Ligde 10, kupada 3 maç oynadım. Kornerden toplam 10 gol yedim, 3 gol attım.
Güncelleme öncesi oynadığım kariyerimde ligin duran toplardan en az gol yiyen takımıydım, güncelleme sonrası en çok...
Kupada Derby ile kendi sahamda oynadığım maçta ilk 7 dakikada 2 korner golü yedim. Sonra maçı 2-2'ye getirdik fakat 84. dakikada bir korner golü daha yedim. Oyunu silmeye karar vermiştim ki 90+3'te beraberlik golünü attık sonrasında uzatmada 4-3 kazandık. Bir maçta 3 korner golü yemek gerçekten çok sinir bozucu...
Sonraki Newcastle lig maçında rakibe ilk 45 dakika tek pozisyon vermedik derken son dakikada gene bir korner golüyle devreyi 0-1 mağlup kapadık. Sonrasında da maçı 0-2 kaybettik.
O kadar uğraşıp taktik yapıyoruz, rakibi kilitliyoruz, her şey tam istediğimiz gibi derken bu abartı korner golleri ile çaprazdan kaleye bile gitmeyen topların oyuncularımın orasına burasına çarpıp gol olması oyunun tüm zevkini kaçırıyor. Taç çizgisinin oradan yediğim orta-şut karışımı golleri bile geçtim artık, bir güncelleme bir oyunu ancak bu kadar kötüleştirebilir.
Hatalar olur, kolay bir oyun değil. Ama güncellemelerin oyunu daha iyi hale getirmesi gerekirken tam tersi olması ve hatta bazı ekstra hataların ortaya çıkması kabul edilebilir bir şey değil. Güncelleme sonrası konuşma balonlarının ekrana geç gelmesi gibi birçok arayüz problemiyle de karşılaştım. Onları görmezden geliyoruz artık.
Ayrıca biz eğer oyun motoruna göre taktik yapmak zorunda kalıyorsak ne anladık bu işten. Taktik kadro yapısına göre yapılır, rakibe göre yapılır, hava şartlarına göre yapılır... Bir taktik ya iyidir ya kötü. Bir güncellemede süper işlerken bir diğerinde çuvallaması çok büyük saçmalık.
Bu oyunu 1993'ten beri oynuyorum. Her zaman keyif almaya baktım, hataları hiç görmedim ama artık öyle bir hale geldi ki oyun, keyif almak mümkün değil.