Sayfa 513 / 578 İlkİlk ... 13413463503511512513514515523563 ... SonSon
15,361 ile 15,390 arası toplam 17312 sonuç

Konu: Galatasaray Sohbet Alanı

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Boş ver Burak abi seneye yine aynı sohbeti yapacağız,belki o sefer ceza alırız da rahata erer.3 yıldır ceza alacağız,bir alamadık zaten
    Mesele Galatasaray'ın ceza alması değildi. Bana cevap verildiği için yazmıştım. Yoksa hiç yazmayacaktım bile bu haber içeriğini. Mesele bana yalancı denilebilmesi. Bilanço rakamları var ortada. Varsa bildiğiniz kanıtlayın. Yoksa kimse itham etmeyin. FFP'nin elbette kuralları var, basit değil ama bu kuralları yorumlamak da mümkün.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Bilanço rakamları yalan söylemez. KAP'a bildirilen bilançoyu gösteriyorum ama hâlâ yalan olduğunu iddia ediyorsunuz. Hata yaptığınızı söylemek, gerekiyorsa özür dilemek çok zor değil.
    Bilançodaki rakam yalan yazmadım, uydurmasak? Ya okumadan cevap yazıyorsunuz ya da okuduğunuzu anlamıyorsunuz.

Kısaca söyle anlatayım, şu an için mevcut zarar FFP Kriterlerine göre 92 MN euro değil, 50 MN euro civarı;

http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgu...aspx?id=361910

Her gider, FFP'ye göre gider olmuyor. Zaten öyle olsa biz bu sene 200 bin euro ile kurtulamaz, ŞL'ye alınmazdık. Kulüp açıklamasında belirtiyor, aşım tutarı 4.3 MN diye.

Gelir artmalı, gider kısılmalı, ekonomik açıdan önlemler alınmalı kısmı da doğru da, orta dönen rakamlar abartılı. FFP aç bakalım bilançoyu, evet zarar bu, tamam şimdi bittin demiyor.

Mevcut gelir ve açıklanan 4.3 MN rakamına bakarsan bizim giderimiz 50 MN civarı çıkıyor. 3 yıllık sınır 30 MN, bize lazım olan şu aşama da 20 MN kar etmek, o da imkansız değil. En kötü oyuncu satılır.

Sizin çok güvendiğiniz sporekonomi'ye bunlar yazılınca kendisi cevap veremedi ayrıca, bu da dipnot olsun.

Özür konusuna gelirsek, sesli güldüm. Hem özür dileyecek bir şey yok, hem de bunu sizden duymak...

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Mesele Galatasaray'ın ceza alması değildi. Bana cevap verildiği için yazmıştım. Yoksa hiç yazmayacaktım bile bu haber içeriğini. Mesele bana yalancı denilebilmesi. Bilanço rakamları var ortada. Varsa bildiğiniz kanıtlayın. Yoksa kimse itham etmeyin. FFP'nin elbette kuralları var, basit değil ama bu kuralları yorumlamak da mümkün.
    Bu sene geçti ve seneye ne olacağını kimse bilemez,kurallar değiştirilebilir,yumuşatılabilir,sponsporluklar bulunabilir.Seneyi tartışmanın bir manası yok.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Boş ver Burak abi seneye yine aynı sohbeti yapacağız,belki o sefer ceza alırız da rahata erer.3 yıldır ceza alacağız,bir alamadık zaten
    Almayız muhtemelen, alırsak da bile bile lades demiş oluruz zaten. Önlem almak zor değil, sponsorluk, kombine geliri olacak bu sene. Yönetim zaten kombinelere zam yaparak başladı önlemlere, passolig olayı da olmazsa yine en çok kombine satan oluruz. Sponsorluk için Gazprom, Samsung, Emirates gibi firmalardan bahsediliyor. Mühim olan kurulan kadro olacak, bu sefer satmadan almayacağız, çok da fazla transfer yapmayacağız. Seneye de muhtemelen;

http://inciswf.com/cl.swf

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Şu sesi duymak varya senelere bedel.Varsın 2 yıl men etsinler,3 yıl men etsinler,eninde sonunda ait olduğumuz yere her zaman olduğu gibi döneriz.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

9 aylık bilanço hesabı bu. Gerçek bilanço 12 ayda hesaplanır 1 Ocak-31 Aralık. Dolayısı ile yıllıktır. 3 ay farkı da katarsan ortaya çıkar. Bu yıla özgü istisnalar var hesap kalemlerine alınmayan. 2 yıldır kâr etmeyen şirketin önümüzdeki kâr etmesini mi bekliyorsunuz?

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Yahu ne çok kastın abi ya,tamam seneye ceza alacağız.Haydi iyi günler.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

9 aylık bilanço hesabı bu. Gerçek bilanço 12 ayda hesaplanır 1 Ocak-31 Aralık. Dolayısı ile yıllıktır. 3 ay farkı da katarsan ortaya çıkar. Bu yıla özgü istisnalar var hesap kalemlerine alınmayan. 2 yıldır kâr etmeyen şirketin önümüzdeki kâr etmesini mi bekliyorsunuz?
    Bilanço 12 aylık demek, gerçekten mi?

Bu şekilde yönetilirse, kar edemez. Demek ki bu şekilde yönetilmeyecek, tarz değişecek, bunu ben demiyorum, Ünal Aysal diyor ki taahhüt veriyor. Belki gereken karı edemeyecek ama yine müzakere edilecek, belki bu sefer 500 bin euro ceza verecekler, sonraki seneye kalacak.

Siz diyorsunuz ki, 62 MN kar etmesi lazım, 1 yıl 9 ayda 92 MN euro zarar eden kulüp nasıl kar edecek? Kendi mantığınıza göre doğru. Ama sadece kendi mantığınıza göre.

Ben de diyorum ki, 20 MN euro kar ederek break even noktasına gelebilecek kulüp, bunu da taahhüt ediyorsa, neden yapamasın?

Bu sene şampiyon olamadık diye, seneye de mi olamayalım? Ona benziyor yani söylediğiniz. Türk Telekom'dan 5 MN USD alırken şimdi yeni sponsordan 10-15 MN euro alacağız belki. Muslera 20 MN euro ile satılacak belki DK sonrası. Doğmamış çocuğa şimdiden don biçiliyor.

Ben kesin konuşmuyorum, sadece gerçekleri saptırıyor ve çok iddialı konuşuyorsunuz diyorum. Bakalım, görelim.

Ayrıca zarar eden tek Türk kulübü biz değiliz, hem Bjk hem de Fb'nin mali durumları da çok iyi değil. UEFA organizasyonlarından uzak kaldıkları için incelemelerden yırtıyorlar şimdilik, ama nedense sadece Galatasaray konuşuluyor.
    Last edited by uAburak89 : 18.Mayıs.2014 at 15:30

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Bilanço rakamları yalan söylemez. KAP'a bildirilen bilançoyu gösteriyorum ama hâlâ yalan olduğunu iddia ediyorsunuz. Hata yaptığınızı söylemek, gerekiyorsa özür dilemek çok zor değil.
    Aynı erdemi sizden de bekliyoruz yıllardır. Ancak bir parça bile göremedik maalesef.

Her konuda aleyhimize gelişen senaryolar yazıp çiziyorsunuz. Bazılarında haklı çıkıyorsunuz, bazılarında haksız. Haklı çıktığınızda "ben demiştim" derken, haksız çıktığınızda suçu hep başkalarına atıyorsunuz. Sizin de dediğiniz gibi hata yaptığınızı söylemek, gerekiyorsa özür dilemek çok zor değil.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Ya arkadaş neyi tartışuyonuz. aboo ya göre bu sene CL'ye gidemeyecektik. aboo sen merak etme uefa her şeyi doğru uyguluyo. o yüzden 2. oldğumuz halde direk gidiyozya

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by IcedEarth View Post
    Aynı erdemi sizden de bekliyoruz yıllardır. Ancak bir parça bile göremedik maalesef.

Her konuda aleyhimize gelişen senaryolar yazıp çiziyorsunuz. Bazılarında haklı çıkıyorsunuz, bazılarında haksız. Haklı çıktığınızda "ben demiştim" derken, haksız çıktığınızda suçu hep başkalarına atıyorsunuz. Sizin de dediğiniz gibi hata yaptığınızı söylemek, gerekiyorsa özür dilemek çok zor değil.
    Gerektiğinde hep özür diledim. Bundan da hiç gocunmadım. Daha önce özür dilediğim mesajları çıkarmak zor olmasa gerek.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Bizi bizden daha çok düşünen fenerbahçe'li taraftarların olması gözlerimi yaşartıyor.

Nesil
    2013
    Yer
    Uzaydan

Türk Telekom yeni sezonda hiçbir takıma forma sponsoru olmayacağını duyurdu. Doğru mu beyler ? Öyleyse Gazprom iyi olur.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

@ABOOO

FFP'yi genel olarak özetlersek;

kulüplerin sportif faaliyetlerinden olan gelir ve giderlerinin birbirine denk olması gerekiyor.
    Kurallara bakalım (çıktığı zaman geçerli olan):

— Yöneticiler kulüp için ceplerinden harcama yapamayacak.

— Yöneticiler alacakları, 2012–13 sezonuna kadar ödeyecek.

— 2012-2013’ten itibaren transfere gelirden fazla harcama yapılamayacak.

— Mali tablolarda parasal olmayan ve futbol dışı gelirler sayılmayacak.

— Hiçbir futbolcu, kulüp ya da yasal otoriteye vadesi geçmiş borç bulunmayacak.

— Öz sermayenin eksiye düşmesine izin verilmeyecek.

— Futbolcu ödemeleri, toplam gelirin yüzde 70’ini geçemeyecek.

— Kulübün toplam borcu, toplam gelirinin yüzde 100’ünü geçemeyecek.

— Bütçesi 5 milyon euronun altındaki kulüpler finansal kriterlerden muaf olacak.

Şimdi yaptırımlara bakalım:

(1) Uyarı
    (2) Kınama
    (3) Para cezası
    (4) Puan silinmesi
    (5) UEFA’dan elde edilen gelirlerden kesinti yapılması
    (6) Yeni alınan oyuncuların UEFA karşılaşmaları listelerine alınma yasağı
    (7) UEFA karşılaşmaları listelerine alınacak oyuncularda kısıtlamaya gidilmesi
    (8) Men edilme
    (9) Ünvanların geri alınması

Beşiktaş ile Galatasaray'ı kıyaslıyorsun. Peki bu 2 kulübün durumu bir mi? Beşiktaş, Bursa ve Antep neden ceza aldılar bakalım;

UEFA tarafından 30 Haziran 2011 ve 30 Eylül 2011 dönemlerine ilişkin olarak gerçekleştirilen denetimde Beşiktaş, UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Kuralları’nın 65. maddesindeki, ”Futbol kulüplerine vadesi geçmiş borçların olmaması” ve 66. maddesindeki ”Çalışanlara ve/veya vergi dairelerine vadesi geçmiş borçlarının olmamasına” ilişkin hükümlerle ilgili olarak, mevzuat ihlali gerçekleştirmiş olma ihtimali nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, üzgün olduklarını belirterek, "Biz yeni sezon için UEFA Avrupa Ligi'nde yer almak adına yapmamız gerekenleri yaptık. Ancak geçen sezon bizden önceki yönetimin UEFA'ya sunduğu belgelerde hatalar olduğu ortaya çıktı. Sonuç olarak 1 yıl ceza aldık.

UEFA’nın konu ile ilgili resmi açıklaması şimdilik oldukça genel ve cezalar için neden olarak “kulüp lisanslama kuralları ve FFP düzenlemelerine aykırı harekette bulunma” gösteriliyor ancak dış basındaki diğer kaynaklara göre asıl neden Beşiktaş’ın kötü mali durumundan ziyade Fenrandes ve Ferrari gibi oyuncuların para alamadıkları için kulüplerinden şikayetçi olması, Bursaspor’un da Mbesuba transferinden kaynaklanan ödemeyi geciktirdiği gibi bu konuda süre içerisinde UEFA’nın verdiği kararlara da karşı koyması gösteriliyor. Gaziantepspor için öne sürülen neden ise kulüp yönetiminin sahtecilik yapması.

Bu konu ile ilgili gözden kaçan iki nokta Beşiktaş’ın aslen iki sezon ceza almış fakat ikinci sezonun ötelenmiş olduğu ve bu sene Avrupa Kupaları’na gidemeyecek olan Gaziantepspor’un cezasını Avrupa Kupaları’na katılmayı elde ettiği ilk sezonda çekeceğidir.
    ara yorum (alıntı):

Hiçbir futbolcu, kulüp ya da yasal otoriteye vadesi geçmiş borç bulunmayacak maddesi ise özellikle her seferinde vergi borçlarını yeniden yapılandıran (Son olarak 6111 nolu yasa ile), futbolcularının parasını geç ödeyen ve UEFA’da en çok transfer kaynaklı davası bulunan ülke futbolunun giyemeyeceği bir elbise gibi.
    Galatasaray'ın durumu:

Galatasaray sunduğu savunma raporunda bütçe aşımına sebep olarak kur farkının zarar oluşturmasını gösterdi. 3 Yıllık faaliyet raporlarını inceleyen UEFA müfettişlerinin yaptığı açıklamaya göre Sarı kırmızılıların savunmasa sundukları tutar ile faaliyet raporundaki tutarlarların aynı olduğu tespit edildi. Galatasaray'ın Avrupa tarafından açıklanan verilere göre en çok gelişen kulüpler arasında ilk beşe girmesi ve Arenaları ile birlikte her sezon bir mali gelir kazanabiliyor olmasını göz önünde bulunduran UEFA yapıtırım olarak Sarı-Kırmızılı takım Galatasaray'a 200 Bin Euro ceza kesmeyi uygun gördü. Bu ceza Galatasaray tarafından 2013-2014 sezonuna alit UEFA gelirlerinden tahsil edilerek ödenecek.
    Sonuç olarak; Beşiktaş asıl olarak geçmiş borçlarından ötürü ceza aldı, Galatasaray ise bütçe aşımından radara yakalandı. Geçmiş borçlar kulüpler tarafından rahatlıkla kapatılabilecek rakamlardır ki kulüplere gerekli süre de verildi, bu yüzden bu konuda fazla müsamaha gösterilmiyor (Avrupanın çalışanların haklarını koruma konusuna kulüplerin (iş verenlerin) haklarını korumadan daha fazla önem verdiği biliniyor). Ancak FFP yeni uygulamaya konulan bir sistem olduğu için kulüplerin gelir-gider dengelerini sağlamaları çok daha zorlu bir süreç. Bu yüzden de kulüplere bunu düzeltmek için belirli bir zaman tanınıyor.

Kaldı ki (kaynak gösterdiğin spor ekonomi'den alıntıdır);

Break-Even (Başabaş) Kuralı:

Başabaş kuralı FFP’nin getirdiği belki de en önemli kural, bu kurala ilişkin yaptırımlar 2013/14 sezonunda uygulanmaya başlanacak ve bu kuralı baz alan UEFA turnuvalarından men uygulaması ise ilk kez 2014/15 sezonunda olabilecek. Break-Even kuralı takımların gelir-giderlerini belli bir dengede tutması gereğini düzenliyor. Bu kurala göre:
    • 2011/12 ve 2012/13 sezonlarını içeren iki yıllık mali dönemde kulüplerin toplam zararı* 5 milyon Euro’yu aşamayacak
    • Eğer takımın sahibi ve/veya ortakları (ilgili taraflar) zararın 5 mn Euro’yu aşan kısmını tamamen karşılarlarsa (şirkete (takıma) aşan kısım kadar ek sermaye koyarlarsa) bu rakam en fazla 45 mn Euro olabilecek
    • İki sezon toplam zarar 45 mn Euro üzerindeyse ilgili takıma 2014/15 sezonunda yaptırım ** uygulanabilecek

2014/15 sezonu ilk uygulama sezonu olarak iki istisnaya sahip:

• 1-Eğer takımın yıllık başabaş sonuçlarında (zararda) bir düzelme (pozitif trend) gözleniyorsa (yani 2012/13 sezonu zarar rakamı bir önceki yıla göre daha olumlu bir yerdeyse, yani zarar azaldıysa)
    • 2- 1 Haziran 2010 tarihinden önce imzalanan futbolcu sözleşmelerinden kaynaklanan ödemeler 2012/13 mali yılında bir zarara yol açıyorlarsa

• Bu istisnalar geçerliyse takım 2014/15 sezonu için yaptırımlardan kurtulabilir
    • Bir sonraki sezon (2014/15) için ise 2011/12, 2012/13 ve 2013/14 sezonlarını içeren 3 sezonun toplam rakamına bakılacak
    • Buradaki sınır ise yine, bir önceki sezonda uygulandığı gibi 5 mn Euro ve 45 mn Euro olacak, ancak rakamlar 3 sezon toplamına göre hesaplanacak (örneğin bir takım ilk 2 yılda 45 mn euro zarar etmiş ve hissedarlar bu zararı nakden sermaye olarak koymuşlarsa, 2013/14 sezonunda zarar etmemesi gerekecek, aksi takdirde yaptırıma maruz kalabilecek)
    • Sonraki 3 sezonda ise (2015/16, 2016/17, 2017/18) yine önceki üç sezona bakılacak, ancak sınırlar 5 mn Euro ve 30 mn Euro olacak
    • UEFA 2018/19 sezonundan sonra 30 mn Euro sınırını düşürebilecek.

*: Zarar tanımı ya da başabaş hesaplamasına dahil edilen/edilmeyen gelir ve giderler:
    Başabaş noktası hesaplamalarında kulübün her geliri dikkate alınmıyor.
    Kabul edilen gelirler, asıl faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü gelirler:
    • Maç günü (gişe) gelirleri
    • Yayın gelirleri
    • Sponsorluk gelirleri
    • Reklam ve diğer medya gelirleri
    • Ticari faaliyetler gelirleri
    • Finansal gelir (mevduat, faiz vb.)
    • Bonservis gelirleri (satış bedeli ile defter değeri arasındaki fark)

Futbol dışı branş gelirleri, kulüp sahiplerinden gelebilecek ve makul ölçü dışındaki gelirler (piyasa rayiç değerinin üzerinde sponsorluk vb.) dikkate alınmıyor. Giderlerde ise:

• Altyapı harcamalarına dair giderler
    • Tesis (stad, antrenman tesisleri inşaat ve tadilatları) geliştirmesine ait giderler
    • Bonservis giderlerine dair finansman giderleri (aktifleştiriliyorlar)

giderlerden düşülerek başabaş noktası o şekilde hesaplanıyor.
    ekleme: Dedin ki Beşiktaş'ın men cezası alıp Galatasaray'ın men cezası almaması haksızlıktır, hukuksuzluktur. Galatasaray Man City ve PSG sayesinde yırttı imasında bulundun. Sonra da dedin ki Galatasaray yırtmadı, bir nevi af oldu. Şimdi af olduysa yırtar, yırtmadıysa af olmaz. Burada bir çelişki yok mu? Sonuç olarak onlar sayesinde yırtacak dedin, ceza aldı. Ben de dedim ki işte bak yırtmadı ceza aldı, City ve PSG de ceza aldı. Bu sefer sen de GS yırtmadı dedin (sanki ben aksini söylemişim gibi) diğer yandan bir nevi af oldu diye ekleyip iki ucunu da açık bıraktın. Neyse ona çok takılmıyorum. Sormak istediğim şu;

kurallar ve yaptırımlar bu kadar açıkken Uefa City ve PSG'yi nasıl kayırabilir? Diyelim ki kayırdı, peki Avrupa'da o kadar spor hukukçusu, basın, diğer kulüpler niye kimse ses çıkarmıyor? Hiçbiri senin gördüğün hukuksuzluğu göremiyor mu? Hepsini geçtim City ve PSG'nin men edilmesi durumunda onların yerine Şampiyonlar liginde o hakları elde edecek kulüpler ve onların gidememesi sayesinde Şampiyonlar ligine katılacak kulüpler neden ses çıkarmıyor? Sonuçta onların hakkı yenmiş olmuyor mu?

Benim yanlış yorumladığım bir tablo mu var bilemiyorum. Hukuk konusunda yeterli bilgim yok ama okuduklarımdan çıkardığım sonuçlar bu şekilde. Ayrıca 60 milyon Euro Diego Costa (40m) + 20m'luk bir yıldız transferi demek. Ne de olsa Arap sermayesi deyip o kadar küçümsenecek bir rakam değil. Men edilmekten iyidir tabi orası ayrı ama FFP kriterlerine uymakta zorlanan kulüpler için gayette büyük bir rakam diye düşünüyorum.
    Last edited by Walter Sakana : 18.Mayıs.2014 at 18:00
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Parçalı Çita ve Endoğan antrenmanlara başlamışlar,Bruma'yı zaten biliyoruz umarım sezona daha sağlam bir şekilde girer.

Endoğan ise genç ve yetenekli bir oyuncu olmasına rağmen seneye as takımda şans bulamaz diye düşünüyorum.Kiralanacaktır bir kulübe.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Drogba videosu izlenilmeli..

https://www.youtube.com/watch?v=ZGc-tV1uKys

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Hajrovic Bosna'nın kampına katılmış.Şu adam ile nolup bittiyse açıklansa da kurtulsak şu karışıklıktan,eğer doğruysa serbest kalır zaten,değilse de Dünya Kupası'ndan sonra kampa katılır.

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Ribery 2 olmasın şu çocukta.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Uzun aradan sonra bir yabancı oyuncuyla güzel ayrılıcaz sanırım.Yolun açık olsun üstad

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Drogbanin aciklamalarina bakarsak kalmak istemis..

http://turkfutbol.com/didier-drogba-...dim-39553.html

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bence geçtiğimiz sezon takım olarak beraberliği ve takım ruhunu yakalama konusunda zorluklar yaşadık. Bunu bazı zamanlarda başardık, özellikle de Şampiyonlar Ligi’ndeki maçlarda; çünkü orası rekabet alanı yüksek bir turnuva. Ancak lig maçlarında bunu pek hissedemedik. Ve bu yüzden de ligde fazla puan kaybı yaşadık."

En azından bizim bas bas bağırdığımız, kızdığımız noktayı oyunculardan biri açık açık söylemiş.Lig maçlarını takmadık ...

Seneye en iyi transferimiz chedjou olacak gibi geliyor.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by LifeYourself View Post
    Bence geçtiğimiz sezon takım olarak beraberliği ve takım ruhunu yakalama konusunda zorluklar yaşadık. Bunu bazı zamanlarda başardık, özellikle de Şampiyonlar Ligi’ndeki maçlarda; çünkü orası rekabet alanı yüksek bir turnuva. Ancak lig maçlarında bunu pek hissedemedik. Ve bu yüzden de ligde fazla puan kaybı yaşadık."

En azından bizim bas bas bağırdığımız, kızdığımız noktayı oyunculardan biri açık açık söylemiş.Lig maçlarını takmadık ...
    Çoğu oyuncu bundan bahsetti zaten,Burak,Selçuk ve Sabri'den buna benzer şeyler duydum ben.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Çubuklu o kadar da kötü durmuyor, mor da aynı şekilde. En güzeli beyaz bu resimlere göre.

Sponsorluk konusunda her kafadan başka bir ses çıkıyor, beklenti acayip yüksek. Konuşulan rakamlar yıllık 12-15 milyon euro civarı. Açıkçası çok gerçekçi gelmiyor bana, formaların üstünde hepsi güzel durmuş. En çok parayı veren, düdüğü çalsın.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Parçalı'ya Samsung,Beyaz'a Fly Emirates,Mor'a da Gazprom olsun.

Hepsi 5'er milyon verse kafidir

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

'Balotelli daha Türkiye'ye gelmek için genç' cümlesinden yurtdışında Türkiye'nin nasıl görüldüğünü anlayabiliriz.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Valla o kadar uzağa gitmeye gerek yok bana sorsanız bende söylerdim Türkiye'ye gelmek için daha genç olduğunu hatta bir çok kişi de buna katılacaktır. Hepimizin bildiği bir şeyi dile getirmiş sadece.
    Screw you guys, I'm goin' home

Mesaj Yetkileri