Sayfa 5 / 12 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
121 ile 150 arası toplam 350 sonuç

Konu: [TSL] Trabzonspor Araştırması FM2008 - 8.0.2

Hybrid View

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Quote Originally Posted by Sir FRD View Post
    başka bir isteğin?

set pa vermek için somut birşeyler lazım kumaşı kaliteli demekle olmuyor.Sana göre kalitelidir başkasına göre değildir.

Kendi yaş grubunda kırılmadık gol rekoru bırakmayan Batuhan'dan daha iyi demişsin.
    Barış zaten somut birçok şey verdi oynadığı maçlarda...

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

Quote Originally Posted by shamur1 View Post
    Ergin Keleş'de genç milli takımında bir çok kez oynamıştı ve golleri vardı. Ayrıca Trabzon Lisesi'nin kazandığı Liseler arası Dünya Şampiyonluğunda başrol oynamış ve Gol kralı olmuştu. Zamanında Psv,Ajax gibi takımlar peşindeydi. Ama şuan geldiği noktayı bizler daha iyi görüyoruz. Önemli olan sadece yetenek falan değil,bunu kullanabilmek ve ben artık oldum havasına girmemek..
    bu yüzden Barış'ı daha uzun süre izlememiz gerek asimavi61 arkadaşımızın dediği gibi ilk maçta göstermeyle olmaz.

Quote Originally Posted by nekop View Post
    Barış zaten somut birçok şey verdi oynadığı maçlarda...
    Vermiş olabilir de hemen -9 verilmez ya.Biraz daha izlemek daha doğru olur

Burda Barış'ı kötülemeye çalışmıyorum yanlış anlaşılmasın

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

sercan yıldırımda olduğu gibi barışada -9 verilmeli.

meksikada 14 yaşında çocuğa -10 verimiş yani.gelecekte -9 potansiyeli olabilir şuan anda bana göre en potansiyelli türk genci barış memiştir.

random olan özellikleri düzeltilmeli.2 ayağınıda kullanabiliyor.fc 11 free role 14 olabilir.sağ açık 20 sol açık 20 forvet arkası 15 olabilir.

18 yaşındaki bir çocuktan bir sezonda 15 gol 20 asist beklenmemeli.-9 zaten onun potansiyeli.eğer yeteri kadar iyi performans göstermezse c.a. sı düşük olur ama p.a. yı etkilemez.

Quote Originally Posted by Sir FRD View Post
    bu yüzden Barış'ı daha uzun süre izlememiz gerek asimavi61 arkadaşımızın dediği gibi ilk maçta göstermeyle olmaz.

Vermiş olabilir de hemen -9 verilmez ya.Biraz daha izlemek daha doğru olur

Burda Barış'ı kötülemeye çalışmıyorum yanlış anlaşılmasın
    .....doğru izlemek lazım haklısın ama ben aslında şunu demeye çalıştım...

....bakıyorsun....oyunda ilhana ...sercan yıldırıma ...batuhana...170 pa lar veriliyor...

....hani dedimya adamda yetenek varsa bunu topu ayağına alınca gösterirdiye....

...şimdi söyle bu lig de bu oyuncularla kıyaslarsak topu alınca bizi heyecanlandıran..kaç tane topcu var....ama barışta bu var ...çünkü yeteneğini gösterdi bizlere....yani -9 rahatlıkla verilebilir...

....gelelim cafercan vakasına ....bu durum trabzonda olmaz ...cafercanı gs harcayabilir ..ilhan fb harcayabilir....ama trabzon bu şekilde adam harcamaz....şu durumda zaten ersun yanal varken yıldızı daha çabuk parlayacaktır ....

....bu arada 3 yıl içinde özkan sümerin müjdesi var tüm trabzonlulara....

...geçen gün yapyığı bir açıklamada....90 jenerasyonundan sadece barış vcar dedi üst düzey yetenekli olan...ama 93 jenerasyonundan barış kadar kaliteli...ilk 11 oynayacak 5 oyuncu var elimde dedi.....

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

"Ümit Davala, Okan Buruk, Hakan Sükür, Emre Belezoglu bunlarin hepsi büyük takimlarda oynadi"

Bence Baris'a -8 vermek suan en mantiklisi. belki -9'u bile hakede bilir, ama hak ediyorzada bunu ilerleyen yillarda gösterir..

Bir örnek veriyorum, örnegin en iyisi son 8 yilda yüzlerce oyuncu harcayan Galatasaraydan verilir.. Aksu Cafercan 16-yasinda Galatasarayda ilk resmi macina cikiyor... Türkiyede o zamanlar nerde görülmüs 16'lik cocuk cikip oynuyor, fenada oynamiyor.. o zamanlar Cafercanin pesinde Avrupanin en üst düzey takimlari var.. Milli formayi 100 kereden fazla giyimis birisi( U15,U16, U17, U19, filan..) Sonra yok neymis kari gidi oynuyormus, fizigi hic yokmus, rüzgar ezse yaninda götürürmüs... Simdi Cafercan nerelerde? 2.ligde oynuyor...

Baris Memisten gelecekte cok büyük bir yildiz olabilir, eger tabi Cafercan vakasi gibi olmazsa, Bu takimin gelecegisin diyip, sonrada postalamak..

Baris Memis suan en az -8 hak ediyor, ama son 6 mactada güzel bir oyun koyarsa, neden -9 almasinki ?

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Barış artık rayına oturdu. Bu geceki maçtada yaptığı güzel hareketler, hızı tekniği ve goldeki ustaca vuruşu da onun bu çıkışının 1-2 maçla olmadığını çok güzel özetliyor. Şu ana kadar oynadığı bütün maçları izlediğim için -9'u hakediyor Barış. 90 doğumlu bir oyuncu ve Trabzonspor'da boy göstermeye başladı , oynadığı futbolla da artık kendini iyice alıştırdı bizlere.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Baris'a -8,5 verilmeli eger böyle birsey olsaydi, -9 verilebilir. Creativity, Pace, FLair, Dribbling bunlar iyi derecede olmasi lazim.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Özkan Sümer'inde potansiyelli gençleri saptayabilme özelligi arttırılacak.

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

mesela Baris Memis, Trabzonsporda Galatasarayda forma bulur ama Fenerbahcede formayi gorebilir mi?

bunun cevabini sizde biliyorsunuz "HAYIR"

neden?
    Yoksa Fenerbahcenin kadrosu rakiplerine gore daha belirleyici ilk onbir oynayabilecek oyunculardan olusmuyor mu?

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Hocam hiç kimse hariçten gazel okumasın. 8.0.2 Patch'i ile birlikte sercan'ı ve dahi batuhan'ı gördükten sonra insan gerçekten basit ve sarsıcı soruyu sormaktan kendini alamıyor: Şu anda tüm futbol otoritelerinin "mükemmel bir yetenek" olarak lanse ettikleri bir oyuncu olan Barış Memiş neden diğerlreiyle aynı seviyede değil? Neden onlardan iyi değil demiyorum. Neden onlarla aynı seviyede değil. Biz pa'yı neye göre belirliyoruz? Barış Memiş 2008'in başlarında Limoges'de yapılan bir turnuvada En yetenekli oyuncu ödülünü kazanmıştır. Şu anda da şayet gs'de oynamış olsaydı fatih hocamızın büyük keşif gücü(!) sayesinde milli takıma seçilmişti. 17 yaşında bir adam bjk'ye kök söktürürken tüm türkiye izledi. Oyundan atıldığında "yazık oldu çocuğa..." dediler.

Barış Memiş bir Ümit Ozan Kazmaz'dan, Sercan Vardar'dan, Efendime söyleyeyim Cafercan Aksu'dan ya da Özgürcan Özcan'dan daha mı az gelecek vaadediyor? Bu adamlar vakti zamanında sular seller gibi gol atıp oyunda kariyer yapıyorlardı. Şimdi nerdeler?

Barış Memiş'in kesinlikle Türkiyedeki en iyi prospect olduğu konusunda tüm türkiye hemfikirken FM Araştırma ekibinin bu fikre "katılmıyor" olması ilginçtir. Düşündürücüdür.

Yusuf İslam, sorduğun soru garip. Gs şu anda barış gibi bir oyuncuya havada atlar. Ben böyle düşünüyorum. Çünkü kanatlarda ondan daha iyi bir oyuncuya sahip olduklarını düşünmüyorum. Fenerbahçe'de de Colin-Kazım'ın yerine rahatlıkla oynar.

Şunu asla gözardı etmeyin: Trabzonspor bu ülkedeki en pahalı oyuncuları yetiştirip satmış bir kulüptür. Alıp falan değil... Alt yapısından itibaren yetiştirip başka kulüplere satmış, türkiye rekorunu da kırmıştır.

Duymayan gözlere, görmeyen kulaklara duyurulur.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Kadroya girebilmek/girememek CA gostergesi, PA degil..

Ayrica Fenerbahce'nin kadrosuna girebilmek ile Trabzonspor'un kadrosuna girebilmek arasinda cok buyuk fark var.
    Şu farkı oyun diliyle açıklayabilir misiniz? Barış'ın oynuyor olabilmesi bir hata mı? Trabzonspor'da yer alması bir talihsizlik mi? anlayamıyorum sizin bakış açınızı. Hayır Sercan Batuhan'ı geçtim. Ümit Ozan Kazmaz'ı avrupa standartlarında bir oyuncu olarak lanse etmiş CM&FM'nin bu tip şeylere "takılıyor" olması gerçekten ilginç.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by SuLLeY View Post
    Hocam hiç kimse hariçten gazel okumasın. 8.0.2 Patch'i ile birlikte sercan'ı ve dahi batuhan'ı gördükten sonra insan gerçekten basit ve sarsıcı soruyu sormaktan kendini alamıyor: Şu anda tüm futbol otoritelerinin "mükemmel bir yetenek" olarak lanse ettikleri bir oyuncu olan Barış Memiş neden diğerlreiyle aynı seviyede değil? Neden onlardan iyi değil demiyorum. Neden onlarla aynı seviyede değil. Biz pa'yı neye göre belirliyoruz? Barış Memiş 2008'in başlarında Limoges'de yapılan bir turnuvada En yetenekli oyuncu ödülünü kazanmıştır. Şu anda da şayet gs'de oynamış olsaydı fatih hocamızın büyük keşif gücü(!) sayesinde milli takıma seçilmişti. 17 yaşında bir adam bjk'ye kök söktürürken tüm türkiye izledi. Oyundan atıldığında "yazık oldu çocuğa..." dediler.

Barış Memiş bir Ümit Ozan Kazmaz'dan, Sercan Vardar'dan, Efendime söyleyeyim Cafercan Aksu'dan ya da Özgürcan Özcan'dan daha mı az gelecek vaadediyor? Bu adamlar vakti zamanında sular seller gibi gol atıp oyunda kariyer yapıyorlardı. Şimdi nerdeler?

Barış Memiş'in kesinlikle Türkiyedeki en iyi prospect olduğu konusunda tüm türkiye hemfikirken FM Araştırma ekibinin bu fikre "katılmıyor" olması ilginçtir. Düşündürücüdür.

Yusuf İslam, sorduğun soru garip. Gs şu anda barış gibi bir oyuncuya havada atlar. Ben böyle düşünüyorum. Çünkü kanatlarda ondan daha iyi bir oyuncuya sahip olduklarını düşünmüyorum. Fenerbahçe'de de Colin-Kazım'ın yerine rahatlıkla oynar.

Şunu asla gözardı etmeyin: Trabzonspor bu ülkedeki en pahalı oyuncuları yetiştirip satmış bir kulüptür. Alıp falan değil... Alt yapısından itibaren yetiştirip başka kulüplere satmış, türkiye rekorunu da kırmıştır.

Duymayan gözlere, görmeyen kulaklara duyurulur.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Şu farkı oyun diliyle açıklayabilir misiniz? Barış'ın oynuyor olabilmesi bir hata mı? Trabzonspor'da yer alması bir talihsizlik mi? anlayamıyorum sizin bakış açınızı. Hayır Sercan Batuhan'ı geçtim. Ümit Ozan Kazmaz'ı avrupa standartlarında bir oyuncu olarak lanse etmiş CM&FM'nin bu tip şeylere "takılıyor" olması gerçekten ilginç.

tamamda barışın iyi bir oyuncu olduğu gelecek vaad ettiği konusunda neredeyse herkes hemfikir ...ben de daha 1 sayfa önce -9 PA almasının gerekli olduğunu yazdım ve bi çok arkadaşımızda yazmış..

zaten barış şuandaki performansını henüz göstermediği bir dönede bile -8 pa ile oyunda yer almış...

yani seni kızdıran nedir anlamadım kardeş..-10 pa verilmesini istiyorsan onuda bilmem

ama sanki -10 luk derecesinde olmadığını düşünüyorum ben..

bu arada sercenı izledinmi bilmiyorum ama inanki avrupanın devleri izliyor, barıştan daha az yetenekli bir oyuncu değil...

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Bence de saçma bir konu ligler arası fark olabilir.Bana göre parasal duruma bağlı olmalı iyi oyuncuyu parası olan almalı.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Ilhan Parlak'in PA'si -9 yani 150-180 arasi cikma ihtimali var senin bi oynunda 170 cikar baska bi oyununda 150. Yanliz -9 PA hak etmedigini ben de dusunuyorum ama 2 sene evel u-19 avrupa sampiyonasinda gol krali olmus bir isim Ilhan Parlak o yuzden Baris Memis ole su turnuvada odul almis yok su turnuavada gol krali olmus diyerek de Baris Memis argumanina bisey katmiyorsun. Hangi turnuvalarda yapmis bunu?

Baris Memis su anda -9 PA hak ediyorsa bunu genc yasina ragmen Trabzonspor'un A takiminda gostermis oldugu performansdan dolayi hak ediyordur baska bisey den dolayi degil ama su durumda da Gokdeniz Karadeniz'i satmis bir Trabzonspor'un Baris Memis'den baska bi imkani yoktur belki de Gokdeniz'i nasil olsa Baris var diye sattilar bilemem.

Baris'in su andaki oyundaki durumunu ise aciklamak cok kolay 802 ciktiginda Baris Trabzonspor'da su anda gostermis oldugu performanis gostermiyordu hatda daha henuz oyunda bile yoktu Baris dun cikmis bi oyuncu degil evet ama su yariya kadar -9 kesin alir denicek bi oyuncu da degildi ama ytenkli ve gelecek vaad eden bi oyuncu oldugu icin de -8 PA verilmis. Turkiye'de -9 ole kolay kolay verilmiyor fark ettisen. Gecmis topiklere bi goz atmani ve olaylari biraz daha iyi anlamayip yorum yapmani tavsiye ederim.

Son olarak Arda icin Ersun Yanal'in eseridir demek Arda'yi tanimamaktir. Tipki Baris Memis gibi Arda'da o zamana kadar taninmayan bi oyuncu degil di bilen biliyordu genc millileri takip eden gayet iyi taniyordu ama o zamana kadar kendisini Galatasaray paf takiminin disinda bi kac hazirlik maci haricinde pek gostermemisti ve FM 2007'nin biler ilk surumunde oldukca dusuk bi PA verilmisti ona 135 gibi bisey di sanirim eksili bile degildi yani.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Artık TS araştırmasıyla bir alakası kalmadı ama Gökdeniz' i Ruslar nasıl yapacak çok merak ediyorum. Lige çok iyi girdi ama bu performansını sonun kadar sürdürebileceğini tahmin etmiyorum. Ruslar abarmtasıyla ünlüdür bakalım Gökdeniz;' i nasıl yapcaklar.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Ruslar Gökdeniz'e bu gidişle 160 üstü bir ca bile verebilir.Açıkcası benimde en merak ettigim konulardan biri...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

sezon sonuna kadar böyle gitmez bide gökdeniz stili futbolcular okadar iyi oynayamaz teknik kapasitelerini yansıtamazlarsa nelerini yansıtabilir bu oyuncular
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Çağdaş Atan' a DL eklenebilir mi? Spor x deki röportajında bu mevkide de oynayabildiğini belirtmişti.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Çağdaş Atan' a DL eklenebilir mi? Spor x deki röportajında bu mevkide de oynayabildiğini belirtmişti.
    Eklenmeli Beşiktaş'ta oynamıştı Dl'de.Hatta Tigana onu Petit'e benzettiğini söylüyordu(neresini benzetiyorsa) ve bir çok maçta Dm'de oynatmıştı...

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Çağdaş Atan,Denizlispor'da da Altay'da da solda oynadı.Ayrıca Serbest vuruşları da iyi uzaktan vuruşları da.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ben olsam oynatmam ve çok uzun süredirde oynatılmıyor zaten
    fiziğide hiç müsait değil bence

solak stoper olarak kalsa daha iyi olur

saygılar
    Fikirlerim burada

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Evet o röportajı okudum bende ama yinede çok fazla olmaması gerekir diye düşünüyorum.13 civarı ideal olabilir.

Nesil
    2007
    Yer
    .

Evet arkadaşlar Trabzonspor dergilerinden yaptığım bir araştırma vardı onu yayınlayacağım.Araştırmamı yaparken sadece dergiden gördüklerimi yazdım.Kendi yorumum yoktur.Bilginize.Sonra çok saçma falan olmuş demeyin kırmayın beni lütfen Sizlerinde düşüncelerinizi bekliyorum.

Ts Dergileri röportajlarından toplanan bilgilerdir.
    Umut Bulut 2006 Ağustos Sayısı
    Favori Takımı Atletico Madrid,Barcelona
    Favori Personeller Ronaldo,Fatih Tekke,Tuncay Şanlı
    Cem Demir 2006 Ağustos Sayısı
    Favori Personeller
    Yerli;Fatih Tekke
    Yabancı;Thierry Henry
    Kaleci;Olliver Kahn
    Eski Yabancı Oyuncu;Zinedine Zidane
    Favori Takımı Arsenal
    Murat Ocak 2006 Ağustos Sayısı
    Hüsnü Özkara'nın büyük emeği olduğunu söylüyor.
    Favori Personeller Ergün Penbe,Hasan Şaş
    Mustafa Keçeli 2006 Ekim Sayısı
    Favori Personeller Ronaldinho,Fabio Cannnavaro
    Serkan Balcı 2007 Ekim Sayısı
    Favori Personeller Tuncay Şanlı,Eto,C.Ronaldo,Gattuso
    Çağdaş Atan 2008 Ocak Sayısı
    Mevki;Stoper ve Sol Bek'in yanısıra görev verilmesi durumunda Ön Libero
    olarak da oynayabileceğini belirtmiş.
    Barış Memiş 2008 Şubat Sayısı
    Mevki:Her iki kanatta oynayabileceğini,her iki ayağını aynı oranda
    kullanabildiğini belirtmiş.
    Favori Personeller Gökdeniz Karadeniz,Roberto Carlos,Aaron Lennon,Kaka
    Onur Recep Kıvrak 2008 Şubat Sayısı
    Metin Küçükoğulları'nın büyük emeği olduğunu belirtmiş.
    Favori Personeller Petr Cech
    Kıyamet kopacak da olsa bırakınız adalet yerini bulsun....

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

çok yararlı bilgiler teşekkürler fernandez kardeşim

bu oyuncuların yabancı favori personalleri oyuna eklenmemeli

bide barış memişin favori personaline yattarada eklenebilir
    Fikirlerim burada

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Quote Originally Posted by extensor View Post
    çok yararlı bilgiler teşekkürler fernandez kardeşim

bu oyuncuların yabancı favori personalleri oyuna eklenmemeli

bide barış memişin favori personaline yattarada eklenebilir
    Yattara hakkında Barış'ın birşey dedigini duymadım kendisi Gökdeniz'in hayranı onu eklemeyi planlıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

kimden duyduğunu hatırlayamıyorum ama barışın yattarayı kendine örnek aldığını idol futbolcu olarak onu seçtiğini söylemişti birisi ama kimdi inan çıkaramıyorum
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Emrecim teşekkürler çok güzel bilgiler.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Umut Bulut'un off the ball düşük olabilir, bence herkesin aksine biraz teknik olduğunu düşünüyorum ve finishing de fena değil.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Umut Bulut'un off the ball düşük olabilir, bence herkesin aksine biraz teknik olduğunu düşünüyorum ve finishing de fena değil.
    Bende bunu söyledim arka sayfalarda işte benim gibi düşünen ender kişilerden biri...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by bjk_melo_151 View Post
    Umut'un eksik yönleri kararsızlık(Decision 7-8),Takım oyunu ve çalışkanlık(Teamwork/Workrate 10/10),Yaratıcılık(6-7),Ön sezi(Anticipation 9-10).Güçlü yanları;Bitiricilik(Finishing 14-15),Uzaktan vuruş(Long Shot 13-14),Top üstünlüğü(First touch 14-15),Top sürme(Dribbling 12-13),Sıçrama,Çeviklik(Jumping/Agility 14/15).Orta derecede olan özellikleri ise hızı(Pace/Acceleration 13/13),Dayanıklılık ve Güç(Stamina/Strenght 12/13)
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    yani şu şekilde:
    Yaptıgın Umut'u inceledim Umut'un dripling 13 olmaz max 11, firsh touchta 15 olmaz oda max 11 olur teamwork,aggression ve workratede için 10 çok düşük heleki Umut'un tamamen çok koşarak falan bişeyler yaptıgını düşünürsek bu özellikleri oldukça yüksek yani bunlar haricindeki özellikler gerçege yakın ama yinede bazı özelliklerinde ufak düşmeler ve arttırlar olacaktır.
    Last edited by nekop : 24.Nisan.2008 at 22:33 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

umut bulutun çok inatçı olma özelliği determination'a yansıtılmalı
    Last edited by extensor : 24.Nisan.2008 at 17:28
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Umut'un eksik yönleri kararsızlık(Decision 7-8),Takım oyunu ve çalışkanlık(Teamwork/Workrate 10/10),Yaratıcılık(6-7),Ön sezi(Anticipation 9-10).Güçlü yanları;Bitiricilik(Finishing 14-15),Uzaktan vuruş(Long Shot 13-14),Top üstünlüğü(First touch 14-15),Top sürme(Dribbling 12-13),Sıçrama,Çeviklik(Jumping/Agility 14/15).Orta derecede olan özellikleri ise hızı(Pace/Acceleration 13/13),Dayanıklılık ve Güç(Stamina/Strenght 12/13)
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    yani şu şekilde:
    Last edited by bjk_melo_151 : 24.Nisan.2008 at 17:07 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Sayfa 5 / 12 İlkİlk ... 34567 ... SonSon

Mesaj Yetkileri