Sayfa 5 / 14 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
121 ile 150 arası toplam 408 sonuç

Konu: Türkçe FM Genel Tartışma [Lütfen Başka Konu Açmayınız]

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Öncelikle açıtğınız konunun GMA'ya taşınmasıyla ilgili açıklamayı yapayım.Konunuzu oraya taşıyan arkadaş,Fm'nin Türkçe çıkmamasıyla ilgili mevcut bir konu olması sebebiyle taşımış.Yani eleştirilere tahammülümüz olmaması sebebiyle değil.Böyle bir izlenime sebep vereceğini düşündüğümüzden dolayı konunuzu (dolasıyla bize karşı eleştiriler içeren mesajınızı ) sonradan olması gereken yere,yani bu konuya taşıdık.Eğer eleştirilere tahammülsüz olsaydık mesajınızı hiç kimsenin göremeyeceği siledebilirdik.Yani merak etmeyin kimseden korktuğumuz falan yok.

Gelelim eleştirilerinize.Diyorsunuz ki ben araştırma falan anlamam,Turksportal resmi bir siteyse Türkçe yama yapmak zorunda.Bunu bazı arkadaşlara bir türlü anlatamadık.Beyler bizim resmi ünvanımız araştırma işini yapan ekibin bizim bünyemizde olmasından kaynaklı.Bunu artık kabullenin lütfen.Eğer bu sene çıkan oyunda Türkiye ligidenki oyuncuların verileri,geçen seneki oyunla aynı olsa,eyvallah gelin diyinki siz ne biçim resmi sitesiniz.Neden bu oyuncu verileri geçen seneyle aynı diye bizi eleştirin.Böyle bir hakka sahipsiniz.Ama neden Türkçe yama çıkartmıyorsunuz deme hakkına sahip değilsiniz.Çünkü Turksportal'ın türkçe yama yapma gibi bir zorunluluğu yok.Sigames'in oyunu Türkçe çıkartması için ikna etme gibi bir zorunluluğu da yok.Zorunluluk olmamasına rağmen çaba göstermiyor da değiliz.Tüm bunlara karşılık siz ve sizin gibi düşünenlerin yaptıkları eleştiriler kesinlikle gösterilen çabaların karşılığı değil.

Ne çaba gösteriyorsunuz diyebilirsin.2009'a kadar sırf Türk fm severler için,karşılık beklenmeden Türkçe yama yapıldı.Bu gerçekten zor bir iş.İster kabul edin,ister etmeyin.Hatta zor olduğunu kabul etmiyorsanız şu an Türkçe yama yapmak için çaba gösteren siteye gidip yardımcı olabilirsiniz.2009'dan sonra oyuna resmi dil olarak eklenmesi için çaba sarf edildi.Bunun için adımlar da atıldı fakat henüz oyuna eklenebilmiş değil.Fakat çalışmalar devam ediyor.Sigames'in bu konudaki tavrı belli.Adamlar oyuna resmi olarak Türkçe dilinin eklenmesi için istekli değiller.Benim anlamadığım bizden ne istediğiniz? Ne diyelim Sigames'e,eğer oyuna Türkçe eklemezseniz,araştırmayı yapmıyoruz mu diyelim mesela? Daha önce de dediğim gibi böyle bir zorunluluk yokken,sırf siz Türk fm severler için bu çabalar gösteriliyorken hiç bir şey yapılmıyormuş gibi eleştirmeniz hiç insaflı değil.

Ayrıca değinmek istediğim bir nokta daha var.Orjinal oyun alıyoruz diyorsunuz,sanki oyun için ödediğiniz ücretin bir miktarı resmi site olduğu için Turksportal'a gidiyor da gelip bizi eleştiriyorsunuz.Sizin ödediğiniz paranın muhattabı Turksportal değil.Gidip,ben para veriyorum ama karşılığını alamıyorum muhabbetini sigames forumlarında yapmanız gerekiyor.

Quote Originally Posted by uaerenua View Post
    "cm01-02 den beri cm ve fm oyun serilerini takip eden bir kullanıcı olarak birçok insan gibi bende oyunun türkçe olmayışından dolayı rahatsızım. Daha önceleri birkaç kullanıcı da sitem etmiş bu konuda türksportal'a fakat konu ile ilgili tatmin edici hiç bir açıklama görmedim. Her sene oyunun türkçe çıkacağıyla ilgili dedikodular yayılıyor ve sağolsun turksportal da bizi bu dedikodular karşısında ümitlendiriyor... Yahu arkadaş artık yeter! ben her sene orjinal oyun alıyorum ve türkçe olmadığı için çok zorlanıyorum bir amerikalının oyun için verdiği para da bizimkisi patlican arkadaş... Turksportal madem ki kendini resmi bir site olarak lanse ediyor bu konuyu artık birşeyler yapması lazım önceden hiç değilse yama yapılıyordu korsan olarak biraz faydası oluyodu şimdi oda yok neymiş turksportal resmi bir siteymiş izinsiz resmi olmayan birşey yayınlanamazmış o zaman resmi olarak yayınlat kardeşim... bu geceden sonra benim için turksportal da fm de bitmiştir kasım 6 dan bu yana baya bi dolmuştum zaten artık yetti... Turksportalda bence artık kendini resmi site triplerine sokmasın ..."

diye birk konu açtım ve kapatıldı... önemli değil ama iki çift lafım var:
    Yahu arkadaş bıkmadınız mı 2.sınıf insan muamelesi görmeye hala daha turksportal yöneticileri yok biz dil için değil data için burdayız diyor komiksiniz ya hem resmi siteyim diye bir iddaan olacak hemde ya ben oyunun orası değilde şurasıyla ilgiliyim diyceksin! Arkadaş ben tek bir sorunun yanıtını istiyorum her sene fm 70 binden fazla satıyor bu oyunu türkiyede demek ki burdaki insanlarda bununla baya ilgili ve senelerdir bir bahane ile türkçe dil eklentisi çıkmıyor çıkarılmıyor TURKSPORTAL sen kimin yanındasın? her sene hem kendini hemde sportaktivite yi savunmak için ürettiğin bahaneer artık yetmiyor ister konuyu kapat istersende benim üyeliğimi sil ama insanlar artık bazı şeylerin farkında! hadi gelsin bakalım yöneticilerin bahaneleri:

dah önce konu açtım kapattınız sonra sizin istediğiniz yere yazdım bunları şimdide taşıdınız bu kadar korkmayın yorumlarımızı insanlar okuyacak diye zaten bir çok kişi herşeyin farkında sayın TURKSPORTAL!!!
    So what?
    Saike

Nesil
    2008
    Yer
    istanbul

sonunda muhatap alabileceğim bir yönetici çıkmasına çok sevindim yorumunuz için teşekür ederim sayın genç kartal...
    şu konuda haklısınız muhattap sigames olmalıdır fakat sizin resmi bir yönünüz olmasından dolayı sigames yetkililerine bizlerden daha rahat ulaşabilceğiniz düşünülerek bu konudaki düşüncelerimizi sizlere anlattık. ben sigames formuna bu konuyu taşıdım fakat yeterli ingilizcem olmadığından derdimi tam olarak anlatamadım. zaten verilen cevaplarıda anlamadım. benim turksportalda anlamadığım tek şey diyorsunuz ki adamlar türkçe dil desteği konusunda istekli değil bunun sigamesin lütfedipte yapacağı birşey olmadığını düşünüyorum. Madem öyle siz yetkililerle muhattapsınız topluca bir tavır almak gerektiğini düşümüyormusunuz artık? sonuçta türkiyede 70 binden fazla satan bir oyun bu ve hal böyle iken onlar bize bu desteği sağlamak zorunda. hee sağlamadılarmı sigames formuna ingilizcesi iyi olan bir yönetici kardeşimiz ortak bir tavır sergilediğimiz konusunda bir konu açabilir mesela... Şu iş sizinde canınızı sıkmıyormu? asgari ücretin 715 tl olduğu bir ülkede insanlar 80 tl verip oyun alıyor fakat oyun yetkilileri turk kullanıcıları muhattap almıyor! Bu olay bana çok yanlış geliyor benim itirazım buna ve türkiyede bu konuyla ilgili resmi kurumun siz olduğunu düşündürttüğünüz için bunları sizinle paylaştım ama yanlış birşey yaptıysam yanlış kişilerle paylaştıysam lütfen söylediklerimi ciddiye almayınız verdiğim rahatsızlık içinde özür dilerim.
    (bu arada sigames formunda açtığım konu için bir kullanıcı türkçe dil desteği yapmak türk fm topluluğunun işidir gibi bir yorum yapmış birazda bu yüzden bu konuda size sitem ettim.)
    belki ilgilenen olur diye söylüyorum sigameste açtığım forumun linkini sizlerle paylaşıyorum:

http://community.sigames.com/showthr...4%B1c%C4%B1lar!

http://community.sigames.com/showthr...nguage-support

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Oyunun parasına karşılık verdiği hizmeti sorgulamak için Türkiye distrübütörü Aral'a ulaşabilirsiniz, bu tarz sıkıntılarınızı asıl gidereceğiz yer orası aslında. Çünkü oyunun Türkçe olmasıyla satışlar artacaksa ve daha çok para kazanacaklarsa, bu paradan pay alacak kısım Aral, bizim herhangi bir karımız yok.

Resmi olmasını da Şemsi açıklamış, tamamen oyunun datasını hazırlayan ekibin Turksportal'da bulunmasıyla alakalı bir durum.

Toplu tavır alma durumu söz konusu olduğunda -ki bunu yazdığımızda nedense biz suçlu oluyoruz onu da anlamıyorum ama- zaten yeterli orjinal oyun satışı yok, bu sebeple almasanız da olur mantığındalar. Deniyor ki, müşteriyi memnun etmek görevleri, etmiyorlar çünkü bizi müşteri olarak görmüyorlar, hal böyle olunca olunca, tek taraflı çabalamayla bu kadar oluyor. Turksportal yine girişimlerini sürdürüyor, oyuna sırf siz FM severler Türkçe oynayın diye yamayı kendisi hazırlamayı bile kabul ediyor, bunun için uğraşıyor. Ama karşılığı bence tamamen şevk kırma adına ve insanın heyecanını kaçıran cinsten.

Dediğim gibi, oyunun ücreti ve Türkçe olduğunda daha çok satılması işi bence Aral'ı ilgilendiren bir durum. Ayrıca şu mantık da bana doğru gelmiyor, gaddarca bir yorum olarak gelebilir ama bu oyun işi lüks tüketime girer bu sebeple asgari ücret alan biri oyunu nasıl alsın mantığını kavrayamıyorum. Ben de Mercedes almak istiyorum mesela ama maaşım buna yetmiyor, buna isyan mı edeyim şimdi? Oynamak isteyen her türlü oynuyor zaten oyunu, orjinal kime alın diyoruz, imkanı olup da bu oyuna saatlerini harcayana.

Zaten bir kişinin evinde internet varsa pek ala ayda 8 lira da vererek bu oyunu edinebilir, almak istedikten sonra bu da bahane olamaz. Oyunun fiyatına karşılık verdikleri konusu tartışılabilir, oyunun içeriğine göre bu fiyatı karşılamayacağı da tartışılabilir ama asgari ücret alan birisi 80 lira nasıl versin konusu bence tartışılmaz. Yanlış anlaşılmamışımdır umarım, parası olmayanın oynamaya hakkı yok mu gibi bir cevap gelebilir, nasıl ki param yok Mercedes'e binemiyorsam bu da böyle, kaldı ki mersedesin korsanı da yok, bu oyunun var.

Nesil
    2008
    Yer
    istanbul

sekopej zaten burada tartıştığımız asgari ücret alan birinin bu oyunu nasıl oynayacağı değil ben orada türkiyeden bir örnek verdim sadece yani asgari ücretin 715 tl olduğu bir ülkede bu oyun 70 binlerde satıyorsa bu az bir rakam değil demek istedim.

birde bizi müşteri olarak görmüyorlar dedin. bu oyuna para verip alan herkes müşteridir dili dini ırkı fark etmez diye düşünüyorum tabi onlar için bu durum fark ediyorsa o zaman şöyle bir sorun ortaya çıkar turksportal yetkilileri nasıl böyle bir durumu hazmetmekte ve böyle bir durum karşısında hala dil desteği için tektaraflı çabalamaktadırlar? bu konu insan hakları mahkemesine gidecek kadar ciddi bir konudur. SIGAMES ve SEGA gibi oyun konusunda doğayen firmalar nasıl olurda böyle profesyonallik dışı bir tavır sergileyebilirler aklım almıyor doğrusu!

gelelim çabalarınızın karşılığı konusuna, bu onuda çabalamanız takdire şayan bir konudur ancak bu durumla ilgili insanları bilgilendirmez iseniz sadece yeni oyun çıkacağı dönemlerde bir iki yazı yazar bir iki konuya değinirseniz insanlar sizin çabalamadığınızı düşünebilir bu gayet doğal. ben şahsen sadece yeni oyun çıkacağı zaman bu dil sorunun ana sayfaya taşındığını görüyorum onun dışında birileri çıkıp sitem ederse çabaladığınızı söylüyorsunuz. ayrıca cümle aralarında sırf siz fm severler diye bir tabir kullanmışsınız bu sırf bizim için yapılan birşey olmamalı sonuçta sizde bir fm kullanıcısınız aynı zamanda sizin içinde ve aynı zamanda oyunu oynamayan fakat almak istediğinde türkçe olarak oynama imkanı sunulacak tüm insanlara olmalı yani sözün özü bu çaba sırf bir kaç kişi için değil tüm türkiye için olmalıdır. ayrıca bu çabaların karşılığı bizim sizi güzel sözcüklere boğmamız değil sizin türkçe dil desteğini kendi adınız altında yayınlamanız olmalıdır.

Çabaladığınızı bilmek güzel umarım ki bu işin karşılığını sizin imzanız olan türkçe dil desteği yayınlayarak almış olursunuz.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Sonuçta bu yamayı yapanlar ve yönetimde oynayanların çoğu Türkçe diline ihtiyaç duymadan bu oyunu oynayabilmekte, bu sebeple FM severler için lafını kullanmıştım.

Oyunun parasına karşılık verdiği hizmeti soruşturmanın adresinin de Aral olduğunu söylemiştim. Sigames bizi böyle görürken hala biz çabalıyoruz, bunu sırf siz FM severler için yapıyoruz demek istemiştim. Ayrıca 70 bin orjinal sayısına nereden ulaştınız bilmiyorum ama bu bana pek gerçekçi gelmedi.

Belki deneseler Türkçe'yi daha çok kazanırlar diye düşünebilirsiniz ama onlar bunu düşünmüyor. Önceki mesajımda da belirttim, biz bunu yazdığımızda nedense biz suçlu oluyoruz. Kar elde etmeyeceğini düşündüğü bir yere yatırım yapmıyorlar. Mercedes örneğinden gideyim, kimsenin almayacağını bildiği bir yere gidip de servis kurar mı? Hayır. Bunlar da öyle düşünüyor ve yatırım yapmak istemiyorlar.

Buna tepki nasıl olur, bu işten para kazanan yerlere yapılan baskı ile olur. Bize bu konuda söylenenler hep havada kalır, data konusu haricinde bir yaptırırımımız yok maalesef Sİ üzerinde.

Nesil
    2008
    Yer
    istanbul

Sanırım fm 2011 için bir sayaç konulmuştu siteye 80 bin üzeri satılırsa türkçe dil desteği yayınlanacaktı ve o sayaç 70 bin küsürde kalmıştı sanırım. Zaten aral yetkilileriyle de konuştuğumda bu rakamı 50-70 bin arası değiştiğini söylüyorlar.

Neyse sanırım bu konuşma kör dövüşünden öteye gitmeyecek verdiğiniz bilgiler için teşekür ederim.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by uaerenua View Post
    Sanırım fm 2011 için bir sayaç konulmuştu siteye 80 bin üzeri satılırsa türkçe dil desteği yayınlanacaktı ve o sayaç 70 bin küsürde kalmıştı sanırım. Zaten aral yetkilileriyle de konuştuğumda bu rakamı 50-70 bin arası değiştiğini söylüyorlar.

Neyse sanırım bu konuşma kör dövüşünden öteye gitmeyecek verdiğiniz bilgiler için teşekür ederim.
    O sayaç muhabbetinde rakam 10 bindi ve 10 bine ulaşılamamıştı.70 bin tane satıldığını sanmıyorum şahsen.Çok uçuk bir rakam çünkü.Eğer öyle olsa,2 yıl önce 10 bin barajı koyan Sigames bu tavrını değiştirirdi kesinlike.
    Last edited by GeNç KaRTaL : 18.Aralık.2011 at 02:07
    So what?
    Saike

Nesil
    2008
    Yer
    istanbul

belki de ben yanlış hatırlıyorumdur genç kartal...
    siz bu konuda benden daha bilgilisiniz bu nedenle sizin verdiğiniz rakamlar daha doğru olacaktır.
    fakat ben bu oyunun bir norveçte bir isviçrede ve hatta bir hollanda da türkiyeden daha fazla sattığını sanmıyorum öyle bile olsa sonuçta türk kullanıcıları kazanmak adına böyle bir girişimde bulunulmalı diye düşünüyorum.
    size ve çabalayan herkese kolay gelsin ben bu konuyu kendi adıma daha fazla uzatmayacağım.
    iyi geceler herkese...

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Ayrıca o 10.000 imza orijinal oyun alacağını taahhüt edenlerin imzalarıydı. 10.000 rakamı olduysa bile o rakamın 10'da 1'i oyunu orijinal almamıştır diye düşünüyorum ben.

Norveç, İsviçre ya da Hollanda'da oyun çok satmıyor olabilir ama bu işler birazda bahsi geçen ülkelerin dünya siyasetindeki konumları ve duruşları ile ilgili. Maalesef Türkiye'nin Norveç, İsviçre ya da Hollanda gibi lobileri yok.

Olayın ben bir yönünün de bu olduğunu düşünüyorum. Epeyce etkili bir yön.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Aslında twitterdan falan biraz baskı yapsak. Sürekli Türkçe çıkacak mı falan diye sorsak belki insafa gelirler.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Oyun çıkmadan, çıktıktan sonra sürekli yapıldı o baskı. Hakaret eden oldu, tehdit eden oldu, seneye için söz almak isteyenler oldu.

Ama malesef Miles Jacobson oran artmadıkça öyle birşey olamayacağını söyledi tekrardan.
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

belki güleceksiniz ama ben gelecek sene oyunun Türkçe çıkacağını düşünüyorum neden diyeceksiniz. izah edeyim:

ilk olarak gelecek seriye kadar Turksportal Çeviri Ekibi oyunu tam olarak Türkçeleştirmiş olurlar.
    2.olarak bu sene korsan yollarla oyunu edinmek ilk aşamada zor oldu. ve büyük bir kesim orjinal oyuna yöneldi. bu da geçen senelere oranla orjinal oyun kullanımında büyük fark yaratacağını düşünüyorum.
    3.olarak bence yapımcıya az da olsa bir baskı kuruldu. bunun farkındalar. hazır bir yamayı çıkarmamazlık yapacaklarını hiç düşünmüyorum.

inşallah yeni seride kendi dilimizi görürüz
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    belki güleceksiniz ama ben gelecek sene oyunun Türkçe çıkacağını düşünüyorum neden diyeceksiniz. izah edeyim:

ilk olarak gelecek seriye kadar Turksportal Çeviri Ekibi oyunu tam olarak Türkçeleştirmiş olurlar.
    2.olarak bu sene korsan yollarla oyunu edinmek ilk aşamada zor oldu. ve büyük bir kesim orjinal oyuna yöneldi. bu da geçen senelere oranla orjinal oyun kullanımında büyük fark yaratacağını düşünüyorum.
    3.olarak bence yapımcıya az da olsa bir baskı kuruldu. bunun farkındalar. hazır bir yamayı çıkarmamazlık yapacaklarını hiç düşünmüyorum.

Güldüm...Gerçekten...Her sene aynı şey.Geçen seneki forumlara bakın...

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Bunlar güzel temenniler tabii.

Seneye olmasa bile eninde sonunda Türkçe dil seçeneği eklenecek kanısındayım ben de. Ama seneye olsa daha bir güzel olur elbette.

Quote Originally Posted by El Barto View Post
    Bunlar güzel temenniler tabii.

Seneye olmasa bile eninde sonunda Türkçe dil seçeneği eklenecek kanısındayım ben de. Ama seneye olsa daha bir güzel olur elbette.
    forumu sürekli takip ediyorum fakat pek login olmuyorum. sırf bu yoruma cevap vermek için login oldum.

Abi eninde sonunda olacak ne demektir yahu? 2014 yılında ben 1 yıllık devlet memuru olacağım, Alex de souza futbolu bırakacak, belki öleceğim. Belki Emre Belözoğlu hakeme küfür etmeyi bile bırakabilir(belki) sabri isabetli orta yapacak belkide. Düşünsene belkide bir Fenerbahçe'li olarak Türkiye kupasını görebileceğim.

Bence bu anlayıştan kopmalıyız, olduğu kadar olmadığı kader çekelim resti, Fmgraphics'le işbirliği yapıp kendi yamamızı yapalım.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Quote Originally Posted by Feanaro View Post
    forumu sürekli takip ediyorum fakat pek login olmuyorum. sırf bu yoruma cevap vermek için login oldum.

Abi eninde sonunda olacak ne demektir yahu? 2014 yılında ben 1 yıllık devlet memuru olacağım, Alex de souza futbolu bırakacak, belki öleceğim. Belki Emre Belözoğlu hakeme küfür etmeyi bile bırakabilir(belki) sabri isabetli orta yapacak belkide. Düşünsene belkide bir Fenerbahçe'li olarak Türkiye kupasını görebileceğim.

Bence bu anlayıştan kopmalıyız, olduğu kadar olmadığı kader çekelim resti, Fmgraphics'le işbirliği yapıp kendi yamamızı yapalım.
    Eninde sonunda olacak demek adamların senin yaptığın şeylerden etkilenip oyuna Türkçe dil seçeneği koymayacak olması demek. Yani ne zaman canları isterse o zaman koyacaklar demek. Sen istediğin resti çek boşa gideceğini düşündüğüm anlamına gelmesi demek.

Açıkçası Türkçe dil olup olmaması çok umurumda da değil. Haa olsa iyi olur ama olmuyorsa da dünyanın sonu değil.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Feanaro View Post

Bence bu anlayıştan kopmalıyız, olduğu kadar olmadığı kader çekelim resti, diğer site ile işbirliği yapıp kendi yamamızı yapalım.
    Turksportal zaten yamayı büyük oranda Türkçe'leştirdi fakat; Türkçe oyunda resmi olarak çıkana kadar paylaşamıyorlar diye biliyorum.

Nesil
    2003

Mantik yurutmeyi seviyorum.

Sadece 3. madde gerceklikten uzak.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul/Güngören

Nacizane fikrimi söyliyeyim.Oyunun orjinal fiyatını bilmiyorum ama bu oyun için o parayı vermem.Alternatif yollar iyidir her zaman.Saygılar...

eLastik Misafir

Arkadaşlar kendimizi kandırmayalım. Adamların oyuna Türkçe dil eklemeyi en az 2015'e kadar düşünmüyorlardır. Geçen gün Milessi'ye twetter üzerinden sordum. Türkiyedeki orjinal oyun satışları ne durumda diye. Cevap :

'' Not even close to enough as yet '' dedi. Yani '' Gereken sayıya yakın bile değil '' dedi. Hani bu sene orjinal oyuna talep artmıştı. Türk milleti orjinale yönelmişti ? Kandırmayalım birbirimizi. FM 13 ve FM 14 Türkçe Çık-ma-ya-cak !

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Açıkçası şu oyunu orjinal almaya karar vermiştim.

Tam oyunu alacağım günün sabahında oyunun yan sanayisi çıktı.Bende almadım.

Şuan iykide almamışım diyorum.Saçmalıklarla dolu Fm 12 için para vermiş olsaydım gerçekten neden orjinal almışım sorusunu kendime sorardım.

Türkçe Dil Seçeneği yok , Oyun geçmiş serilere göre en kolay seri .. Yazık olurdu şahsi fikrim.

Türkçe olayında ise çıkaracaklarını pek sanmıyorum.Ek olarak oyundaki dil seçeneklerine bakınca bizden çokmu satıyor acaba bu diğer ülkeler diye düşünüyorum fakat araştırmadım hiç.Zaten aşklar hep yalan dolan

Uploaded with ImageShack.us
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by eLastik View Post
    Arkadaşlar kendimizi kandırmayalım. Adamların oyuna Türkçe dil eklemeyi en az 2015'e kadar düşünmüyorlardır. Geçen gün Milessi'ye twetter üzerinden sordum. Türkiyedeki orjinal oyun satışları ne durumda diye. Cevap :

'' Not even close to enough as yet '' dedi. Yani '' Gereken sayıya yakın bile değil '' dedi. Hani bu sene orjinal oyuna talep artmıştı. Türk milleti orjinale yönelmişti ? Kandırmayalım birbirimizi. FM 13 ve FM 14 Türkçe Çık-ma-ya-cak !
    Şuan neden orjinal aldım diye kendime kızıyorum.Eğer Fm 13 Türkçe görmessem bir daha orjinal benim için bitmiştir.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

bu kadar emeğin,çevirinin üzerine yine çıkmaz ise kendi ayıpları artık ne diyelim,bizde almayız orjinal olur biter çok zor değil,zaten anlaşılıyor,ileri ingilizce istemiyor oyun

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya-Edirne(Üni)

Resmi kurum ve kuruluşlara "ülkeye giriş yapan ürünlerde -zorunlu- Türkçe dil desteği istiyoruz" şeklinde bir dilekçe ile başvursak kabul görme ihtimali Miles'ı tatmin etmekten daha yüksektir sanırım. O zaman vakit kaybetmeye gerek yok..

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by attirson View Post
    Şuan neden orjinal aldım diye kendime kızıyorum.Eğer Fm 13 Türkçe görmessem bir daha orjinal benim için bitmiştir.
    113 uğursuz rakamdır bence biraz daha beklemek lazım

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Elbet bir gün kavuşacağızz.. bu böyle yarımm kalmayaacaakk

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

başlansa kavuşacaz da yarım olması için diğer yarısının olması laızm neyse

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

ulan yeterki çıksın 2 adet alıcam söz! )

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Arkadaşlar,başka bir sitede yapılan çalışmaların burada konuşulmasının gereği olmadığını düşünüyoruz.O çalışmayla ilgili iyi ya da kötü bir düşünceniz varsa,gidin orada paylaşın lütfen.Bu konudaki tutumuz belli.Buna rağmen ısrarla bu konu hakkında konuşmaya devam ediyorsunuz.Sizlerden bu konudaki tutumumuza saygılı olmanızı rica ediyoruz.
    So what?
    Saike

Default Türkçe FM Hayal mi ?

Bu konudan ciddi bir şekilde sıkılmış bir fm kullanıcıyım.

Ben turksportal'ı yaptığı yamalar ile tanıdım. 2010'dan önce güzel güzel oynuyorduk oyunumuzu ancak ne oldu ne bittiyse ts yama işine son verdi. Vardır bir bildikleri dedim.

Ardından o meşhur 10.000 imza kampanyası başladı. gittim orjinal fm aldım her ne kadar türkçe fm çıkacağına inanmasam da. Değişen bir şey olmadı tabi.

Yıllar geçiyor ancak bu Türkçe Fm çıkacak gibi değil. Neden bu oyunu ingilizce oynamak zorunda bırakılıyoruz. Ben türkçe çıkarmadıkları müddetçe orjinal fm almayacağım malesef.

Türkçe yama işini en iyi başaran turksportal neden elini ayağını çekti bu işten.

Sayfa 5 / 14 İlkİlk ... 34567 ... SonSon

Mesaj Yetkileri