Önceliklle ilk gol ofsayttı, onu belirteyim de, unutmuş olmayayım.
3 sene sonra tempo yapmayan, maçın son anları bitsin diye bekleyen yapımızdan arınıp, tempo yapan, 90 dakika mücadele eden ve son dakikalarda goller bulan bir yapıya bürünüyoruz. Sivasspor geriye çok yaslandı, kalabalık savunma yaptı ve bir tülür bu savunmayı açamadık. Sürekli ileriye oynayan, atan yapan ama forveti net pozisyona sokamayan bir oyun oldu.
Orta sahada dönen topları da Fenerbahçe toplayınca tek yönlü bir oyun oldu. Alex olmadan Fenerbahçe 3 sezondur zorlanıyordu, şimdi Alex olmadan tempo düşmeden gol aramaya devam etti.
2. devre Emre sazı eline aldı, sanırım Daum daha ileriye çık dedi Emre'ye ve Emre'nin bu yüksek temposu, isteği arzusu 3 puanı bize getirdi diye düşünüyorum. 2 direğe çarpan topunda şanssızdı ama kornerden şanslı bir gol attı. Gökhan hücuma çok destek verdi, 90. dakikada hala orta yapmaya çalışıyordu. Kapanan takımları açmak için de beklerin oyuna katılması şart. Carlos'un da tam hazır olduğunu düşünürsek, Kadıköy'de çok güzel maçlar bizi bekliyor.
Santos'un golü tam seyirlik. Cristian'ı ilk devre tercihleri konusunda beğenmedim ama oyunun yönünü değiştirmesi hoşuma gitti. Geçen sene sağ kanattan sol kanada top geçene kadar 20 pas yapıyorduk, şimdi tek topla kanat değiştirebiliyor.
Daum'un etkisi hissediliyor, uykumun gelmediği bir Fenerbahçe maçı izledim.Ama Koch'un etkisi tartışılmaz, Fenerbahçe ilk Daum zamanında maçın son bölümünde çok gol buluyordu, bu sene de bu gollere alışkın olalım. Lugano'nun takıma girmesiyle duran toplarda da daha etkili oluruz.
Topuz'un sakatlanması büyük şanssızlık, bugün Alex çıktığında Topuz olsaydı Deivid yerine çok daha farklı olurdu maç, gol için bu kadar beklemezdik bence. Deivid'in hiç katkısını göremedim, ederi varken elden çıkarmalıydık.
Fenerbahçe'nin temposu iyi, iştahı iyi, sürekli öne oynuyor ama hala Güiza'ya destek yetersiz. Belki Alex olsaydı Güiza'yı bazı pozisyonlarda topla buluşturabilirdi. Kazım bile etrafına bakmıyordu, toplara giriyordu, bu da kulübenin zorlamasıyla, formanın tehlikeli olmasıyla gerçekleşti. Şimdi Daum'un çözmesi gereken hücuma zenginlik katmak. Güiza'nın yalnız kalmamasını sağlamak. Bu kadar uğraşın sonunda takım daha çok pozisyona girmeli. Kanatların daha sık içeriye girmeleri, Emre'nin 2. devre olduğu gibi ileride daha fazla sorumluluk alması ve Alex'in oynaması gerekir.
Savunmayı yine değerlendirecek durum olmadı, Sivas Ersen'e gönder, indirsin Kamanan da pozisyona girsin mantığıyla oynadı. Gerçi Volkan gününde olmasa bu şekilde istedikleri golü de bulacaklardı ama Volkan günündeydi. Fenerbahçe'nin üzerine giden, savunmaya pres yapan bir rakip karşısında savunmanın gerçek performansını görebiliriz.