Öncelikle açıtğınız konunun GMA'ya taşınmasıyla ilgili açıklamayı yapayım.Konunuzu oraya taşıyan arkadaş,Fm'nin Türkçe çıkmamasıyla ilgili mevcut bir konu olması sebebiyle taşımış.Yani eleştirilere tahammülümüz olmaması sebebiyle değil.Böyle bir izlenime sebep vereceğini düşündüğümüzden dolayı konunuzu (dolasıyla bize karşı eleştiriler içeren mesajınızı ) sonradan olması gereken yere,yani bu konuya taşıdık.Eğer eleştirilere tahammülsüz olsaydık mesajınızı hiç kimsenin göremeyeceği siledebilirdik.Yani merak etmeyin kimseden korktuğumuz falan yok.
Gelelim eleştirilerinize.Diyorsunuz ki ben araştırma falan anlamam,Turksportal resmi bir siteyse Türkçe yama yapmak zorunda.Bunu bazı arkadaşlara bir türlü anlatamadık.Beyler bizim resmi ünvanımız araştırma işini yapan ekibin bizim bünyemizde olmasından kaynaklı.Bunu artık kabullenin lütfen.Eğer bu sene çıkan oyunda Türkiye ligidenki oyuncuların verileri,geçen seneki oyunla aynı olsa,eyvallah gelin diyinki siz ne biçim resmi sitesiniz.Neden bu oyuncu verileri geçen seneyle aynı diye bizi eleştirin.Böyle bir hakka sahipsiniz.Ama neden Türkçe yama çıkartmıyorsunuz deme hakkına sahip değilsiniz.Çünkü Turksportal'ın türkçe yama yapma gibi bir zorunluluğu yok.Sigames'in oyunu Türkçe çıkartması için ikna etme gibi bir zorunluluğu da yok.Zorunluluk olmamasına rağmen çaba göstermiyor da değiliz.Tüm bunlara karşılık siz ve sizin gibi düşünenlerin yaptıkları eleştiriler kesinlikle gösterilen çabaların karşılığı değil.
Ne çaba gösteriyorsunuz diyebilirsin.2009'a kadar sırf Türk fm severler için,karşılık beklenmeden Türkçe yama yapıldı.Bu gerçekten zor bir iş.İster kabul edin,ister etmeyin.Hatta zor olduğunu kabul etmiyorsanız şu an Türkçe yama yapmak için çaba gösteren siteye gidip yardımcı olabilirsiniz.2009'dan sonra oyuna resmi dil olarak eklenmesi için çaba sarf edildi.Bunun için adımlar da atıldı fakat henüz oyuna eklenebilmiş değil.Fakat çalışmalar devam ediyor.Sigames'in bu konudaki tavrı belli.Adamlar oyuna resmi olarak Türkçe dilinin eklenmesi için istekli değiller.Benim anlamadığım bizden ne istediğiniz? Ne diyelim Sigames'e,eğer oyuna Türkçe eklemezseniz,araştırmayı yapmıyoruz mu diyelim mesela? Daha önce de dediğim gibi böyle bir zorunluluk yokken,sırf siz Türk fm severler için bu çabalar gösteriliyorken hiç bir şey yapılmıyormuş gibi eleştirmeniz hiç insaflı değil.
Ayrıca değinmek istediğim bir nokta daha var.Orjinal oyun alıyoruz diyorsunuz,sanki oyun için ödediğiniz ücretin bir miktarı resmi site olduğu için Turksportal'a gidiyor da gelip bizi eleştiriyorsunuz.Sizin ödediğiniz paranın muhattabı Turksportal değil.Gidip,ben para veriyorum ama karşılığını alamıyorum muhabbetini sigames forumlarında yapmanız gerekiyor.