... Kornerleri mixed olarak kullandır , Ön direğe bir oyuncu hareketlensin , kafa toplarında etkili biri ön direkte dursun, uzun bir arkadaş da Kaleciyi oyalasın , gerisini forward yap o forward yaptıklarının arasında jumping yüksek biri varsa oraları karıştırır süpriz adamlardan gol gelebilir( bende barnetta atıyordu , boyu : 1,75m gibi birşeydi) , bu arada ön direktekiler armut topluyor olmuyorlar... Mesela orada Servet sezonda 9 gol atmıştı![]()
Korner kullanan adamın korner yeteneğinin en az 15 olmasına dikkat et. Ve mutlaka korneri ön direğe yollasın. ( 12-13 civarı da uygundur)
Oyuncuların özelliklerine bak kafa, cesaret, güç, sıçrama, boy bakımından en iyi özelliklere sahip olan oyuncun ön direkte dursun. Bu genelde defansın ortasındaki bir oyuncun olur.
Beklerin mutlaka geride beklesin.
Diğer dc oyuncun gerekirse geride kalsın olarak ayarla.
DM veya CM varsa ceza sahası dışında beklesin.
Kısa boylu 1-2 oyuncunla kaleciyi sıkıştır.
Geri kalan oyuncularından 1-2 tanesi arka direkte beklesin. Boşta oyuncun kaldıysa o da arka direğe saldırsın.
Bu yöntemle Servet Çetin sezonda ortalama 18 gol atıyor. 5 asist yapıyor. Şu an için baştan başladım oyunumda 13 maç 6 gol 1 asist. Defansın çıkardığı toplarda ceza sahası dışındaki oyuncularınla gol bulma şansın da var uzaktan şutları iyiyse.
herkes farkli birsey soylemis. bunun bir standardi yok mu acep...
kornerden gol atmanın en kolay yolu kafası iyi ve kuvvetli adamın birine yakın direkte dur komutunu wereceksin,korner wurusları iyi olan bi adama korneri yakın direğe kestireceksin DİPNOT:Korneri sol kanattan sağ ayaklı adama kullabdırttırısan weya tam tersi,böyle yaptınmı,yukarıdaki yöntemide yaparsan kolay gol atarsın ben gollerimin coğunu kornerden atıyorum...
oscar cardozo al bu forveti istemesen bile gol atar oher türlü gol atar