fenerbahce bu forvet hattıyla bu sezon fazla iş yapamaz bana göre ..
fenerbahce bu forvet hattıyla bu sezon fazla iş yapamaz bana göre ..
İdeal onbir şöyle olmalı:
Volkan
Gökhan Gönül-Yobo-Serdar Kesimal-Ziegler
Issiar Dia-M.Topuz-Emre-Stoch
Alex
Semih
Yabancı sayımız da bu onbirde 5 oluyor, bu yüzden kontenjan sıkıntısı da olmayacak. Umarım Aykut Kocaman yazdığım onbiri kullanır.
Alex'in alternatifi Sezer Öztürk, G.Gönül'ün alternatifi Orhan Şam, Semih'in alternatifi de Bienvenu oluyor. (yeni transferler için söylüyorum, diğer alternatifleri biliyorsunuz)
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Sadece Lugano'nun eksikliği hissedilecek gibi, kadrolar arasında pek fark yok.
Bienvenu'yu Tottenham, Fenerbahçe maçlarında izledim. İsabetli bi transfer, ligimize uygun bi yapısı var.
Fazla bir değişim yok kadroda.Çokta kayıp yaşmadı Fener.ANcak uyum sorunu olursa sıkıntı olur.
Aslında fazla bir kayıp yaşadık yani Emenike gibi bir takviye imkanımız gitti ayrıca üst düzey bir önlibero alınacaktı yüksek ihtimalle ve Lugano'da kalacaktı hadi Santos'la Niang'ı geçtim de.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Hücumda yine sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum ben.Skora etki edecek ayaklarımız fazlasıyla mevcut.Defansta Lugano'nun yerini doldurmak önemli.Serdar'a sonuna kadar güveniyorum fakat iyi bir hazırlık kampı geçirmiş Orhan Şam'da stoperde oynayabilir.
Bana görede bakınca yerleri dolmuş gibi görünsede o takım çok oturmuştu. Ve bir Önlibero alsaydık taş gibi bir kadromuz olacaktı. Şuanki kadro daha güçsüz...
bu defans hattı feneri bitirir..
Defans hattı güç kaybetti kabul de diğer takımlarda savunmada Terry,Ferdinand var da bizim mi haberimiz yok ? Şu defans hattı Türkiye ligindeki en iyi defans hattıdır herşeye rağmen.
herkes kendi takimini ovmeyi ne kadar cok seviyoru lugano gitti fenerbahce savunmasi cok guc kaybetti. bana gore en iyi savunma besiktasta. Dc adamlari yani.
Semih güle güle yazmış Niang a yani kesin gitmiş.
bu tezinizi sebepleri ile birlikte açıklarmısınız? tamam serdar lugano'nun yerini dolduramaz öyle kolay kolay ama a milli takımın stoperini de öyle harcamak kolay değil.
defansın önündeki tek sıkıntı şu anda uyum problemi.birbirleri ile mümkün olabildiğince çok maça çıkmaları gerekiyor.ilk yarıda süpriz puan kayıpları yaşayacağız,orası muhtemel..
gökhan gönül cok ii bir sagbek bu tartısılmaz orda bir sorun yok ziegler de ii bir sol bek bakalım takıma uyumu cok önemli ama yinede kötü diyemeyiz(juve bu sene aldı calısmalarını begenmedikleri icin adamı fenere yolladılar.)
simdi gelelim stoperlere..
fenerde stoper olarak yobo serdar kesimal orhan sam(sagbekte oynuyor) bekir irtegün ve bilica var..
yani sormak istiyorum bu isimlerden sadece 3tanesi ii defans. bu takım sezon icinde hic mi sakat vermeyecek?? bekir ve bilica fener takımını kaldırabilecek stoperler degil..
yobo ii bir stoper ancak lugano ile cok ii anlasıyordu yobo agır bu sefer yaptıgı hatalarına göre kademelere kim girecek bir luganonun olmayısı yoboyu zaten acaip etkileyecek serdar kesimal ile beraber oynayabilecegini sanmıyorm.serdar kesimal ii bir stoper olacak zamanla ancak yinede luganonun boslugunu doldurabilecek oldugunu düsnmüyorum lugano serdar oynasaydı o zaman serdar süper olurdu.bu sezon serdar defans lideri olur fenerde yobo zayıf kalacak peki serdar sakatlanırsa ne olacak yedektekilerin hic biri serdar ayarında degil.zaten stoper sıkıntısı var fenerde o yüzden fener cok zorlanacak bence bu sezon defansta sadece bekler ile olsa su defans iide olmuyor işte stoperler cok önemli..
bir besiktaslı olarak ligin en ii stoperlerine sahip oldugumuzu iddia ediyorum ancak bizde de sıkıntı bek konusunda adam cok ama orjinal bek yok
fenerin defans hattı kötüdür tezim budur![]()
3 tane stoper iyi yazıp bu yetmez demek türkiye ligi için bilgisizliktir.Bu ligde kaç tane takımın 3 tane iyi stoperi var acaba? Ayrıca Yobo yavaş dedikten sonra çok da üzerinde durmaya gerek yok he deyip geçmek gerek![]()
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Luciano-Servet-Önder gibi adamlarla bu ligde şampiyon oldu fenerbahçe şimdi gelmişiz Yobo'yu falan beğenmiyoruz ağlasam mı gülsem mi bilemedim.
Tezinize teşekkürler hocam kendimce cevap vereyim.
Gökhan Gönül ve Yobo değişmedi zaten ve mevkilerine göre yerlerinin en iyilerinden Türkiyede.Ki Yobo ağır değildir ağır demişsiniz.Ziegler Santos'a göre defansı daha iyi bir oyuncudur izleyen bilir.Hücumda Santos kadar etkili olamaz ancak önemli değil defanstan bahsediyoruz şuan.Lugano yerine Kesimal ; evet Kesimal biraz zayıf tabi Luganoya göre ama iyi bir defans oyuncusu.Tek sorun savunmanın ortasının yumuşak kalacak olması.
Genel olarak takıma bakıyorum da ne olursa olsun bu takım motive olursa şampiyonluğa oynayacaktır bu belli.Semih bu sezon çok iyi bir sezon geçirebilir.Bienvenu takıma uyum sağlarda 10-15 gol atacaktır rahatlıkla.En büyük patlamayı Stoch - Dia ' dan bekliyorum.
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
bizim bütün stoperlerimiz iyi dostumegemen toraman sidnei sivok ersan
elinizdekilere göre 3tane ii dedim yoksa yoboyu cok begenmiyorum cok hantal lugano olmadıgında göreceksiniz.orhan sammı kurtarıcak bilica mı bekir mi kurtarıcak sizi stoper olarak bilemiyorum..
o zaman demekki biz daha kötüymüsüz ancak suanda yoboyla luciano tartısmıyoruz yobo ve lugano tartısıyoruz dostum lugano gibi stoper cogu avrupa takımında yok ya 3m ve gittigi takımı düsününce cok sasırıyorum yani. yobo agır adam agır göreceksiniz bu sezon ligde araya atılan her top gol pozisyonu allahtan kalede saglam![]()
hocam yoboya hızlı diyorsunuzda oyunda hızlı yobo ligdeki maclarda gördük ne kadar hızlı oldugunu yapmayın hantal bir stoper oyundaki profiline göre söylemeyinevt gökhan gönül büyük yetenek tartısmasız ligin en iyi bek i. ziegler ewt ii bir bek biliyorum ancak juve adam ii calısmadıgı icin gönderdi belki fenerde de oturmayacak bu adam..umarım uyum saglar kötü düsnmüyorum yanlıs anlasılmasın sadece kötü varsayımlardan gidiyorum
serdar luganonun hic ayarında degil lugano ile oynasaydı serdar cok cok daha ii olurdu bence ne kadar pislik cirkefte olsa lugona süper stoper..
Bu kısmı atlamısım hemen bikac yorum getirmek istiyorumdia ve stoch ii de olabilir kötü de olabilir hic belli olmaz hersey beklenebilir bunlardan net bişi söyleyemem
ancak semihin ii bir sezon gecirecegini pek düsünmüyorum.semih o kadar ii olsa o kadar kendine güveniyor olsa fenerde oynamadıgı zamanlarda bir sürü avrupa takımı istedi(avrupa sampiyonasından dolayı) bunlardan birine giderdi demekki kendine güveni yok gittigim takımda forma giyemem diye düsünüyor tabii alısmıs fenerde yedek golcü lakabı takılmıs yedek kulübesine demir atmıs orada bos bos oturup sezon boyunca garanti paraları almak adamın hosuna gidiyor.o yüzden tüm sezon semihi bozar yani birsey yapamaz diye düsünüyorum.yeni alınan young boys lu forveti bilmiyorum fener young boys macını izledim ama bu adamı hatırlayamıyorum o yüzden birsey diyemeyecegim ucuza alınmıs umarım ii cıkar ne diyelim
![]()
insanların artık kendine güvenip, güvenmediklerini dahi biliyoruz.
herhalde yeni nesilde düşünce okuma yetisi bayağı bir gelişti.
(/s)
@Bulstrap87,
Geçen sezon F.Bahçe maçlarını izledin mi bilmiyorum ama Lugano Yobo iyi bir ikili olmuştu. Yobo'nun yaptığı hata sayısı bir elin parmağını geçmez. Lugano'nun çok açığını kapattı Yobo. Ayrıca Yobo ağır bir stoper değil bence hızı çok iyi. Eğer F.Bahçe savunmasında şüphelenilecek bir DC varsa oda ilk sezonu ve yaşının genç olacak olması sebebiyle Serdar'dır. Yobo bu takımla 1 sezonunu geçirdi. Uyum sorunu olmayacak. Üstelik Premier Lig tecrübesi olan bir adam vede yüreğini koyarak geldi bu takıma... Diğer takımların stoperlerine ve defans hattına bakıncada bence gayet sağlam bir defansımız var. Dediğim gibi tek sıkıntı Serdar'ın ne yapacağıdır.
Zamanında Lugano'ya da çok sallandı. Sorsan şimdi dünyanın en iyilerindendir ama bizdeyken adama denmedik laf kalmamıştı. Futbolcu sıfatından başka herşey takıldı onada.
bunu biraz düsününce anlayabilirsiniz madem semih süper forvet cok ii işler yapacak adam da neden fenerde sürekli ilk 11 topcusu degil??? adam fenerden bedavadan para götürüyor ya..
azıcık adamın kendine güveni olsa calısacak olsa fenerde ilk 11de baslardı sürekli maclara yada avrupada gider bi takımda oynardı ama yapamıyor işte fenerde kazandıgı para tatlı belli ki oturdugun yerden para kazan oh ne güzel..
luganoyu sewmem futbol cirkefi oldugu icin ancak ii stoper kimse laf edemez buna bu her zaman böyleydi..yobo serdar ii anlasamaz diye düsünüyorum ben bana göre yobo agır bir stoper ewet lig icinde fener maclarının hemen hemen hepsini izledim bana göre yobo agır hantal bir stoper. benim düsüncem bu..
Benim anlamadığım Semih'in ilk 11'de oynaması için daha ne yapması gerektiği? Bu adam yedek kulübesinden rekor gol attı. Bu tamamiyle sistemin ve hocaların Semih'i kurban etmesidir.
Tabii söylede düsünmek lazım kimse ne kendi takımına laf söylettirir nede futbolcularına laf söyletmek istemez o yüzden bazı yapılanlar normal karsılanır her takım taraftarı bu sekilde davranır..
mesela ben gs lilerin sabri ile gökhan gönülü kıyasladıgını cok gördüm güldüm yani bu sadece takım sevgisinden kaynaklıdır..
bu semih kac yıldır A takım kadrosunda siz bnden ii bilirsiniz kac teknik drektör gördü bu semih ya bu kadar menejer gelip gitmisken hepside semihi sistemden dolayı mı oynatmadı yapmayın allah askına hep menejerler ve yaptıgı sistemler semihi oynatmadı yani.90dakika kaldıracak bi sezon oynayacak futbolcu degil semih..
Semih bu takımda yıllardır oynuyor lakin şöyle bir gerçekte var;
Bu takım sadece ligde oynamıyor yıllardır şampiyonlar liginde başarılı olmak için bir torba dolusu yabancı forvetler geldi. Halada öyle ve öylede olmak zorunda. Semih bu ligde iyi bir alternatif olabilir. Kendisininde açıklamaları vardı her forvetten birşeyler kaptım diye. Ancak yıllardan beri işleyen böyle bir sistemin içinde Semih. Belki ligde Semih'i koysan idare edebilirsin ama Avrupa'da olmaz. o nedenlede yabancı almak zorundasın. Yabancı alıncada mecbur onu kesip Semih'i oynatamazsın. Semih şuana kadar ilk 11 oynayarak gelseydi, güvenilseydi belki çok daha güçlü bir futbolcu olabilirdi.
Şuan bana göre F.Bahçe'nin direk santraforu olamaz ama bu Semih'ten değil sistemden dolayı olmuştur. Yıllardır yedek kulübesinden, genelde son çeyrekte girmek demek sezon içinde bir futbolcuya gerekli olan, tecrübe, güç vs. gibi şeyleri kaçırmak anlamına geliyor. Semih'inde ne kadar süredir bu durumda olduğunu biliyoruz. Semih çalışmıyor, güçsüz, oynayamaz demek Semih'e haksızlık olur.
Geçen sezondan farklı bir sistemle oynayacağımız kesin, hazırlık maçlarında bunu gördük. Tarihin en başarılı kadrosu kurulabilecekken şu anda yine Türkiye liginda şampiyonluğa oynayacak bir takım oluşturuldu.
Orta sahaya 1 ya da 2 takviye ile transfer sezonunu kapatacaktık, avrupa maçları için kalabalık orta saha, Alex'in en uçta olduğu bir sistem deniyordu Aykut Kocaman. Muhtemelen bundan vazgeçmeyecektir.
Kale zaten belli Volkan, defans hattı da belli, Gökhan - Serdar - Yobo - Ziegler, Serdar'ın tecrübe kazanması şart ama Türkiye ligi için iyi bir defans oyuncusu. Yobo'nun takıma katılması büyük bir güç kattı defansa. Eğer bizde kalmaya devam ederse, Uche kadar uzun süre oynamasa da Uche gibi efsane olacağına eminim.
Orta saha eğer sakatlık ve cezalar olmazsa defansın önünde Cristian, önlerinde de Emre ve Mehmet şeklinde olacaktır. Rakibe fazla alan bırakmayan bir orta saha istiyor Aykut Kocaman. Bu 3 isim de gerektiğinde yer değiştirip oynayabilir ama burada doğacak sorun, kanada yakın oynayacak adamların daha önde forvete yakın oynamaları ve beklerde yaşanacak sıkıntı. Büyük maçlarda yüksek konsatrasyonla bu sıkıntı aşılır ama motivasyon sağlaması düşük olacak maçlarda mutlaka sıkıntı olur. Motivasyon konusunda ise bu sezon fazla sıkıntı yaşayacağımızı sanmam, deplasmanlarda zaten özel ilgiye gerek yok, rakip takım taraftarı motive edecektir, içeride oynanan maçlarda taraftarımıza güvenim tam.
Orta saha üçlüsünün önünde, çizgiye yakın 2 isim, muhtemelen Dia ve Henri, yeri geldiğinde Stoch değişimli oynarlar ve takımın forveti Alex. Alex tek forvet oynar mı gibisinden bir tartışma olabilir, Alex'i daha ileride oynatarak orta sahada en azından 1 fazla adam boşa çıkmış oluyor, Alex'in yanındaki 2 ismin etkinliği hücum yönümüzü ortaya koyar.
Saydığımızda 6 yabancı sahada oluyor. Yedeklerle yine bol alternatifli bir kadro var lig için elimizde, oyuna Semih'in girmesiyle bile sadece geçen sezonki sisteme dönülebilir, maç içinde farklı alternatifler üretilebilir.
Yine kahrolmamak elde değil, Cristian yerine alınacak üst düzey bir önlibero ve kadro derinliği açısından alınacak bir orta saha ile, forvette Alex - Eminike - Niang ile çok iyi bir kadro olacaktı. Yine de Aykut Kocaman'a güvenim tam, bu takımı da başa oynayan bir takım olarak karşımıza çıkaracaktır. Durumumuz netleştiğinde ise yine bu sezon başında olduğu gibi her alanda kuvvetli bir takım oluşturacaktır yeter ki önümüzü net görelim.
fener i düsürmüyorlar zaten düsürmesinlerde taraftara yazık.olayların bu kadar uzatılmasıda bana sacma geldi yani..fener transfer olarak büyük güc kaybetti bence bu sene basarılı olamayacak..