Evet
Hayır
Umarim Türkiye Ligi bu sene istenilen seviyede olur ve oyunu orjinal alacak olan vatandaslarin verdigi paralara deger.
http://www.amazon.com/World-Wide-Soc...1465451&sr=8-3
arkadaslar bu linkteki oyun bildigimiz fm2009 degilmi ya
Sanırım oyun Amerika'da bu isimle çıkıyor.
peki piyasaya cıkmısmı bu orda cıktıysa hemen siparis edelim
yazıda nowebber1 demis ama...
herkese merhaba, yorumlardan okuduğum ve anlamadığım bir nokta var ve si gamaes firmasını haklı bulduğum
eğer 2009 da türkçe seçeneği koysalar ne fark yaratacak ki sonuçta çıkan korsanlar da türkçe dili barındıracak adamların türkçe seçeneği koymamasının tek sebebi oyunun türkiyede %90 oranında korsan olarak kullanılıyor olması
düşünün şimdi burda türkçe olsa o kadar para veririm diyen kaç kişi gene içinde türkçe karakter barındıran korsan yerine bu oyuna bu kadar para vericek. biz bu şekilde tutum sergilediğimiz sürece hem adamlar türkçe seçeneği koymaz hemde daha güneydoğuda çok şehit veririz!!!
fiyat bence uygun 29 dolar
yokmu linki acıklıyıcak olan arkadas.
80 çok iyiymiş. Orjinal oyunların fiyatları almış başını gidiyor.. Tek zevk veren oyun bu olduğuna göre80 hiç bir şey.. Sigara alkol almayın, oyunu alın ve 1, 1,5 sene oynayın...
Sentugo.
Arkadaşlar 5 sayfadaki tüm yorumları okudum herkesin ortak görüşü eğer Türkçe dil desteği olursa paranın ikinci planda kalacağı. Bende bu görüşteyim.
FM serisi bildiğiniz gibi İngilizce bilmeden çok zor oynanabilecek bir oyun. Futbolla yatıp kalkan bir sürü insan ingilizce bilmediği için oyuna ilgi bile göstermiyor. 1 kaç yıl öncesine kadar bende bu bahsettiğim insanların arasındaydım.
Oyunun Türkçe olması mevcut FM fanatiklerinin oyunu orjinal almasını yanında bahsettiğim, ingilizce bilmeyen ama futbolla yatıp kalkan çok geniş kitlelerinde oyuna ilgisini artıracak.
Bence bu durum mevcut FM fanatiklerine oyunu orjinal satmaktan daha önemli ve cazip bir hedef olmalı oyun yapımcıları için.
Birde önerim olacak; bildiğim kadarı ile turksportal dil ekibi oyun yapımcısı firma ile irtibat halinde.
Bizlere ön ayak olup bir dilekçe örneği hazırlansa, FM ye Türkçe dil desteği olması için bizlerde FM fanatikleri olarak yapımcı firmayı mail bombardumanına tutsak yüzlerce binlerce mail yollayabilirsek belki adamları ikna edebiliriz en azından adamların dikkatini çekeriz.
Last edited by demiray68 : 16.Eylül.2008 at 13:21 Reason: Daha rahat okunabilmesi
Türkçe dil desteğide eklendiğinde bu korsan oyunlarda da olacak. Sanmıyorum ki büyük çoğunluk Türkçe eklendi hadi gidip Türkçe alayım desin. Şu anda oyun 80 lira ise ben Türkçe desteğini eklesem, buna harcadığım masrafı da üstüne koyar oyunu 100 liradan satarım yapımcı olsam.
Bu nedenle Türkçe ekleme elbette satışlarda olumlu yansıyacaktır ama 5 lira vermek varken neden 80 vereyim mantığı ülkemizde değişmez.
Bu oyunu 1 sene boyunca oynuyoruz, günde saatlerce oynuyoruz. Bir anda 80 lira elbette çok gelebilir ama bunu 1 senelik döneme yaydığımızda, bu oyun için harcadığımız zamana yaydığımızda, başka aktivitelerle karşılaştırdığımızda en ucuz eğlence oluyor. Sinemaya 1 senede verdiğiniz parayı düşünün mesela ya da eğlenmek için zaman geçirdiğiniz başka aktivitelere verdiğiniz 1 senelik parayı düşünün.
İnternet için bile en ucuzundan senede 360 lira veriyorsunuz. İnternete senede 360 lira veren bir kişi de sürekli oynadığı, keyifle oynadığı bir oyuna sende 80 lira verebilir diye düşünüyorum.
Ama işte direk 80 lira vermek zorlayabilir bizleri ama bunu 12 aya böldüğümüzde günce 20 kuruş gibi bir rakam çıkıyor ortaya. Çok da yüksek olmasa gerek.
Keşke ülkemizde alım gücü yüksek olsa, geçim sıkıntısı çekmesek, zorunlu ihtiyaçlarımızı karşıladıktan sonra cebimizde çok miktarda para olsa, oyun 40 liraya satılsa bunları hepimiz isteriz, isteriz ama...
"YÜCE ATATÜRK"
eminim benim gibi "orjinal alsam mı almasam mı" diye ikilemde olan çok insan vardır. ingilizce olmasına rağmen orjinal alma fikri var aklımda ama hala karar veremedim.Türkçe olsaydı böyle bir ikilemde olmazdım ve gidip orjinal almak için oyunun çıkmasını bekliyor olurdum. hadi bazı kişiler sözlükle de olsa oyunu oynayabiliyor anladığı kadarıyla. peki ya hiç İngilizce bilmeyenler ne yapacak. siz gidip Türkçe altyazısı ve dublajı olmayan Japonca bir filmi orjinal mi alırsınız yoksa korsan alayım da anladığım kadarıyla bir bakayım mı dersiniz?
Sen ikilemdesin, şimdi de orjinal alma düşüncen var zaten. Ama oyunu neden 80 lira vereyim ki mantığıyla korsan alan birisi Türkçe olduğunda da orjinale dönmeyecektir, dönen olsa da çok az olacaktır.
Hatta Türkçe'si de var 5 lira verir alırım, niye 80 lira vereyim ki diye düşünür çoğu kişi bence. Bu nedenle önce orjinal satışın artmasını bekleyen yapımcı bir nebze haklıdır.
"YÜCE ATATÜRK"
Keşke Türkçe olsa ve sadece orjinal oyunlarda olsa.Crysis oyununda sanırım öyleydi bu.Orjinal oyunlar Türkçe'ydi sanırım.Fm'de de olursa böyle hem verdiğimiz paraya değer hemde orjinal oyun patlaması yaşanır bu da fiyatları azaltır.Fakat üç kağıtçılar yine bir yolunu bulup bunu korsan oyunlarda da Türkçe yaparlar.Bayramda kapı kapı dolaşıp orjinal Fm parası toplamak düşüyo bizlere![]()
Yurt dışından getirmek mantıklı ama diyelim çok küçük bir ihtimal oyun bozuk çıksa ama çok küçük bir ihtimal tabi ama yine de yazık olur Aygün'ün dediği de çok mantıklı oyun sadece orjinalde Türkçe olarak çıksa gerçekten çok kar elde edilir..
beyler bu oyunu seven ve isteyen oyundan zevk alan parayı verir alır. fm oynatıp böyle tarihi bi deyişim yapılmış bi yılda 80ytl filan hikaye ben şahsen alıcam paramda hazır saygılarımla![]()
arkadaşlar kolay gelsin lütfen yardımınızı bekliyorum football manager 2008 orjinal cd sini netten nerden temin edebilirim hatta 2009u da alıcam çıkınca herkes fiyatından bbahsedio alıcam diyo ama nerden alıcağını kimse yazmıolütfen yardımlarınızı bekliorum..şimdiden teşekkürler
yine çok kişi korsan almayı düşünecektir tabi, bunu sıfıra indirmenin imkanı yok ama düşürmenin imkanı var. ben yukarıda yazdığım gibi sözlükle de olsa anlayıp oynayabiliyorum. buna rağmen yine de bazı kısımları anlayamıyorum fakat oyunda maç konuşmalarını, oyuncu etkileşimlerini, basın sorularını anlamadığı için bu özellikleri kullanamayanlar var. oyuna bir çok eklenti yapıldı (basın toplantıları, oyunculara özel komutlar verebilme vs.), kaç kişi bunları tam anlamıyla anlayabilecek de her detayı kullanıp oyundan %100 zevk alacak. e haliyle de insanlar birçok özelliğini çözemediği oyuna kalkıp 80 ytl vermeyecektir. Cyrisis Türkçe çıktı ve satış başarıları ortada. "vay be Türkçe oyun yapmışlar gidip orjinal alayım ki daha sonraki oyunlarda da bu devam etsin" diyenlerin sayısı bence hiç az değil. belki Türkçe koyarlar -o da kesin değil, belki- diye gidip orjinal alan olmaz ama kendi dili kondu diye orjinal alan çok olur bence.
Tamemen şahsi fikrim...
Yılın oyunu CoD 4 bile 90ytl iken her sene değiştirilmesi gereken bir oyun 80ytl... Bana biraz saçma ve ucuk bir rakam geldi. Çünkü bu oyunun ömrü 1 yıl..
Delgado #10
Bence Hiçte Uygun Bir Fiyat DeğiL![]()
2008 daha yeni aldım yurt dışından,nese ucuzlasın ozmn alırım![]()
İlk önce bu oyunun daha çok ilgi gördüğü ülkelere ulaşır.İngiltere vs. gibi.Yabancı oyun sitelerinden temin edebilirsin.Birkaç gün içinde Türkiye'ye ulaşır oyunlar.İlk olarak internet sitelerinden bulabilirsin oyunu.Daha sonra mağazalara dağıtılır.Ama bu bayağı süre alır.En iyisi netten almak.Teknosa'dan bakabilirsin.Orada bulunabilir oyun.
80 Lira Bence cok..
aldıgımız maaş 500 Lira zaten 80 Lira Oyuna Vericeksek Ohoo...
Bakcaz Artık bi Çaresine
arkadaşlar oyun çıktığında vatan bilgisayarın internet sitesinden kredi kartına 12 taksitle alabilirsiniz 80/12=6.6ytl aylık 6.6ytl de sanırım çok para değildir herkes için konuşuyorum birde bu oyunu yapan adamlar herşeyi yapıyorda oyunun sadece orjinalde türkçe oynanmasını sağlıyamıyormu bence bunu da yapabilirler ama uğraşmak istemiyorlar
BİMEKSTE buldum bi tane fm 2008 cd orjinal midir acaba?
bu oyunun demosu ne zaman çıkıyor bir de demoda oyun tam anlamıyla hazır olacak mı bilen war mı
30 Eylül'de demosu çıkacak.Tam anlamıyla hazır olmaktan kastın 3d falan ise
http://forum.turksportal.net/vb/show...84&postcount=6
Burada bir yetkili konu hakkında cevap vermiş.
Kıyamet kopacak da olsa bırakınız adalet yerini bulsun....
oyunu çıkarma tarihi bence geç oluyor hep.şimdi ligler yeni başladı tüm sıcaklıgıyla herkes maçları takip ediyor herkesin içinde bir futbol aşkı varken oyuna ilgi en üst seviyedeyken oyun kasım ayında heyecanların azaldıgı heveslerin ilk günkü gibi olmadıgı ve okul iş güç arasında çıkıyor keşke eylül sonu gibi çıksa..kendi düşüncem bu yonde