Anket Sonuçlarını Görüntüle: Slogana Destek Verin

Voters
289. You may not vote on this poll
  • Evet

320 100.00%
  • Hayır

22 7.61%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 5 / 8 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
121 ile 150 arası toplam 237 sonuç

Konu: Türkçe Konuş!

Hybrid View

Quote Originally Posted by dadas3425 View Post
    tabiki katılıyoruz dilimiz yozlaşmasın örnek verecek olursam bizim ookulun orda bir kuaför var fırça yerine kuaförün ismini fırcha koymuş terbiyesiz
    ookulun=okulun

orda=orada

tabiki katiliyoruz.Dilimiz yozlaşmasın,örnek verecek olursam;bizim okulun orada bir kuaför var,fırça yerine kuaförün ismini fırcha koymus terbiyesiz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by arda_ultraslan View Post
    ookulun=okulun

orda=orada

tabiki katiliyoruz.Dilimiz yozlaşmasın,örnek verecek olursam;bizim okulun orada bir kuaför var,fırça yerine kuaförün ismini fırcha koymus terbiyesiz.
    Arkadaş yanlış basmıştır ondan ookulun olmuştur yani. Ayrıca çok büyüttünüz beyler yani okunuş olarak orda der ama mesela şöyle yazsaydı:'' bzm oklun orda bi kuafr far frça yerhne'' gibi söylese haklısın da, yapmayın arkadaşlar ya... O zaman cümlenin ilk harfi büyük harfle başlıyacağından ''tabiki'', ''Tabiki'' olacak hatta ''Tabiiki'' olacak.

Quote Originally Posted by hakan sükürü View Post
    Arkadaş yanlış basmıştır ondan ookulun olmuştur yani. Ayrıca çok büyüttünüz beyler yani okunuş olarak orda der ama mesela şöyle yazsaydı:'' bzm oklun orda bi kuafr far frça yerhne'' gibi söylese haklısın da, yapmayın arkadaşlar ya... O zaman cümlenin ilk harfi büyük harfle başlıyacağından ''tabiki'', ''Tabiki'' olacak hatta ''Tabiiki'' olacak.
    rasit sen benim ne anlatmak istedigimi anlamadin herhalde

ben bilerek arkadasin cümlesini virgülü virgülüne yaptim cünkü orada bütün milletin yanlislarini bulup onlarin suratlarina vuruyordu arkadas,söyle konusun yok su virgüller olacak yok de ayri yazilacak falan,bende ondan dolayi arkadasa bir gönderme yaptim.farkindaysan ben cümlelere baslarken kücük harf ile baslarim,virgülleri falan cok az koyarim.Hatta bu yazdigim yorumun bile icinde en azindan 10 tane yanlis vardir.

bence ilk kendin düzelt

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Algılayamadığınız nokta şu; orada "kampanyaya destek olalım, evet, hepimiz düzgün Türkçe konuşalım ve yazalım" diye atlayıp, yamuk Türkçe kullananlar eleştirilmiş.. Bir de milletin yanlışlarını düzeltmeye çalışırken daha beter yanlış yapanlar..
    Yani orada "Yes abicim, güzel Türkçe'ye bendende okey (Dikkat edin "de" bağlacı birleşik)" şeklinde ortaya atılanlardan alıntı yapılmış..

Ayrıca "Tabiiki" değil, "tabii ki" olacak..

OKUL kelimesi Fransizcadaki EKOL kelimesinden geliyormuş..

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Ben şahsen bu hususta kimseye karışmam da, ille de karışacak olsam, "falza" yazmış olmana değil, "bende" yazmış olmana karışırdım..
    Ve bir "iki noktacı" olarak diyorum ki, "İki nokta'ya uzanan eller kırılsın"..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by meddah View Post
    Ben şahsen bu hususta kimseye karışmam da, ille de karışacak olsam, "falza" yazmış olmana değil, "bende" yazmış olmana karışırdım..
    Ve bir "iki noktacı" olarak diyorum ki, "İki nokta'ya uzanan eller kırılsın"..
    abi bende iki nokta kullanıyorum zaten ama illa hata aramak zorundaysa o da bir hatadır derim yani..

Nesil
    2006

Forumda uzun süredir dikkatimi çekiyor. Özellikle Football Manager bölümünde o kadar kötü bir Türkçe dili kullanılıyor ki buna Türkçe bile denmez. Mesajlarında ki imla kuralları olsun, harfleri doğru kullanma olsun çok büyük eksiklikler var. Karşı taraf yazıyı okurken zorlanıyor bazıları pes ediyor. Aslında buraya iki üç güzel örnek koyacaktım ama o kişiler rencide olur diye koymuyorum. Lütfen biraz daha anlaşılır ve Türkçe konuşmaya özen gösterelim.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Ben elimden geldiği kadar herkesi uyarmaya çalışıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Ben zaten özen göstererek yazıyorum ara sıra birkaç hatam olmuyor değil ama elimden geldiğince düzgün yazmaya çalışıyorum...

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Bu konunun horlatılma zamanı geldi çünkü bazen yazılan mesajlardan gerçekten birşey anlamıyorum...Bu konu yeniden sabitlenirse çok iyi olur..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

konu hortlatıldığı için gerekeni yapılmasını talep ediyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

Bu konu sabitti.. Ve yararlı bir konu. Havadan sudan bir konu değil. Tekrar sabitlenirse bende sevinirim (: Gidip bilmem kim bilmem ne yapmış hortlatılcağına bu hortlatılsın..
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

bu öyle konu değil ibo.Yararlı bir konu.Hortlatılması çok iyi olmuş.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

peki benim ne suçum vardı?

uyarı gelir die korkudan 1 hafta öncesinin konusuna bile msj atamıorum

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

2 yıl öncesinin konusunu horlatmazsan almazsın.Eğer yararlı bir konu değilse.Ama bu yararlı bir konu.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Berkay şunu anlamıyorsunuz, bu konu her daim güncel bir konudur. Ama güncelliğini yitirmiş, bir dönem için konuşulmuş konular hortlatıldığında uyarı alabilirsiniz.

Böyle bir konu varken, aynı olaykan şikayetçi isen, yeni konu açmak yerine buraya yazmak doğru olanıdır. Oğuz da o nedenle bu konuyu gündeme getirmiş.

Hangi konuların hortlatılıp, hortlatılmayacağını anlayabilirsiniz bence...
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

madem bu konunun hortlatılmasını gerekiyoR niYe eliyle yazmıyoRda kolay olsun diYe hortlatıYoR

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by ibob View Post
    madem bu konunun hortlatılmasını gerekiyoR niYe eliyle yazmıyoRda kolay olsun diYe hortlatıYoR
    Var olan konuyu neden 2.kere açayım..

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Boş yere konu açmamak için.

Nesil
    2006
    Yer
    ❶❻

Konu sabitlenir , Oghuse yeni konu acmak yerine buradan dile getirmeyi tercih etmis iyide yapmis.

Nesil
    2006

Türkçe meclisede girdi. Kimse yanlış anlamasın siyaset amacım bile yok. Ama mecliste gündem take-off yahu bu nedemek. Köylü bunun anlamını nasıl bilsin. Ya meclis bile Türkçe konuşmadıktan sonra ben Türkçe'den ümidimi kesiyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bakın bende yapıorum bu dediklerini hemde çok

özellikle msn de

mesela:niye yerine nie derim

gidiyor yerine gidio derim

yani bunları bitek yazarken kullanırım

o yüzden ben destek vermiyorum buna

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Yazsan eline yapışmayacağına göre hem daha güzel bir görüntü adına hemde Türkçeyi doğru kullanmak adına yazmanı öneririm.

bakın bende yapıorum bu dediklerini hemde çok

özellikle msn de

mesela:niye yerine nie derim

gidiyor yerine gidio derim

yani bunları bitek yazarken kullanırım

o yüzden ben destek vermiyorum buna
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

konudan 4 ay geçtiyse açarsın

ya tamam uzatmaya gerek yok

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

konudan 4 ay geçtiyse açarsın

ya tamam uzatmaya gerek yok
    O zaman da "bu konu vardı yorumları" yapılıyor. Bu konu aradan 2 sene de geçse güncelliğini yitirmez, bu nedenle hortlatma denilen şey bu konuda olmaz.

Msnde bile yazarken dikkat ederim. Dil bilgisi kurallarını geçtim, benim de karıştırdığım noktalar oluyor ama en azından kelimeleri doğru yazmaya çalışıyorum. Hızlı yazarken hatalar olabiliyor tabi. Ama genellikle hatasız yazmaya özen gösteririm. Dil bir ülkenin varlığı için çok önemlidir, aman ne olacak ben kullanırım diyerek, dilde tahribata başlarsak, 50-100 sene sonra ortada tahrip edeceğimiz bir dil kalmayabilir.

O nedenle tüm arkadaşlardan, en azından kelimeri doğru şekilde yazmalarını rica ediyorum.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    ❶❻

Herkes desteklemek zorunda degil zaten , anket acilmis konuya 225 kisi destek vermis 13 kiside istememis , herkesin kisisel gorusudur..

Ben sahsen forumlarda daha duzgun yazim bicimi gormek istiyorum ve bu konuyu destekliyorum.

Nesil
    2006

@ibob uzatma burada bari tartışma olmasın...

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Birde bazı arkadaşların klavye türleri ingilizce.Bu yüzden Ortaya kötü bir görüntü çıkarıyor..

Sayfa 5 / 8 İlkİlk ... 34567 ... SonSon

Mesaj Yetkileri