Sen Cumhuriyet , Atatürk istersin ben şeriat isterim çoğunluk kimdeyse o kazanır
Sen Cumhuriyet , Atatürk istersin ben şeriat isterim çoğunluk kimdeyse o kazanır
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
MADDE 1: Türkiye Devleti bir cumhuriyettir.
MADDE 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
MADDE 3: Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçe'dir.
hatırlatayım![]()
Aynen öyle memnun olmayan gider istediği yerde yaşar
halk istemedikten sonra ne anayasa kalır ne babayasa kalır
Arkadaş haklı. Önemli olan çoğunluğun ne istediği.
Sonuçta demokrasi nedir çoğunluk ne derse o olur. Seçim sonucunda başa kim geçerse her istediğini yapabilir. Geri kalan kesimin ne düşündüğü önemli değildir. Bir ülke 100 milyon ise 50 milyon birşeyi istiyorsa o yapılır. Demokrasi işte böyle birşey. Bilmeyenler öğrenmeli !
Football is simple,but Football Manager is not
(!) şöyle ünlem koyamıyor mu ne bileyim ben
Hayır Şeriat'ı demokrasi ile getirmeye çalışmak cidden dünyada rastlanmayacak bir şey olur.Vallaha sesli güldümYahu şeriatın olduğu yerde demokrasi desen seni toprağa gömerler 5 gün boyu şeytan taşlar gibi taş atarlar kafana.
@erdem344
Estağfirullah senin ne istediğin beni ilgilendirmez,ne düşündüğün de ancak senin halk şeriat isterse şeriat gelir deyip demokrasi demen kendinle çelişmendir.
[YOUTUBE="osbYpEliMFo"]![/YOUTUBE]
Sondaki ayaga kalkip "polis kaydi...."
Sanki Amerikayi kesfettin muthisin gercekten![]()
Allah sabır versin arkadaşın çevresindekilere.
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Ortam gerilmesin lütfen. Gerek yok. Fikirleri tartışıyoruz. Ama abartmadan.
Şeriat gelecek vs. türevi komik şeyler yazmayalım. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşadığımızı unutmayalım.
Yahu ben şeriat gelecek veya istiyorum mu yazdım
Siz Atatürkçüsünüz ben de belki şeriatçıyım neden saygı duyulmuyorda saldırıyorlar direk
Bence de saygı duyulmalı. Bu ülkede yıllarca bir şeyleri bastırdık, konuşulmasın dedik, saçmaladık. Bir şeyleri halı altına süpürünce onlar yok olmuyor maalesef. Zamanında ülkenin yeni rejime ayak uydurması için gerekli şeyler yapıldı/yapılmalıydı ama 90 yıl oldu artık her şey olmasa da belli başlı şeyler oturdu; özgürlük gibi.
Kendi adıma konuşursam şeriat, sosyalizm, faşizm gibi kendi kollarımı bağlayacak sistemleri istemiyorum. Demokrasi iyidir hoştur. Bugün bu forumda yazabiliyorsak da bu sistem sayesinde. Eğer o 3 sistemden biri ile yönetiliyor olsaydık muhtemelen bu gösteriler sırasında internet kesilmiş olurdu. Sıkı yönetim falan ilan edilirdi. Halk bu kadar özgürlüğe alıştıktan sonra da bu 3 sistemden herhangi biri için oylama yapılırsa %50'yi geçeceğini düşünmüyorum. O yüzden boşa tartışmalar bence bunlar. Yine de insanlar konuşmaktan korkmamalı. Biz tartışmaya tartışmaya bilimi unuttuk zamanında yine tartışmaya tartışmaya kendi ufkumuzu açma fırsatından mahrum kalmayalım. Tabi abartmamak da lazım. Bizim ülkemizde tartışma=kavga, karşı kesimler düşman askeri gibi görülebiliyor bazen. Hepimiz Türk'üz. Kendi fikrimizle bu vatanın iyiliğini düşünüyoruz. Kendimize düşman gibi bakmaktan vazgeçmeliyiz.
Aydın abiye ek :
IV. Değiştirilemeyecek hükümler
MADDE 4.– Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Ülkede şeriat isteyen çok. Ancak onları kovamayız. Şeriat istiyorum bile diyebilir. Ancak kalkıp da değişemeyecek maddeler için, ülkenin birlik ve bütünlüğünün üstüne inşa edildiği maddeler için "değişir halk isterse" türevi şeyler diyemez.
.
Last edited by Aydin : 03.Haziran.2013 at 22:11
Bu arada hiçbir şey yokken yine Gezi'ye havadan gaz atılmaya baslanmıs.
Cnn türk yayın yapıyor.
Levent Üzümcü de yayına girerken "orucunuzu bozdunuz, hayırlı olsun" dedi![]()
Ayrıca konuyu yine Atatürk'ü ve dolaylı olarak yaptıklarını tarıtşmaya çekmeyelim. O tartışmayı bitirelim arkadaşlar. Boş bir tartışma o.
Konuşulanlardan bağımsız olarak şu olayları da herhangi bir parti üzerine yüklemezseniz iyi olur.Başbakan her ne kadar bu olayı Chp'ye yüklemeye çalışsa da orda her partiden ve her inançtan insan var.Chp bu kadar bir güce sahip olsa zaten şimdiye kadar bu olayları yapardı.Hiç bir parti bu olayı üstüne alınıp burdan çıkar sağlamaya da çalışmasın.Bu olay partiler üstüdür,halkın direnişidir.