Sayfa 543 / 578 İlkİlk ... 43443493533541542543544545553 ... SonSon
16,261 ile 16,290 arası toplam 17312 sonuç

Konu: Galatasaray Sohbet Alanı

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Forvet (veya hareketli forvet) ile Golcü (veya sabit forvet) kavramını ayırırsak daha mantıklı kıyaslamalar yapabiliriz bence. Forvetlerin de golcülerin de bazısının bitiriciliği yüksek, bazısının nispeten düşük olabilir. Temel fark oyun tarzlarıdır. Forvet daha gezgin oynar. Kanatlara açılır, orta sahaya yanaşır vs... Hem pozisyon yaratır hem pozisyona girer. Golcü ise ceza alanı civarından pek ayrılmaz. Ya Huntelaar gibi çok bitirici olur ya da Mandzukic gibi pivot santrafor tarzı duvar olur. Drogba ve Lewandowski gibi her iki özelliği de taşıyanları ise dünya yıldızı olur.

Forvet: Demba Ba, Mustafa Pektemek, Olcan, Ronaldo, Kuyt (Liverpool), Agüero, Pedro, Alexis Sanchez, Neymar...

Golcü: Huntelaar, Raul, Eto'o, Torres, David Villa, Llorente, Benzema, Negredo, Semih Şentürk, Ümit Karan, Sow (kanat oynamadığı zaman), Lewandowski, Klose, Mandzukic, Drogba...

Golcüsüz veya bitiriciliği düşük bir golcüyle oynayacaksan o zaman birden çok oyuncudan skor katkısı beklemen lazım. Yani birden çok forvetin veya forvetinin yanısıra skorer orta saha oyuncuların (Gerrard, Lampard, Fabregas gibi) olması lazım.

Umut bana göre oyun tarzından dolayı FM tanımıyla Defensive Forward (Çalışkan Forvet). O yüzden o oynadığı zaman Olcan ve Sneijder gibi bitiriciliği iyi isimlerin mutlaka sahada olması lazım. Hatta hazır olduğu zaman Pandev gibi bir forvet Umut'la, Burak'la olduğundan çok daha verimli bir ikili olur diye düşünüyorum.

Sen gol yollarında Umut'a bel bağlayıp o şekilde sahaya çıkarsan tabi ki lastiğin patlar (jevox06). Ama onun oyun tarzına uygun bir kadroyla çıkarsan o zaman işler değişir. Burak'la Trabzondaki ilk sezonlarını hatırlayın. Aşağıda da yazdığım gibi Burak bir forvetti o zamanlar. Serbest dolaşıyor ve içe kat ediyordu. Umut da koşuları ve presiyle savunmanın dengesini bozuyor ona boş alanlar yaratıyordu. Ama ne zaman ki Burak forvetten golcüye dönüştü o zaman ideal bir ikili olmaktan çıktılar.

Burak eskiden (Trabzondaki ilk sezonlarında) forvetti. Sonradan bitiriciliği istikrarsız bir golcüye dönüştü. Şu an ona golcü demek diğer golcülere hakaret gibi oluyor ama oyun tarzının karşılığı "golcü". FM tanımıyla Poacher (Fırsatçı Golcü). Bitiriciliği istikrarsız olsa da o varken savunma yönü zayıf forvetler tercih etmek pek mantıklı değil. O zaman Kuyt tarzı forvet lazım. Kut bizde olsaydı Burak'lı sistemlerde inanılmaz bir katkısı olurdu bence. Ama Umut varken Kuyt olmaz. O zaman skor üretmekte sıkıntı yaşarsın işte.

Temel sorun Umut veya Burak'ta değil. Onların yanlarında (etraflarında) doğru oyuncuların oynatılmamasında.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Valla her şey iyi güzel ama şu takım 4-4-2 takımı,Sneijder orta saha merkezde oynayabilir ama rakip takımı durdurmaya gelince Melo hariç tek başına yeterli olmayabilir,pres gücü yüksek,gerektiğinde orta sahanın ortasında oynayabilecek kanat oyuncularına ihtiyacımız olur,tıpkı 11-12 sezonunda ki Emre-Engin ikilisi gibi.Olcan-Bruma bu ikili gibi olamazlar ama oldukları zaman Sneijder 11/12 sezonunda ki Selçuk'tan çok daha etkili maçlar çıkarır.

Yeni her iki ucu sivri değnek takımın hali,umarım Prandelli işleyecek en iyi taktiği bulur ve bulduğu zaman çok geç olmaz.

Aslında 4-4-2 oynayıp Burak'ın yanına Sneijder'i versek,çok güzel şeyler olabilir.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Emre Çolak'a ne oldu bu arada? Sakat mı, kiraladık mı, nerede bu adam?

Sadece Balıkesir maçında 61. dakikada oyuna girmiş bütün oynadığı o. Yazık günah, 23 yaşında yetenekli bir oyuncu, 2011/12'de neler yapabileceğini de gösterdi ama sonrası kayıp.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Koray Günter,Emre Çolak,Emre Can Coşkun,Sinan Gümüş,Furkan Özçal,Umut Gündoğan,Birhan Vatansever bunlar süs olarak duruyor abi,burada genç oyuncu varmış,yetenekli oyuncu varmış,dur şu yaşlıların yerine deneyeyim diye bir fikir söz konusu değil abi,Prandelli hakkında yazılan bir çok şey okudum,bu adam gençlere önem veriyor falan yazmışlar ama ben değil önem,takımında düşündüğünü,hatta o oyuncuların ne oynadığını bildiğinden şüpheliyim,bu özelliği fos çıktı,cesur bir teknik direktör sanmıştım ama o da koltuk derdinde sanırım.

Bu saydığım oyuncuları Karaeskibiblospor'a karşı oynarken görürüz en fazla,birisi iyi oynar göze batar,Ontivero'da ki gibi gaza geliriz.Ondan sonra sittin sene bekleriz tekrar şans bulsun diye,şansta bulmaz,sezon sonuda kiraya gider,ondan sonra ki sene sözleşmesini fesh ederiz,Anadolu kulübüne gider,orada parlar,sonra milyon eurolar verip geri almaya çalışırız.

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Koray Günter,Emre Çolak,Emre Can Coşkun,Sinan Gümüş,Furkan Özçal,Umut Gündoğan,Birhan Vatansever bunlar süs olarak duruyor abi,burada genç oyuncu varmış,yetenekli oyuncu varmış,dur şu yaşlıların yerine deneyeyim diye bir fikir söz konusu değil abi,Prandelli hakkında yazılan bir çok şey okudum,bu adam gençlere önem veriyor falan yazmışlar ama ben değil önem,takımında düşündüğünü,hatta o oyuncuların ne oynadığını bildiğinden şüpheliyim,bu özelliği fos çıktı,cesur bir teknik direktör sanmıştım ama o da koltuk derdinde sanırım.

Bu saydığım oyuncuları Karaeskibiblospor'a karşı oynarken görürüz en fazla,birisi iyi oynar göze batar,Ontivero'da ki gibi gaza geliriz.Ondan sonra sittin sene bekleriz tekrar şans bulsun diye,şansta bulmaz,sezon sonuda kiraya gider,ondan sonra ki sene sözleşmesini fesh ederiz,Anadolu kulübüne gider,orada parlar,sonra milyon eurolar verip geri almaya çalışırız.
    Bence koltuk derdinden çok baskı bu durumu oluşturuyor neticede en önemli sezonlardan biri hem bizim hem de Fenerbahçe

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by lionelforlan View Post
    Bence koltuk derdinden çok baskı bu durumu oluşturuyor neticede en önemli sezonlardan biri hem bizim hem de Fenerbahçe
    Aynı kapıya çıkıyor işte,şampiyonluk yolunda her türlü şansı denemek varken,koltuğunun derdinde ne kadar formsuz oyuncu varsa hepsini geçmişleri iyi diye oynatıyor.

Walter, burak umut ozelinde olayi harika aciklamis rehber niteliginde resmen.

Bana sorarsaniz ikisi de gs gibi oyunu rakip yari alanda oynamak isteyen takimlara uygun degiller maalesef. Balikesir macinda burak veya umut yerine en basitinden webo ya da semih olsaydi arkasi donuk ver kaclarla mutlaka daha fazla pozisyon bulurduk.

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Ahh Drogba ahh..

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Geçen demiştim bazi arkadaslar ters cikmisti... Alp yalman konuşuyor suan ne demek istedigim anlasilmistir galiba... O yuzden insallah duygun baskan kazanır...

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Senin demek istediklerin biraz holiganlığa kaçıyor abi.Alp Yalman Galatasarayın menfaatlerine hareket edecek birisidir.

Bana ikisi de fark etmez ama yeni şeyler iyidir,Duygun Yersuvat başkan olursa daha memnun olurum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Galatasaray menfaatleri adı altında iktidara ve ya başka güçlere peşkeş çekmek ne kadar doğru
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Senin demek istediklerin biraz holiganlığa kaçıyor abi.Alp Yalman Galatasarayın menfaatlerine hareket edecek birisidir.

Bana ikisi de fark etmez ama yeni şeyler iyidir,Duygun Yersuvat başkan olursa daha memnun olurum.

holiganlikla alakasi yok , sike oldugu halde diyor ki Şike konusmak benim icin bir zûl ve aziz yildirim ile iyi iliskiler kuracagiz diyor ve cok sevdigim bir kisi sirf bu yuzden gelmesin galatasarayin boyle adamlara ihtiyaci yok , ki zaten umarim kaybeder secimi.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Zaten kaybedecektir,Ünal başkan Duygun Yarsuvat'ı destekliyor,çatlak sesler olsa da çoğunluk Aysal'ı destekliyor hala o yüzden Aysal'ın desteklediği adaya oy vereceklerdir.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Galatasaray dsmart ile sozlesmesini fesh etmis 6m dolar geri oducekmisiz

maclarimiz stardan yayinlacakmis..

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Oh be budur be,6 m köpekleri olsun ya,en kısa vakitte gidip GS Store'dan bir ürün alır destek oluruz kulübümüze.Hatta yarın ilk iş gidip bir şey alacağım.

Edit:Oho oo grup maçlarını kapsamıyormuş Öğrenci adamız ya para lazım olur hemen harcamayalım

Iyi de gs ile ne alakasi var uefa cl turkiye yayin haklarini satan adam uefa zaten.
    Uefa ile olan sozlesme feshedilir en fazla

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

http://targetstriker.blogspot.com.tr...dik-durus.html

Güzel yazı. Aysalcı olmaktan artık vazgeçelim lütfen. Mutlaka okunmalı.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by davidvilla View Post
    Iyi de gs ile ne alakasi var uefa cl turkiye yayin haklarini satan adam uefa zaten.
    Uefa ile olan sozlesme feshedilir en fazla
    bizim fesh ettiğimiz ön eleme maçları ve hazırlık maçları diye okumuştum ben

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Feshedilen, hazırlık maçları ve UEFA'nın naklen yayın havuzuna girmeyen Avrupa Kupası maçlarıdır. Naklen yayın havuzu, ŞL play-off ve AL grup maçlarıyla başlıyor. Bu turlardan öncesi hangi kanalla anlaşırsan o kanalda yayınlanıyor maçlar.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Feshedilen, hazırlık maçları ve UEFA'nın naklen yayın havuzuna girmeyen Avrupa Kupası maçlarıdır. Naklen yayın havuzu, ŞL play-off ve AL grup maçlarıyla başlıyor. Bu turlardan öncesi hangi kanalla anlaşırsan o kanalda yayınlanıyor maçlar.
    Tamam o zaman. Yemesinler milleti gruptaki maclarin yarisi yine dsmartta olacak o halde

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Umut Bulut'çular onlayn mı
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Şu Milli takımı gördüm ya Ocak ayına kadar Prandelli'ye laf eden taş olsun emi,aslan İtalyanım benim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by E.Cartman View Post
    Umut Bulut'çular onlayn mı
    Onlayn. Burak'tan çok daha iyi inan bana. Top rakipteyken savunma anlamında topsuz oyunda özellikle Burak'ı katlar.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Umut'un maç içinde yaptığı hatalar o kadar kilit ki Burak 10 gol kaçırsa o seviyeye gelir.Umut Burak'ı zorlayacak kapasitede bir oyuncu değil,mümkünse uzak dursun takımdan.

Olm kirmayin birbirinizi al birini vur ötekine

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Al birini vur ötekine de Umut'un Burak'tan tek bir artısı var ki önemli bir sey top rakipteyken savunma pozisyonunu iyi alması. Fakat Burak ilerde dikilmeye devam ediyor ve rakip direk yarı sahamıza yerlesiyor. Bu ufak fakat önemli bir eksiklik.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Nocna Mora View Post
    Onlayn. Burak'tan çok daha iyi inan bana. Top rakipteyken savunma anlamında topsuz oyunda özellikle Burak'ı katlar.
    Burak tek forvet olmaz Umut Burak da olmuyor Umut tek forvet hiç olmaz. Tamam Burak topsuz alanda kötü ama Umut'a göre çok çok iyi bir forvet. Böyle bir kadro içerisinde Burak'ın oynaması şart oğlu şart. Tamam Burak yetersiz ama bizdeki temel sorun takımın kalanında. Umut'un 2. forvet olarak oynamadığı sürece Galatasaray'da 11 başlama gibi bir durumu olamaz.
    Screw you guys, I'm goin' home

Quote Originally Posted by Nocna Mora View Post
    Al birini vur ötekine de Umut'un Burak'tan tek bir artısı var ki önemli bir sey top rakipteyken savunma pozisyonunu iyi alması. Fakat Burak ilerde dikilmeye devam ediyor ve rakip direk yarı sahamıza yerlesiyor. Bu ufak fakat önemli bir eksiklik.
    Umut beyinle ilgili hicbirseyi duzgun yapamiyor hele savunma pozisyonu almayi hic bilmiyor bence. deli dana gibi kosuyor sadece tek artisi da bu. Burak'in tek artisi da cabuk hizlanmasi fuleli olmasi. Yalniz bu takimin santraforu tek artili olmamali işte

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by davidvilla View Post
    Umut beyinle ilgili hicbirseyi duzgun yapamiyor hele savunma pozisyonu almayi hic bilmiyor bence. deli dana gibi kosuyor sadece tek artisi da bu. Burak'in tek artisi da cabuk hizlanmasi fuleli olmasi. Yalniz bu takimin santraforu tek artili olmamali işte
    Kesinlikle. Günümüz futbolunda savunmaya yardım etmeyen bir santrafor yok neredeyse. bu gölge savunması dahi olsa takıma çok şey katıyor. Burak'ta bu hiç yok. Çok savunma zaafı yaratıyor. Umut'un yetenekleri çok kısıtlı belki fakat sırf bu özelliği yüzünden bence Burak'tan 1 tık daha öndedir orta sahamızın kırılganlığı, kondüsyonsuzluğu ve savunma bilgisi eksikliğinde yani kısaca şu an ki oyun yapımızda. Kontra oynamadığımız için Burak'ın pek bir verimi kalmıyor. Komple bir santraforumuz olur umarım yakın zaman içerisinde.
    Futbolcu Bilgileri

@Nocna Mora

savunma pozisyonu almak başka bir olay dayanıklı olup iyi mücadele etmek başka bir olay.
    yani koşmak mücadele etmekse sabri'den daha iyisi sanırım ülkede yoktur. 90 dakika bıraksan sahanın her yerine koşar.
    ama savunma pozisyonu almak başka bir olay, beyin ve analiz yeteneğinin yanı sıra bilgi gerektirir.

capello Real'e gittiğinde sormuş ispanyol gazeteci,
    haci demiş sen niye her gittiğin yere emerson gibi diarra gibi kazma ama çok koşan adamları alıyorsun yanına, neden ortasahada daha yumuşak oyuncuları tercih etmiyorsun ?

capello da şöyle buyurmuş;

emerson ve diarra'yı çok koştuğu ve mücadele ettiği için almıyorum pozisyon bilgileri üst düzey olduğu ve bunun yanı sıra gayet de teknik oldukları için alıyorum.

yani kısacası futbol bizim fm'de oynadığımız gibi değil. muthiş bir zeka ve bilgi birikimi faktörü var.
    fm'de kuyt da aynı umut da aynı.
    ama gerçekte öyle değil. kuyt belki umut'tan daha az koşuyordur ama kuyt doğru zamanda baskı yapıyor dogru yerlere çekiliyor ve gucunu 90 dakikaya yayıyor maç sonu; kuyt 90 dakika ne koştu be arkadaş diyorsun.
    umut haldır haldır top neredeyse topa kitlenmiş şekilde 45 dakika koşuyor ikinci 45 dakika yorulup hem koşmayı bırakıyor hem de yorulduğundan dolayı çok basit pasları bile veremiyor. işte bunlar hep futbol zekası futbol bilgisi farklılıkları, bunları hoca adapte edemez sana. hocayı da farklı kılan oyuncu tercihidir.
    yani kuyt'ı transfer edene kadar fenerbahce'ye sag kanat mı yoktu ? ama adam kuyt'ı tercih etti.

aynı şekilde burak, yani burak fizik-kondusyon açısından bitik bir adam değil. iyi bir atlet ama ilk 45 dakika daha iki topu yapamamışız oyunda 20 tane deparlı savunma arkası koşusu yapıyor. oyunu okuyamıyor e haliyle o da yoruluyor pozisyon gelince de sacmalıyor.

mesela ben burada arkası dönük santrafor dediğim zaman fizikli adam geliyor herkesin aklına. ama değil işte. almeida daha yararlı olurdu yorumuna mesela asla katılmıyorum almeida hayvan gibi olmasına ragmen aynı burak gibi futbol zekası düşük ve sürekli savunma arkasına top bekleyen bir adam. ters örnekliyorum.
    ama mesela santrafor totti çok yumuşak olmasına ragmen muhteşem bir futbol zekası olduğu için arkası dönük santraforluğun kralını yapıyor. oyunu okuyor duruma göre ya dibe giriyor ya ortasahaya çıkıyor alıyor veriyor bazen de kontra atak kovalıyor.

yukarıda semih örnegi vermiştim. semih de aman aman güclü bir oyuncu değil fakat bu işi o da harika yapan bir adam.

dikkat et fenerde webo önde olunca ne oluyor, emenike önde olunca ne oluyor. oyun stili çok farklılaşıyor.
    webo çok mu büyük yetenek çok mu muthiş fizikli ? hayır ama futbolu iyi bilen pozisyon bilgisi olan set hücumu oynamaya alışmış bir santrafor.

bize böyle adamlar lazım.

sneijder bile tek santrafor oynasa burak'tan umut'tan daha etkili olur bu tarz bir oyun düzeninde.

Mesaj Yetkileri