Sayfa 5 / 10 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
121 ile 150 arası toplam 300 sonuç

Konu: FM 2008 Taktik ve Antreman Tartışma, Soru Cevap

Hybrid View

Sağolasın buldum

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by peluk View Post
    DR ve DL oyuncuları direklere yerleşince bol gol yeme olasılğı da artıyor Serkancığım, özellikle bu oyuncular fiziksel olarak yetersizse. Benim kendi komutum iki DC'ye, veya hava toplarında en kuvvetli iki oyuncuya mark tall man vermek, 1 forveti ileri dikmek, kalanına da back demek. Ben de bu şekilde az gol yiyorum.
    Deneyeceğim İlhan. Bu şekilde ön direğe atılan toplarla gol yiyorum, ön direğe koşu yapan oyuncuya verdiğim adam önemli oluyor burada. Ceza sahasına düşen toplarda genellikle benim oyuncular çeliyor zaten.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Serkan senin söylediklerini uygulayınca şuan az gol yemeye başladım . Ama söylenilen doğru yakın direk uzak direk komutundaki oyuncular fizik olarak yetersizse değişen birşey olmuyor pek.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by shamur1 View Post
    Serkan senin söylediklerini uygulayınca şuan az gol yemeye başladım . Ama söylenilen doğru yakın direk uzak direk komutundaki oyuncular fizik olarak yetersizse değişen birşey olmuyor pek.
    Online turnuvalarda karşılaşacağınız üyelere karşı Serkan'ın dediğini yapmak daha mantıklı gözükebilir, ancak yapay zekaya karşı oynarken benim dediğimi yapmak daha makul olur.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Question

Arkadaşlar 2 li forvet oynuyorum bi türlü taktikte istikrar sayalamadım 2 li forvet oynayabileceğim önerebileceğiniz taktikler varmı acaba ?

Ayg.22 Fun Club's

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Deli_Ruh View Post
    Arkadaşlar 2 li forvet oynuyorum bi türlü taktikte istikrar sayalamadım 2 li forvet oynayabileceğim önerebileceğiniz taktikler varmı acaba ?
    http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=59871

bu taktiği öneririm arkadaşım,ben kullandım,oyundan zevk almaya başladım...

Quote Originally Posted by spawn_21 View Post
    http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=59871

bu taktiği öneririm arkadaşım,ben kullandım,oyundan zevk almaya başladım...
    teşk. arkadaşım...

Ayg.22 Fun Club's

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya-Edirne(Üni)

atak oyuncu olarak 1den fazla oyuncu seçebiliyoruz.. seçtiğimiz oyunculardan en baştaki mi atak oyuncu olarak görev alır yoksa seçtiklerimizin hepsimi..
    bununla birlikte total dominasyon tarzı taktiklerde kanat oyuncularını atak oyuncu olarak belirlesem herhangi bi katkısı olurmu..

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Seeric_Lee View Post
    atak oyuncu olarak 1den fazla oyuncu seçebiliyoruz.. seçtiğimiz oyunculardan en baştaki mi atak oyuncu olarak görev alır yoksa seçtiklerimizin hepsimi..
    bununla birlikte total dominasyon tarzı taktiklerde kanat oyuncularını atak oyuncu olarak belirlesem herhangi bi katkısı olurmu..
    Katkısı olmaz. Seçtiğin bir oyuncu atak oyuncun olacaktır.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

Quote Originally Posted by Seeric_Lee View Post
    Ben denedim ikiside oluyor ilki müsait olmadığı zaman diğerine atıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya-Edirne(Üni)

tamam ilhan, bende denedim bi kaç maç hani belki bi işe yarar diye de aynı değişen birşey yok

Elinde güzel bi antrenman programı olan varmı benim oyuncularım gelişmesi çık yavaş

Ayg.22 Fun Club's

Nesil
    2007
    Yer
    Ev

öncelikle merhaba FM konusunda yeniyim daha kendi yaptığım bi taktiği takıma oturtamadım, taktikle ilgili bi sorum olacak. diziliş ve takım komutlarını verdikten sonra oyuncu komutlarına geçiyorum ordakilerden belli başlılarını mı değiştirmeliyim diğerleri takımla aynı mı kalmalı? yani özel görev vermeyeceğim oyuncularda sadece mevkisine has 1-2 değişiklik yeterli mi?
    şimdiden teşekkürler ...

5 yıldızlı antremanlar için hocaların sahip olması gereken özelliklerle ilgili bir mesaj vardı.Tüm forumu aradım ama bulamadım.
    Bilen varmıdır set pieces shooting de dahil olmak üzere tüm antremanları 5 yıldız yapmak için gerenken antrenör özelliklerini?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by ridvnn View Post
    öncelikle merhaba FM konusunda yeniyim daha kendi yaptığım bi taktiği takıma oturtamadım, taktikle ilgili bi sorum olacak. diziliş ve takım komutlarını verdikten sonra oyuncu komutlarına geçiyorum ordakilerden belli başlılarını mı değiştirmeliyim diğerleri takımla aynı mı kalmalı? yani özel görev vermeyeceğim oyuncularda sadece mevkisine has 1-2 değişiklik yeterli mi?
    şimdiden teşekkürler ...
    Oyunculara tek tek komut ayarlarsan daha iyi olur ama eğer dengeyi kuramazsan başarılı olamazsın. Genel komutları verdikten sonra, maçlarda duruma göre yavaş yavaş oyunculara özel komutlar da verebilirsin.

Quote Originally Posted by sardokar View Post
    5 yıldızlı antremanlar için hocaların sahip olması gereken özelliklerle ilgili bir mesaj vardı.Tüm forumu aradım ama bulamadım.
    Bilen varmıdır set pieces shooting de dahil olmak üzere tüm antremanları 5 yıldız yapmak için gerenken antrenör özelliklerini?
    Eğer Türkçe yama kullanıyorsan;

Sağlık: Dayanıklıklık ve Aerobik
    Kaleci Antrenörlüğü: Kaleci
    Taktik: Taktik
    Top Kontrol: Teknik
    Savunma: Savunma
    Ofans: Ofans
    Şutlar:Teknik

Yukarıda yazılan özellikleri 19-20 olan koçları alıp, her antreman programına 1 koç atarsan 5 yıldızlı olacaktır.
    "YÜCE ATATÜRK"

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Oyunculara tek tek komut ayarlarsan daha iyi olur ama eğer dengeyi kuramazsan başarılı olamazsın. Genel komutları verdikten sonra, maçlarda duruma göre yavaş yavaş oyunculara özel komutlar da verebilirsin.
    yardımın için teşekkürler...

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Eğer Türkçe yama kullanıyorsan;

Sağlık: Dayanıklıklık ve Aerobik
    Kaleci Antrenörlüğü: Kaleci
    Taktik: Taktik
    Savunma: Savunma
    Ofans: Ofans
    Şutlar:Teknik

Yukarıda yazılan özellikleri 19-20 olan koçları alıp, her antreman programına 1 koç atarsan 5 yıldızlı olacaktır.
    Teşekkürler

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Default kornerden gol atmak??

selam arkadaşlar 802 için en iyi korner taktiği ne sizce bn birtürlü gol atamıyorum herşeyi denememe rağman 1 sezonda 7-8 i geçmiyor tavsiyesi olan varmı

Kolektif Tek Kale yi deneyebilirsin bir sezonda 28 gol atmıştım.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Sitedeki taktiklerde popüler olan yöntem kafacı oyuncu ile kaleciyi sıkıştır yapmak..2. Kafacıyı ön direkten tutmak.Ve kornerleri altıpas alanına kullandırmak..Korner golleri bulduğumuz taktiklerin hepsinde var olan organizasyon bu..

JoDuFe bu korner taktiği çok ama çok iyi..
    Az önce yaptığım iki maçta 4 korner golü attım.
    Ama ben kornerleri altıpas değil de ön direk yaptım sadece..
    kullandığım toplam 12 kornerden dördü gol oldu.
    Allah bin bereket versin
    Bu arada 1 senedir üyeyim ilk msjım bu oldu

Quote Originally Posted by Oghuse View Post
    Sitedeki taktiklerde popüler olan yöntem kafacı oyuncu ile kaleciyi sıkıştır yapmak..2. Kafacıyı ön direkten tutmak.Ve kornerleri altıpas alanına kullandırmak..Korner golleri bulduğumuz taktiklerin hepsinde var olan organizasyon bu..

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

Quote Originally Posted by malatyaspor32 View Post
    selam arkadaşlar 802 için en iyi korner taktiği ne sizce bn birtürlü gol atamıyorum herşeyi denememe rağman 1 sezonda 7-8 i geçmiyor tavsiyesi olan varmı
    7-8 bence iyi bir değer Ama kaleciyi sıkıştır yaptır bir oyuncuya. Bir oyuncu ön direkte beklesin diğerleri full arka direk tabi iki üç oyuncuda geride bıraktır.Eğer iyi korner atan bir oyuncu varsa çok gol bulursun.

7-8 daha ne istiyorsun

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

İyi ve yaratıcı bir kornercin varsa ... Kornerleri mixed olarak kullandır , Ön direğe bir oyuncu hareketlensin , kafa toplarında etkili biri ön direkte dursun, uzun bir arkadaş da Kaleciyi oyalasın , gerisini forward yap o forward yaptıklarının arasında jumping yüksek biri varsa oraları karıştırır süpriz adamlardan gol gelebilir( bende barnetta atıyordu , boyu : 1,75m gibi birşeydi) , bu arada ön direktekiler armut topluyor olmuyorlar... Mesela orada Servet sezonda 9 gol atmıştı

Korner kullanan adamın korner yeteneğinin en az 15 olmasına dikkat et. Ve mutlaka korneri ön direğe yollasın. ( 12-13 civarı da uygundur)
    Oyuncuların özelliklerine bak kafa, cesaret, güç, sıçrama, boy bakımından en iyi özelliklere sahip olan oyuncun ön direkte dursun. Bu genelde defansın ortasındaki bir oyuncun olur.
    Beklerin mutlaka geride beklesin.
    Diğer dc oyuncun gerekirse geride kalsın olarak ayarla.
    DM veya CM varsa ceza sahası dışında beklesin.
    Kısa boylu 1-2 oyuncunla kaleciyi sıkıştır.
    Geri kalan oyuncularından 1-2 tanesi arka direkte beklesin. Boşta oyuncun kaldıysa o da arka direğe saldırsın.

Bu yöntemle Servet Çetin sezonda ortalama 18 gol atıyor. 5 asist yapıyor. Şu an için baştan başladım oyunumda 13 maç 6 gol 1 asist. Defansın çıkardığı toplarda ceza sahası dışındaki oyuncularınla gol bulma şansın da var uzaktan şutları iyiyse.

herkes farkli birsey soylemis. bunun bir standardi yok mu acep...

kornerden gol atmanın en kolay yolu kafası iyi ve kuvvetli adamın birine yakın direkte dur komutunu wereceksin,korner wurusları iyi olan bi adama korneri yakın direğe kestireceksin DİPNOT:Korneri sol kanattan sağ ayaklı adama kullabdırttırısan weya tam tersi,böyle yaptınmı,yukarıdaki yöntemide yaparsan kolay gol atarsın ben gollerimin coğunu kornerden atıyorum...

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by erenernet1 View Post
    kornerden gol atmanın en kolay yolu kafası iyi ve kuvvetli adamın birine yakın direkte dur komutunu wereceksin,korner wurusları iyi olan bi adama korneri yakın direğe kestireceksin DİPNOT:Korneri sol kanattan sağ ayaklı adama kullabdırttırısan weya tam tersi,böyle yaptınmı,yukarıdaki yöntemide yaparsan kolay gol atarsın ben gollerimin coğunu kornerden atıyorum...
    Benimde kullandığım yöntem bu. Ön direğe zıplama+kafa yeteneği iyi DC'mi yolluyorum. Kornerler hep ön direğe. Ligin ilk yarısında yanlış hatırlamıyorsam 9 ya da 10 gol attı. Toplam korner golüm 12.

Nesil
    2008
    Yer
    Karabüklü-Sinop/Ayancıkta

oscar cardozo al bu forveti istemesen bile gol atar o her türlü gol atar

Sayfa 5 / 10 İlkİlk ... 34567 ... SonSon

Mesaj Yetkileri