rakip oyuncunun ayakları cizgide bariz penaltı hatta bu penaltıdan sonra sarı kart vermemesi şaşırtıcı hakemin.
Galatasaray
Denizlispor
Beraberlik
rakip oyuncunun ayakları cizgide bariz penaltı hatta bu penaltıdan sonra sarı kart vermemesi şaşırtıcı hakemin.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
penaltıyı tartışmak bence yersiz..o olmazdı başka bitanesi gol olurdu..sonuçta bişeyi değiştirmezdi..
Rijkaard ın maç sonu röportajı buram buram kalite kokuyor..
Bahri Havadır bile çaresiz kaldı![]()
Nasıl bir kuralmış o.Müdahaleyi yapan oyuncunun içerde ya da çizgi üstünde olması değil müdahaleye maruz kalan oyuncunun içeride ya da çizgi üstünde olması önemli...
Diyelim ki burada Denizli'li oyuncu içeride Keita dışarda.Denizli'li oyuncu elini uzatıp dışarıdaki Keita'ya tokat atıyor.Denizli'li oyuncu içeride diye penaltı mı olacak?
Tamam penaltı verilmesin felaket tellalıgına gerek yok.
penaltı tartışmalarıyla galibiyete gölge düşürmenin bir anlamı yok..
kaldı ki sabaha kadar tartışsak birşey değişmeyecek..skora etki eden de bir pozisyon değildi ve zaten pozisyonda bariz bir faul var hakemde konum
itibariyle bunu içerde yorumladı..
Denizlili oyuncular bile itiraz etmedi yahu![]()
Galibiyete gölge düşürmeye calışıldığı yok.Olay dışarda bu söylendi sadece.
Ayrıca ben fikrimi yukarda da belirttim penaltı olmasada sonuç çok farklı olmazdı dedim.
Ama gsli arkadaşlar körü körüne penaltı deyince ilginç kurallar ortaya atınca muhabbet uzadı ister istemez..
Beyler ne oluyor size yahu?
Kimse burada G.Saray maçı bu penaltı ile aldı.Hakem ile aldı demiyor...
Nedir bu tartışmaya gerek yok,gölge düşürmeyin gibi laflar...
Şurada pozisyonu tartışıyoruz futbol ve forum kuralları çerçevesinde.Bu forumda bunun için var...
Atıyorum;nasıl Arda'nın kaptanlık adına yaptığı güzel hareketler deklare ediliyorsa.Keita'nin iyi futbolu dile getiriliyorsa.Volkan'ın hataları yazılıyorsa.Maçın önemli pozisyonları konuşuluyorsa.Teknik direktörlerin doğruları ve yanlışları belirtiliyorsa.Bu pozisyonuda pekala konuşurum.Ne var bunda yahu.Neden herşeyin altında alt niyet arıyorsunuz...
Anılcım herkes fikrini belirtebilir ama bir pozisyon için bu kadar diretilmezz acık bir penaltı![]()
Kim diretiyor acaba
hala penaltı diyosun ya bravo gerçekten
kabul et hakem yanlış görmüş geç de yani bu kadar mı zor alicanfm
orda müdahale gerçekleşti keita artık içeriye doğru pozisyonu alıp düşmeye başladı,
biraz daha ileriden alırsan resmi keita içerde yatıyor olacak.
Senin aldığın resimde faul tamamlanmış durumda
@ anilton @ gebzeli
benim söylemeye çalıştığım ; naparsak yapalım artık sonuç değişmeyecek o yüzden konuşulmasının daha doğrusu uzatılmasının bir anlamı yok..
size göre penaltı değil bana göre penaltıdır..bir pozisyonun esiri olmanın pek anlamı yok bence..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
arkadaşlar Mehmet Topal'ı aratmayan Mustafa Sarp hakkında neler düşünüyorsunuz..Antep maçında stattan izlemiştim Tabataya adım attırmadı..nitekim bugün yine öyle orta sahada canla başla savaştı..
bu performansla formayı bırakmayacağa benziyor..
Last edited by erdemzorer10 : 16.Ağustos.2009 at 05:21 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Ne yalan söyliyeyim gözlerim Sabri'yi aradı hele hele içeri kat edilip dısarı bırakılan paslar sonrası , alısmıtık Sabri'nin oradaki füzelerine![]()
Bugün kadro konusunda bu tarz bir sürpriz bekliyordum yanılmadım. Milli oyuncuların birçoğunu haftaiçindeki Avrupa Ligi maçını da düşünerek dinlendirdi Rijkaard. Doğru olan da buydu.
Galatasaray genel olarak sürekli delmeye çalışan, rakibi zorlayan bir oyun oynuyor. Bu sebeptendir ki maçları izlemek keyif veriyor. Bugün Denizlispor 2-0 da öne geçse bu maç Galatasaray lehine sonuçlanacaktı.İlk düdükten son düdüğe kadar herşey gün gibi ortadaydı zaten.
Galatasaray doğru yönetiliyor, adımlarını doğru atıyor ve meyvesini alıyor. "Rakipler kolaydı" diyoruz. E rakip kolaysa Galatasaray da ona göre kendini sıkmadan oynadı. Ciddi rakiplere karşı elbette daha ciddi bir oyun oynayacaklardır. Hani amiyane tabiriyle "Adamına göre muamele" diyoruz ya. Resmedilen tablo tam da böyle işte.
Güzel bir Cumartesi akşamı tasasız bir galibiyet. Yaramıştır elbette...
Denizlispor başkanı Ali İpek için bir paragraf açmak istiyorum. Maçtan sonra Erhan Altın hakkında üstü kapalı , çok da tadı tuzu olmayan şeyler söyledi. Siz ki bu ligin en tecrübeli yöneticilerinden birisiniz. 2 maç üstüste Türkiye'nin zirvedeki takımlarıyla oynayıp kaybettiniz diye teknik direktör değiştirilir mi? Nerede istikrar nidaları? Erhan Altın gidip yerine Scolari gelse Denizlispor bir anda patlayacak mı? Hep bugünü kurtarmaya çalışıyoruz, yarını hak getire. Bilmiyorum ki nereye kadar bu zihniyetle...
Bu Denizli'den hiçbir şey olmaz Gerçekten acayip kötü bir takım Galatasaray'dan daha farklı bir skor bekliyordum ...
uzatmanın hiç alemi yok, sen de biliyorsun. çok gereksiz bir tartışma. ben fikrimi söyledim orada, kaldı ki resimlerin ne zaman çekildiğini tam bilmiyoruz, anca erman-şansal gibi ileri-geri yaparsak bu anlaşılabilir ().
her hafta üzerine koyarak devam ediyoruz, sonumuz hayrola![]()
bence penaltı değildi ve tam çizgi üzerinde ince bir noktadaydı pozisyon, yanılma payı oldukça yüksekti, teknoloji kullanırken bile kararsız kalan taraflar bulunurken hakeminde yanılma hakkı var..
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
"Deniz Çoban yine iyi bir maç yönetti. İlk penaltıyı yardımcısının desteği ile ikincisini kendi görerek verdi. Kararları doğruydu."
-Rıdvan Dilmen-
Söze gerek yok. Zaten adamakıllı değil diye tartışan da olmadı. Ama değil diyenlere de saygı duymak lazım.Çünkü görüşlerini ifade ediyorlar düzgünce, vay işte şu yüzden kazandı demiyorlar,fanatiklik yapmıyorlar. Arkadaşınız ise sadece pozisyonu söylemiş artısını böyle demek istiyor şöyle demek istiyor diye siz eklemişsiniz.
Takım olarak çok iyiydik.Defans hattının komple değişmesi acaba dedirtti maç öncesinde ama emre aşık ve uğur çok iyiydi.Emre güngörde yer yer hatalar yapmasına rağmen iyi sayılırdı.Volkan ise bu takımdan kesinlikle yollanmalı.
Mustafa sarp başlarda çok pas hatası yaptı ama sonradan toparlandı,özellikle 2.yarıyla birlikte takım olarak çok iyi oynadık.Keita muhteşemdi tek kelimeyle,sürekli dikine sürdü topu ve 2 gol kazandırdı.Arda yine aynı ardaydı,Baros ise fizik olarak hazır değil daha belli oluyor bu.2 veya 3 hafta sonra geçen seneki barosu izleriz.Penaltılara gelince 2side %100000 penaltıydı.
Ahmet Çakar: G.Saray ürkütüyor
Sakın yazının başlığı sizleri ürkütmesin ama Galatasaray 100 yıllık tarihinin..
AHMET ÇAKAR: G.Saray ürkütüyor! (SABAH)
Sakın yazının başlığı sizleri ürkütmesin ama Galatasaray 100 yıllık tarihinin en iyi takımlarından birine sahip. Oynamayanlar milli takımda... Çıkana bakıyoruz, müthiş kalite... Girene bakıyoruz, onda da kalite. Bir de yedeklerde oturanlara bakıyoruz; çoğu as takımın oyuncusu. Bu kadronun 2000 yılının kadrosu kadar kaliteli olduğunu söylersek abartmış olmayız.
Dün gece Galatasaray kazandı. Çok mu iyi oynadı? HAYIR... Ama yüzde 50 performansla bile rakibini darmadağın edebildi. Peki çok mu iyi organize oluyorlar? HAYIR... Rakipten dönen topları fazlaca mı alıyorlar? Ona da HAYIR... Ama ne kadar eksikleri olursa olsun İstanbul'da her maçta çok gol atarlar, ya da pozisyon bulurlar.
Denizlispor direneyim dedi, direnemedi. Aslında golü de buldular ama rakipleri yüzde 50 performansla bile onlara topu göstermedi.
Hakem Deniz Çoban da iyi niyetli, fena da maç yönetmedi.Verdiği iki penaltıda da kararı doğru. Ama ilk penaltıyı o görmedi yardımcısı verdirdi. Aslında maçta biri G.Saray, biri Denizli lehine olmak üzere iki penaltı daha vardı.
LEVENT TÜZEMEN: Skoru bulunca... (SABAH)
Rijkaard'ın Denizli maçına çıkardığı kadroya medya tribününde dudak bükenler oldu. Çünkü; milli oyunculardan Sabri, Gökhan Zan, Ayhan ve Hakan Balta kulübede, Servet ise evdeydi.
Rijkaard'ın yaptığı futbol adına tam bir rotasyondu. Rijkaard zaten her basın toplantısında oyuncularına yönelik "Ben peşin hükümlü değilim. Hepinize güveniyorum ve inanıyorum. Her futbolcuya eşit yakınlıktayım" mesajını veriyordu.
Sakin bir kimliği olan Rijkaard maçı kenardan mükemmel analiz etti. Volkan'ın etkili hücuma çıkamadığını görünce ikinci yarı Balta'yı oyuna alıp Arda ve Kewell'in etkili olmasını sağladı. Balta Galatasaray savunması için çok önemli bir oyuncu. Duracağı yeri biliyor, kademeye akıllı giriyor.
Şu gerçek; Galatasaray skor avantajını eline geçirdiği anda çok etkili olur. Arda'nın attığı gol sonrası Denizli katı savunmayı bırakınca Keita patladı. Fildişili yıldız, topu kullanacak boş alanı bulunca Denizli'nin sonunu da hazırladı. Sağdan fuleli çalımlarla ve yaptığı koşularla rakibin sağını çökertirken, bir gole imza attı bir de penaltı yaptırdı.
Kaptan Arda yine sahanın yıldızıydı. Milli maçtaki süper futbolunu Denizli maçına da taşıdı. G.Saray'ın ikinci yarıda iştahlı ve keyif veren futbolunun baş mimarıydı.
BÜLENT TULUN: Keyif zamanı (FOTOMAÇ)
Denizlispor karşısına radikal bir şekilde klasik geri 4'lüsünü değiştirip yedek savunma hattı ve Ayhan'sız çıkan Rijkaard "Ben yediğimden fazlasını atarım" der gibi sıkı bir rotasyona girerek sahaya çıktı. Barcelona gibi maddi sorunu olmayan ve kenarda 15 oyuncuyu oturtabilecek yönetim kudreti içinde olan takımlarda bu yöntem aşina geliyor bize ama büyük fedakârlıklarla alınan önemli oyuncuları kullanmama lüksüne alışık değil seyircimiz. Galatasaray'ı iyi etüt etmiş görünen Denizli, Angelov'u tek forvet bırakarak, kanatları kapatarak önde basarak başladı. Disiplini uzun süre korudu.
Bu derin ve kaliteli kadro çok iş yapacağa benziyor. Bir büyük bravo Emre Aşık'a... Umarım genç oyuncular bu örnek ağabeylerini model olarak alırlar.
YAŞAR YALÇIN: Dört köşe (FOTOMAÇ)
Rijkaard'ın sahaya sürdüğü 11'e baktığımız zaman doğrusu biraz şaşırdık. Öncelikle defans dörtlüsünü tamamen değiştirmiş. Milli takımın da defansını oluşturan Sabri, Servet, Gökhan ve Hakan Balta ilk 11'de yoktu. Hatta Servet'in ismi ilk 18'de bile yer almıyordu. Herhalde bunun iki nedeni olabilir. Birincisi; millilerin yorgun olabileceğini düşünerek onları dinlendirmek. İkincisi de perşembe günü oynayacakları Avrupa Ligi maçı için bazı oyuncuları daha diri tutabilmek. Kadroda rotasyon yapmak için çok erken, daha sezon başındayız. Rijkaard yapmış ne diyelim, herhalde en iyisini o bilir.
Sarı-kırmızılılar bu maçta da gol şovuna devam ederken, bu sezon şampiyonluğun da en büyük adayı olacakları şimdiden belli.
Posizyon zaten penaltı değil içerde olsa ne olacak dışarıda olsa ne olacak.Ha şu da var 2 penaltıyı da vermese hakem Galatasaray bu maçı zaten farklı kazanacaktı.
İlk penaltıyı neden geç verdiğinde kaldım ben hala.İkinci posizyonda da müdahale çizgi üzerinde yapılıyor ancak Keita daha rakip gelmeden kendini bırakmaya hazırlanıyor.Hakemin bunu süzmesi çok zor.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Yahu tvdeki tüm yorumcular ve bülent yavuz gibi ahmet çakar gibi eski hakemler iki pozisyonunda penaltı olduğunu tartışacak birşey olmadığını söylüyorlar.Onlardan dahamı iyi biliyorsunuz ?