Önce adami dövdüler veya dövdürdüler simdi de iftira atiyorlar tek büyük fenerbahce![]()
Önce adami dövdüler veya dövdürdüler simdi de iftira atiyorlar tek büyük fenerbahce![]()
Sana birşey dediğim yok zaten. Sadece tek başıma ve çok direndiğimi gördüm sabah 12den beri. Baktım ki oluru yok ne oluyorsa olsun dedim. Sana bir lafım yok yani genel anlamda bir mesajdı.
Millet o kadar laf söylemis benimkine laf ediliyo silinsin o zaman.
Bir kişinin, bir kurumun, grubun başka bir kişiyi, kurumu, grubu pozitif yönde motive etmek için söylediği, yaptığı şeyler şikeye girmez benim görüşüm. Negatif yönde yapılırsa bu iş o zaman sorun vardır.
Bu konuşmalardan, telefonlardan, mesajlardan nasıl haberdar olmuşlar benim kafamı kurcalayan nokta o.
Telefon edilenler, bize telefon edildi diye çevrelerinde söylemişler, ileride başımız ağrımasın diye. Şikeye değil ama teşviğe girer. Bir dönem tartışılmıştı teşvik, şike midir diye ama sonuçta kural belli ama pek bir şey olacağını sanmıyorum.
"YÜCE ATATÜRK"
Şu en büyük kulüp geyiği oldukça saçma eğer sadece bu seneye bakarak konuşuyorsanız, büyüklük bir senede olmaz. Tarihi araştırın, bayan voleybolu dışında hemen hemen her dalda Galatasaray Fenerbahçe'den daha çok kupa ve şampiyonluk kazanmıştır.
Bu seneye bakmıyorum ben, 100. yılda tüm branşlarda şampiyonluk hedefiyle yola çıkılıp, yıllardır planlı şekilde bu branşlarda çıtanın yükselmesine bakıyorum. Tüm branşlarda, aynı anda gelen başarılara bakıyorum, bir dönem bir branş, 10 sene sonra diğer branşta yaşanan başarılara ya da geçmişteki başarılarına değil. Yapılan doğru hamlelere bakıp, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün belki de kulüp olarak kendi tarihinin en parlak yıllarını geçirdiğini söylesem abartmış olmam herhalde.
"YÜCE ATATÜRK"
Sadece bir seneyle olmaz, ancak son 5 yılı baz aldığımızda en başarılı kulübün Fenerbahçe Spor Kulübü olduğunu görmek zor değil.
Tarihe bakarak yorumlarsak, her şeyi farklı yorumlamamız lazım. Mesela, tarihe baktığımızda Eczacıbaşı Fenerbahçe'den daha başarılıdır voleybolda, fakat şu an Fenerbahçe'nin başarısı konuşuluyor ve konuşulmaya devam edecek. Fenerbahçe ilk kez bir final oynadı Şampiyonlar Ligi'nde. Ama tarihe, genel olarak bakıldığında tabii ki Eczacıbaşı daha başarılıdır. Tarihe bakacak olursak, ne kulüpler var artık esamesi okunmuyor ama mazisi büyük kupalarla, başarılarla doludur.
Bu sebepten ki tarihe göre değerlendirmek çok doğru değil. Elbette tarih önemli ama Aziz Başkan'ın bunu "tarihin en iyi kulübü ve tek kulübü Fenerbahçe'dir" şeklinde demediği sürece, biz bunu son zamanlara göre algılamak zorundayız.
100.yılımıza da haksızlık yapmayalım Serkan... O sezon da tüm branşlarda müthiş başarı yakalamış, rekorlar kitabına aday olacak kadar şampiyonluk ve kupa toplamıştık...
Ayrıca hem bu sezon hem o sezon ezeli rakibimizle oynadığımız maçlarda ezici bir üstünlük sağladık... O sezon takım sporlarında 14-0 yapmıştık... Bu sezon (Cemal Nalga skandalıyla gelen hükmen galibiyeti saymıyorum; sahada kazanılan maçlardan bahsediyorum) 18 maçın 17'sini kazandık... Yani: 17-1
Bu sezonun şanssızlığı futbol takımının son hafta şampiyonluğu kaybetmesi... Yoksa gerçekten altın bir sezon olacaktı... Zaten şampiyonluğun kaybedilmesine bundan tahammül edemiyorum... Futbol takımı yüzünden diğer branşların emeği gölgede kalıyor... Ama her yıl aynı şey... Bir türlü şu takımın standartını yükseltemediler, gittiler... Bunu affedemiyorum... Beş takımımız içinde açık ara standartı en düşük futbol takımı kaldı... Bir de erkek voleybol takımı... Ama helal olsun onlara ki, buna rağmen şampiyon oldular...Geçen yılda final oynamışlardı... Erkek ve bayan basketbol takımıyla bayan voleybol takımı zaten kendi liglerinin standartının çok üstünde kadroya sahipler...
Uzun zaman sonra en içten ve samimi bir Aziz Yıldırım dinledim.
Bu toplantı Ankaragücü maçından sonra yapılacaktı zaten,ama takımın gidişatını etkilemesin diye sezon sonuna ertelendi.Keşke ertelenmeseydi,belki motive olurdu futbolcular biraz olsun Trabzon maçı öncesi.Herneyse,bundan dolayı Fenerbahçe yönetiminin gündemi değiştirmeyi istemesini düşünmek gerçekten komiktir.
Rüştü Reçber olayı önemlidir.Burada sorun kesinlikle Beşiktaş kulübü ile ilgili değil,kimse Beşiktaş'a bir suçlama yöneltmiyor.Fakat ben Rüştü'nün söz verdiği gibi futbolu bırakıp,bırakmayacağını gerçekten merak ediyorum.
Onun dışında konuşmanın geneli futbol takımının durumundan ziyade,Fenerbahçe'yi karalama ve linç girişiminde bulunanlara bir cevap niteliğindeydi,umarım Başkanımız ve Şekip Mosturoğlu'nun açıklamaları gitmesini gereken yerlere gitmiştir.
100. yılı unutmak mümkün değil elbette abi, diğer takımlar sadece futbolda şampiyonluğu düşünürken, Fenerbahçe 100. yılda tüm branşlarda şampiyon olmak için çalışmalar yapıyordu. Ülker ile anlaşılması o dönemdeydi.
Aziz Yıldırım'ın egosundan biraz vazgeçip, bayan voleybolunda olduğu gibi, işi bilenlere görevleri vermesi gerekiyor. O organizasyonun başında olmalı, Aydın Örs'e gel basketbolun patronu ol dediler. Belki kabul etse, Tanjevic'in üzerinde göreve gelip, çoktan Tanjevic'i kovmuş olacaktı.
Ama gönderiliş biçimi hoş olmadığı için, geri dönme konusunda da hevesli olmadı kendisi, haklıydı. Futbolda şimdi Aykut çıktı, O'na hala güvenemiyor, biraz güvense, koltuğuna yaslanıp izlese...
9 branşta 8 şampiyonluk gelebilir, tek kaybedilen futbol olabilir. Ve teraziye koyduğumuzda, tek futbol diğer 8 branştan ağır basıyor, bu da ülkemizin gerçeği, futbolun popülerliği durumu böyle yapıyor.
"YÜCE ATATÜRK"
Bence Aziz Yıldırım'da olayı biraz abartıyor.
Bizde maça çıkıyoruz. Bir takıma çelme takmamız başka takımın işine geliyorsa ordaki arkadaşımızla denk gelince size güveniyoruz diyor. Bunlar gayet normal şeylerdir. Yada hakem olan kişilere çevresindekiler şu maçta ofsaytı vermeyesin diyor. Hakemde hemen gidip yaptı.
Rüştü'de aramış bunları dile getirmiş olabilir. Baskı yapmışsa, para teklif etmişse vs. bunlarda konuşmalardan zaten ortaya çıkar.
Başkan artık istifa etmeyecek. O nedenle böyle bir talepte bulunmam yanlış olur. Umarım yıllardır futbol için yaptığı yanlışlardan bu yaşananlardan sonra vazgeçer.
Gökçek için söylediklerini ayakta alkışlıyorum. Futbol adamları futbol konuşmalıdır. O bir devlet adamıdır. Birde Gökçek utanmadan özür talep etmiş. Hangi hakla? Hangi vicdanla bu talepte bulunuyor merak ediyorum. Aslında kendisi bu yaptıkları ile mutlaka seçmenlerinden oy kaybedecektir. Umarım Federasyon belediye takımlarının artık futbol içinde olmaması gerekir kanunu çıkarır da siyaseti futboldan uzak tutarız.
Transferler ve teknik heyet ile ilgili açıklama yapmadı. Sanırsam açıklama değil, uygulama gösterecek. Ama bu sefer elimizi biraz daha hızlı tutmamız gerek. İyi ki dünya kupası varda rakiplerimizde vakit kaybı yaşayacak.
"Tek büyük var o da Fenerbahçe" bu söz herşeyi açıklamaya yetti. Son haftaya gelindinde eğer sizin dışınızda ki bütün takımlar Bursa'nın şampiyonluğunu istiyorsa, bunu en güzel anlatacak söz budur.
Aynı durumda Beşiktaş olsa, emin ol bütün Fenerbahçliler de bursasporu destekleyecekti. Biraz empati kurun , üzülürmüydünüz Vah beşiktaşa adamlar haketti ama son anda kaçırdılar diye.
Nasıl biz Liverpool'a 8-0 yenildiğimizde bütün herkes "You'll never walk alone" söyleyip , bizimle dalga geçtiyse , bu durumda aynen ona paraleldir.
Galatasaray'ın büyüklüğü şampiyonlukla yada 34. haftaya kadar getirmekle ölçülmez. Fenerbahçe'nin de böyle bir sözü vardı. İş kupalara, başarıya kaldıysa Türk futbolunda kupa beyinin kim olduğu bir gerçektir."Tek büyük var o da Fenerbahçe" bu söz herşeyi açıklamaya yetti. Son haftaya gelindinde eğer sizin dışınızda ki bütün takımlar Bursa'nın şampiyonluğunu istiyorsa, bunu en güzel anlatacak söz budur.
Tabi böyle gönül okşayan sloganların atılmasıda bu tarz krizlerde en güzelidir. Pazar günü yarınını düşünen her Fenerbahçe'li bugün herşeyi Rüştü'den biliyor. Tabi ayıpladığımı zannetmeyin. Fenerbahçe'li yöneticiler şirket yönetmekte, kriz yönetmekte, idare işlerinde başarılıdırlar. Herkes böyle kolay kolay çıkamaz. Ancak futbol anlamında başarısız bir yönetimi vardır. Buda benim görüşümdür.
Sonuçta kulüplere büyük denmesinin nedeni şimdiki ve geçmişteki başarılarıdır. Bu sene yada son 5 sene genellemesi şahsen bana mantıklı gelmiyor, ama tabii herkesin düşüncesine saygım var. Bana göre tarihin en başarılı Türk Kulübü Galatasaraydır, çünkü bunu rakamsal verilerle de destekleyebiliyoruz.
Ayrıca eklemek istiyorum, Aziz Yıldırım'ın açıklamaları sadece kendi kulübü açısından değildi, yani çıkıp deseydi futbol hariç bu sene tarihimizin altın yılıdır eyvallah derim çünkü doğru söylüyor. Ama bana göre hem kaçan şampiyonluğun etkisini azaltmak, hem de ortamı yumuşatmak için slogan olabilecek bir söze ihtiyaç duydu.
Ya büyüklük kupalara göre ölçülecekse tartışmaya lüzum yok en büyük Galatasaraydır. Ancak büyüklükler kupaya değil camiaya bakılarak belirlenir.
Rüştü'den bir şey bildiğimiz yok, olayın aslından kopuyoruz. Haftalardır şike yapıyor, kalecileri ayartmış, şaibeli lig diyenler çıkıp özür dilese, dalgageçer gibi, duyum aldım da ondan o açıklamayı yaptım demese, ya da susa, utansa bana yeter.
İyi ki kazanamadık şampiyonluğu diyesi geliyor insanın, şampiyon olmadan o kadar şey söylendi, bir de olsaydık neler denirdi bilemiyorum.
İşte kızdığım nokta bu, herkes sanki birleşmiş, Fenerbahçe şike yapıyora getirdi olayı, Bursaspor yönetimi hariç, haftalardır böyle konuşmalar dönerken, yöneticilerinden bir açıklama duymadım, taraftarları bunu söylüyordu tab, şaibe var diyordu ama Bursaspor yönetimi hariç, çoğu kulüp, fenerbahçe olmasın, olursa da lekeli olsun diye konuşmaya başlamıştı.
İşte bu nedenle tekiz diyoruz, tek bırakılıyor çünkü, 1 takım yeönticisi de çıkıp, olur mu öyle şey, Fenerbahçe kazansa da şaibe yoktur, hakkıyla kazanmış olur demedi.
"YÜCE ATATÜRK"
"Tek büyük var o da Fenerbahçe" sözü bence de böyle taraftarlarının gönlünü alıp, onları gaza getirmek için söylenen bir söz. Aziz Yıldırım bu sefer gündemi Rüştü'ye yanlayarak değiştirdi. İstifa edip değiştirmemesine şaşıyorum hala. Söyledikleri doğru mudur, değil midir çıkar ortaya.
Ben Bursaspor'u destekler miydim? Bu sorunun yanıtını bilmiyordum. Sonuçta bu olaylar varsıyım. Şuan gerçekleri konuşmamız gerekiyor.
Rüştü konusu çok mu çarpıtıldı? Ben başkanın o konuda örnek verdiğini düşünüyorum. Ama eğer gerçekten şuan medyada konuşulan gibi ise başkan yanlış yapmış.
O zaman Fenerbahçe oluyor. Fenerbahçe'nin futbolda kaldırdığı kupa sayısı Galatasaray'dan daha fazla. Unutmayn Futbol sadece son 20 yıldır oynanmıyor.
İki kere istifa edip yeniden seçilmişliği var yanlış bilmiyorsam, artık üçüncüsü biraz abes olurdu. O yüzden etmemiştir bence.
Herkese göre kendi takımı büyüktür.Bu göreceli bir kavramdır.Nasıl sana güzel gelen bana gelmiyorsa,Aziz beye büyük gelen bana gayet de küçük gelebilir.
Bende söylüyoum tek Büyük var oda Trabzonspor.
Herlkes büyüklük derdinde ben bunu hala anlamış değilim büyük olunca ne oluyor madalya mı veriyorlar size bakın siz büyüksünüz ama Bursa şampiyon.
İşlerinizi iyi yapın örenk olun,iyi yaptık başardık deyin ama ne bu biz büyüğüz biz büyük değiliz ben takımımın bu tartışmaların içinde olmasını hiç istemiyorum.
Toplantıda vurgulanan oydu zaten.Mücadele ettiğimiz 9 branşın,6'sında şampiyon olduk.Erkek Basketbol'da finalde şampiyonluk kovalıyoruz,malesef futbolda 2 finali kaybettik.Kulübümüz vitrin branşı futbol olduğu için de başarısızlığın göze çarpması çok normal.
Kimse kaçan şampiyonluğun faturasını Rüştü'ye çıkarmıyor.Bu sezon Fenerbahçe'nin Ankaraspor ile oynadığı 2 maç ve puan kaybettiği 11 maçta lig temizdi,kalan maçlarda kirli,şikeli ve şaibeliydi.Bursa Bakanı çıkıp konuşma yapıyor,lig şaibeli diyor,Trabzonspor'a ve kalecisine güveniyorum diyor.Ama nedense takımı şampiyon olduktan sonra lig bir anda tertemiz oluyor.
Bence lig temiz falan değildi, hala da değil. Çok fazla spekülasyon oldu bu sene. Sadece Fenerbahçe için de olmadı üstelik. Galatasaray - Bursaspor maçından önce çoğu yerde bizim için maçı satarlar, ezeli rakiptir zaten şampiyonluğumuzu istemiyorlar diye düşünen insanlar maçtan sonra lider olunca çıkıp da ayıp ettik yahu diyebildi mi ki siz şimdi özür yada açıklama bekliyorsunuz. Ayrıca şu Fenerbahçe ve diğerleri mantığı çok saçma. Ego tatminidir bunun adı. Ben Bursaspor'un şampiyonluğuna hiç sevinmedim mesela, çünkü ben oldum olası sevmiyorum ne şehri ne de takımını. Benim gibi bir çok insan da vardır eminim. Bir kesim anti-fb, bir kesim anti-gs yada anti-bjk diye herkes bize düşman demek mantıklı değil.