fenerbahçe 2maçta da iyiydi.chelsea eski chelsea değil..bundan faydalanıp elemesi gerekiyordu ama olmadı..buralara kadar gelmek de büyük başarı..tebrik ederim....sunu da söyleyemeden geçemiyecem:liverpool bu chelsea yı çıtır çıtır yer.
Eler
Elenir
fenerbahçe 2maçta da iyiydi.chelsea eski chelsea değil..bundan faydalanıp elemesi gerekiyordu ama olmadı..buralara kadar gelmek de büyük başarı..tebrik ederim....sunu da söyleyemeden geçemiyecem:liverpool bu chelsea yı çıtır çıtır yer.
alex 2 maç ta da etkisiz di.sebebi ney acaba.alex iyi olmazsa zaten üst tura çıkma şansı yüzde 80 gidiyor.
Orda durmasın o zaman İlhan. Selçuk da orada duruyor, Deniz de orada duruyor. Fenerbahçe hem orada duracak hem de gerektiğinde hücumu düşünecek, süpriz şutlar çekebilecek biri lazım. Bu da Appiah.
Tamam aldığı topu isabetli şekilde yanındaki adama verebiliyor, defansif açıdan da iyi ama yeterli değil. Artık hedef büyükse bu iş Maldonado ile olmaz, benim düşünceme göre.
"YÜCE ATATÜRK"
alex aldığı bütün topları çok basit oynadı biraz daha yaratıcı olmalıydı
Alex'in etkisiz olmasında şüphesiz Chelsea'nin ortasaha elemanlarının çok güçlü olmasının etkisi fazla. Serkan'ın da dediği gibi yine Batman'le başlanıp Semih sonradan sokulsaydı daha iyi olurdu gibi, Uğur Boral da daha erken alınmalıydı maça az da olsa hareket getirdi. Edu bu maçta çok iyi oynadı, gerçekten çok beğendim.
Seneye en azından yine çeyrek final oynamalıyız, fakat takviye şart.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Milletten çekinip çekinmediğini sormadım zaten sana.(:
Evet Chelsea o dediklerini yapamadı çünkü karşısında 90 dakika direnen, Eren'in dediği gibi alan daraltan, azimli bir ekip vardı. Böyle olunca da istediği gibi oynayamaz hiçbir takım zaten. Yani Chelsea'yi böyle yakalamışken demen çok saçma kaçıyor..
iyi sağlam bir forvet oyunun iki yönünü iyi oynayabilen birde orta saha bulabilirsek seneye çeyrek final yine garanti olur zaten
Lugano da 1-2 hata dışında çok iyiydi. Hızlı atağa çıkardı bazı pozisyonlarda takımı. Edu da çok iyiydi.
Aurelio genelde kanatlardaki boşlukları kapatmak için uğraşınca orta sahada Alex'i rahatlatamadı. Aurelio da iyilerdendi. Seneye kaliteli bir forvet alınmazsa buralara kadar da gelemeyebiliriz.
Carlos'un 2 maçta da olmaması da hoş değildi, keşke oynayabilseydi. Zico transfer görüşmeleri haftaya başlayacak dedi. Eğer takımda kalacaksa O'nun da kendini geliştirmesi gerekiyor. Ve son isteğim de Deivid'in gollerini inşallah izleyenler çok olur da satarız O'nu.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Bunda Fener'in etkisi olduğu yadsınamaz bir gerçek zaten,ama Chelsea bu gün normal olarak kötü oynadı.Sen Chelsea'nın bugün gerçek oyununu oynadığını ve ya kötü performansının sebebinin tamamen F.Bahçe'nin mükemmel oyunu olduğunu düşünüyorsan sorun yok..Ama ben öyle düşünümüyorum.Chelsea hem Fener'in iyi oyunu hemde farklı nedenlerden dolayı alışılmış Chelsea'dan çok uzak bir görüntü çizdi...
Evet dün arkadaşla konuşuyorduk, takas üste para veriyormuş Barca Deivid için.
Zico takıntılarından kurtulursa iyi bir sağ açık, iyi bir forvet ve iyi bir Appiah ile seneye de bu noktaya gelebiliriz.
Avrupa başarımız artarak devam ediyor, seneye de bu noktaya ulaşmak asıl hedef olmalı.
"YÜCE ATATÜRK"
Öncelikle buraya kadar geldiği için Fß'ye tebrikler... Ama üzüldüm nokta maç ßittti bizim burda sanki 30Ağustos kutlandı silahla hiç susmadı. İnsanlar ne kadar hırs yapmış öyle.
Chelsea'yi böyle yakalamışken turu geçmesi lazımdı Fß'nin oyuncuların yarısı hafif sakat sakat oynadı Essien,Terry tek kelime ile süper adamlar. Maç öncesinde de yazdım gibi sürekli uzun şutlar çekmeli Fß nitekim en etkili o şekilde oldu. Makelele'de iyi oynadı ilerleyen yaşına rağmen halal iyiydi. ßallack o golü atmasa idi çok zorlanırdı Chelsea veya maçı 1-1'e getirse idi Fß vermezdi maçı. Hakem genelde iyiydi bir kaç tane ikili mücadelerde hatalı olsada... Hele Hele kaleyede Hilario geçince ben tamam dedim Fß kazanıcak ama olmadı sağlık olsun son sözüm turu gecince Fßliler diğer takımlara dalga geçiyor, Fß elenince diğer takım taraftarları seviniyor bu problemleri aşmalıyız..
Chelsea kötü oynadı diyemeyiz. Adamların oyun stili bu. dikkat ettiysen tam olarak Total Dominasyon formasyonu ile sahaya çıkıyorlar. Adamların orta sahada çok alan daraltacağı belli.
Alan daraltmak demek, top rakipte kime giderse gitsin onu sıkıştıran birinin olması demek. Fenerbahçe bu maçta hücumda ara sıra iyi baskı yaptı, ancak çok da iyi alan daraltamadı. Chelsea kanatlardan iyi geldi, ama çok çok defansif bir kadroları vardı sahada.
Bir kere rakibin sana fizik üstünlüğü var, iyi de alan daraltan bir takım olduğunu biliyorsun. Böyle bir takıma Fenerbahçe'nin ancak extra oyuncu çabaları ile, serbest vuruşlar ile, uzaktan şutlar ile gol atabileceğini biliyoruz. Nitekim Zico da bunu denedi, ama başaramadı.
Fenerbahçe iyi savunma yaptı, özellikle Edu ve Lugano harikaydı.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
İşte bu durum rakip takıma göre değişir.
Sen şu yakın zamanlarda Chelsea'nin ligde karşılaştığı Derby, Birmingham, Reading gibi takımlarla oynadığı maçları seyrettin sanırım? Onlara karşı çok iyi oynuyorlar, alışılmış Chelsea gene sahneye çıkıyor ama bugün karşısında Fener vardı dikkatini çekerim.![]()
Sen,hala benim Chelsea'nın kötü oynamasında F.Bahçe'nin iyi oyunun etkisi olmadığımı düşündüğümü sanıyorsun.Ben bunu kabul ediyorum zaten.F.Bahçe o saydığın takımlardan çok çok daha iyi takım olduğu için gerçek Chelsea'yi oynatmadı.Ama Chelsea'nın kötü oyunun tek nedeni bu değil diyorum bende.İlk maçta da F.Bahçe ile oynadı Chelsea.Kadıköy'de ilk yarıda oynadığı oyunu oynayabildi mi bugün mesela.Sürekli önde basmıştı,çeşitli hücum varyasyonları yapmıştı ve nitekim bol pozisyon bulmuştu.Ama Volkan'ın harika performansına takılmıştı.Bugün o oyunu oynayabilmiş olsa ilk yarıda üç olurdu.Ben bunu söylemeye çalışıyorum...
Neyse olan oldu F.Bahçe elendi.Ama buraya gelmek bile başlı başına bir başarı.Zaten buraya gelmiş bir takımın karşı takıma ezilmesi,çok mahkum bir oyun oynaması düşünülemez.F.Bahçe'de teslim olmadı,futbol oynadı ama olmadı...
Bence Maldonado´nun cok gereksiz bir transfer oldugu anlasildi artik. Ofansif yönden hic katkisi yok takima. Tamam görevi savunma yapmak diyeceksiniz, ama onu da yapmiyor. Aurelio resmen hem kendi görevini hem de Maldonado´nun görevini yapmak zorunda kaliyor. Takimi yavaslatiyor, gereksiz top alisverisi yapiyor, paslari sadece 2-3 metrelik paslar ama yine de isabetsiz pas veriyor, ne presi dogru yapabiliyor ne de top kapmasini biliyor. Taktiksel olarak alan kapatma deseniz o da yok adamda.
Maldonado cikti oyundan ve orta sahaya sanki bir rahatlik geldi gibi bu aksam. Daha fazla alan olusdu, Fener hücüma iyi kalkabildi vs. Iki Chelsea macini Isvec TV´sinden izliyorum ve yorumcular da cok elestirdi Maldonado´yu. Kisaca bu oyunuyla Fener´de oynayacak bir futbolcu olamaz.
"Hak eden takım bizdik"
Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde Chelsea, temsilcimiz Fenerbahçe'yi toplamda aldığı 3-2'lik sonuçla eleyerek yarı finale yükseldi.
Chelsea'yi rövanşta 2-0 öne geçiren golü kaydeden Frank Lampard, mücadele ardından yaptığı açıklamada, yarı finaldeki rakipleri Liverpool'a karşı hazırlanmaları gerektiğini söyledi.
"Fenerbahçe oldukça zorlu bir ekip, bizi çok zorladılar ve yakaladıkları şansları da vardı" diyen Lampard, "Açık konuşmak gerekirse, 2 karşılaşmanın ardından hak eden taraf bizdik diyebilirim. Bu akşam iyi oynamadık ama futbol sonuçlar oyunu" diye konuştu.
Yarı finalde Liverpool'la eşleşmelerini değerlendiren İngiliz oyuncu, iki ekibin de birbirini tanıdığını söyleyerek, "Bu çok daha zorlu bir mücadele olacak, finale çıkmak istiyorsak, bu akşamdan daha iyi oynamalıyız" dedi.
Fenerbahceyi buraya kadar geldigi icin tebrik ediyorum.
Bugunun macina gelelim. Fenerbace bastan yanlis yapti, Kezman ve Ugur baslamaliydi. Cazim varlik gostersede bugun Deivid ve Alex te hic bisey yoktu. Bugun ilk defa Luagnoyu begendim (kendisi en antipati duydugum adamdir) kesinlikle avrupada oynayabilecek bi isim.
Bu sefer olmadi, Fener bi daha ki sefer daha guclu gelecektir
Tebrikler Fenerbahçe. Bize bu mutluluğu ve heyecanı yarattığın için. Yolun açık olsun.
Maçın kritiğine hiç girmiyorum. Gerek bile yok. Başımız dik bir şekilde elendik. Turu hak ettiğimize inanıyorum. Ama futbol bu neyin ne olacağı belli olmuyor.
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
Alex in bu seneyi asist kralı olarak kapama şansını yüksek olarak görüyorum.
Tebrikler Fenerbahçe...
Artık seneyede aynı istikrar olması lazım..
Deivid, Alex ve Semih cok kötüydü.
Yine diyorum Semih büyük takim oyuncusu degil bence, gitsin bakalim bir ankaraspor'a yada ankaragücüne atacakmi attigi gollerin yarisini.. eger Alex gününde degilse Semih oynayamiyor...
Fenerbahce hizli hucuma cikan, tempolu ve organize oynayan takimlara karsi cok zorlaniyor. Alex'i tutarsan Fenerbahce atak gelistirmekte zorlaniyor.. Dün macin adami Volkan'di, yine iyi kurtarislar yapti.. Hilario'yu cok abarttiniz, cikardigi kac tane posziyon var? 2 tane, yaani yuh... Maci hic izlemeyen birisi sanacakki 5-10 sut cikarmis..
Maldonado bence bos transfer oldu, Maldonado defansif önlibero, Fenerbahcenin bence suan "köprü" ortasaha oyuncusu yok..aslinda var : Appiah ama oda sakat.
Chelsea dün rahat bir oyun sergiledi, cok zorlanmadi,bunu kabul edin.
Fenerbahce dün kötüydü.
Alexsiz Semih hic birse yapamiyor.
Ugur Boral yine vucut calimlari ve hiziyla birlikte Belletti'yi gecmeyi basardi ve 2 tanede iyi orta acti.
Dün Fenerbahcede Maldonadonun yerine Appiah, Deividin yerinede Ugur Boral ve Semihin yerine baska bir forvet örnegin Ümit Karan olsaydi sizce neler olurdu?
Bence kazanirdi
Ama yinede Fenerbahce icin büyük basari ve Türkiye icinde iyi.