Sayfa 5 / 5 İlkİlk ... 345
121 ile 140 arası toplam 140 sonuç

Konu: İspanya - Türkiye | 2010 Dünya Kupası Grup Maçı

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Ne İspanya beklenilen oyunu oynadı ne de biz. İspanya'nın Avrupa Şampiyonu olması, Türkiye'nin de aynı turnuvada 3. olması doğal olarak birbirlerini tartarak başlamalarına neden oldu. Bir iki tehlikeli pozisyon da bulduk her ne kadar sonunu pek iyi getiremesek de.

Bireysel olarak İspanya'da Ramos biz de ise Emre Aşık kendilerinden beklenileni, hatta fazlasını verdiler. Ama gerek İspanya'da gerekse biz de bu iki oyuncu hariç kendilerinden beklenilen performansa ulaşan futbolcu olmadı. Fakat Milli Takımımız gereken mücadeleyi göstermiştir her ne kadar puansız ayrılsak da bu mücadele sevindiricidir. Hatta bir ara İspanya defansı top çıkarırken 4-5 kişi rakip sahada pres yapıyordu. Bu beni özellikle sevindirdi.

Kendi sahamızda yapacağımız 2. maç bu maçtan daha tehlikeli. Gruptan çıkmayı hemen hemen garantileyen Del Bosque daha önce basın toplantısında dediği gibi iki maçta 4 puana razı. 3 puanı zaten aldı, geriye 1 puan kaldı. İspanya'nın gol bulma, galip gelme gibi bir zorunluluğu yok fakat bizim var. Ve bu tip kesin kazanmamız gereken maçlarda hep ilk golü biz yiyoruz, daha sonradan çeviriyoruz. Aklıma ilk gelenler; 4-1'lik Yunanistan zaferi, 2-1'lik Norveç maçı, 4-2'lik İsviçre maçı. Fakat dün de görüldüğü gibi eğer İspanya öne geçerse maçı çevirmek çok zor, 20 dakika top göstermediler maça 1-0 önde başlasalar 90 dakika top göstermezlerdi.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Tuncay'ın bizi bitirdiğini düşünüyorum. Çok kritik yerlerde çok kritik toplar kaybetti saçma sapan işler yaptı. Bizden maçın adamı Emre Aşık'tı bana kalırsa. Torres gibi bir oyuncuyu oldukça iyi savundu. Ayrıca Arda beni çok yanılttı. Semih'in çıkması tam bir faciaydı. Semih'i çıkarıp Ayhan'ı aldıktan sonra İspanya üzerimize geldikçe geldi. Zaten rahat pas yapan bir takım rahatta pozisyona girmeye başladılar. İbrahim Üzülmez iyiydi bana kalırsa. Fakat 70.dakikadan sonra yorulduğu belliydi. O andan sonra 20 dakika boyunca çıkmasını bekledim oyundan fakat çıkmadı. Nihat'a da değinmeden geçemeyeceğim. Verdiği yanlış iki karar bize pahalıya mal oldu diye düşünüyorum. İlk pozisyonda pas verip 2.pozisyonunda pas vermek yerine kaleye yönelseydi daha mantıklı, doğru bir seçim olurdu. Neyse sağlık olsun. Şimdi İstanbul'da ki maça bakmalıyız. Eğer biz İspanya'ya karşı böyle çıkarsak 2.maç daha iyi bir netice alırız diye düşünüyorum...
    I'm back...

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Evet benimde en kızdığım şeyLerden birisi de Nihat ve Tuncay ın en kritik yerLerde top kaptırmaLarı, kaptırmaLarından ziyade ayakta duramayıp, sürekLi düşmeLeriydi.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Evet benimde en kızdığım şeyLerden birisi de Nihat ve Tuncay ın en kritik yerLerde top kaptırmaLarı, kaptırmaLarından ziyade ayakta duramayıp, sürekLi düşmeLeriydi.
    Evet evet. Özellikle Tuncay, ne hikmet ise her alacağı top öncesi ayağı kaydı.

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Tuncay iyiydi güzeldi de o top kayıpları tempomuzu mahvetti.
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

İşimiz artık çok zor . Sami Yen'de puan alamazsak 2.liğimiz mucizelere kalır gibi . İspanya gibi bir takıma böyle pozisyonlar yakalamışken atmalıydık .

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

İspanya mı kötüydü, biz mi durduk bilmiyorum ama ilk 35 dakika da işi bitirebilirdik olmadı.

Ramos, Ramos, Ramos dediler. Sanki adamın maçı tek başına götüreciğini önceden biliyorlardı. Bir Fatih Terim göremedi ve bir oyuncuyu durduramadık. Arda bu maçta kötünün ötesinde oynadı. Normalde yıldız bir oyuncu olduğu için her an skoru değiştirir diye oyunda tutmak gerekiyor ama bu maçta çok farklı bir havası vardı ve gereğinden fazla tahammül edildi. Nihat, Emre, Gökhan Ünal'da kötüydüler.

Semih'e gelirsek gerçekten müthiş bir oyuncu. O çıktıktan sonrada maç tek kaleye döndü. Savunmayla boğuşuyor, aldığı topu nasıl kanatlara yolluyor. Yok böyle birşey.

Tüm bunları topladığımızda bence İspanya kötüydü ve maç 1-0 bitti.

yenilmemiz kötü oldu. ilk 30 dakika çok iyi oynadık pozisyonları değerlendiremedik.İspanya'nın güzel oynadığı söylenemez.Zaten Ramos forvet gibi oynadı onu hiçbir oyuncumuz tutamadı.Dandik bir gol yedik ve 1-0 yenildik.
    İstanbul'da görüşmek üzere

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Ahhh be Fatih hoca neredeyse eLLerinLe verdin maçı rakibimize!

Takım ne güzel top oynarken skoru korumak uğruna Semih gibi ileride top tutan rakibi bunaltan baskı yapan oyuncuyu çıkartıyorsun sonra Ayhan'ı aLıyorsun oyuna..

Dün sahada neredeyse hiç oLmayan bir iki pozisyon dışında Arda Turan haLen daha oyuna tamam çok kaLiteLi bir oyuncu oLabiLir her an skor değiştirebiLecek seviyede oLabiLir ama neden bu kadar diretiyorsun bu kadar kötü bir İspanyayı yakaLamışken ..

Bu maç böyLe oLdu ama Türkiye'de taraftar baskısıyLa ispanyoLLarı yeriz gibime geLiyor..
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Ah be Fatih Terim sen bilmiyormusun bu Nihat tek forvet oynayamıyor.Avrupa Şampiyonasında Nihat'ın tek forvet çıktığı bütün maçları kötü oynayarak ya kaybettik ya berabere kaldık.Sen tam istediğimiz şekilde giden bir oyunda sahanın en iyilerinden biri olan Semih'i çıkarıp sahanın belkide en kötüsü Nihat'ı oyunda tek forvet olarak tutuyorsun.Gerçekten facia.Semih çıktı iyice kapandık ileride top tutamadık atıığımız anında geri geldi.Çok kötü bir tercihti maçı elleriyle verdi Fatih Terim.

Nesil
    2006
    Yer
    Elazığ

Yani şunu anlamıyorum.Önde de olsan yenikte olsan Semih'in sahada kalması lazım topu tutuyor,kanatlara açıyor,hava toplarında rakibi rahatsız edip 2.topları bize aldırıyor...Sakatlığı vardı yoksa bilmiyorum ama Semih'in çıkması bana göre maçın kaderini değiştirdi.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Maçtan önce umudum vardı. Kadro açıklandığında en kötü 1 puanla döneriz diye düşünmüştüm. Dün ilk yarım saati heyecan içinde izledim. Dersimize iyi çalışmıştık. Çok net olmasa da -Nihat'ın bulduğu pozisyon hariç- pozisyonlar bulduk. Ama daha sonra İspanya kendine gelmeye başladı. Sol kanadınımız gerçekten çok kötüydü, o bölgede oynayan 3 oyuncumuz da bir türlü verimli olamadılar. Ne Arda, ne sol kanada yakın oynayan Emre ne de İbrahim Üzülmez. Sağ kanadımız daha iyi gözüküyordu, daha çok top kaptılar. Ama bir o kadar da basit kayıplar yaptılar, hem Gökhan Gönül hem de Tuncay. Özellikle Tuncay, çok diri gözüküyordu, çok hırslı ve istekliydi ama bir türlü verimli oynayamadı. Aldığı topları 10-15 saniye içinde kaptırdı. İlk yarı bittikten sonra Fatih Terim devre arası konuşur oyuncularıyla herşey daha iyi olur diye düşünüyordum.. Semih - Ayhan değişikliği ile umudum kayboldu. Çıkması gerek Semih değil, Arda'ydı çünkü. Ayhan Galatasarayda zaman zaman sol kanatta da oynamış bir oyuncu, biz sol kanatta bırakalım hucümü savunma bile yapamıyorduk. Ayhan en azından Arda'dan daha iyi bir şekilde savunmamıza katkı sağlardı. Bu değişiklikten bir kaç dakika sonra gelen gol herşeyi bitirdi zaten. İlk golü bizim atmamız gerekiyordu, olmadı. Daha sonra maçı izlemeyi bıraktım şahsen, çünkü Ramos'a daha fazla katlanamadım. Ben onu izlemekten yoruldum, o gidip gelmekten yorulmadı. İçimden sürekli ah Sabri ah, biz niye seni izlemek zorundayız diye düşünmeden edemedim doğrusu. İkinci maç için umudumu koruyorum, gereken dersleri çıkartırsak en azından bu sefer puan alabiliriz.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Of Terim of
    Sayfalarca yazı yazarım da hiç gerek yok.

Semih'i niye alıp defans kapanıyorsun ki, senin galibiyete ihtiyacın var, beraberlik bile kötü.Semih çıkıyorsa Gökhan girecek, Ayhan değil.

Golü de Ayhan'ın pozisyonunu kaybetmesi ile yedik.

İbo da idare etti, hiç o kadar çabalayan İbo beklemiyordum.
    Sonuç olarak yine de kötüydü, bize daha iyi bek lazım.

Balta'yı beke çekip Eren Güngör'ü kadroya alamıyorsan teknik direktör olarak o koltukta oturmayacaksın Sinyor Terim.

İbo maçı kaybettirmedi, Terim kaybettirdi.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Seyircilerden bazılarının yalnızca korna calmak icin maca geldigi karsılasma olmustur. düüüüüt !

Rıdvan Dilmen'in macın daha 10. dksında söyledigi "Tuncay ile Arda'nın yerlerinin degişmesi gerektigi" fikrine tamamen katılıyorum.Fakat sayın paşa hazretleri bunu maçın sonuna kadar denemeyip Sol tarafımızı Ramos'un Saatte 80 km ile gittigi bir otobana çevirmistir.

Bir de şöyle bir şey var. Biz rakibin yedek forvetini ülkemizde as oynatırken bizim takımımızda oynayan forvet takımında yedek..

Başarılar 2. maçta Ülkemize..

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by sTickdusT View Post
    Seyircilerden bazılarının yalnızca korna calmak icin maca geldigi karsılasma olmustur. düüüüüt !

İspanyollar buna alışmışlar sanırım. Alışık olmayanlar içinse tamamen sinir bozucu birşey. Bunuda bir koz olarak uyguluyorlar. Yoksa insanın neyle zoru olabilir ki durmadan korna çalsın.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Formula 1 izliyorum sandım ben bir ara o kornalar yüzünden.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

O taraftarlar O kadar büyük bir stadı hakketmiyor bence. Ah o stad türkiyede olucaktı varya ne ses çıkardı Almışlar ellerine korna biiip düüüüt dıııt öttürüyorlar
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Stad mükemmel ötesi fakat taraftarlar o harika stadda o ambiansı sağlayamıyorlar yahu.Ya da ben öyle görüyorum Tv'den.Sadece Espanyola " Española - Olee Olee" sesleri duyuluyordu..Stattan nasıl gorundugunu bilmiyorum ama bizde olsa böyle stad inletiriz alimallah

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    İspanyollar buna alışmışlar sanırım. Alışık olmayanlar içinse tamamen sinir bozucu birşey. Bunuda bir koz olarak uyguluyorlar. Yoksa insanın neyle zoru olabilir ki durmadan korna çalsın.
    Tüm maçlarda böyleler evet.Ama insan oturur bi macı izler.Dertleri nedir anlamış değilim.

Son olarak Santiago Bernabeu kadar büyük bir statta yayının bu kadar dar acıyla yapılmasını anlamıs degilim.Lig maçlarında da bu boyle..

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

İspanyollar millet olarak çok gürültü yaparlar. 10 kişi 50 kişinin çıkardığı gürültüyü çıkartır. Bizzat ben tarafımdan test edilmiş,onaylanmıştır.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Nedense hep geri dönüyoruz. Orta sahada çalım atacak,ara paslar verecek oyunu sürükleyecek bir oyuncuya ihtiyacımız var.
    Katiliyorum.. mac icinde sürekli geri pas yapiyoruz.. Euro 08'de de bu böyleydi.

Sayfa 5 / 5 İlkİlk ... 345

Mesaj Yetkileri