Barça'yı durdurmanın yolu koşmak , bunu yapan yok![]()
Barça'yı durdurmanın yolu koşmak , bunu yapan yok![]()
Bence Barça'yı durdurmanın yolu diye birşey yok. Kendi kendilerini durdurmadıkları sürece onları durduramazlar. (Form düşüklüğü, sakatlık, cezalar vb.)![]()
Hatta abartıp bir sistemle oynadıklarını falan da düşünmüyorum, oyuncular çıkıyor ve sahaya yayılıyor. Önemli olan tek nokta pas yapmak![]()
Ah Agüero neredesin![]()
messi resital sunuyor
Pique ardaya bi omuz yere serdi sari gordu ama pique![]()
Oha Messi...
Bi açtım gol olduşansa bak
![]()
Messi hattrick 5-0 bitti kupon yatar![]()
KG olsaydı 5' e 131 alıyordum ben de RasAnt, kısmet değilmiş. Sağlık olsun.![]()
maci ara ara izliyebildim oyundaydim arda nasildi beylerbence kotuydu karsisindaki rakip barca falcao,reyes ws hepsi kotu oynadi tahminimce
Arda girdikten sonra Atletico aldığı topları soldan oynamaya çalıştı ama Arda yalnız kaldı. Zaten Atletico ileride hiç birşey yapamadı. Yanılmıyosam 84'de Diego'nun Adrian'a attığı ara pası ve kaleciyle karşı karşıya kalması haricinde pozisyon da yok.
Messi'yi Barcelona'dan alabilecek bir değer yok şu an.Dünyada bulunan her parayı Barcelona'ya versen yine alamazsın Messi'yi.Adam şiir gibi futbol oynuyor.Kesinlikle uzaydan bir yerden gelme bu adam.Şu dünya üzerinde Messi ile kıyaslanacak bir adam görmüyorum.Pele'ymiş Maradona'ymış palavra hepsi.Messi gelmiş geçmiş en iyi futbolcu ve ondan daha iyi bir oyuncu kaç onyıl sonra ortaya çıkar bilemem.Farklı düşünenler olabilir ama benim düşüncem bu![]()
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Maradona'nın en iyi olduğunu düşünenlerde de mesela Pele'yi izlemeyip Maradona'yı izledikleri için öyle düşünüyor. Bu tarz oyuncular o kadar iyi oynuyor ki artık daha iyisi yapılamaz gibi geliyor. Mesela ben de Pele'nin en iyisi olduğunu düşünsem de Ronaldinho kadar keyif veren bir oyuncu olamaz gibi geliyor, sokak futbolcusunun son temsilcisi olarak.
Forumda zaten Pele'yi izlemiş biri olması imkansız.Ama Maradona'yı izlemiş biri olabilir.Şahsen ben ikisininde birçok videosunu izledim.İkiside harika futbolcularmış ama Messi'nin futbolculuğu bana göre onlardan daha iyi.
Arkadaşa katılıyorum şu ana kadar izlediğim en zevk veren futbolcu Ronaldinho , Cristiano Ronaldo. Messi iyi futbolcu fakat göze hitap etmiyor pek![]()
2007den beri Messiyi izlerim benim izlediğim en iyi ikinci futbolcudur Zidane'den sonra .Messi'nin bazı ajantajları var, Guardiola, Xavi, Iniesta gibi.Ayrıca fizik olarak Maradona'dan çok önde.Pasör oyuncularla oynuyor Messi.Ama Maradona farklıymış anlattıklarına göre o cüsseye rağmen pire gibiymiş.Kendi döneminde 1e1de geçmediği adam kalmamış. Biraz istek meselesi istediği her zaman oynuyormuş.Maradona anlayacağın farklıymış.Messi'yi tutmak istediğinde 2-3 adam veriyorsun tutuyor ama yinede 1-2 asist yapabiliyor ona pası Xavi, Iniesta veriyor.Maradona'da öyle değilmiş işte.Hem Arjantinde hem diğer takımlarında..En büyük örneği Napoli..
eto'o bitmiş.
Maradona kötü demiyorum ki zaten ben.Bana göre Messi gelmiş geçmiş en iyi futbolcu diyorum.Messi sadece Iniesta ve Xavi sayesinde Messi olmadı zaten.Sen nasıl Zidane'ı beğeniyorsan bende Messi'yi beğeniyorum.Kısacası Messi bildiğiniz gibi çok zorluklarla bugüne geldi ve yaptıkları rakip futbolcular dahil herkesi şaşırtabilir ama Messi yapabileceğini biliyor,hissediyor.Sanki eski günlerin acısını futbol oynayarak çıkarıyor.Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.Daha çok şaşıracağız.Ve herkes bir gün Messi'yi kabul edecekİnşallah.
Dönem farkları var bir kere kıyaslanmaları yersiz. Şu dönemde ki en iyi futbolcu bencede Messi'dir orası ayrı![]()
Messi insan değil.
Ben Atletico hocasının yerinde olsam ve Arda gibi bir adamım olsa onu ortada denerdim. Arda çok yaratıcı, teknik bir adam. Ortadan daha çok gol attırabilir La ligada.
Arkadaş gelene 3 gidene 4 atan A.Madrid bile Barca'dan 5 yiyorsa sözün bittiği yerdeyizdir.Bu Barca'yı durduracak tek şey kendi kendisi, artık bunu kabul etmek gerekiyor.
![]()
Messi hayranlığı biraz abartılmış sanırım sende =) dünyada bulunan her para falan , herkesin bir fiyatı vardır unutmayalım , qatar foundation buna bir örnek olabilir belki ( farkl olaylar olsa da )
maradona veya pele'yi izlemedim , ronaldo - zidane gibi adamları izledim , ikisinin de şu anki messi ve ronaldo'dan iyi olduğunu düşünüyorum , ayrıca ronaldinho'nun oynadığı zamanlarda yine messi ve ronaldo'dan daha iyi bir oyun sergilediğini düşünüyorum.
Messi dünyanın en iyisi olabilir , o potansiyel var ama tek başına birşeyler yapması gerekiyor , çünkü şu barcelona'da işleyen sistemi messi'yi çıkartıp pedro , alexis sanchezle devam etseniz de çok büyük fark olmaz ama messi'yi besleyen bu oyunu oynamasını sağlayan o sistem olmadan birşeyler yapabilir mi ? daha bunu göremedik.
Orada demek istediğim Barcelona Messi'yi satmaz.Messi'de git denmedikçe gitmez.Ronaldo ve Zidane gibi adamları bende izledim.İkisinede büyük hayranlığım vardır.Ama ben hiçbiri için bu dünyadan değil tabiri duymadım.Neyse Messi'nin oynayacağı daha çok sene var.Bu konu hakkında daha çok tartışmak istemiyorum herkesin fikri kendine![]()
Çünkü o zamanlar yıldız oyuncu çok fazlaydı.3 5 ile sınırlı değildi![]()
eto'o bitmiş.
Katalanların yıldız oyuncularından Gerard Pique, Pep Guardiola'nın bu sezon uygulamaya başladığı üçlü defanstan memnun görünüyor.
Barcelona'nın yıldız savunma oyuncusu Gerard Pique, özellikle Camp Nou'da oynanan maçlarda takımın 3-4-3 sistemiyle oynamasını olumlu karşılıyor.
Son La Liga ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu, savunmadaki önemli yıldızlarının yokluğunda, bu sezon, Camp Nou'da oynadığı lig maçlarında 3-4-3 dizilişiyle sahaya çıktı. Guardiola'nın ekibi bu maçlarda Villarreal'i 5-0, Osasuna'yı 8-0 ve Atletico Madrid'i ise 5-0'la geçti.
Gerard Pique, bu dizilişin iç saha maçlarında kalıcı olması gerektiğini söylerken, Sport'a yaptığı açıklamada "Bu sistem iç sahada işe yarıyor. Çünkü biz hücuma son derece ağırlık veriyoruz. Rakipler ise geride kalmayı tercih ediyorlar." şeklinde konuştu.
Bir süredir sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan 24 yaşındaki oyuncu, yeniden sahaya çıkmanın harika bir his olduğunu ve yavaş yavaş eski formuna kavuşacağını da sözlerine ekledi.
FM'de süper bir taktik bulursun , bug gibi birşeydir hemen etkisini gösterir ya aynen öyle. 5-0 , 8-0 , 5-0.. Bir takım 3 maçta niye 18 gol atar ki..
Önceleri 3-5-2, daha sonra 4-4-2, şimdilerde 4-2-3-1 gelecekte ise 3-4-3 sanırım. Modayı hep birileri belirler birileri başlatır ya o hesap.
FM Gazetesi
Zaten 3-4-3 oynuyorlar, nereden çıktı bu yorum.?
Alves orta sahanın sağ açığı gibi, Abidal de sol bek gibi değil stoper bozma. Abidal bol bol çıkıyordu, defans ortaya kayıyordu.
Solda Villa- ortada Messi, sağda Pedro da ileri üçlü.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı